Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja co chwilę powtarza słowo ,,dyń'' a jak ją zapytam co to to mówi że tata haha:p ale nie wiem o co chodzi :p najlepiej jak czyta nam książki. Wygląda to tak: ja ja ja ja ja koko. Ja ja ja ja cici. I tak dalej hahh17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
U mnie Filip mówi bardzo mało i po swojemu, rozumiem tylko słowa:tak, nie, mama, tata.
Ten koronawirus zaczyna mnie wkurzać. Wczoraj 40 minut stałam w kolejce do apteki, bo chciałam smoczek kupić.. Od dwóch dni nie mogę mięsa kupić na obiad, bo jak idę do sklepu to już nie ma. No paranoja...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2020, 15:19
-
Ja jestem na zaislku teraz 16-21, na następny tydzień mąż zabrał tydzień ojcowskiego, a drugi tydzień zostawił na później jeszcze do sierpnia ma czas skorzystać..
Wczoraj i dzisiaj mały był w żłobku. Dzisiaj ponoć na 90 dzieci było 50, więc ponad połowa.
Mój mówi po swojemu, do 3 urodzin tak zazwyczaj dzieci mówią chyba, jedne szybciej, drugie później.. mojego brata córka w lutym skończyła 3 lata to już mówiła ładnie ale zaczęła tak na jesień dopiero A po 3 urodzinach zaczęła się odpieluchowywac, prawie z dnia na dzień nie licząc wpadek z zagapieniem się podczas zabawy
Co do tych spacerów to ja mieszkam w bloku, 4 piętrowym ale jednak.. wirus unosi się nawet do 30min w powietrzu. Wolę jednak nie wychodzić te dwa tygodnie. Planuje ogarnąć balkon jutro albo w niedzielę.. może zamówię ten piasek kinetyczny i dam mu się tam bawić czy coś..6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnyBoże, ale duży żłobek. 😲 Strasznie dużo dzieci. Aż jestem w szoku. 😲
Marta uważaj by sąsiad z góry z balkonu nie kichał. 🤣🤣
A tak poważnie. To ciężko zamknąć się w domu całkowicie.
My unikamy skupisk ludzi. Samotne spacery. Brak kontaktów z ludźmi. 😊😊 Higiena w domu. 😊 Mąż wracając z pracy jak coś przyniesie to niestety nic Nas nie uchroni.. 😕Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2020, 16:50
-
Pisałam już kiedyś że jest 6 grup
Nawet nie wiem kto mieszka nad nami z boku jednego mam młode małżeństwo z kotem, a z drugiej uwaga! Chyba chinke, ostatnio mijalam na klatce jak wracała z zakupami ale tam jest taka rotacja że ja się gubię kto tam mieszka
Mnie tam to kichanie nie bawi. Jakby mieszkała na obrzeżach gdzieś gdzie miałabym teren do spacerowaniu to bym poszła, a tu dzisiaj jak wracałam autem do pelno ludzi z psami na spacerach, no nie ma opcji ludzi nie mijać. Ale damy rade u mnie w pracy jedna pani na kawrantannie i już baby na niej psy wieszają że chodziła do pracy. .. ma z całą firmą praca zdalna na 14 dni, wi3c problem wydaje się poważny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2020, 17:52
6cs: 08.2018 - synek
-
Natalia, moje gratulacje!!!!
I nie znikaj wiecej tak!
U mnie teraz 1,5tyg mama byka i wypadlam znow z obiegu🤦♀️
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
U nas od poniedzialku do 19.04 poki co.placowki pozamykane...
Irytuje mnie, ze u mnie w pracy nie ma jeszcze zakazu odwiedzin, a jedynie monitorowanje, kto, kiedy itp...
Codziennie w dni robocze mamy od wczorsj posiedzenie kryzysowe... dzis ustalili, ze jesli w pracy ktos wyjdzie pozytywnie (pacjent lub pracownik), to pracownicy z chorobami chronicznymi maja zakaz pfzychodzenia do pracy...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Przeraża mnie to co się dzieje, mąż pracuje w punkcie usługowym który znajduje się z galerii handlowej i dzisiaj mi mówił, że dalej tłumy na sklepie spożywczym i do niego też ludzie przychodzą np wymienić baterie czy po jakieś pierdoly które serio mógłby poczekać. Najgorsze że ma kontakt cały dzień z ludźmi i wieczorem wraca do domu. Szpital gdzie mam rodzic wprowadził już nawet zakaz podawania paczek więc muszę dopakować ubranka dla Laury i dla siebie ubranie na wyjście plus coś do jedzenia, no czuje się jakby miał być koniec świata i serio mega boję się teraz tego porodu i noworodka w domuAniołek 17.10.2017- 8t5d
-
nick nieaktualny
-
Współczuję porodów teraz bo to dodatkowe nerwy i stres. Siedzcie dziewczyny w domu jak najwięcej, po jedzenie niech mężowie latają bo zawsze mają mniejszy kontakt z dziećmi pewnie od mam.
Proponuję żebyśmy wrzucamy pomysły na jakieś kreatywne zabawy z maluchami bo 14 dni w domu bawiąc się zabawkami może być koszmarem.
Ja na razie zamówiłam ten piasek kinetyczny, dzisiaj sprzątam ten nieszczęsny balkon i będziemy się tam bawić codziennie.6cs: 08.2018 - synek
-
nick nieaktualnyJa to z chęcią się dowiem jak wybawić dziecko w domu.. siedziałysmy ostatnio 2 dni bo padało i wiało. A my mamy zapalenie spojówek. 😕 I ciężko było.
Ale dzisiaj w końcu słońce, piękna pogoda. 🌞
I 1.5h robiłyśmy porządki na ogrodzie. Wiosna więc już czas ogarniać wszystko. Plac zabaw czas przygotować. 😊
Ja ogólnie bym chyba oszalała w domu ten cały czas. U nas żłobek zamknięty na ten moment: 12.03 - 31.03.
Hanię da się tylko wyszaleć aktywnie. Inaczej nie zaśnie mi w dzień w ogóle. 🥴Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2020, 13:27
-
My też siedzimy od kilku dni w domu i widzę, że Staskowi już się nudzi, zabawki zero zainteresowania, popołudniami to zaczyna marudzić i to pewnie z nudów. Muszę coś wymyslec do zabawy bo ciężko będzie i też chyba jutro coś na balkonie porobimyAniołek 17.10.2017- 8t5d
-
U nas placowki pozamykali do 19.04 czyli do konca ferii swiatecznych...
Czas spedzamy w domu, na ogrodku, a spacer na pola za domem...
Niestety w poniedzialek do pracy
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualnyMy po drugiej nocy w domku i chyba juz sie wszyscy zaklimatyzowali do nowej sytuacji. Narazie jest fantastycznie ❤️ Wreszcie odespalam pobyt w szpitalu gdzie budzilo mnie dziecko sasiadki 😀 Niestety tym razem dostalam towarzyszke do pokoju. Moje dziewczynki na szczescie dadza w nocy pospac, mala na cycu w nocy ale to bardziej na spiocha. Tyle czasu w domu to napewno nie wytrzymamy, jakis spacerek w zielone zaliczymy. Jeszcze czekamy z pierwszym spacerem bo wieje okropnie.
Emilia sie potrafi soba zajac, jak juz jej sie nudzi to idzie do Niki sie bawic, tancza wtedy maja jakies swoje zabawy. Bawi sie tez autkami, kopie pilke i znowu klocki na topie. Ciastolina bez szalu, tego piasku sie brzydzi 🤣Marta..a lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja podejrzewam że Olek nawet nie chciałby tego piasku dotknąć albo jeśli by się odważył to byłby rozrzut po całym domu. Wolę jak takie zabawy urządzają im w żłobku
My ogólnie jeśli nie ma potrzeby to nie wychodzimy szczegolnie że mieszkamy w takim miejscu że ciężko kogoś nie spotkać. Sporo ludzi się kręciło.
-
Ostatnio nauczył się słowa daj tzn mowi - da. A tak to mama, tata, nie, cz (czyli cześć jak podaje rękę). Na psa tak dziwnie mowi że nawet nie umiem powtórzyć. Dużo gada po swojemu. Bardzo dużo rozumie. Ale za to sprawdza granicę mojej cierpliwości i możliwości dostania zawału. Bo wchodzi na szafkę (mamy taką niska) i xamiast zejść z niej standardowo tak jak z kanapy się schodzi to ostatnio zaczął schodzić zjeżdżając tyłkiem. W krzesełku do karmienia nie chce jeść więc je siedząc na małym krzesełku przy ławie bo akurat jest idealna wysokość.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2020, 20:35
-
nick nieaktualnyPLPaulina wrote:Natalia jak ja Ci zazdroszczę kolejnego śpiocha. 😊
To sie jeszcze moze wszystko zmienic 😀 Chociaz Emilka tez tylko spala i jadla. Malutka do tego stopnia spioch ze misze ja budzic na jedzenie a na spiocha wezmie tylko butle. Dzis musialam o 6 rano odciagac bo mala spala cala noc i nie dala sobie cyca wsadzic 🙈
U nas apokalipsa. Wszystko zamkniete poza zywnoscia i drogeriami i aptekami, z domu nie bardzo wolno wychodzic, komunikacja dziala ale korzystac wolno tylko do pracy i w razie koniecznosci, ludzie dostali zwolnienia na 3 tyg, w sklepach wszystko wykupione. Masakra. A ja nawet nie wiem czy moge jechac zameldowac dziecko i po akt urodzenia🤦♀️ -
nick nieaktualnyU nas Natalia podobnie w PL. Granice zamknięte, sklepy (poza paroma wyjątkami), rozrywka, oświata.
A on-line nie możesz dziecka zarejestrować? 😊 O ile macie taką możliwość.
Ja to ogólnie wpadam w panikę z tym wszystkim. Lekarze zamykają gabinety. Ci którzy konsultują on-line to fajnie. Ale jednak nie wszystkie specjalizacje tak się da. 🤦🏻♀️ Mój ortopeda się zamknął - oby jeszcze przed porodem się otworzył.
Wyprawkę zamawiam on-line ale pytanie kiedy i kurierzy przestaną pracować.
A po porodzie będę mieć 2 dzieci. I to takich które nie lubią spać. 😱 Armagedon.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2020, 13:21