Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mało zawału nie dostałam.
Wyniki pappy mieli mi wysłać pocztą bo 100 km nie chce mi się jechać po wynik..
A dziś dzwonią że lekarz chce skonsultować bo wyszly podwyższone.
Wcześniej na podstawie samego usg wyszło trisomia 21 1:492 skorygowane do 1:2462
Trisomia 18 1:5812 skorygowane do 1:17612
Trisomia 13 1:13682 skorygowane do <1: 2000010.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
Z tym podejściem lekarzy do plamień i szpitala bywa różnie, to prawda - mnie lekarz opieprzył, że to nie powód, żeby mu zawracać głowę, przy czym zostawił na oddziale do obserwacji. Następnego dnia jak okazało ę że serce przestało bić i dostałam krwotoku to ten sam typ nie odezwał się do mnie słowem, na korytarzu odwracał głowę i na wieczorny obchód nie przyszedł - położna musiała mi powiedzieć co będzie dalej. Także mam wnioski na tę ciążę - pod koniec wyprowadzam się do rodziców do Warszawy, bo do tej mordowni więcej z ciążą nie pójdę
Ale na szczęście zazwyczaj plamienia nie kończą się tak źle jak u mnie, no i nie każdy lekarz jest dupkiem.
Już czwarty dzień jestem chora - liczyłam że samo przejdzie ale chyba się nie zanosi. Nie chce iść do lekarza, bo boję się, że po tej poczekalni pełnej zarazków to tylko sobie dowalę.
Jak wam zazdroszczę, że jesteście już w większości po prenatalnych - u mnie dopiero 16 lutego.
Aniołek 27.09.2017 - 9 tydzień -
Ja też dziś wcześnie się obudziłam, mimo że nie idę dziś do pracy. Wzięłam wolne bo ma dziś prenatalne, póki co nie mogę sobie znaleźć nigdzie miejsca. Powoli łapie mnie stresNasz cud ANTOŚ
24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Ja narazie problemów ze snem nie mam, aczkolwiek tez chodzę w nocy czasem dwa razy na siusiu.Mnie częściej jak śpię to bolą plecy i się wiercę ale tak miałam już wcześniej, przed ciążą. Wczoraj natomiast dopadły mnie okropne skurcze...przestraszyłam się nie na żarty, sięgnęłam po nospe forte i leżałam nieruchomo.I nie wiem czy to były skurcze macicy czy jelit ....jak dotąd nie miałam problemów z wypróżnieniem ale wczoraj mi przeszło dopiero po wizycie w toalecie ...ale równie dobrze mogło przejść po nospie...Nie wiem w każdym razie wieczorem jak leżałam w łóżku tez czułam Takie skurcze ale delikatniejsze...te w ciągu dnia zgięły mnie w pół...Teraz jest ok, nie wydarzyło się nic niepokojącego, i nadal nie mam problemu z wypróżnieniem...nie wiem co to było...Dziewczyny jak myślicie mogę brać nospe i magnez na własna rękę czy poczekać do wizyty (1.02) i zapytać lekarza?
Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
Moje serduszko Olcia 12.03.2014
Aniołek [*] 6 tc 2011 -
Ja jak miałam plamienia na początku tj w dniu spodziewanej miesiączki to była wtedy niedziela. Zadzwoniłam do lekarza mojego i niby powiedział, że to nie musi być nic niebezpiecznego i bym wzięła na raz 3 tabletki duphaston a potem po jednej tabletce co 8 h. Dodatkowo powiedział, że jeśli mnie to bardzo niepokoi to może otworzyć swój gabinet prywatny by mnie przyjąć i zrobić usg.
Ja na razie nie chce zapeszyć, ale pierwszy raz od 5tc wstałam bez mdłościCzyżby ustępowały... daj Boże.. bo już ich mam dość.. muszę się wziąść za siebie bo jem same "śmieci" tzn węglowodany proste bo tylko to zostawało w moim żołądku a nie toalecie.
PS Ile pijecie kawy i zielonej herbaty bo ja mam wrażenie, że pije za dużo ale jak wypije mniej to niemiłosiernie boli mnie głowa więc to pewnie coś z ciśnieniem.
Rano do śniadania wypijam zieloną Herbatę a na drugie śniadanie słabą kawę z mlekiem (z 1 łyżeczki płaskiej).
26.01.2018 - 6,91 cm szczęścia -
nick nieaktualnyExistenz wrote:Mało zawału nie dostałam.
Wyniki pappy mieli mi wysłać pocztą bo 100 km nie chce mi się jechać po wynik..
A dziś dzwonią że lekarz chce skonsultować bo wyszly podwyższone.
Wcześniej na podstawie samego usg wyszło trisomia 21 1:492 skorygowane do 1:2462
Trisomia 18 1:5812 skorygowane do 1:17612
Trisomia 13 1:13682 skorygowane do <1: 20000
Skorygowane na podstawie USG czy tej krwi? -
To chyba nie kolka bo ból mi przypominał ...skurcze porodowe, od pępka do wzgórka łonowego taki jeden wielki ciągnący skurcz. A wieczorem to było już takie napięcie, jakby właśnie stawiańie się macicy...ale mi się zdaje ze na takie stawianie to jest dużo a wcześnie...
Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
Moje serduszko Olcia 12.03.2014
Aniołek [*] 6 tc 2011 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Tak. Choć bardziej myślę wydać kasę na nifty i nie bac się o dziecko bo mam łożysko na przedniej ścianie A to z dojściem trudniej.
Niewytrzymalam. Jak genetyk skończy badania swoje to ma zadzwonić do mnie i wyjaśnić co i jak.
Mam w kwietniu 34 lata wiek też na pewno swoje robi.
Ciężko jest odrobić od siebie stres. Klucha w gardle od razu ból głowy i serce z kładki chce wyskoczyć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2018, 10:54
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r