Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ania dzięki że pytasz. Do 24 wyłam razem z nią bo zasypiała na dwie minutki i płacz nie do uspokojenia. Ale o 24 zasnęła i do czwartej spała. Przebudziła się ale nie płakała tylko napiła się wody i potem dosypiała do 6.50. i tak się kręciła podczas snu. Ja z 4 godzinki się przespałam, dobrze że aż tyle. A teraz ma dobry humor, bawi się, tylko głos straciła totalnie, nic nie mówi, dziwnie cicho w domu jak jej nie słychać. Coś tam próbuje ale ma taką chrypę że masakra... Koło południa zadzwonię do lekarza i zapytam czy mamy się znów pokazać z tą chrypką czy podawać dalej leki. W ogóle nie chce tych syropów pic, wieczorem tak płakała przy syropach że tylko dałam antybiotyk a reszty już nie. Oczywiście wymiotuje zaraz przy tych syropach:/ mam nadzieję że już jutro będzie lepiej.
W ogóle fajnie się wyżalić. Najgorsze uczucie jakie może mieć matka to wtedy jak nie może pomóc swojemu dziecku.17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
U nas ze spaniem też jazdy. Od kilku dni się budzi o 3 i nie śpi minimum godzinę. Rzuca się po łóżku, siada, kuca, uderza głową w ścianę, zwala się na mnie (dzisiaj prawie mi kciuk wybiła...). Do tej 3 nie jest lepiej, co chwilę kwiki. Znowu może zęby, bo katar jest więc całkiem prawdopodobne. Zmiana czasu przynajmniej nam jakoś bezproblemowo poszła.
Zmieniając temat szukam kombinezonu. Zimowy lidlak jest ale chodzi mi o taki kombiak na spacery, bo Ulka co chwile gdzieś przysiada, a to mokre. Taki jakby softshell zewnętrzny, żeby łatwo było czyścić. Możecie coś polecić nie za miliony?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2019, 12:16
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny na instagramie "u wojtusia na talerzu" jest przepis na kulki z kaszy manny obtaczane w różnych dodatkach, właśnie zrobiłam Filipowi na podwieczorek. Jakie to dobre!!! Nie wiem czy mu tego nie zjem😁😁😅😅
nesssssa, misia-kasia, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny1ania1 wrote:Kurcze ja nie mam jeszcze nic na zimę. Waham się czy kupić kombinezon jednoczęściowy czy osobno kurtka i spodnie. Na pewno muszę mieć dwa, żeby było na zmianę.
-
Ja na zimę mam kurtkę i spodnie osobno z takiego materiału jak kurtka. Mam akurat z cocodrillo. Kurtka na 86 okazała się być za duża i wysłałam mamę do outletu po rozm 80.. jutro mi przywioza to zobaczę czy wejdzie. Spodnie na 86 są ok.
Kombinezon mam z zeszłego roku i na upartego go wcisne ;p roku temu nie wystawaly mu rączki i nóżki to w tym jest akurat
U nas noc są spoko.. że 2-3x max trzeba mu podać smoczek. Koło 5 laduje u nas bo się przebudza a z nami jeszcze to 1-1,5h pośpi... mleko pije o 20 tylko. Rano kaszka dostaje a w weekend normalnie śniadanie z nami je.
Ruszył nam znowu potok z nosa. Wyczuwam trójki górna pod dziaslami. Oby to one a nie choroba bo oszaleje..
W żłobku już śpi bez mleka. W domu daje mu mleko na drzemkę ale w niedzielę nam zasnął w wózku wracając z kościoła i nie pil
Współczuję wam tych nocek.. za noworodka to było najgorsze. Co 2h cycek jak z zegarkiem w ręku.. trzeba się było przebudzi zabrać do łóżka i odłożyć po jedzeniu. Ja nie libi3 z nim spać.. wierci się.. ładuje na mnie i na moja poduszkę. Cała połamaną się budzę ;p6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnyDopiero zdaje relacje z wizyty.
CRL 2.64 cm
Serducho bije, 170💓
Posiew z pochwy prawidłowy. Udało Nam się zrobić cytologie.
Ale dostałam upomnienie za krzywą cukrową. Muszę zrobić. 🤦🏻♀️
Mąż poradził sobie z uspieniem. Raz się jemu przebudziła. Ale szybko ją uspil. Dumna jestem. 😊😊😊Marta..a, misia-kasia, pumka1990, Kasiaja, Eilleen lubią tę wiadomość
-
Ja kupiłam w zeszłym roku na wyprzedażach 86 i spodnie ma akurat a kurtka troszkę jeszcze za duża, zostanie może na następny rok albo sprzedam. A kurtkę taką wyjściową mam rozmiar 68 z zeszłego roku i ma ją akurat:p a jakby się okazało potem że jednak już będzie za mała to kupię nową.17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Też bardziej skłaniam się ku kurtce i spodniom, muszę poszperać online po sklepach🙂
PLPaulina super, że z maluszkiem wszystko dobrze, niech sobie zdrowo rośnie w brzuszku. Matko tak Wam lecą te tygodnie ciąży, jak tak patrzę na suwaczki.
Skąd macie te nowe suwaczki? Mój nie działa i widzę, że inne dziewczyny mają podobnie. -
My już kilka razy jechaliśmy w zimowej kurtce, bo na 7:30 jesteśmy w żłobku, a ja 7:45 już się odbijam w pracy ;p A było koło 0 stopni rano.
Ja ta 86 mam kupiona rok temu w outlecie właśnie za 15zl, a spodnie za 10. Teraz mojej mamie udało się kupić ta za 60zl bo jeszcze nie ma tych przeceny.. rok temu były jakoś w styczniu dopiero:
https://pl.coccodrillo.eu/p/ocieplana,kurtka,p-91898,v-215688
Te ceny takie bo w tym outlecie są rzeczy które wróciły miedzy innymi z reklamacji bo mają czasem jakaś plamka.. aczkolwiek ta co mamy jakoś się nie doszukalam niczego a na tej niebieskiej coś było na kapturze ale mamie mojej już się udało to wyczyścić. Ja się nie dziwię że z drobną wadą ubrania wracają jak ludzie je kupują za te kosmiczne ceny ;p6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualny
-
Natalia, noooo, ale nasze to chyba od poczatku podobnie ze snem szly i obie pozno zaczynaly poranki...
Ja mam zimowa, taka narciarska dla malej, musze jeszcze dokupic jej spodnie do niej, ale poki co pogoda znosna, to czekam jeszcze na promki...
Kombinezon mamy Ducksday, w zeszlym roku tez mialam...
Ogolnie kombinezon mega, tylko moje dziecko zimnolubne i miala moze z 3-4 razy ubrany, jak naprawde mega mrozy byly, bo tak to sie darla i cala upocona, w zasadzie prawie cala poprzednia zime jako maluszek przejezdzila w grubej bluzie takiej misiowej...
No w tym roku juz musi sie ubierac, bo spacerowka i nozki😂 bez szans na bluze😂
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
kozalia wrote:O, dobrze że o tym piszecie, bo muszę sobie cały czas przypominać, że problemy ze snem u takich maluchów to nie problemy, tylko norma. A jak już zaakceptuje fakt, że raz jest lepiej, raz gorzej, to znowu teściowa mnie nakręca, swoim przejęciem: czy ja pytałam pediatry o ten sen? Albo jakieś złote rady wymyśla - przynieście łózeczko do swojego pokoju, może zła kołderka, może to, może sramto (jakbym nie próbowała róznych kombinacji ;/)
I że to źle że sypia z nami w łóżku może nie tak to sobie planowałam, ale po pierwsze, jak Ola teraz chodzi do żłobka, to potrzebuje "nadrobić" rozłąkę bliskością i ja także a po drugie, chodzę teraz do pracy i nie mam zamiaru wstawać w nocy po 3-4 razy i przez 20 min walczyć, żeby ją odłożyć do łózeczka. Następnym razem jak zacznie coś wymyślać to jej chyba powiem, żeby se wsadziła te rady, bo nikt jej o nie nie prosił. I jej usprawiedliwienie, bo ona sie martwi a ja to co - w porówaniu do jej podjeścia to wyrodna matka i mam na wszystko wyjebane?
-
nick nieaktualnyMożesz powiedzieć mamie, że zamiast się wymadrzac to niech Ci po prostu pokaże jak sprawić by dziecko spało u siebie! 😊😊😊
Edit. My mamy dziś szczepienie 💉.
Ale nie podobało mi się, że Hania chrapala dziś trochę w nocy. 🤔 Co to może być? Hmm.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 06:59