Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnypoliś wrote:frezyjciada no właśnie, ciekawa jestem jak często płeć, którą od początku czuje mama się sprawdza :)oczywiście jeśli będzie chłopiec to też super, byle był zdrowy, jednak nie wiem czy to nie dziwne, ale ja totalnie nie potrafię wyobrazić sobie siebie jako mamy chłopca, nie wiem dlaczego , może dlatego , że dzieci moich sióstr to 3 dziewczynki? ale mimo wszystko myśl o chłopcu, jest dla mnie jakaś taka jakby nierealna... nie wiem, czy też któraś z Was tak ma?
Ja tak mam. Przy dwóch corkach jakoś wydaje mi sie ze jestem jakby predysponowana do rodzenia dziewczynekTak samo dostanę szoku jeśli to chłopak będę musiała sie oswoic z tą myślą
Po samopoczuciu nic nie mogę wnioskować, u mnie każda ciąża inna. Sama juz nie wiem co wolę -
poliś wrote:Cześć dziewczyny , tak Was czytam i się zastanawiam czy dobrze zrobiłam rezygnując z Pappa... Od początku byłam na nie zdecydowana, ale wiele osób mi odradzało i tak też uległam... Usg genetyczne mam 1.02 to będzie 12t6dz i jeśli byłoby coś nie tak, to może jeszcze nie będzie za póżno na te badania krwi, w sumie nie wiem jak lekarze na to patrzą, że najpierw usg a później badania krwi i kolejna wizyta?
Sama już nie wiem, ale coraz bardziej się stresuje tym usg, oby wszystko było dobrze!!!
Mam też cichą nadzieję, ze może poznam "zarys" płci, bo na 100% pewność to za wcześnie, ale może dzieciatko nie będzie wstydliwe i pokaże co ma między nóżkami
ja zrobiłam usg w sobote , 12+4 a dzis pappa 12+6. usg idealne a lekarz nalegał . teraz sie boje wynikówangelika22 -
Leticia wrote:Pazyfae, będzie super, dziecko naprawdę dużo urosło od ostatniego spotkania
Nie stresuj się niepotrzebnie! Idziesz sama czy z mężem?
W pierwszej ciąży krew do pappa oddawałam zaraz po badaniu usg, a tym razem kazali mi na krew przyjść 2-5 dni przed usg.
Idziemy z mężemjesteśmy po procedurze IVF i jak dotąd na wszystkie badania chodzimy razem. Na dodatek będę podwójna mama wiec i podwójne szczęście i podwójny strach.
Dziękuje za miłe słowodzięki temu ze tu jesteśmy i każda w podobnym czasie przechodzi to samo jest dużo łatwiej
Iva79, Kasiaja, DobrejMysli, Patti_MG, Leticia, Existenz, Carolline lubią tę wiadomość
PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
3 lata starań
4x IUI nieudane
I IVF - beta <1
II IVF -
Obecnie 26 tydz ciąży -
nick nieaktualnyJa tak miałam, bo w okolicy same dziewczynki a tu nagle chłopak. Niby czułam, że chłopiec ale jakoś nie brałam tego do głowy na poważnie, a jak nam gin potwierdziła to i tak byłam w szoku, no bo kurde jak to.... Dziewczynką wiem jak się zajmować a chłopiec? Chłopiec to jakiś inny świat:D
Carolline lubi tę wiadomość
-
Ja bede miec genetyczne w 12 +2 wg ostatniej miesiaczki. Tez tak liczycie? Czy wg USG? Na ostatniej wizycie we wtorek gin powiedzia ze ciaza 8 na 9 i kazala sie zarejestrowac na za 3 tyg. Z tego wszystkego zapomnialam zapytac o co jej chodzilo. Robila usg ale nie mierzyla dzieciatka tylko zerkla czy serduszko bije.
-
Kurczę a ja myslalam ze tylko ja taka kosmitką jestem :)Ja nigdy nie umiałam wyobrazić siebie w roli mamy chłopca, po prostu tego nie czułam.Pragnelam córki i oczywiście myslalam żeby miała siostrę...ale czuje ze to jednak będzie braciszek
...Hmm..zobaczymy.
siuLa, Carolline lubią tę wiadomość
Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
Moje serduszko Olcia 12.03.2014
Aniołek [*] 6 tc 2011 -
Ja miałam dziś iść na Panoramę, ale stwierdziłam, że chyba odpuszczam jednak. Płeć pewnie i tak za miesiąc poznam, a kasa w kieszeni zostanie. Poprzednie córki mam okazy zdrowia, więc się nie obawiam akurat chorób. A w wakacje przeprowadzamy się do nowego domu i jednak za tę kasę będę mogła spokojnie pokój dziewczynek urządzić.
Kasiaja, d'nusia, Iva79, Carolline lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Mili, w sumie nie widziałam porównania, natomiast mój ginekolog mówił mi, że ten najwyższy profil Panoramy (taki rozszerzony) jest bardziej dokładny od Nifty. Raczej by nie kłamał?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 02:01
Mili123 lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
nick nieaktualnyLavendova wrote:Rozumiem aczkolwiek nie popieram. Wszędzie trąbią żeby testować najwcześniej w terminie miesiączki. Sikanie codziennie na testy od kilkunastu mies i dopatrywania się cieni to juz obsesja. Ale to ich sprawa:P
TROCHĘ ZROZUMIENIA I SZACUNKU DLA NICH!!
Sorry musiałam wyrazić swoje zdanieWiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 01:29
Eilleen, PLPaulina, sssss, pumka1990, frezyjciada lubią tę wiadomość
-
U nas jutro pogrzeb
meza dziadek zmarl wczoraj
jakos mnie calkiem rozbilo. Niby spodziewalismy sie, ale nie tak szybko. A tu stan nagle sie bardzo pogorszyl i zaraz go nie bylo. Dzieci nie zabieramy, zostana z niania. Oszczedze im tego.
Takze rano usg poludnie pogrzeb. Az mnie brzuch boli.7w3d 💔 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny