X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 20 października 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, dlatego jak coś to pojade. Też sie zastanawiam, bo jakiś czas temu pisałam wam że nie mamy ogrzewania w bloku i tego grzania nie bedzie, każdy ma sam sobie zorganizować. Wychodzi nam wilgoć wszędzie, czy to też nie kwestia tych grzybów...

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 20 października 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oby Marta wam sie szybko udało ;) ja probowalam zajsc w ciaze 4 miesiace, ale jako ze sie nie udalo to wrocilam do pracy i kolejne proby za 1,5 roku jakoś ;)

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 20 października 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, chce kupic kapcie córci jak np idzie do dziadków ( tam ziiiiiiiiimno ) no i do żłobka za miesiac tez pewnie bd trzeba, jakie polecacie ?? czy to juz obojetnie jakie, nie ma "Wymagań" ?
    W ogole nasze pierwsze buty były na 5 tyg !!!!...... i już noga urosla, chodzic nie chciala, i z rozm 20 na 21 przeszłysmy i super teraz

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 20 października 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie że chcecie już kolejne dzieci. Ja jak się mała urodziła to też bardzo chciałam, ale z każdym miesiącem to malało, teraz nawet mam strach że wpadniemy! Choć ja tak łatwo w ciążę nie zachodzę więc pewnie nic sie nie stanie.

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 20 października 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    dziewczyny, chce kupic kapcie córci jak np idzie do dziadków ( tam ziiiiiiiiimno ) no i do żłobka za miesiac tez pewnie bd trzeba, jakie polecacie ?? czy to juz obojetnie jakie, nie ma "Wymagań" ?
    W ogole nasze pierwsze buty były na 5 tyg !!!!...... i już noga urosla, chodzic nie chciala, i z rozm 20 na 21 przeszłysmy i super teraz

my mamy w żłobku befado ze znakiem zdrowa stopa, a w domu filcowe superfit, te superfit trochę za ciepłę sa na żłobek :)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się boję co będzie jak Hania w żłobku kapcie będzie musiała nosić. 🤦🏻‍♀️🤪
    Wszystko co ma na stopach ją gryzie. 🤣

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    Fajnie że chcecie już kolejne dzieci. Ja jak się mała urodziła to też bardzo chciałam, ale z każdym miesiącem to malało, teraz nawet mam strach że wpadniemy! Choć ja tak łatwo w ciążę nie zachodzę więc pewnie nic sie nie stanie.
    To musisz uważać. I myślenie że ciężko zachodzi się w ciążę może być zgubne. 😀

Bo nam przy drugich staraniach poszło rach ciach.
    A pierwsze to były monitoringi, leczenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2019, 07:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:

Nie ma sie co zmuszac ani porównywac. Pewnie macie jeszcze sporo czasu na rodzenstwo, a jak nie to jedynaki są w sumie chyba najszcześliwsze bo wszystko mają dla siebie na wylacznosc 😀 Ja dopiero teraz troche rozumiem sens posiadania dzieci z mala roznica wieku. Po pierwszym dziecku nie kumalam po co miec wiecej dzieci 😏

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa, tez jestem na etapie kapci :) widziałam dziś na necie kilka ciekawych modeli firmy Ren but, w przyszłym tyg sprawdzimy, czy mają je w naszym sklepie. Mają skórzane wkladki profilowane i tez ze znakiem zdrowa stopa. Jak ich nie będzie to chyba coś z befado wybiorę. Po domu moja boso lub w skarpetkach biega.

Paulinaaa lubi tę wiadomość

• misia-kasia Autorytet

Wysłany: 21 października 2019, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My Małej tez kupiliśmy superfity jak było tak zimno. Przy ciepłych dniach nie chce ich nosić widocznie jest jej za ciepło.

Marta trzymam kciuki. Ja wcześniej myślałam o drugim ale bałam się jak sobie poradzimy. Teraz jak wróciłam do pracy to sama już nie wiem co myśleć i planować.

Marta..a, Paulinaaa lubią tę wiadomość

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 21 października 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak macie ciepło i dzieci chodzą to bym brała takie sandalkowe kapcie, jak ma być to tylko izolacja od podłogi :) ja takich na wiosnę do żłobka bo teraz ma z przodu zabudowane bo jeszcze trochę raczkowal jak je kupowałam i ni3 chciałam żeby sobie palce poodzieral ;p

Paulinaaa lubi tę wiadomość

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 21 października 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja cały weekend na podyplomówce. Ulka z babcią i ciocią. Tragedia tylko przy drzemce, a tak to super. A ja się tak bałam, że myślałam pół soboty jak mała.

U nas chodzenie to najlepsza zabawa...łazi non stop. Na dworze tragedia jak chcę jej zmienić plany...
    W ogóle to ma jakąś fiksację i chodzi w jedną stronę, nie skumała jeszcze że można w różne😆

Zrobiłam dzisiaj bułeczki twarogowe od @u_wojtusia_na_talerzu jeśli ktoś korzysta z Instagrama.
    Pyszne, obie się zajadałyśmy.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 21 października 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszedł mi ten śpiworek z nogawkami, super jest! Jak tak na niego patrze to i na przyszły rok się powinna w niego zmieścić:p

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 21 października 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    A ja cały weekend na podyplomówce. Ulka z babcią i ciocią. Tragedia tylko przy drzemce, a tak to super. A ja się tak bałam, że myślałam pół soboty jak mała.

U nas chodzenie to najlepsza zabawa...łazi non stop. Na dworze tragedia jak chcę jej zmienić plany...
    W ogóle to ma jakąś fiksację i chodzi w jedną stronę, nie skumała jeszcze że można w różne😆

Zrobiłam dzisiaj bułeczki twarogowe od @u_wojtusia_na_talerzu jeśli ktoś korzysta z Instagrama.

O Nessa właśnie planuje je zrobić, ona tam w różnych wariantach je robi z tego, co widziałam. Regularnie zaglądam na jej insta i podpatruje🙂
    Troche się bałam, że nie wyjdą, ale skoro zachwalasz to spróbuję😁

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 21 października 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:

Olek też na tyłku nie usiedzi. A spacery z nim na dworze to w sumie w kółko się krecimy na odległość paru metrów.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 21 października 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olek od wczoraj non stop jeździ odkurzaczem po mieszkaniu :-) wszystko nieważne, liczy się tylko odkurzacz. Dzisiaj z nim walczyłam żeby go do żłobka ubrać bo nie chciał puścić rury od odkurzacza. No cyrk

kozalia lubi tę wiadomość

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 21 października 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    O Nessa właśnie planuje je zrobić, ona tam w różnych wariantach je robi z tego, co widziałam. Regularnie zaglądam na jej insta i podpatruje🙂
    Troche się bałam, że nie wyjdą, ale skoro zachwalasz to spróbuję😁

też się bałam, że nie wyjdą i się zrobi glut, ale trzymałam się mocno przepisu i masę dokładnie wyrobiłam.
    Ja posmarowałam z góry mlekiem i posypałam cynamonem, czarnuszką, sezamem.

Macie jakieś ciekawe zabawki do auta? Nie chcę już wychodzić z tabletem...

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 21 października 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba i ja spróbuje zrobić te bułeczki :) Agatka nie chce jeść twarogu w żadnej postaci.

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2019, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny pomysl na bułeczki. 😀 Moja też nie lubi twarogu. I ciekawe czy coś takiego zje. ☺️

Aaaa. Miałyśmy 2 próbę podania kiwi. Tym razem tubka - mus.
    I reakcja pojawiła się znowu. Tym razem już nie tak silna.
    Mamy skierowanie do alergologa ale terminy kosmos. 🤦🏻‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2019, 16:10

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 21 października 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam znajomą, która nie może jeść kiwi, bo od razu cała wysypana na twarzy.
    Odnośnie zabawek do auta nie pomogę, nie używamy, bo Filip grzecznie siedzi i patrzy w okno, po czym zasypia. Jakby tak w nocy chciał spać jak śpi w aucie😁

o1483e5ehwc7f9hb.png
‹‹ 2274 2275 2276 2277 2278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ