Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
justyna14 wrote:Mnie drugi dzien boli jakby krocze generalnie wszystko jakby ucisk. ? Nie wiem jak to opisac i boje sie ze moze od tego ciaglego noszenia corki sie szyjka zaczela skracac. Dobrze ze niedlugo wizyta, niech mnie zbada bo mam stresa. Czuje ze ten "bol" normalny nie jest i to nie boli brzuch tylki wlasnie jakby krocze. Pisze jak polamana. Miala ktoras doswiadczenia ze zbyt szybko skracajaca sie szyjka?
-
nick nieaktualny
-
Dnusia brzmi jak na rwe.
Levandova wizyta 5.02 ale 31.01 mam usg z moim ginkiem wiec mu o tym powiem. Poczytalam w wujku google i to moze byc od noszenia wiec od dzis zero noszenia corci niestety i zobaczymy, moze do usg mi bedzie ciut lepiej.
Myszka mam nadzieje ze to nie rozzejscie sie spojenia bo to podobno boli jiz do konca i generalnie nie ciekawa sprawa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2018, 20:50
7w3d 💔 -
Hej dziewczyny!
Jeśli mogę, to chętnie dołączę do sierpniowych mamsiuLa, ingelita, Leticia, Existenz, d'nusia, Patti_MG, DobrejMysli, katka/85, PLPaulina, Kasiaja, chabasse, Iva79, Anuleczek, agania, niedograna, Carolline lubią tę wiadomość
-
Prawdziwe rozejście, niebezpieczne dla kobiety i dyskwalifikujące do psn zdarza się niezmiernie rzadko. Chociaż przy fizjologicznym rozejściu może boleć tak, że nie da się chodzić... Ale to jest specyficzny ból, nie krocza.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2018, 21:09
justyna14 lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
polkosia wrote:Prawdziwe rozejście, niebezpieczne dla kobiety i dyskwalifikujące do psn zdarza się niezmiernie rzadko. Chociaż przy fizjologicznym rozejściu może boleć tak, że nie da się chodzić... Ale to jest specyficzny ból, nie krocza.7w3d 💔
-
angelika1995 wrote:wymioty są bardzo niebezpieczne.
ja rozumiem wymioty ale nie cały dzień. ja uważam że to była najlepsza decyzja . od kiedy wyszłam ze szpitala mogę ogarnąć dom . wstaje , jem śniadanie i ciesze się ciążą. wcześniej byłam wrakiem człowieka . w szpitalu nikt nie uważał mnie za wariatke, wszyscy bardzo się troszczyli i mi bardzo pomogi. wytrzymałam 7 tygodni codziennych wymiotów , schudłam i się zaniedbałam .
Ja wrakiem jestem w soboty, nie wiem czy organizm jakoś się rozluźnia czy co.. W tygodniu jest znośnie, 1-2 dni w tygodniu mam bez wymiotów. Piję sporo wody, jem może mniej niż przed ciążą ale nie mam na dużo rzeczy apetytu. Robiłam wczoraj morfologię i mocz i wszystko mam w normie. Nie kręci mi się w głowie, nawet nie robię drzemki w ciągu dnia (za wyjątkiem tych nieszczęsnych sobót) normalnie chodzę do pracy. Nie czuję się odwodniona. Pojechałaś na IP tak o bo codziennie wymiotowałaś?
Ja chciałam w tamten weekend jak zaczęłam od 16 w pt i nie mogłam w sobotę przestać.. no ale przyjął mi się w sobotę obiad i uznałam, ze jest ok. Przez niedziele miałam spokój od wymiotów nawet.6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
d'nusia wrote:A mi w tyłek wlazło hehe, boli mnie od kręgosłupa pośladek cały i kuleję.
d'nusia lubi tę wiadomość
-
Marta..a wrote:Ja wrakiem jestem w soboty, nie wiem czy organizm jakoś się rozluźnia czy co.. W tygodniu jest znośnie, 1-2 dni w tygodniu mam bez wymiotów. Piję sporo wody, jem może mniej niż przed ciążą ale nie mam na dużo rzeczy apetytu. Robiłam wczoraj morfologię i mocz i wszystko mam w normie. Nie kręci mi się w głowie, nawet nie robię drzemki w ciągu dnia (za wyjątkiem tych nieszczęsnych sobót) normalnie chodzę do pracy. Nie czuję się odwodniona. Pojechałaś na IP tak o bo codziennie wymiotowałaś?
Ja chciałam w tamten weekend jak zaczęłam od 16 w pt i nie mogłam w sobotę przestać.. no ale przyjął mi się w sobotę obiad i uznałam, ze jest ok. Przez niedziele miałam spokój od wymiotów nawet.
moje życie przez ostatnie tygodnie wyglądało tak że spałam i wymiotowałamangelika22 -
Wózek to w ogóle super urządzenie. Ja nie wiem jak zakupy będę robić jak mi dzieci z wózka wyrosną... kupiłabym taki babciny wózek na zakupy, ale chyba mi jeszcze nie wypada
A jakie to świetne zabezpieczenie do poruszania się po oblodzonych chodnikach!Patti_MG, d'nusia, ingelita, Carolline lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOj dziewczyny straszne rzeczy piszecie z tymi wymiotami, współczuję!
Justyna może nospe i magnez do czasu wizyty? I chyba więcej odpoczywać leżeć kiedy sie da moze przejdzie.
O tak wózek z dzieckiem na zakupy fajna rzecz juz się nie mogę doczekać bo teraz to albo noszę albo taki wózek na zakupy he he mało sexy sie wygląda ale tutaj to prawie każdy z tym pomyka więc wstydu nie ma
-
nick nieaktualny
-
justyna14 wrote:Tak wlasnie czytalam a u mnie to taki bol krocza ucisk ale nie jakis silny wiec to raczej nie to ale tez sie martwie bo nie pamietam takich dolegliwosci na tym etapie w poprzednich ciazach.
Rozumiem. Ja miałam ogromne problemy ze spojeniem w pierwszej ciąży, a w drugiej zapalenie spojenia. Jest taki test, jeśli rozchodzi się spojenie, to nie jesteś w stanie stanąć na jednej nodze. Ale tak w ogóle. Jak uniesiesz na 1 nanosekundę, to jest to fizjologiczneA ból swoją drogą, może być koszmarny. Ja bym się prędzej o szyjkę martwiła, ale w tak wczesnej ciąży?
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
polkosia wrote:Rozumiem. Ja miałam ogromne problemy ze spojeniem w pierwszej ciąży, a w drugiej zapalenie spojenia. Jest taki test, jeśli rozchodzi się spojenie, to nie jesteś w stanie stanąć na jednej nodze. Ale tak w ogóle. Jak uniesiesz na 1 nanosekundę, to jest to fizjologiczne
A ból swoją drogą, może być koszmarny. Ja bym się prędzej o szyjkę martwiła, ale w tak wczesnej ciąży?
Dzis od 4 spac nie moglam, krecilam siea teraz spiaca jestem i pospalabym jak trzeba wstawac
7w3d 💔 -
nick nieaktualny