X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 20 października 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, dlatego jak coś to pojade. Też sie zastanawiam, bo jakiś czas temu pisałam wam że nie mamy ogrzewania w bloku i tego grzania nie bedzie, każdy ma sam sobie zorganizować. Wychodzi nam wilgoć wszędzie, czy to też nie kwestia tych grzybów...

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 20 października 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oby Marta wam sie szybko udało ;) ja probowalam zajsc w ciaze 4 miesiace, ale jako ze sie nie udalo to wrocilam do pracy i kolejne proby za 1,5 roku jakoś ;)

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 20 października 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, chce kupic kapcie córci jak np idzie do dziadków ( tam ziiiiiiiiimno ) no i do żłobka za miesiac tez pewnie bd trzeba, jakie polecacie ?? czy to juz obojetnie jakie, nie ma "Wymagań" ?
    W ogole nasze pierwsze buty były na 5 tyg !!!!...... i już noga urosla, chodzic nie chciala, i z rozm 20 na 21 przeszłysmy i super teraz

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 20 października 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie że chcecie już kolejne dzieci. Ja jak się mała urodziła to też bardzo chciałam, ale z każdym miesiącem to malało, teraz nawet mam strach że wpadniemy! Choć ja tak łatwo w ciążę nie zachodzę więc pewnie nic sie nie stanie.

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 20 października 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    dziewczyny, chce kupic kapcie córci jak np idzie do dziadków ( tam ziiiiiiiiimno ) no i do żłobka za miesiac tez pewnie bd trzeba, jakie polecacie ?? czy to juz obojetnie jakie, nie ma "Wymagań" ?
    W ogole nasze pierwsze buty były na 5 tyg !!!!...... i już noga urosla, chodzic nie chciala, i z rozm 20 na 21 przeszłysmy i super teraz

my mamy w żłobku befado ze znakiem zdrowa stopa, a w domu filcowe superfit, te superfit trochę za ciepłę sa na żłobek :)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się boję co będzie jak Hania w żłobku kapcie będzie musiała nosić. 🤦🏻‍♀️🤪
    Wszystko co ma na stopach ją gryzie. 🤣

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    Fajnie że chcecie już kolejne dzieci. Ja jak się mała urodziła to też bardzo chciałam, ale z każdym miesiącem to malało, teraz nawet mam strach że wpadniemy! Choć ja tak łatwo w ciążę nie zachodzę więc pewnie nic sie nie stanie.
    To musisz uważać. I myślenie że ciężko zachodzi się w ciążę może być zgubne. 😀

Bo nam przy drugich staraniach poszło rach ciach.
    A pierwsze to były monitoringi, leczenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2019, 07:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:

Nie ma sie co zmuszac ani porównywac. Pewnie macie jeszcze sporo czasu na rodzenstwo, a jak nie to jedynaki są w sumie chyba najszcześliwsze bo wszystko mają dla siebie na wylacznosc 😀 Ja dopiero teraz troche rozumiem sens posiadania dzieci z mala roznica wieku. Po pierwszym dziecku nie kumalam po co miec wiecej dzieci 😏

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa, tez jestem na etapie kapci :) widziałam dziś na necie kilka ciekawych modeli firmy Ren but, w przyszłym tyg sprawdzimy, czy mają je w naszym sklepie. Mają skórzane wkladki profilowane i tez ze znakiem zdrowa stopa. Jak ich nie będzie to chyba coś z befado wybiorę. Po domu moja boso lub w skarpetkach biega.

Paulinaaa lubi tę wiadomość

• misia-kasia Autorytet

Wysłany: 21 października 2019, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My Małej tez kupiliśmy superfity jak było tak zimno. Przy ciepłych dniach nie chce ich nosić widocznie jest jej za ciepło.

Marta trzymam kciuki. Ja wcześniej myślałam o drugim ale bałam się jak sobie poradzimy. Teraz jak wróciłam do pracy to sama już nie wiem co myśleć i planować.

Marta..a, Paulinaaa lubią tę wiadomość

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 21 października 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak macie ciepło i dzieci chodzą to bym brała takie sandalkowe kapcie, jak ma być to tylko izolacja od podłogi :) ja takich na wiosnę do żłobka bo teraz ma z przodu zabudowane bo jeszcze trochę raczkowal jak je kupowałam i ni3 chciałam żeby sobie palce poodzieral ;p

Paulinaaa lubi tę wiadomość

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 21 października 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja cały weekend na podyplomówce. Ulka z babcią i ciocią. Tragedia tylko przy drzemce, a tak to super. A ja się tak bałam, że myślałam pół soboty jak mała.

U nas chodzenie to najlepsza zabawa...łazi non stop. Na dworze tragedia jak chcę jej zmienić plany...
    W ogóle to ma jakąś fiksację i chodzi w jedną stronę, nie skumała jeszcze że można w różne😆

Zrobiłam dzisiaj bułeczki twarogowe od @u_wojtusia_na_talerzu jeśli ktoś korzysta z Instagrama.
    Pyszne, obie się zajadałyśmy.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 21 października 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszedł mi ten śpiworek z nogawkami, super jest! Jak tak na niego patrze to i na przyszły rok się powinna w niego zmieścić:p

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 21 października 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    A ja cały weekend na podyplomówce. Ulka z babcią i ciocią. Tragedia tylko przy drzemce, a tak to super. A ja się tak bałam, że myślałam pół soboty jak mała.

U nas chodzenie to najlepsza zabawa...łazi non stop. Na dworze tragedia jak chcę jej zmienić plany...
    W ogóle to ma jakąś fiksację i chodzi w jedną stronę, nie skumała jeszcze że można w różne😆

Zrobiłam dzisiaj bułeczki twarogowe od @u_wojtusia_na_talerzu jeśli ktoś korzysta z Instagrama.

O Nessa właśnie planuje je zrobić, ona tam w różnych wariantach je robi z tego, co widziałam. Regularnie zaglądam na jej insta i podpatruje🙂
    Troche się bałam, że nie wyjdą, ale skoro zachwalasz to spróbuję😁

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 21 października 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:

Olek też na tyłku nie usiedzi. A spacery z nim na dworze to w sumie w kółko się krecimy na odległość paru metrów.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 21 października 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olek od wczoraj non stop jeździ odkurzaczem po mieszkaniu :-) wszystko nieważne, liczy się tylko odkurzacz. Dzisiaj z nim walczyłam żeby go do żłobka ubrać bo nie chciał puścić rury od odkurzacza. No cyrk

kozalia lubi tę wiadomość

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 21 października 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    O Nessa właśnie planuje je zrobić, ona tam w różnych wariantach je robi z tego, co widziałam. Regularnie zaglądam na jej insta i podpatruje🙂
    Troche się bałam, że nie wyjdą, ale skoro zachwalasz to spróbuję😁

też się bałam, że nie wyjdą i się zrobi glut, ale trzymałam się mocno przepisu i masę dokładnie wyrobiłam.
    Ja posmarowałam z góry mlekiem i posypałam cynamonem, czarnuszką, sezamem.

Macie jakieś ciekawe zabawki do auta? Nie chcę już wychodzić z tabletem...

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 21 października 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba i ja spróbuje zrobić te bułeczki :) Agatka nie chce jeść twarogu w żadnej postaci.

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2019, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny pomysl na bułeczki. 😀 Moja też nie lubi twarogu. I ciekawe czy coś takiego zje. ☺️

Aaaa. Miałyśmy 2 próbę podania kiwi. Tym razem tubka - mus.
    I reakcja pojawiła się znowu. Tym razem już nie tak silna.
    Mamy skierowanie do alergologa ale terminy kosmos. 🤦🏻‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2019, 16:10

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 21 października 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam znajomą, która nie może jeść kiwi, bo od razu cała wysypana na twarzy.
    Odnośnie zabawek do auta nie pomogę, nie używamy, bo Filip grzecznie siedzi i patrzy w okno, po czym zasypia. Jakby tak w nocy chciał spać jak śpi w aucie😁

o1483e5ehwc7f9hb.png
‹‹ 2274 2275 2276 2277 2278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ