X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    11-12 godzin łącznie jakoś.. No i znowu temperatura. Odrazu skacze mu na 38,5, mąż panikuje i męczy mnie smsami z pracy, ja już nie wiem czy powinnam panikowac czy nie. Apetyt sredni jak na niego ale oglada teletubisie i sie do nich smieje. Jeszcze godzina do lekarza. Chyba zwariuje :( jeszcze nigdy nie miał takiej temperatury i to tak długo..

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Jakos tez 12-13. A nie macie awantur na spanie nocne? Jakas nowosc u nas
    Bardziej na dzienne

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    11-12 godzin łącznie jakoś.. No i znowu temperatura. Odrazu skacze mu na 38,5, mąż panikuje i męczy mnie smsami z pracy, ja już nie wiem czy powinnam panikowac czy nie. Apetyt sredni jak na niego ale oglada teletubisie i sie do nich smieje. Jeszcze godzina do lekarza. Chyba zwariuje :( jeszcze nigdy nie miał takiej temperatury i to tak długo..
    Wszystko będzie dobrze.
    U nas były już prawie 40 stopni. Pewnie jakaś infekcja. Może mocz, gardło, trzydniowka

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po szczepieniu potrafi być 39.4.

Powyżej 38 to po prostu gorączka.bbedzue dobrze!
    A ogólnie Marta myśleliście o przerwie dla Małego od żłobka? Dość często choruję. Może potrzebuje jego organizm trochę odpoczynku.

• misia-kasia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez ok 12h snu. Bunt mamy ale na drzemki w weekend. W tygodniu z nianią zasypia bez problemu, z nami wielki problem :/

Ja po 2 miesiącach przerwy wracam na siłownie, po powrocie do pracy nabraliśmy już jakiś schematów działania i myśle ze chociaż raz w tygodniu znajdę czas żeby chodzić. Mąż tez raz w tygodniu na squasha wiec wtedy kiedy on wychodzi ja będę ćwiczyć w domu. Chyba znów złapałam taka motywacje jak kiedyś gdy schudłam 16kg, teraz mam 10kg (wciąż ten sam balast po ciąży) do zgubienia i plan mam żeby się do wiosny tego pozbyć ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2019, 15:39

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja śpi 12-13h, nie ma problemów z zasypianiem. Wieczorem sama pokazuje palcem na schody, że chce iść do góry spać. Odkąd chodzi do żłobka to nie pije już mleka przed zaśnięciem.
    Misia Kasia, ja tez mam w planach popracować nad formą, do czerwca chciałabym jakieś 4-5kg zrzucić. Możemy się wzajemnie motywować :)
    Ja po tygodniu w pracy czuję się wypoczęta jak po wakacjach :) Mała w żłobku dobrze sobie radzi, ładnie je i śpi 2h, ale jak ją odbieramy to na nasz widok zaczyna płakać i wtedy serce mi pęka :( Chociaż podobno dzieci tak mają... W końcu to jej drugi tydzień dopiero...

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E_mii, Filip też płakał przy odbieraniu, a w zasadzie jak trafiał na sale zbiorczą i każdy dzwonek do drzwi wywoływał płacz, ale już mu to przeszło i idzie do taty z uśmiechem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2019, 19:31

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas 11h w nocy i 1,5-2 h w dzien wiec tez ok 12-13h

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    U nas po szczepieniu potrafi być 39.4.

Powyżej 38 to po prostu gorączka.bbedzue dobrze!
    A ogólnie Marta myśleliście o przerwie dla Małego od żłobka? Dość często choruję. Może potrzebuje jego organizm trochę odpoczynku.

Pierwszy raz ma temperaturę, nie licząc tej po bexsero ostatnio ale wtedy nie dawałam nic odrazu po. W listopadzie 2 dni tylko odpuscilismy ze względu na kaszel.. tak miał lekki katar w zasadzie tylko. Także nie wydaje mi się że jest tragicznie. Grudzień zaczął tak dobrze że tydzień temu bez problemu mieliśmy szczepienie. A teraz ma zapalenie oskrzeli, na razie zbijam temperaturę i tylko inhalacje i syrop wykrztusny a na noc hamujacy. Jak do wtorku wieczora nie puści go temperatura to w środę dostaniemy antybiotyk.. Na razie to tylko wirus.

Poza tym w grudniu będzie miał 1,5tygodnia wolnego bo z mężem od 23 do 31 mamy urlopy.
    No i ten cały tydzień też wolny oczywiście :)

Edit. Powiesilam ten galganrk czy raczej czosnek, jak to czadzi.. A mały charczy jak staruch jakiś ;p oby to jednak działało :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2019, 20:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja strasznie boję się żłobka 😆

Mogłam dziś wieczorem odpocząć. Mąż z Hanią ubierali choinkę.
    Jeszcze remont się nie skończył, ale z tymi robotnikami to bym chyba do lata czekała z dekoracjami na święta.

f0c9ac18c66d.jpg

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas choinka stanie gdzieś za niecałe dwa tygodnie dopiero:p obrzydło by mi to do świąt:p ale też mam tą na pniu w tym roku, żeby małej tak bardzo nie kusiło coś przy niej majstrować, zawsze mieliśmy żywą no ale w tym roku odpuściliśmy... Pamiętam że kiedyś mieliśmy taką że nam się kilka razy przewróciła, i wolałam tego w tym roku nie ryzykować:p

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak to jest u Was z maluchami? Długo jeszcze szaleją po kąpieli w szlafrokach? 🙂

Co robicie by był to czas wyciszania a nie pełny zabawy?

Bo mojej to odbija ostatnio. 🤦

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2019, 21:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    U nas choinka stanie gdzieś za niecałe dwa tygodnie dopiero:p obrzydło by mi to do świąt:p ale też mam tą na pniu w tym roku, żeby małej tak bardzo nie kusiło coś przy niej majstrować, zawsze mieliśmy żywą no ale w tym roku odpuściliśmy... Pamiętam że kiedyś mieliśmy taką że nam się kilka razy przewróciła, i wolałam tego w tym roku nie ryzykować:p
    My właśnie też specjalnie kupiliśmy taką na pniu. 🙂

My na święta wyjeżdżamy na urlop więc robimy trochę wcześniej atmosferę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo moja szaleje długo po kąpieli jeszcze.. lata jeszcze po całym domu. Zamiast się wyciszać to ona z chęcią by wszystkie zabawki wyjęła i dzień od nowa zaczynała.

I właśnie nie wiem. Jak ją w ten stan wyciszenia wprowadzić. Co Wasze maluchy robią po kąpieli?

Tak ostatnio zaczęło jej odbijać wieczorami. Oczywiście trzymam się rytuałów.
    Ale Hania po prostu ma to gdzieś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2019, 21:42

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się boję, co to będzie z choinką u nas. Filip ma takie pomysły, że to się w głowie nie mieści 🤪

Dziewczyny u jakiego lekarza byłam to pożal się Boże, ale popołudniu innego nie było już niestety. Osłuchał mnie przez sweter, do buzi nie zajrzał i stwierdził, że grypa. No myślałam, że tam padnę. Coś tam przepisał, mam nadzieję, że nie zarażę Filipa.

Edit. U nas po kąpieli butelka z mlekiem, potem idziemy do łazienki myć zęby i spać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2019, 21:30

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Serio na zapalenie oskrzeli z wysoka goraczka nie dostal antybiotyku?? Dziwne 😮

W tej przychodni raczej są antyantybiotykowi lekarze, na całe szczęście :) za to bez problemu dają zwolnienia żeby w domu z dzieckiem posiedzieć :)

U nas kąpiel, ubieramy się do snu, butla i odlot ma ;) tak od początku jest uczony że o 20 jest wymarsz do mycia i spania, nawet jakby miał godzinę po łóżku latać to już z sypialni nie wychodzimy. Jak na razie działa ;)

Choinkę wczoraj ubralismy, mamy sosne kaukaska w doniczce która ni kluje, dotyka na razie paluszkiem tylko bombki (szklane) ale nic nie niszczy :) mam z jarmarkow 3 bombki, 2 mikolaje i 1 bałwanów to te pokazuje, nawet zabrał czekoladowego Mikołaja i też chciał na choince położyć żeby był z pozostałymi ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2019, 21:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, a są tu dzieci bez butli w ogóle? 😆

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Aaa to moja tez lata po kapieli tylko na golasa 😀 Nie wiem jak w stan wyciszenia bo u nas ostatnio awantury o spanie nocne, bierze poduche smoka i wychodzi z pokoju a jak ja klade to histeria. Dzisiaj padla mi na rekach przy filmie ☺️ A tak od 3 dni ja musialam usypiac jak dzidzie przy mozarcie i na poduszce ciazowej🤣
    No dokładnie ! Jakby jakiś silnik w tyłku wieczorami na pełną moc odpalała.

Np. Wchodzi na zagłówek łóżka i skacze z okrzykiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2019, 21:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2019, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    No dokładnie ! Jakby jakiś silnik w tyłku wieczorami na pełną moc odpalała.

Np. Wchodzi na zagłówek łóżka i skacze z okrzykiem.

Wieczorna reaktywacja 😀 Musza sie wyszalec przed snem, wszystkie plany zrealizowac 😀

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hanie kręcą kłujące drzewa. Na ogrodzie zawsze pcha się do takich. 🙂

My w plastikowe ozdoby poszliśmy już jakiś czas temu bo pies się lubi czepiać takich rzeczy. 😆

Niby Hania nie niszczy specjalnie. Ale ściąga ozdoby i wiesza tam gdzie według niej powinny być.😆

Edit. Dziś także było szaleństwo przed snem. Jeszcze latała ze swoim zabawkowym odkurzaczem.
    Ale gdy już się uspokoiła to zasnęła szybko, bez problemów ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2019, 21:54

‹‹ 2311 2312 2313 2314 2315 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ