X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • angelika1995 Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dostałam kroplówki z solą fizjologiczną i glukozą, zastrzyki, tabletki. wystarczyły 4 dni w szpitalu i wszystko się skończyło. w sobote miałam usg prenatalne i na szczęście dzidziusiowi nie zaszkodziłam bo ma się świetnie w brzuszku :D

angelika22
  • myszka 30 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Mnie drugi dzien boli jakby krocze generalnie wszystko jakby ucisk. ? Nie wiem jak to opisac i boje sie ze moze od tego ciaglego noszenia corki sie szyjka zaczela skracac. Dobrze ze niedlugo wizyta, niech mnie zbada bo mam stresa. Czuje ze ten "bol" normalny nie jest i to nie boli brzuch tylki wlasnie jakby krocze. Pisze jak polamana. Miala ktoras doswiadczenia ze zbyt szybko skracajaca sie szyjka?
    A moze to rozchodzi sie spojenie lonowe?

relgi09kd6xm2d0n.png
    f2wl3e5e5qc78nw6.pngklz99vvjfs70t8uz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi w tyłek wlazło hehe, boli mnie od kręgosłupa pośladek cały i kuleję.

• siuLa Koleżanka

Wysłany: 28 stycznia 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby to nie była rwa kulszowa

oar8gox1ykrczaoa.png
    qggbtel.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dnusia brzmi jak na rwe.

Levandova wizyta 5.02 ale 31.01 mam usg z moim ginkiem wiec mu o tym powiem. Poczytalam w wujku google i to moze byc od noszenia wiec od dzis zero noszenia corci niestety i zobaczymy, moze do usg mi bedzie ciut lepiej.

Myszka mam nadzieje ze to nie rozzejscie sie spojenia bo to podobno boli jiz do konca i generalnie nie ciekawa sprawa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2018, 20:50

7w3d 💔
  • Francess Znajoma

Wysłany: 28 stycznia 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Jeśli mogę, to chętnie dołączę do sierpniowych mam :)

siuLa, ingelita, Leticia, Existenz, d'nusia, Patti_MG, DobrejMysli, katka/85, PLPaulina, Kasiaja, chabasse, Iva79, Anuleczek, agania, niedograna, Carolline lubią tę wiadomość

85993e3kl9dz7quq.png

termin porodu: 04.08.2018 | chłopiec - Daniel :)
    2 cs | 31 lat
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawdziwe rozejście, niebezpieczne dla kobiety i dyskwalifikujące do psn zdarza się niezmiernie rzadko. Chociaż przy fizjologicznym rozejściu może boleć tak, że nie da się chodzić... Ale to jest specyficzny ból, nie krocza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2018, 21:09

justyna14 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Prawdziwe rozejście, niebezpieczne dla kobiety i dyskwalifikujące do psn zdarza się niezmiernie rzadko. Chociaż przy fizjologicznym rozejściu może boleć tak, że nie da się chodzić... Ale to jest specyficzny ból, nie krocza.
    Tak wlasnie czytalam a u mnie to taki bol krocza ucisk ale nie jakis silny wiec to raczej nie to ale tez sie martwie bo nie pamietam takich dolegliwosci na tym etapie w poprzednich ciazach.

7w3d 💔
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelika1995 wrote:
    wymioty są bardzo niebezpieczne.
    ja rozumiem wymioty ale nie cały dzień. ja uważam że to była najlepsza decyzja . od kiedy wyszłam ze szpitala mogę ogarnąć dom . wstaje , jem śniadanie i ciesze się ciążą. wcześniej byłam wrakiem człowieka . w szpitalu nikt nie uważał mnie za wariatke, wszyscy bardzo się troszczyli i mi bardzo pomogi. wytrzymałam 7 tygodni codziennych wymiotów , schudłam i się zaniedbałam .

Ja wrakiem jestem w soboty, nie wiem czy organizm jakoś się rozluźnia czy co.. W tygodniu jest znośnie, 1-2 dni w tygodniu mam bez wymiotów. Piję sporo wody, jem może mniej niż przed ciążą ale nie mam na dużo rzeczy apetytu. Robiłam wczoraj morfologię i mocz i wszystko mam w normie. Nie kręci mi się w głowie, nawet nie robię drzemki w ciągu dnia (za wyjątkiem tych nieszczęsnych sobót) normalnie chodzę do pracy. Nie czuję się odwodniona. Pojechałaś na IP tak o bo codziennie wymiotowałaś?
    Ja chciałam w tamten weekend jak zaczęłam od 16 w pt i nie mogłam w sobotę przestać.. no ale przyjął mi się w sobotę obiad i uznałam, ze jest ok. Przez niedziele miałam spokój od wymiotów nawet.

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    A mi w tyłek wlazło hehe, boli mnie od kręgosłupa pośladek cały i kuleję.
    Skąd ja to znam... Taki ból towarzyszy mi prawie przed każdym okresem, przechodziłam z tym cholerstwem całą poprzednią ciążę, i teraz znów mnie dopadł prawie na początku. Na szczęście pojawia się i znika, a pojawia się często, jak się przeforsuję, wyciągnę, źle zegnę, albo tak po prostu:/ Ale można się przyzwyczaić. Ja teraz korzystam w wózka z córką jak z balkonika:P

d'nusia lubi tę wiadomość

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• angelika1995 Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Ja wrakiem jestem w soboty, nie wiem czy organizm jakoś się rozluźnia czy co.. W tygodniu jest znośnie, 1-2 dni w tygodniu mam bez wymiotów. Piję sporo wody, jem może mniej niż przed ciążą ale nie mam na dużo rzeczy apetytu. Robiłam wczoraj morfologię i mocz i wszystko mam w normie. Nie kręci mi się w głowie, nawet nie robię drzemki w ciągu dnia (za wyjątkiem tych nieszczęsnych sobót) normalnie chodzę do pracy. Nie czuję się odwodniona. Pojechałaś na IP tak o bo codziennie wymiotowałaś?
    Ja chciałam w tamten weekend jak zaczęłam od 16 w pt i nie mogłam w sobotę przestać.. no ale przyjął mi się w sobotę obiad i uznałam, ze jest ok. Przez niedziele miałam spokój od wymiotów nawet.

moje życie przez ostatnie tygodnie wyglądało tak że spałam i wymiotowałam

angelika22
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wózek to w ogóle super urządzenie. Ja nie wiem jak zakupy będę robić jak mi dzieci z wózka wyrosną... kupiłabym taki babciny wózek na zakupy, ale chyba mi jeszcze nie wypada ;)

A jakie to świetne zabezpieczenie do poruszania się po oblodzonych chodnikach! :D

Patti_MG, d'nusia, ingelita, Carolline lubią tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2018, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny straszne rzeczy piszecie z tymi wymiotami, współczuję!

Justyna może nospe i magnez do czasu wizyty? I chyba więcej odpoczywać leżeć kiedy sie da moze przejdzie.

O tak wózek z dzieckiem na zakupy fajna rzecz juz się nie mogę doczekać bo teraz to albo noszę albo taki wózek na zakupy he he mało sexy sie wygląda ale tutaj to prawie każdy z tym pomyka więc wstydu nie ma :P

• ingelita Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze miżna chodzić na zakupy z ładną walizką na kółkach :P

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2018, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widziałam już takie zjawisko:D

• ingelita Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ingelita wrote:
    Zawsze miżna chodzić na zakupy z ładną walizką na kółkach :P
    Wyszło mi prawie jak w „Allo Allo!”. Zywsze myżna chydzić ny zykypy z łydną wylizką ny kyłkach XD

polkosia, DobrejMysli lubią tę wiadomość

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• polkosia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Tak wlasnie czytalam a u mnie to taki bol krocza ucisk ale nie jakis silny wiec to raczej nie to ale tez sie martwie bo nie pamietam takich dolegliwosci na tym etapie w poprzednich ciazach.

Rozumiem. Ja miałam ogromne problemy ze spojeniem w pierwszej ciąży, a w drugiej zapalenie spojenia. Jest taki test, jeśli rozchodzi się spojenie, to nie jesteś w stanie stanąć na jednej nodze. Ale tak w ogóle. Jak uniesiesz na 1 nanosekundę, to jest to fizjologiczne :) A ból swoją drogą, może być koszmarny. Ja bym się prędzej o szyjkę martwiła, ale w tak wczesnej ciąży?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Rozumiem. Ja miałam ogromne problemy ze spojeniem w pierwszej ciąży, a w drugiej zapalenie spojenia. Jest taki test, jeśli rozchodzi się spojenie, to nie jesteś w stanie stanąć na jednej nodze. Ale tak w ogóle. Jak uniesiesz na 1 nanosekundę, to jest to fizjologiczne :) A ból swoją drogą, może być koszmarny. Ja bym się prędzej o szyjkę martwiła, ale w tak wczesnej ciąży?
    Zobaczymy co ginek powie, mysle ze to od noszenia. I oby samo przeszlo po odpoczynku.

Dzis od 4 spac nie moglam, krecilam sie :-( a teraz spiaca jestem i pospalabym jak trzeba wstawac

7w3d 💔
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też obudziłam się o 4, bo siku... A później się kręciłam do 5, a jak budzik zadzwonił to mi nagle spać się zachciało

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2018, 08:16

justyna14 lubi tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio mogę spać do 10 i kłaść się po 18 ehhh

‹‹ 247 248 249 250 251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ