Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulina, no u nas zobaczymy w praktyce jak wyjdzie...
Ale mam nadzieje, ze skoro zaraz po urodzeniu i kangurowaniu bedzie zapakowana w spiworek jak starsza siostra, to tez jakos zaakceptuje...
Ale jak bedzie, kto to wie😂
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:Mam prawo powiedzieć o swoim doświadczeniu. A nie wyobrażeniu jak to będzie wyglądać. 😀 To tak jakbym miała mówić jska będzie moja starość. 🤦🏻♀️
Każdy z nas robi inne zakupy.
Jeśli Ty nie dokupisz nic - no to super.
Ale ja przepraszac Boga nie zamierzam że wyszło u mnie inaczej.
Każda z nas ma prawo wyrazić swoje zdanie, i jak to wyszło.
Też nie każę Ci przepraszać, a na pewno nie Boga bo co on ma do tej dyskusji?
Ale jak piszesz w sposób atakujący, a czasami wręcz obraźliwy dla innych to nie dziw się, że ktoś tak samo będzie Tobie odpowiadał.
Kolorowy katar świadczy o tym, że gromadzą się przeciwciała, więc nawet jak ruszyło od zębów to doszło to infekcji wirusowej lub bakteryjnej. Może być lekka i szybko przejść ale jednak infekcja
Natalia a może taka gąbka do kąpieli? (sorki za długi link) moja bratowa takiej używała i była zadowolona, ja kupiłam przy okazji wyprawki ale mały lubił się kąpać, a też zawsze miałam męża do pomocy, więc jej nie rozpakowałam. Wiem, ze ma dużo przeciwników ze względu na możliwe rozwijające się bakterie itp..
A inny pomysł to może po prostu musisz się z nią kąpać?
https://allegro.pl/oferta/materacyk-mata-do-wanienki-kapieli-2x-gabka-duza-6530572103?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_DCK_BC_pla_dziecko_zdrowie&ev_adgr=wanienki+i+akcesoria+do+k%C4%85pieli&gclid=CjwKCAjwrvv3BRAJEiwAhwOdM7L7-qQgm-EzEUjWNhQ6SmAQetxf8APjtwgBdEZxY1uOJSlAVtRh5RoCW7kQAvD_BwE
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
PLPaulina wrote:Ja odrazu pakowałam. I Hania niestety nienawidzi. A Natalka przeciwnie.
Wiec teraz wiem, ze tutaj dużą rolę odgrywa charakter. 🤣🤣
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualnyMarta no ja juz nawet myslalam zeby z nia tam wlezc 🤣 Zaraz bede badac wszystkie propozycje bo nasze kapanie to porazka.
Edytka spacery dlugie sa mozliwe, no nie wiem jak twoja corka ale moja Emilka to lubi w wozku jezdzic i potrafi sobie tam 2-3 h spac takze problem raczej znowu mala ktora nie bardzo lubi, a jak juz zasnie to na 20-30 min i jest juz potem awantura ze jej nudno 🤦♀️🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2020, 15:11
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny o malo zapomniałam ale byliśmy na basenie zapisałam małego na kurs wakacyjny Aqua baby. Lipiec-sierpień 1x w tygodniu. Myślałam że będzie ryk i płacz bo mycie włosów to koszmar ostatnio a on czuł się jak rybka w wodzie. Nurkiwal, sam głowę zanurzal aż sie ja bałam. Co prawda jesteśmy w grupie 2-4 lata. Nie chciałam do grupy 1-2lata bo nie chcialam żeby z maluszkami był, więc wszystkie dzieci mają co najmniej 3 lata jak nie starsze a on taki niekumaty.. chyba 1 albo 2 ćwiczenia skumal tylko ale miał taka frajdę że szok ^^ polecam gorąco.
PLPaulina, Cccierpliwa, Natallia05, pumka1990 lubią tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
My tez chyba wrocimy na basen, ale nie moge sie zebrac zeby ogarnac gdzie jakis kurs u nas jest wlasnie dla starszych, bo tez juz bym nie chciala z maluszkami...
No i jakis krotszy lub czesciej, bi jak pojdzie do przedszkola to juz czasu nie bedzie na to na poczatku
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
U mnie mimo tego, że teraz mam dziewczynkę to bardzo mało rzeczy kupowałam, z większych zakupów to tylko wózek rok po roku i jestem z niego mega zadowolona bo Stasiek lubi jeździć wózkiem a najważniejsze to on się nie nadaje do chodzenia na nóżkach jak jesteśmy sami bo nie potrafi iść spokojnie tylko ciągle ucieka i biega więc taka opcja jest tylko jak jest mąż i on za nim biega, cieszę się że darowałam sobie dostawkę do wózka bo moja szwagierka na i jeździ tam mój 3 letni chrześniak i jak dla mnie to porażka bo nawet nie może normalnie prowadzić wózka tylko musi iść obok bo nie ma opcji żeby normalnie trzymać rączkę od wózka bo pod nogami jedzie dziecko, poza tym Mały jej ciągle naciska hamulec więc narzeka strasznie na to. Ja tak na prawdę to dokupiłam tylko trochę ubranek takich typowo dziewczęcych i pościel jedna żeby miała coś dziewczęcego i tyle.
Natalia ja Laure już od jakiegoś czasu kąpię normalnie w wannie i używam tej gąbki co Marta pisała i o wiele lepiej to wychodzi niż szykowanie wody do wanienki a tym bardziej jak kąpię ja sama i musiałam wszystko szykować przy Stasku, na biega musiałam to robić bo ona ma fioła na punkcie wody i wszystko by pływało łącznie z nim 🙂 ja narazie odpukac nie narzekam, mam wrażenie że Laura jest jeszcze grzeczniejsza niż Staś a on był spokojnym dzieckiem, za to teraz jest pieronkiem 🙂 początek zapowiadal zupełnie inne dziecko a tu niespodziankaAniołek 17.10.2017- 8t5d
-
nick nieaktualnyJa to jestem pod wrażeniem ile energii ma ta moja Hania.
Jestem w szoku, że Wy mówicie o spacerach 2 latka które jest wożone w wózku a moja to wszystko na tych swoich nóżkach przemierza. 😲😲
My powoli myślimy o powrocie na basen. Jeszcze nie mieliśmy okazji w czasie epidemii.
I nie wiem czy to jednak mąż nie będzie chodził. 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2020, 00:05
-
Mia, to zalezy jak jej woatr zagra... ma dni, ze robimy spacer 2h w wozku i fajnie, ma dni, ze do wozka nie wejdzie w ogole i potrafi i 5km przejsc, a ma dni, se siedzi z pol godzinki, a reszte trasy przejdzie...
No nie nadazy sie za nia pod tym wzgledem... dlatego na wszelki wypadek ide ja, Mia i nosidlo😂 jak ma bunt na wozek to wtedy tam, gdzie ruch duzy a musimy kawaleczek przejsc wsadzam w nosidlo...
Czasem nie Mia a pies sobie z wozka skorzysta😂
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualnyJa nie zakładam z góry trasy, że dziś nie ważne czy się wali i pali to muszę przejść 20km.
My wychodziłysmy/wychodzimy dla przyjemności - więc zdarza się że przejdziemy tylko 500m - bo dzieci ją zatrzymają. Czy kamyczki, które będzie zbierać. 😀 No cóż ważne by była zadowolona.
Jak była Hania niemowlakiem to już się bez celu nachodziłam z wózkiem. Bo tylko w nim chciała spać.🤦🏻♀️
Teraz gdyby miała spędzić bez ruchu 2h w wózku. A potem nie spać w dzień i zachowywać się jakby po prochach była. To podziękuję. 🤣🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2020, 08:09
-
U nas też Filip bardzo lubi chodzić na nóżkach, nie ucieka, idzie za rękę, ale w wózku też lubi jeszcze pojeździć.
Teraz można spokojnie pospacerować, bo kiedyś to spanie w dzień było tylko w wózku, a nie daj Boże jak wózek się zatrzymał to oczy zaraz otwarte 😉 -
nick nieaktualnyJa w trasy nie chodze, pare razy wyszlysmy z corka na dlugi spacer wziela sobie rower i pojechala a ja za nia z wozkiem i mauchy w srodku. No nie wyobrazam sobie wtedy zeby emilia szla na nogach bo to by trwalo tydzien. Zreszta juz tak nie chodzimy bo mala nie lubi za dlugo w wozku, terqz tez juz lepiej bo lezy oglada sobie pogada i zasnie a wtedy sie darla😂 Jak idziemy to na spielplatz kolo domu i to wiadomo na nozkach idzie i sie tam bawi, jak jedziemy gdzies cos zalatwic to mimo ze autem tez biore wozek bo tu znalezc parking to graniczy z cudem wiec zawsze trzeba przejsc kawalek alarac za nia nie zamierzam. Czesto tez ide sama czy z wiekszymi do okolicznych sklepow cos dokupic to sorry ale na nogach ma isc?😀 Ni chu chu😀 Wczoraj np 2 razy spala w wozku, jeszcze po powrocie do domu sobie spala dalej, oczywiscie mala tylko 30 min max🤦♀️
I wczoraj juz tak wczesnego spania nie bylo, Vivi po 23 dopiero zasnela, tyle musiala mi opowiadac przed snem 😀 Emilka wiadomo ze po dwoch drzemkach tak samo hahah no coz dzis wstaly po 10.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2020, 16:17
PLPaulina, Marta..a, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
Ja do wanienki na początek miałam dla Uli taki leżaczek pokryty frotte. Taniocha ale u nas super się sprawdził. Bo ona leżała pewnie i ja sie nie bałam ze mi sie wyslizgnie. Firmy Tega.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2020, 11:26
Natallia05 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJakby mi Hania spała po 20h na dobę to ja nie mam nic przeciwko żeby w wózku spała.
Ale ona jak ma snu 🤔 10-11h to jest już dobrze.
Wiec przeklinam te drzemki w wózku które były! 😀 Jeszcze teraz przy malutkim dziecku to jestem szczęśliwa jak pospi w dzień. Bo chwila ciszy !!! 🙏
Heh, tak naprawdę to nawet i 3 latki zdarzają się że nie chcą iść za rękę na metrowym chodniku obok drogi.
A też żyć trzeba. 😀😀
Wózek z punktu a do b to rozumiem. Ale jako spacer, czas wspólny z dzieckiem - nie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2020, 11:47
-
Ja sobie nie zakladam, ze tyle i tyle musze przejsc... wychodzi w praniu... ale Mia chetnie spaceruje, nawet jak ma dzien na nozki to idzie i nie marudzi...
Zreszta wozek zawsze mam w razie co...
Ale nie ukrywam, ze ja wole isc np te 3km kiedy siedzi w wozku, pozniej robimy sobie przystanek na placu zabaw, tam sie z godzine wyszaleje i pozniej wracamy, to idzie na nozkach, poki idziemy po spokojnej okolicy i jak juz jestesmy blisko ruchliwej ulicy, to wozek i tak do domu...
Niestety u nas wszystkie fajne place zabaw sa tak umiejscowione, ze trzeba isc przy glownej ulicy i poki idzie za reke, albo smycz w plecaku jest ok, to fajnie, ale jak nie to ja nie bede ryzykowac... a nad jeziorem jak spacerujemy, to czesto podbiega blisko skarpy jak jestesmy na wzniesieniu i to wtedy tez zbyt duze ryzyko dla mnie, wiec dziele miejaca gdzie moze biegac do woli, a te, gdzie niestety ale jak nie za raczke, to wozek, nawet jak poczatkowo jest protest...
Do tego mamy w okolicy same niemalze deby i oblezenie tej debowki korowodki i to tez zawsze mam mini zawal jak probuje cos podnosic, bo jakby zlapala jedna z jich to az strach sie bac...
spacery po spokojnej okolicy tu u nas juz jej sie dawno znudzily, jeszcze grubo przed roczkiem... ona musiala miec do podziwiania wiecej niz pola, lasy i drzewa😂
No a drzemka w wozku od 10 miesiaca jak nam sie zdarzy to swieto narodowe😂
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Paulina, mowisz ze nie rozumiesz bo nie mieszkasz z dzieckiem w miescie
Jakbys mieszkala w miescie i musiala przechodzic do placow zabaw 15-20 minut piechota, wzdluz glownej ulicy, gdzie jedzie samochod za samochodem, nigdy nie jest tam pusto, czy w tygodniu, czy weekend, a Hania by ci kilka razy o maly wlos np pod samocjod nie wbiegla, byloby ci zapewne wszystko jedno, czy lubi wozek czy nie jakbys szla na taki plac zabaw, albo nie chodzilabys na niego wcale
Mojej sie jeszcze na szczescie nie zdarzylo, ale kuzynki meza syn juz nie raz byl lapany doslownie krok od wejscia pod samochód, bo ona właśnie lata od prawa do lewa i ja bardzo dziekuje za takie wrazeniapumka1990 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualnyCccierpliwa wrote:Paulina, mowisz ze nie rozumiesz bo nie mieszkasz z dzieckiem w miescie
Jakbys mieszkala w miescie i musiala przechodzic do placow zabaw 15-20 minut piechota, wzdluz glownej ulicy, gdzie jedzie samochod za samochodem, nigdy nie jest tam pusto, czy w tygodniu, czy weekend, a Hania by ci kilka razy o maly wlos np pod samocjod nie wbiegla, byloby ci zapewne wszystko jedno, czy lubi wozek czy nie jakbys szla na taki plac zabaw, albo nie chodzilabys na niego wcale
Mojej sie jeszcze na szczescie nie zdarzylo, ale kuzynki meza syn juz nie raz byl lapany doslownie krok od wejscia pod samochód, bo ona właśnie lata od prawa do lewa i ja bardzo dziekuje za takie wrazenia
Hania nigdy nie lubiła wózka. Ale było wiadomo że mogę sobie pozwolić by dziecko chodziło sobie. 😀
Czasy mieszkania w centrum dużego miasta mam na szczęście już za sobą. 👍Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2020, 12:03