Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulina super ze z maluszkiem wszystko dobrze
Ja mam w spadku kurtkę i kombinezon 86 z cocodrillo ale chyba będzie dalej za duże bo Agatka nosi rozmiar 80. Musimy zmierzyć i ewentualnie poszukać czegoś nowego na mniejszy rozmiar. Ja w sumie dla niej większość rzeczy mam w spadku albo z przeceny
-
nick nieaktualny
-
Negatywne skutki spania z dzieckiem: rodzic przyzwyczaja się do tego słodkiego ciepełka i rozkosznego bobaska (później ciężko się odzwyczaić), można oberwać w oko, ząb lub inną część twarzy, wierci to się jak owsik i śpi w dziwnych pozycjach, a no i strach później kluskę na łóżku zostawić
Mówię to ja, która nie śpi z dzieckiem właśnie z tych powodów
Kurcze, chcemy nie zbyt dużą różnicę wieku i wychodzi n to, że od czerwca będziemy zaczynać starania. Traumy żadnej nie mam, ale jestem przerażona! Chyba najbardziej tym, że to tak szybko trzeba, ledwie wróciłam z urlopu macierzyńskiego i zaraz znowu to samo -
Paulina, super, ze z maluszkiem wszystko ok!
Justa😂 no wlasnie, tu pies pogrzebany... dziecko do 18 spac z rodzicami jie bedzie chcialo, ale wytlumacz to rodzicom, ze juz nie chce😂
Ja mam Mie za sciana, a i tak jakos mi pierwsze dni bylo dziwnie, ze jak otworze oczy to widze ja na monitorze niani a nie w lozeczku obok🙊
U nas to wyszlo na dobre, bo Mia spi jeszczd lepiej u siebie, ale caly czas mowilam ze jak bedzie tryliard pobudek to zabieram lozeczko do sypialni
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualny
-
Paulina, o kurcze zdrowka!
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
O Paulina może się zaraziła od mojej. Już wam współczuję. Moja to bardzo źle przechodzi. Ale dzisiaj spała całą noc, nie pamiętam już kiedy ona ostatnio tak spała bez wiercenia się w nocy i nad ranem! Tak ją męczy tą choroba. Niestety leki chyba nam powodują biegunkę bo już 4 kupki dzisiaj miała:/ mam nadzieję że ją brzuszek do tego wszystkiego nie boli17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
nick nieaktualnyedytkaa93 wrote:O Paulina może się zaraziła od mojej. Już wam współczuję. Moja to bardzo źle przechodzi. Ale dzisiaj spała całą noc, nie pamiętam już kiedy ona ostatnio tak spała bez wiercenia się w nocy i nad ranem! Tak ją męczy tą choroba. Niestety leki chyba nam powodują biegunkę bo już 4 kupki dzisiaj miała:/ mam nadzieję że ją brzuszek do tego wszystkiego nie boli
Ja już po dzisiejszej nocy czułam że coś jest nie tak. Chrapala. I taki dziwny kaszel się pojawił. 😪Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 12:07
-
nick nieaktualny
-
misia-kasia wrote:Ojej zdrówka dla Hani.
Justa nam wyszło to samo ze jakoś od lipca zaczynamy się starać a ja dopiero co prace zaczęłam. No ale tak nam wyszło ze taka różnica wieku będzie ok.
w ogóle, musze się pochwalić. Filip w żłobku zbiera sporo pochwał, w sensie że bardzo się rozwija, angażuje w zajęcia, jak tańczą to najpierw patrzy, a później dołącza do grupyPaulinaaa, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, podczytyje Was na bieżąco ale jakoś nie mam weny na pisanie ostatnio.
Paulina super, że z dzidzia wszystko dobrze i dużo zdrówka dla Hani.
My na zimę mamy narazie kurtkę tylko, ale zastanawiam się nad jakimś kombinezonem właśnie na takie codzienne spacery, albo śpiworek do spacerówki.
Ja jutro wizytuje, także trzymajcie kciuki żebym jutro się dowiedziała jakiej płci osobnik dołączy do nas.
Aa Staś od wczoraj samodzielnie chodzi, pierwsze kroczki postawił na początku października a od wczorajszego spaceru intensywnie trenuje już samodzielne chodzenie, super bo udalo się że oboje z tatą mogliśmy razem wczoraj go podziwiać😍 ale i tak narazie uważa, że czworaki to podstawa przemieszczania się 🙂Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
Ja to bym najchetniej chciala teraz, zeby miec tp jak z Mia, no ale za wczesnie, bo chce wrocic na chwile do pracy, zeby mi sie znow wszystkie swiadczenia nalezaly, tzn pensja w ciazy i pelny macierzynski a nie ten dla bezrobotnych itp...
Wiec kolejna proba bylaby najlepsza za rok pazdziernik/listopad...
No.ale, ze u nas to moze potrwac, plus do listopada taki kawal czasu, to mysle, ze jakos latem zaczniemy, chociaz marzy mi sie drugie sierpniowe dziecko, zeby znow ciaze latem przezyc...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
justa1509 wrote:z jednej strony strasznie mnie to cieszy, ale z drugiej no wiem czego się mniej więcej spodziewać i chyba to jest najgorsze ale o to będziemy się starać na spokojnie, bo z Filipem to było tak, że najpierw biochemiczna, a później chcieliśmy żeby termin porodu najpóźniej na połowę września był, teraz będziemy chcieli tak na termin od marca celować.
w ogóle, musze się pochwalić. Filip w żłobku zbiera sporo pochwał, w sensie że bardzo się rozwija, angażuje w zajęcia, jak tańczą to najpierw patrzy, a później dołącza do grupyWiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 14:58
-
Filip rozwalił sobie dzisiaj głowę, prawie zeszłam na zawał jak zobaczyłam jak mu krew leci po całej twarzy. Na szczęście po przemyciu okazało się że to rana ok 1cm, ale głęboka, samochód mam w naprawie, więc nie pojechałam z nim nigdzie. Zakleiłam tplastrami do zamykania ran i chyba będzie ok. Obserwuje go, ale narazie zachowuje się jak zawsze. Dodatkowo ma oko podbite.
Osiweje zanim on urośnie. -
Do mnie dojechała kurtka i 80 pasuje idealnie.
Mały ma powódź z nosa ale panie nic nie komentowały w żłobku więc chyba w normie ;p ja już się poddalam z tym katarem.. jutro umawiam go na szczepienie na listopad..
Mybstarania zaczynamy w styczniu.. może męża w święta namowie na brak zabezpieczenia ;p u mnie w firmie podwyżki są styczeń luty wi3c koni3czni3 chce się załapać ;p6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnyDziewczyny, możecie coś polecić na suchy, męczący kaszel, przy KP? Zwłaszcza w nocy mnie to dopada, pomaga jak zaczynam ssać jakiegoś hallsa, czy coś w tym stylu, ale boje się ze z tym usnę i się zadławił, albo ze sobie próchnicę wyhoduje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 22:18