Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny , tak Was czytam i się zastanawiam czy dobrze zrobiłam rezygnując z Pappa... Od początku byłam na nie zdecydowana, ale wiele osób mi odradzało i tak też uległam... Usg genetyczne mam 1.02 to będzie 12t6dz i jeśli byłoby coś nie tak, to może jeszcze nie będzie za póżno na te badania krwi, w sumie nie wiem jak lekarze na to patrzą, że najpierw usg a później badania krwi i kolejna wizyta?
Sama już nie wiem, ale coraz bardziej się stresuje tym usg, oby wszystko było dobrze!!!
Mam też cichą nadzieję, ze może poznam "zarys" płci, bo na 100% pewność to za wcześnie, ale może dzieciatko nie będzie wstydliwe i pokaże co ma między nóżkamiTermin porodu 5 lipiec 2019Monisia
07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
-
nick nieaktualny
-
DobrejMysli wrote:Bardzo dziękuję za odpowiedz
nigdy nie byłam rozrzutna jeżeli chodzi o wydawanie pieniedzy ale czuje że jutro będzie ten dzień by wydac 2500 lekką ręką
i nawet nie jest mi z tym źle
Mam dokładnie takie samo podejście. W tym tygodniu chce się umówić na NIFTY. Jak w Waszych placówkach, od razu można było przyjść na pobranie krwi czy był jakiś czas oczekiwania? -
nick nieaktualnypoliś wrote:Cześć dziewczyny , tak Was czytam i się zastanawiam czy dobrze zrobiłam rezygnując z Pappa... Od początku byłam na nie zdecydowana, ale wiele osób mi odradzało i tak też uległam... Usg genetyczne mam 1.02 to będzie 12t6dz i jeśli byłoby coś nie tak, to może jeszcze nie będzie za póżno na te badania krwi, w sumie nie wiem jak lekarze na to patrzą, że najpierw usg a później badania krwi i kolejna wizyta?
Sama już nie wiem, ale coraz bardziej się stresuje tym usg, oby wszystko było dobrze!!!
Mam też cichą nadzieję, ze może poznam "zarys" płci, bo na 100% pewność to za wcześnie, ale może dzieciatko nie będzie wstydliwe i pokaże co ma między nóżkami
Ja podczas rozmowy z moją gin ustaliłam że jak usg będzie nieprawidłowe to będziemy myśleć dalej.
Test pappa ogólnie to dyskusja bez dna.Carolline lubi tę wiadomość
-
PLPaulina wrote:Ja podczas rozmowy z moją gin ustaliłam że jak usg będzie nieprawidłowe to będziemy myśleć dalej.
Test pappa ogólnie to dyskusja bez dna.Wcześniej miałam na dziś (29 styczeń) termin czyli 12t3dz ale wolałam o kilka dni przesunąć, zeby dzidzuś był starszy...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2018, 19:03
Termin porodu 5 lipiec 2019Monisia
-
Poliś ja miałam dziś usg prenatalne (12+3)i wszystko było ładnie widać, dzidziol chyba nawet ciut większy niż z terminu usg bo ma 6,5cm. Wszystkie parametry w normie, lekarz nie powiedział mi konkretnych danych tylko to że obraz usg jest bez zastrzeżeń i kość nosowa i przyzierność karkowa jest ok. A wszystko dostanę dopiero z wynikami Pappy. Obstawia chłopaka,sam zaczął temat płci więc myślę że był w miarę pewny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2018, 19:10
Gypsy, Kasiaja, Leticia, d'nusia, chabasse lubią tę wiadomość
Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Dooti wrote:Poliś ja miałam dziś usg prenatalne (12+3)i wszystko było ładnie widać, dzidziol chyba nawet ciut większy niż z terminu usg bo ma 6,5cm. Wszystkie parametry w normie, lekarz nie powiedział mi konkretnych danych tylko to że obraz usg jest bez zastrzeżeń i kość nosowa i przyzierność karkowa jest ok. A wszystko dostanę dopiero z wynikami Pappy. Obstawia chłopaka,sam zaczął temat płci więc myślę że był w miarę pewny
a to miałaś USG jeszcze nie mając wyników Pappa? Jak ja wstępnie umawiałam się na krew + Usg to lekarz kazał 4 dni przed usg zrobić badania krwi, tak, żeby na usg miał już komplet, ale póki co zdecydowałam się tylko na USG.. Ale super, żezdradził Ci już prawdopowobieństwo płci
marzę o tym, żeby już wiedzieć, ale od początku ciąży czuję, że to dziewczynka i tak też bardzo bym chciała, ale mój mąż mówiąc o dziecku ciągle mówi ON
i mówi, że tak czuje hmmm ciekawe kto ma rację hehe
-
Ja zawsze jak myślałam o naszym dzieciątku to był to chłopiec
. Krew pobrali mi zaraz przed usg, pełny opis z pomiarami dostanę dopiero z wynikami Pappy. Niestety taki system tam mają.
Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
nick nieaktualnypoliś ja w tamtej ciąży od początku czułam, że chłopiec a mąż że córeczka, już na prenatalnym nam ginekolog powiedziała, że chłopiec i faktycznie mamy Tysiula. A teraz ja nie wiem, czuję się zupełnie inaczej niż w pierwszej ciąży, a mąż mówi, że chyba będzie chłopak. Pożyjemy zobaczymy! Oby zdrowe!
-
frezyjciada wrote:poliś ja w tamtej ciąży od początku czułam, że chłopiec a mąż że córeczka, już na prenatalnym nam ginekolog powiedziała, że chłopiec i faktycznie mamy Tysiula. A teraz ja nie wiem, czuję się zupełnie inaczej niż w pierwszej ciąży, a mąż mówi, że chyba będzie chłopak. Pożyjemy zobaczymy! Oby zdrowe!
Anuleczek lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja jutro mam pobranie krwi do Pappy a w środę mam usg prenatalne (to będzie 12 t6d). Jestem tak zestresowana ze chyba nie zasnę! Poprzednie Usg miałam 9.01, może jakbym miała częściej to bym się tak nie stresowała ...PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
3 lata starań
4x IUI nieudane
I IVF - beta <1
II IVF -
Obecnie 26 tydz ciąży -
Pazyfae, będzie super, dziecko naprawdę dużo urosło od ostatniego spotkania
Nie stresuj się niepotrzebnie! Idziesz sama czy z mężem?
W pierwszej ciąży krew do pappa oddawałam zaraz po badaniu usg, a tym razem kazali mi na krew przyjść 2-5 dni przed usg.