Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
No pewnie... Jeśli masz miec dzięki temu spokój na resztę ciąży to rob nifty. Co prawda dla mnie taki wynik to świetny wynik. Ja w poprzedniej ciąży miałam. 1 do 700, moja ginka prywatna powiedziała ze to absolutnie nie jest wskazanie do dalszych badan. Zaufakam jej i nie robiłam. Dzidzia zdrowa. Ale dzisiaj pewnie bym zrobila..
justa8902 lubi tę wiadomość
-
Existenz wrote:Oddzwonię genetyk. Wynik 884 . Pon 300 robią amniopunkcje i pon 1000 proponują nifty. Chyba się zdecyduje na środę bo 6 miesięcy jeszcze w niepewności nie dam rady7w3d 💔
-
Dlatego właśnie zrezygnowałam z PAPPY, w większości oprócz nerwów to wiele nie wnosi. Znaczy się, daje podstawy do dalszej diagnostyki, która wielokrotnie nie wykazuje wad.
Do mojego USG jeszcze 14 dni... jak ja wam zazdroszczę zdjęć maluchów! Moje sobie siedzi i rośnieOstatnio zaczął mnie tylko zastanawiać kompletny brak bólu brzucha, wiele kobiet narzeka, że boli w ciąży, bo się rozciąga, a mój nic... może jakieś 3-4 tygodnie temu coś było, ale tak to nic. Ale jak zwykle pozostaje się cieszyć
-
nick nieaktualnyNa pewno wszystko będzie dobrze. Ja też czytałam o przypadkach, że te testy źle wychodziły, a wszystko było dobrze. Nie podam Ci statystyk, bo nie pamiętam, ale jestem pewna, że dzidziuś jest zdrowy. I rób tak jak czujesz, jak masz się stresować, to zrób dodatkowe badania
-
nick nieaktualny
-
justyna14 wrote:Nie znam sie , ale rob jak czujesz ze bedzie najlepiej. Cokolwiek postanowisz, wspieramy Cie. I mysle ze kolejne badania wyjda dobrze a dzidzia jest zdrowa. Kiedy ewentualnie mozesz nifty robic? Jaki to koszt?10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
Chyba najszybciej z Was będę znała płeć dziecka na 100 % przeczytałam tysiące postów i tam gdzie usg było idealne A pappa do dypy dzieci rodziły się zdrowe.
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2018, 16:25
d'nusia, PLPaulina, Kasiaja lubią tę wiadomość
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
Ja zrobiłam Nifty. Dzisiaj dostałam wyniki. Wynik prawidłowy, płeć żeńska
Bardzo się cieszę, że zrobiłam!
justyna14, d'nusia, katka/85, chabasse, DobrejMysli, Leticia, lu.iza, e_mii, Lavendova, PLPaulina, Kasiaja, cindi88, siuLa, vanilia120, Existenz, Iva79, pumka1990, kozalia, Izolda90, Carolline lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny
Dołączam do grupy - termin mam na 31 sierpnia.
A co do nifty - to lekarz polecał, choć to dość drogi test. Wynik jest po 7 dniach, z tego co pamiętam, natomiast odbiór jest osobisty. Przez telefon nic Wam nie powiedzą. Ja na bank będę robić.
siuLa, Iva79, niedograna, Carolline lubią tę wiadomość
-
Existenz, 1:884 oznacza, że ryzyko urodzenia chorego dziecka wynosi 0,11%. Czyli nieco tylko więcej niż
promil... dziwi mnie, że przy takim wyniku wysyłają cię na dodatkowe badania. Ale pewnie tez w tej sytuacji chciałabym mieć pewność i zdecydowałabym się na nifty. Na pewno wyjdzie dobrze, a w dodatku poznasz płećExistenz lubi tę wiadomość
-
Robiłam 19 stycznia po 19.00 i dzisiaj wynik. Do 10 dni roboczych ale z tego co słyszałam zazwyczaj jest szybciej. Ja poszłam z wynikami Pappy i lekarz która mnie przyjmowała mówiła, że to dobry moment (12t2d) bo więcej materiału genetycznego niż w 10 tyg. Też omówiła ze mną dotychczasowe wyniki (były z poprzedniego tygodnia) i zrobiła usg, sprawdziła tętno, żeby mieć pewność że z dzieckiem jest ok, zrobiła wywiad. To wszystko jest w cenie. W cenie jest też omówienie wyników (ja na prośbę wyniki dostałam na maila) z lekarzem. Moja prowadząca ginekolog jest też od genetycznych więc mogę z nią to omówić lub przyjść na wizytę tam gdzie robiłam Nifty. Na wynikach wszystko jest jasno opisane.
DobrejMysli, d'nusia, Existenz lubią tę wiadomość
-
My jutro mamy usg, pappy nie robię. Jak błogo było chodzić w pierwszej ciąży nie znając tylu testów.
Wczoraj pierwszy raz poczułam ciągnięcie, w pachwinie. Dzisiaj cały dzień przy kaszlu czy kichaniu też mnie pobolewa. Wymioty od czwartku ograniczały się tylko do porannych, za to dzisiejsza noc i dzień to dramat, nic nie mogę przełknąć.
Gratuluję kolejnych dobrych wieści i trzymam kciuki za pozostałe dzieciaczki! -
Jestem po wizycie, wszystko OK z maluszkiem 4,25cm tętno 175
tylko moje wyniki moczu do D...
liczne bakterie, leukocyty oraz krew w polu widzenia
doktor kazał nie panikować ale dla mnie to tragedia, przepisał mi tylko urosept, teraz będę co tydzień na badania latać
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2c4e1b22d79c.jpgPatti_MG, Lavendova, d'nusia, PLPaulina, Leticia, siuLa, katka/85, myszeczka89, Anuleczek, chabasse, niedograna lubią tę wiadomość
[/url]