X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie... Jeśli masz miec dzięki temu spokój na resztę ciąży to rob nifty. Co prawda dla mnie taki wynik to świetny wynik. Ja w poprzedniej ciąży miałam. 1 do 700, moja ginka prywatna powiedziała ze to absolutnie nie jest wskazanie do dalszych badan. Zaufakam jej i nie robiłam. Dzidzia zdrowa. Ale dzisiaj pewnie bym zrobila..

justa8902 lubi tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Existenz wrote:
    Oddzwonię genetyk. Wynik 884 . Pon 300 robią amniopunkcje i pon 1000 proponują nifty. Chyba się zdecyduje na środę bo 6 miesięcy jeszcze w niepewności nie dam rady
    Nie znam sie , ale rob jak czujesz ze bedzie najlepiej. Cokolwiek postanowisz, wspieramy Cie. I mysle ze kolejne badania wyjda dobrze a dzidzia jest zdrowa. Kiedy ewentualnie mozesz nifty robic? Jaki to koszt?

7w3d 💔
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego właśnie zrezygnowałam z PAPPY, w większości oprócz nerwów to wiele nie wnosi. Znaczy się, daje podstawy do dalszej diagnostyki, która wielokrotnie nie wykazuje wad.
    Do mojego USG jeszcze 14 dni... jak ja wam zazdroszczę zdjęć maluchów! Moje sobie siedzi i rośnie :P Ostatnio zaczął mnie tylko zastanawiać kompletny brak bólu brzucha, wiele kobiet narzeka, że boli w ciąży, bo się rozciąga, a mój nic... może jakieś 3-4 tygodnie temu coś było, ale tak to nic. Ale jak zwykle pozostaje się cieszyć :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też nie bolało w 10 tyg. Zaczęło boleć na przełomie 11-12 i teraz. Jak leżę jest ok jak się ruszam wstaje to ciągnie. Nawet zaczyn się martwić czy tak ma być.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babie w ciąży nie dogodzisz, boli źle, nie boli to też się martwi :D Czytałam sporo, że właśnie jak się mięśnie rozciągają to może boleć brzuch... może akurat moje się bezboleśnie rozciągają :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno wszystko będzie dobrze. Ja też czytałam o przypadkach, że te testy źle wychodziły, a wszystko było dobrze. Nie podam Ci statystyk, bo nie pamiętam, ale jestem pewna, że dzidziuś jest zdrowy. I rób tak jak czujesz, jak masz się stresować, to zrób dodatkowe badania

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i muszę sobie jutro jechać jeszcze raz. Eh.

W pierwszej mnie nic nie bolało za to w drugiej dosc mocno pewnie się blizna rozciagala.

• Existenz Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Nie znam sie , ale rob jak czujesz ze bedzie najlepiej. Cokolwiek postanowisz, wspieramy Cie. I mysle ze kolejne badania wyjda dobrze a dzidzia jest zdrowa. Kiedy ewentualnie mozesz nifty robic? Jaki to koszt?
    Jadę w środę. 2400 zl

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba najszybciej z Was będę znała płeć dziecka na 100 % przeczytałam tysiące postów i tam gdzie usg było idealne A pappa do dypy dzieci rodziły się zdrowe.
    Dzięki dziewczyny za słowa otuchy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2018, 16:25

d'nusia, PLPaulina, Kasiaja lubią tę wiadomość

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • DobrejMysli Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, zaczynam się denerwować, chyba mimo dobrego USG wybiorę się w tym tygodniu na NIFTY... będzie któraś z Was je jeszcze robić oprócz Existienz ?

klz9df9hzzd4pe9c.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie samo usg. Jesli bedzie wszystko dobrze to nie robie.

Mega kosztowa sprawa swoja droga.

7w3d 💔
  • Gypsy Znajoma

Wysłany: 29 stycznia 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam Nifty. Dzisiaj dostałam wyniki. Wynik prawidłowy, płeć żeńska :) Bardzo się cieszę, że zrobiłam! :)

justyna14, d'nusia, katka/85, chabasse, DobrejMysli, Leticia, lu.iza, e_mii, Lavendova, PLPaulina, Kasiaja, cindi88, siuLa, vanilia120, Existenz, Iva79, pumka1990, kozalia, Izolda90, Carolline lubią tę wiadomość

yoK9p2.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja tez będę robić. Tylko nie wiem kiedy. Czy poczekać do ptenatalnych i potem zrobić. Czy właśnie przed, żeby mieć wczesniej jasność. Prenatalne ma dopiero 13 lutego

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • DobrejMysli Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gypsy wrote:
    Ja zrobiłam Nifty. Dzisiaj dostałam wyniki. Wynik prawidłowy, płeć żeńska :) Bardzo się cieszę, że zrobiłam! :)

Jak długo czekalas na wyniki? Ja jestem zapisana na jutro.

klz9df9hzzd4pe9c.png
  • Mili123 Nowa

Wysłany: 29 stycznia 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)

Dołączam do grupy - termin mam na 31 sierpnia.

A co do nifty - to lekarz polecał, choć to dość drogi test. Wynik jest po 7 dniach, z tego co pamiętam, natomiast odbiór jest osobisty. Przez telefon nic Wam nie powiedzą. Ja na bank będę robić.

siuLa, Iva79, niedograna, Carolline lubią tę wiadomość

• Leticia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Existenz, 1:884 oznacza, że ryzyko urodzenia chorego dziecka wynosi 0,11%. Czyli nieco tylko więcej niż
    promil... dziwi mnie, że przy takim wyniku wysyłają cię na dodatkowe badania. Ale pewnie tez w tej sytuacji chciałabym mieć pewność i zdecydowałabym się na nifty. Na pewno wyjdzie dobrze, a w dodatku poznasz płeć :)

Existenz lubi tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Gypsy Znajoma

Wysłany: 29 stycznia 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam 19 stycznia po 19.00 i dzisiaj wynik. Do 10 dni roboczych ale z tego co słyszałam zazwyczaj jest szybciej. Ja poszłam z wynikami Pappy i lekarz która mnie przyjmowała mówiła, że to dobry moment (12t2d) bo więcej materiału genetycznego niż w 10 tyg. Też omówiła ze mną dotychczasowe wyniki (były z poprzedniego tygodnia) i zrobiła usg, sprawdziła tętno, żeby mieć pewność że z dzieckiem jest ok, zrobiła wywiad. To wszystko jest w cenie. W cenie jest też omówienie wyników (ja na prośbę wyniki dostałam na maila) z lekarzem. Moja prowadząca ginekolog jest też od genetycznych więc mogę z nią to omówić lub przyjść na wizytę tam gdzie robiłam Nifty. Na wynikach wszystko jest jasno opisane.

DobrejMysli, d'nusia, Existenz lubią tę wiadomość

yoK9p2.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jutro mamy usg, pappy nie robię. Jak błogo było chodzić w pierwszej ciąży nie znając tylu testów.
    Wczoraj pierwszy raz poczułam ciągnięcie, w pachwinie. Dzisiaj cały dzień przy kaszlu czy kichaniu też mnie pobolewa. Wymioty od czwartku ograniczały się tylko do porannych, za to dzisiejsza noc i dzień to dramat, nic nie mogę przełknąć.
    Gratuluję kolejnych dobrych wieści i trzymam kciuki za pozostałe dzieciaczki!

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• DobrejMysli Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękuję za odpowiedz :) nigdy nie byłam rozrzutna jeżeli chodzi o wydawanie pieniedzy ale czuje że jutro będzie ten dzień by wydac 2500 lekką ręką ;) i nawet nie jest mi z tym źle :)

Gypsy, Kasiaja, Francess, polkosia lubią tę wiadomość

klz9df9hzzd4pe9c.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie, wszystko OK z maluszkiem 4,25cm tętno 175 :-) tylko moje wyniki moczu do D... :-( liczne bakterie, leukocyty oraz krew w polu widzenia 0dash2.gif doktor kazał nie panikować ale dla mnie to tragedia, przepisał mi tylko urosept, teraz będę co tydzień na badania latać
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2c4e1b22d79c.jpg

Patti_MG, Lavendova, d'nusia, PLPaulina, Leticia, siuLa, katka/85, myszeczka89, Anuleczek, chabasse, niedograna lubią tę wiadomość

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
‹‹ 250 251 252 253 254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ