X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • agania Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam, że w pierwszej ciąży mi zaczęły włosy wypadać w 6 miesiącu i tak z miesiąc mi leciały strasznie.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Zuuziia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wypadające i słabe włosy polecam szampony i odżywki z serii babuszki agafii. Zapachy średnie i na początku ciężko było mi się przełamać, bo mam obsesję na punkcie pachnących włosów, ale naprawdę warto! I produkty wcale nie kosztują majątku.

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• Zuuziia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Włosy ok, ale cera... masakra :/ będzie córa chyba :D

Kochana mi na początku ciąży zaczęły się problemy skórne na dekolcie i twarzy. Codzienne rano po umyciu twarzy, przecieram twarz tonikiem na bazie kolagenu i krem też z naturalnym kolagenem. Po tygodniu wszystko poszło w niepamięć. Krem stosuje nadal nawet kupiłam sobie kolagen w czystej postaci który się nakłada na zwilżoną skórę. Kosztuje to trochę więcej ale mi naprawdę pomaga i widzę jak ładnie zmieniła się skóra na twarzy. Jest napięta, nawilżona i bez żadnych wyprysków :)

Patti_MG lubi tę wiadomość

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• Ithildin Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie włosy na ciele rosną chyba ciut szybciej, cera dopiero teraz zaczyna powoli wracać do jakiegoś wyglądu, bo w między czasie wysypało mnie gorzej niż za czasów dojrzewania, za to jeśli chodzi o włosy na głowie to mam farta. Mam włosy do pasa, zwykle mam problem z tym, że są oklapnięte bo ciężkie, a teraz w ogóle się nie przetłuszczają i nabrały ładnej objętości, a lecą chyba mniej albo tak samo jak przed ciążą.

p19ugywljhfa9tgr.png

Aniołek 27.09.2017 - 9 tydzień
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 12. tygodniu :)

U mnie włosy jak na razie bez zmian. W ciąży z córką były super, gęste, nie przetłuszczały się, nie wypadały, a teraz nic się nie polepszyły. Może jednak chłopak? ;)

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • angelika1995 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie włosy pięknie rosną , niestety wszedzie ;/ ale przetłuszczaja sie mniej . z trądzikiem mam spokój ;) ciekawe czy będzie córcia :D

angelika22
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samopoczucie miało się poprawiać a ja od wczoraj jestem wrakiem człowieka.. :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziia a jaki to krem? Ja właśnie szukam i nie moge znaleźć żadnego kremu dla siebie teraz, cera mi sie bardziej sucha zrobila i kilka krostek gdzie niegdzie co mnie wkurza. Może to córka bo jakoś nie wyglądam extra promiennie :P

• Zuuziia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Zuuziia a jaki to krem? Ja właśnie szukam i nie moge znaleźć żadnego kremu dla siebie teraz, cera mi sie bardziej sucha zrobila i kilka krostek gdzie niegdzie co mnie wkurza. Może to córka bo jakoś nie wyglądam extra promiennie :P

Lavendova ja zamawiam od dłuższego czasu z Colway International musiałabyś sobie na google odszukać. Ceny trochę przerażają, ja się dorobiłam już stałego rabatu 40%. A stosowałam krem DNA, a w weekend zamówiłam intensywnie nawilżający na dzień bo był w promocji i kolagen natywny będę nim smarowała brzusio :)

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LondynskieSerduszko coraz blizej 14.30 :-)
    Ktos jeszcze dzis wizytuje?
    Kto wizytuje jutro ze mna?

d'nusia, Dooti lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro prenatalne o 12:00 z abo Medicover. Mam nadzieję, że będzie lepsza widoczność i coś powie o płci ;)

d'nusia lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    W sumie ja. Mam usg :)

d'nusia, justyna14 lubią tę wiadomość

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Ja dzisiaj usg prenatalne, ale dopiero o 18:30...

justyna14, d'nusia lubią tę wiadomość

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• e_mii Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Włosy mam okropne. Zrobiły się suche, sztywne, i do tego mnóstwo baby hair, sterczą każdy w swoją stronę, mąż się śmieje że wyglądam jak król lew.
    Na twarzy i dekolcie mnie wysypało. Koleżanka z pracy jak mnie zobaczyła to stwierdziła że będzie dziewczynka, bo mi urodę zabiera :D A ja w poprzedniej ciąży z córką wyglądałam lepiej niż przed i każdy mi chłopca wróżył...

siuLa lubi tę wiadomość

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygląda na to, że wygląd nie odzwierciedla płci malucha. Ja będąc w ciąży z synem czułam się sexy, zero problemów z cerą, z włosami, koleżanka natomiast z dziewczynką w ciąży a wyglądała milion razy lepiej niż przed ciążą. Także to nie ma znaczenia. Teraz czuję się jak kupa i wyglądam jak kupa, plecy zsypane, na twarzy wielkie twarde, bolące wulkany, zrobił mi się tydzień temu na policzku, to pół ryja spuchniete :( nadal jest oczywiście. Masakra
    Ja wizytuję 1.02 a prenatalne pewnie dopiero 22.02..... Mam nadzieję, że w czwartek mi już określi termin porodu.

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twarz mi się poprawiła. Nie mam wyprysków, a na głowie zmian nie widzę większych.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • niedograna Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też włosy wszędzie rosną, a nawet na szyi... ;/ cera również beznadziejna...

• Aradia*** Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziwi okropnie ze ludzie w dalszym ciagu wierzą takie zabobony jak wróżenie płci dziecka za pomocą kształtu brzucha czy wyglądu mamy .
    Synek mi niestety urody nie dodał bo wyglądałam calutką ciąże okropnie. Teraz jest znacznie lepiej wiec zobaczymy co sie święci tym razem :-)

qdkk4z17vp90lfbe.png
    m3sxgov390omtlvc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj co do zabobonów to ja w pierwszej ciąży tak się śmiałam ze wszystkiego, bo myślałam, że oni żartują! I tu był mój błąd, bo oni na serio wierzyli w te brednie!!! o.O

Carolline lubi tę wiadomość

• syska89 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    I ja dzis 15'30 prenatalne :-)

d'nusia, polkosia, niedograna, PLPaulina lubią tę wiadomość

f2wlh3715msa0zig.png
‹‹ 254 255 256 257 258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ