X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • poliś Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Rozumiem to. Ale takie obsesyjne bieganie na bety tydzień przed okresem co to pomoże? Nie zaczaruje. A potem sa rozczarowane i smutne. I co to da? Albo ciąża jest albo nie ma.
    Lavendova może jestem ewenementem ale ja w sumie do dziś nie wiem czemu, bo nic na ciążę nie wskazywało, zrobiłam test 5 dni przed miesiączką, i to chyba z piątego moczu, jakoś koło 16 i od razu były dwie bordowe krechy, zdążyłam też tego samego dnia jeszcze na betę i też było już kolo 90, więc to nie reguła, że tylko w dniu spodziewanej miesiączki wyjdzie pozytywnie :)

Termin porodu 5 lipiec 2019 <3 Monisia <3
    07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
    14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
    2nn3yx8dulexgmnl.png
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    U nas identycznie:D
    Paulinaaa a bierzesz coś na podtrzymanie, na te plamienia? Ja bym chyba skonsultowala to z innym lekarzem, dla własnego poczucia bezpieczeństwa i uspokojeniu stresu. Moja ginekolog mi zawsze powtarza"plamienia=szpital" bo to nie ma żartów...

biorę duphaston i biorę cyclo3forte, lekarza mam bardzo dobrego, wiec tu zaufanie mam. Tylko wiadomo te plamienia wciąż potęgują stres, myślałam że już się skończą, tym bardziej jak zrezygnuje z pracy. Ale jednak są. Z tym że przy leżeniu duużo mniejsze. Polkosia ale odklejała Ci się kosmówka? czy skąd wynikało tak długie plamienie

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • angelika1995 Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak leżałam teraz w szpitalu na wymioty , to były dziewczyny na sali które przyjechały właśnie z powodu plamień . ciągle spotykały sie z komentarzami od lekarzy, że z takim czymś to sie w domu siedzi. było to bardzo niemiłe ;( nie robili nic aby zdiagnozowac przyczynę . okropność !!!

angelika22
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ginekolog jest bardzo przewrażliwiona, z jednej strony dobrze, bo czuję się z nią bezpiecznie a z drugiej to chciałaby mieć wszystkie swoje pacjentki 24/h pod kontrolą "na wszelki wypadek". Ja tam jestem zdania, że lepiej dmuchać na zimne, wyjść na idiotkę i pojechać jeden raz za dużo na szpital, niż o jeden raz za mało. W moim otoczeniu tyle dziewczyn straciło dziecko, że uważam,ze to nie przesada. Ostatnio znajoma w 38tyg pojechała do porodu, skurcze itd a na usg na przyjęciu okazało się, że dziecko nie żyje. Także całą ciążę coś się może wydarzyć.
    Paulinaaa stres to też nic dobrego, staraj się myśleć pozytywnie skoro ufasz swojemu lekarzowi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelika1995 wrote:
    jak leżałam teraz w szpitalu na wymioty , to były dziewczyny na sali które przyjechały właśnie z powodu plamień . ciągle spotykały sie z komentarzami od lekarzy, że z takim czymś to sie w domu siedzi. było to bardzo niemiłe ;( nie robili nic aby zdiagnozowac przyczynę . okropność !!!
    Kurde ja już bym napisała skargę. Nikt nie ma prawa tak mówić, skoro przyjęli je na oddział to powinni badać, za to im płacą, a nie za kłapanie ozorem

myszeczka89 lubi tę wiadomość

• angelika1995 Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale ja jestem tego samego zdania co ty , dla nich najważniejsze jest zdrowie maluszków, zreszta jak dla każdej z nas . nie wiem dlaczego tak wygląda opieka szpitalna w Polsce.
    Ja osobiście nie mam im nic do zarzucenia. mną się świetnie zajęli. nawet się zastanawiałam dlaczego bo przecież wymioty a plamienia czy jakieś krwiaki to duża różnica...

angelika22
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też test wyszedł 9 dni po ovu bardzo wyraznie

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam raz z tego powodu na IP, to zbadali, powiedzieli że ok, że plamienia mogą być i mam iść do domu :p

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 10:08

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie drugi dzien boli jakby krocze generalnie wszystko jakby ucisk. ? Nie wiem jak to opisac i boje sie ze moze od tego ciaglego noszenia corki sie szyjka zaczela skracac. Dobrze ze niedlugo wizyta, niech mnie zbada bo mam stresa. Czuje ze ten "bol" normalny nie jest i to nie boli brzuch tylki wlasnie jakby krocze. Pisze jak polamana. Miala ktoras doswiadczenia ze zbyt szybko skracajaca sie szyjka?

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Levandowa nie wywolujmy kolejnej g#wnoburzy, bo po co.

Flowwer lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może rosnąca macica uciska na jakiś nerw? Szyjka też może być podobno właśnie takie daje odczucia. A kiedy wizyte masz?

• DobrejMysli Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co myślicie o robieniu testu Nifty bądź Harmony? Jestem po usg prenatalnym, wszystkie wymiary w normie ( PAPPA nie robiłam) ale coraz bardziej zastanawiam się czy jeszcze dokładniej nie sprawdzić stanu oseska.. po usg byłam szczęśliwa ze jest wszystko dobrze a teraz nachodzą mnie wątpliwości czy samo usg wystarczy

klz9df9hzzd4pe9c.png
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wszystko gra to bym nie robiła. Ja czekam na pappe

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DobrejMysli wrote:
    Dziewczyny a co myślicie o robieniu testu Nifty bądź Harmony? Jestem po usg prenatalnym, wszystkie wymiary w normie ( PAPPA nie robiłam) ale coraz bardziej zastanawiam się czy jeszcze dokładniej nie sprawdzić stanu oseska.. po usg byłam szczęśliwa ze jest wszystko dobrze a teraz nachodzą mnie wątpliwości czy samo usg wystarczy

Jeśli masz fundusze na to badanie to możesz spokojnie zrobić. Zawsze to jakaś większa pewność ze dzidzia zdrowa plus bonus płeć:P

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelika1995 wrote:

Dlaczego pojechałaś? Ja też dużo wymiotuje i zastanawiam się gdzie jest ta granicą żeby pojechać? Wczoraj przyjęła mi się dopiero bułka o 20 tak cały dzień wymioty :(
    Nie chce robić z siebie wariatki na ip że trochę w ciąży wymiotuje i już panika:(

Anuleczek lubi tę wiadomość

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I koniec ferii. Nawet ich nie poczułam ani na nartach ani nigdzie .yhhh

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
  • Anuleczek Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Dlaczego pojechałaś? Ja też dużo wymiotuje i zastanawiam się gdzie jest ta granicą żeby pojechać? Wczoraj przyjęła mi się dopiero bułka o 20 tak cały dzień wymioty :(
    Nie chce robić z siebie wariatki na ip że trochę w ciąży wymiotuje i już panika:(
    Ja właśnie mam tak samo i tez zastanawiałam się kiedy należy jechać...bo są takie dni ze tylko wieczorem z2,3 razy zwymiotuje ale są takie ze już od rana dosłownie co chwile, nawet po łyku wody.I wtedy leżę bez sił a każda próba zrobienia czegokolwiek kończy się tym ze mi ciemno przed oczami i mam zaroty głowy.

17u96iyeyg94k79c.pngiv09ej28xdie32dv.png
    Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
    Moje serduszko Olcia 12.03.2014
    Aniołek [*] 6 tc 2011
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeśli wymiotujecie dużo to możecie być odwodnione. Takie stałe wymioty to po ang hyperemesis gravidarum i to już chyba jakos sie leczy. Jeśli jesteście osłabione wycienczone odwodnione jest was słabo itd to myślę ze warto pojechać. Może kroplowke dadza albo jakies leki? A probpwalyscie takie tabl z wit b na mdłości?

• angelika1995 Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:

wymioty są bardzo niebezpieczne.
    ja rozumiem wymioty ale nie cały dzień. ja uważam że to była najlepsza decyzja . od kiedy wyszłam ze szpitala mogę ogarnąć dom . wstaje , jem śniadanie i ciesze się ciążą. wcześniej byłam wrakiem człowieka . w szpitalu nikt nie uważał mnie za wariatke, wszyscy bardzo się troszczyli i mi bardzo pomogi. wytrzymałam 7 tygodni codziennych wymiotów , schudłam i się zaniedbałam .

angelika22
‹‹ 246 247 248 249 250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ