X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poliś wrote:
    frezyjciada no właśnie, ciekawa jestem jak często płeć, którą od początku czuje mama się sprawdza :)oczywiście jeśli będzie chłopiec to też super, byle był zdrowy, jednak nie wiem czy to nie dziwne, ale ja totalnie nie potrafię wyobrazić sobie siebie jako mamy chłopca, nie wiem dlaczego , może dlatego , że dzieci moich sióstr to 3 dziewczynki? ale mimo wszystko myśl o chłopcu, jest dla mnie jakaś taka jakby nierealna... nie wiem, czy też któraś z Was tak ma?

Ja tak mam. Przy dwóch corkach jakoś wydaje mi sie ze jestem jakby predysponowana do rodzenia dziewczynek :P Tak samo dostanę szoku jeśli to chłopak będę musiała sie oswoic z tą myślą :)
    Po samopoczuciu nic nie mogę wnioskować, u mnie każda ciąża inna. Sama juz nie wiem co wolę :D

• angelika1995 Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poliś wrote:
    Cześć dziewczyny , tak Was czytam i się zastanawiam czy dobrze zrobiłam rezygnując z Pappa... Od początku byłam na nie zdecydowana, ale wiele osób mi odradzało i tak też uległam... Usg genetyczne mam 1.02 to będzie 12t6dz i jeśli byłoby coś nie tak, to może jeszcze nie będzie za póżno na te badania krwi, w sumie nie wiem jak lekarze na to patrzą, że najpierw usg a później badania krwi i kolejna wizyta?

Sama już nie wiem, ale coraz bardziej się stresuje tym usg, oby wszystko było dobrze!!!
    Mam też cichą nadzieję, ze może poznam "zarys" płci, bo na 100% pewność to za wcześnie, ale może dzieciatko nie będzie wstydliwe i pokaże co ma między nóżkami <3

ja zrobiłam usg w sobote , 12+4 a dzis pappa 12+6. usg idealne a lekarz nalegał . teraz sie boje wyników :D

angelika22
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polis ja tak zawsze miałam z dziewczyna, nie wyobrażałam sobie dziewczynki mimo z w rodzinie same dziewuszki się rodziły, od początku ciąży byłam pewna ze jest chłopiec no i mamy syna :)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie zaczęło boleć gardło :-( macie jakieś domowe sposoby? Nie mam kataru ani nic tylko to gardlo.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2018, 20:20

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • Pazyfae Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Pazyfae, będzie super, dziecko naprawdę dużo urosło od ostatniego spotkania :) Nie stresuj się niepotrzebnie! Idziesz sama czy z mężem?

W pierwszej ciąży krew do pappa oddawałam zaraz po badaniu usg, a tym razem kazali mi na krew przyjść 2-5 dni przed usg.

Idziemy z mężem :) jesteśmy po procedurze IVF i jak dotąd na wszystkie badania chodzimy razem. Na dodatek będę podwójna mama wiec i podwójne szczęście i podwójny strach.

Dziękuje za miłe słowo :) dzięki temu ze tu jesteśmy i każda w podobnym czasie przechodzi to samo jest dużo łatwiej :)

Iva79, Kasiaja, DobrejMysli, Patti_MG, Leticia, Existenz, Carolline lubią tę wiadomość

PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
    3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak miałam, bo w okolicy same dziewczynki a tu nagle chłopak. Niby czułam, że chłopiec ale jakoś nie brałam tego do głowy na poważnie, a jak nam gin potwierdziła to i tak byłam w szoku, no bo kurde jak to.... Dziewczynką wiem jak się zajmować a chłopiec? Chłopiec to jakiś inny świat:D

Carolline lubi tę wiadomość

• Iva79 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro mam Pappe , oby dobrze poszlo , mysle, ze wiek ma tu duzo do powiedzenia i pewnie pojde na nifty.

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • siuLa Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bede miec genetyczne w 12 +2 wg ostatniej miesiaczki. Tez tak liczycie? Czy wg USG? Na ostatniej wizycie we wtorek gin powiedzia ze ciaza 8 na 9 i kazala sie zarejestrowac na za 3 tyg. Z tego wszystkego zapomnialam zapytac o co jej chodzilo. Robila usg ale nie mierzyla dzieciatka tylko zerkla czy serduszko bije.

oar8gox1ykrczaoa.png
    qggbtel.png
  • Anuleczek Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę a ja myslalam ze tylko ja taka kosmitką jestem :)Ja nigdy nie umiałam wyobrazić siebie w roli mamy chłopca, po prostu tego nie czułam.Pragnelam córki i oczywiście myslalam żeby miała siostrę...ale czuje ze to jednak będzie braciszek :)...Hmm..zobaczymy.

siuLa, Carolline lubią tę wiadomość

17u96iyeyg94k79c.pngiv09ej28xdie32dv.png
    Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
    Moje serduszko Olcia 12.03.2014
    Aniołek [*] 6 tc 2011
  • siuLa Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuleczek mam tak samo jak Ty xD

oar8gox1ykrczaoa.png
    qggbtel.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dziś iść na Panoramę, ale stwierdziłam, że chyba odpuszczam jednak. Płeć pewnie i tak za miesiąc poznam, a kasa w kieszeni zostanie. Poprzednie córki mam okazy zdrowia, więc się nie obawiam akurat chorób. A w wakacje przeprowadzamy się do nowego domu i jednak za tę kasę będę mogła spokojnie pokój dziewczynek urządzić.

Kasiaja, d'nusia, Iva79, Carolline lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny, poczytajcie o Panoramie, jest bardziej dokładne niż Nifty. To nowszy test. Za ten najbardziej dokładny płaci się około 2600 zł.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Mili123 Nowa

Wysłany: 29 stycznia 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia - mozesz sie podzielic porownaniem testow? Jak dla mnie te testy sa tozsame tylko w opisie uzywaja nazw zespolow zamiast oznaczen zespolow delecyjnych.

• polkosia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 01:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mili, w sumie nie widziałam porównania, natomiast mój ginekolog mówił mi, że ten najwyższy profil Panoramy (taki rozszerzony) jest bardziej dokładny od Nifty. Raczej by nie kłamał?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 02:01

Mili123 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Rozumiem aczkolwiek nie popieram. Wszędzie trąbią żeby testować najwcześniej w terminie miesiączki. Sikanie codziennie na testy od kilkunastu mies i dopatrywania się cieni to juz obsesja. Ale to ich sprawa:P
    Jakbyś się starała kilka lat o dziecko to byś wiedziała co te dziewczyny przechodzą!!!!! Z każdym cyklem maja nadzieję,robią badania, testy bo naprawdę pragną mieć dziecko i robią wszystko żeby zrealizować marzenia, aby być matka. Gówno wiesz o tych dziewczynach i do pięt im nie dorastasz !!!!

TROCHĘ ZROZUMIENIA I SZACUNKU DLA NICH!!

Sorry musiałam wyrazić swoje zdanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 01:29

Eilleen, PLPaulina, sssss, pumka1990, frezyjciada lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jutro pogrzeb :-( meza dziadek zmarl wczoraj :-( jakos mnie calkiem rozbilo. Niby spodziewalismy sie, ale nie tak szybko. A tu stan nagle sie bardzo pogorszyl i zaraz go nie bylo. Dzieci nie zabieramy, zostana z niania. Oszczedze im tego.

Takze rano usg poludnie pogrzeb. Az mnie brzuch boli.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna14 współczuję :(
    Dziewczyny z innych wątków już dajcie spokój z tymi komentarzami :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szacunek należy się widać tylko tym które nie mogą zajść w ciążę. Bez komentarza :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też czytałam ze panorama ma jakby szersze spektrum i bardziej pewne? W każdym razie poza tymi głównymi trisomiami sprawdzą jeszcze mikrodelecje poszczególnych genów, kilkanaście innych zespolow i wad.

‹‹ 252 253 254 255 256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ