X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile czasu Wam ten irobot sprząta/odkurza? U nas mamy 120m mieszkania i boje się ze kilka godzin będzie jeździł i robił hałas a odkurzaczem to 15 min i odkurzone

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 02:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    A ile czasu Wam ten irobot sprząta/odkurza? U nas mamy 120m mieszkania i boje się ze kilka godzin będzie jeździł i robił hałas a odkurzaczem to 15 min i odkurzone
    Z tym to faktycznie możesz mieć problem, bo cykl sprzątania jest dość długi. Trudno powiedzieć ile trwa bo to zależy od zabrudzenia podłogi oraz ilości kątów, zakamarków i przeszkód. U mnie w największym pokoju (24m2) to ok 40 min

Kurczę cierpię na bezsenność coś ostatnio, spać nie mogę i jakieś poty mnie oblewają

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • myszeczka89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 03:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw sie nie tylko Ty :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2018, 03:18

Kasiaja lubi tę wiadomość

hchy3e3kyk7nftnx.png
  • Zuuziia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 03:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też pospane :/ kręcę się, wierce, gorąco, duszno maaaasakra!

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• myszeczka89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 03:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja śpię u teściów i kurde imprezkę se na dole urządzili :( tzn nie teściowie tylko brat męża a na dodatek umieram z głodu :(

hchy3e3kyk7nftnx.png
  • niedograna Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My robiliśmy sposobem na dziewczynkę...ciekawe czy się udało. Bardzo mi się marzy córeczka. Mam już synka, a pierwszą ciążę straciłam w 18tygodniu, a miała być dziewczynka ;(

• siuLa Koleżanka

Wysłany: 28 stycznia 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy juz dziewczynke a tym razem próbowaliśmy sposob na synka. Ciekawe czy sie udalo :) Chociaz obojętne czy będzie chlopak czy dziewczynka byleby bylo zdrowe i tlusciutkie xD

polkosia, DobrejMysli, d'nusia, Anuleczek lubią tę wiadomość

oar8gox1ykrczaoa.png
    qggbtel.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelcia wrote:
    Polkosia jestem z kwietniówek, znalazłam Cię na wątku z 2016 i mam do Ciebie pytanie, jeżeli możesz odezwij się na priv

O kurczę, a ja nie wiem jak tu wysłać wiadomość? :P Ktoś podpowie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2018, 09:15

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Ja w to nie wierze... A dieta to już całkiem mnie nie przekonuje....

U nas się to sprawdziło 2x na córkę, seks był od okresu do mniej więcej 3-5 dni orzed owulacją i moja dieta też pasuje do tej na dziewczynę. Teraz diety nie zmieniłam, a niestety owulacji pewna nie byłam, bo obserwacja tylko ze śluzu, a test wyszedł negatywny i chyba faktycznie było na kilka dni przed. Jak się dziewczyna potwierdzi, to się nie zdziwię, bo dokładnie wiem, kiedy był seks, a jednak z daty ciąży wynika, że zapłodnienie mogło być później.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie polecam iRobota. Dla mnie to zamiatacz, a nie odkurzacz. Jak mi iRobot odkurzył dom, a potem wzięłam normalny odkurzacz (mam antyalergiczny taki, naprawdę dobry sprzęt), to po dywanie zostawało pół zbiornika kurzu.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siuLa wrote:
    Tylko ze dodatkowo jest jeszcze tyci tyci wysypka raczej wyczuwalna pod palcami niz widoczna gołym okiem :(

Może alergia? Mi też się wydaje że pod ustami mam ale delikatnie więc nie zastanawiałam się nad wapnem. Sprawdź czy w ciąży można, może jakieś jedzenie albo krem Cię uczylil. Myślę że w ciąży to mozliwe

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    O kurczę, a ja nie wiem jak tu wysłać wiadomość? :P Ktoś podpowie?

Chyba trzeba wejść w wiadomości i na poczatku w zakładce zaproszenia powinno być ode mnie :)

polkosia lubi tę wiadomość

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Dawno się nie odzywałam. Bo nie chcę tutaj rozsiewać stresu :p Ale mam jednak pytanie.
    Byłam w 8 tyg na usg, serduszko biło 127.., lekarz mówi że okej, bo spytałam czy szybkość dobra, chociaż na necie czytam że powinno być ok 140 w tym okresie ciąży. No ale lekarz mowi że dobra.

A druga sprawa: od początku ciąży mam plamienia, nasilają się przy chodzeniu, jak leże prawie ich nie mam. Raz krwawiłam, w 5tyg, ale lekarz nie widział wtedy przyczyny na usg. Teraz jak byłam widać odklejanie kosmówki na ok 1/5-1/6 obwodu, mówi lekarz że to lekkie odklejanie, nie mówił nic o krwiaku. Od czasu wizyty poszłam na zwolnienie, leżę w domu. Jak leżę plamień prawie nie ma, jak troszkę pochodzę to już lekkie są. Czy któraś w tej bądź wcześniejszej ciąży miała problemy z tym odklejaniem? Kiedy to się "zakleja" ? Przecież szału już dostaje z nerwów :/ Widok plamień działa na mnie strasznie nerwowo :/ :/ A to już ponad miesiąc jak są, póki co lekko brązowe, bez krwi żywej.

Jak któraś z Was miała doświadczenie z takim tętnem bądź kosmówką, to dajcie znać :) :)

Aa co do objawów ..to u mnie bardzo duże mdłości, wymioty codzienne, straszny posmak w ustach :/, oczywiście schudłam przez to :/ apetyt zerowy. Cycki raz pobolewają, innym razem nie . :)

Gratuluję wszystkim udanych wizyt :) ja prenatalne mam 12.02 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2018, 11:45

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wiem kiedy była owulacja ani kiedy seks więc będzie niespodzianka:P

• siuLa Koleżanka

Wysłany: 28 stycznia 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Może alergia? Mi też się wydaje że pod ustami mam ale delikatnie więc nie zastanawiałam się nad wapnem. Sprawdź czy w ciąży można, może jakieś jedzenie albo krem Cię uczylil. Myślę że w ciąży to mozliwe

Niby nic nie zmienialam. Dzis juz nie swedzi ale pod palcami jeszcze wyczuwalna wysypka

oar8gox1ykrczaoa.png
    qggbtel.png
  • Iva79 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez bedzie niedpodzianka jesli chodzi o plec :)

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas seks był 14 i 16 dnia a owulacja 16/17 dnia wiec zobaczymy :)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    A ja nie wiem kiedy była owulacja ani kiedy seks więc będzie niespodzianka:P
    U nas identycznie:D
    Paulinaaa a bierzesz coś na podtrzymanie, na te plamienia? Ja bym chyba skonsultowala to z innym lekarzem, dla własnego poczucia bezpieczeństwa i uspokojeniu stresu. Moja ginekolog mi zawsze powtarza"plamienia=szpital" bo to nie ma żartów...

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    U nas identycznie:D
    Paulinaaa a bierzesz coś na podtrzymanie, na te plamienia? Ja bym chyba skonsultowala to z innym lekarzem, dla własnego poczucia bezpieczeństwa i uspokojeniu stresu. Moja ginekolog mi zawsze powtarza"plamienia=szpital" bo to nie ma żartów...
    Ja miałam jakieś 7dni plamienia i dostałam dupka, biorę nadal. Mam brać do 20 tygodnia. A czy plamienia to zaraz szpital, to mam wątpliwości. Jak dzwoniłam po lekarzach to nikt z plamieniami nie traktował mnie poważnie... Do szpitala nie miałam odwagi jechać, bo uważam to za przesadę. Natomiast jeśli te plamienia tyle trwają to może faktycznie warto poszukać dobrego lekarza.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja plamiłam bardzo długo, pół ciąży właściwie, bez związku z wysiłkiem czasem. Brałam dupka i donosiłam szczęśliwie.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 245 246 247 248 249 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ