X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2020, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    Jista, to masz farta... mi toearzyszy i dziecko i pies😂
    U nas też zawsze komplet domowników w łazience 🤣

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2020, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

tak nosila od razu zwykle, kupilam z peppa, kotkiem zeby ją jarały ;) od soboty nie mamy w ogole pampa, tylko na noc ;) gadalam dzis ze zlobkiem bo teraz ma te wakacje i od pon ma isc tam bez pampa tez, wiec jestem mega ciekawa;) wczoraj 1 wpadka, dzis zadnej, a kupilam dzis jeszcze nocnik z peppa ;p to 20 min wieczorem siedziala i na sile robila siku i kupe ;p nie wiem jak, ale dowalila 4 kupy w 20 min :D jej sie po prostu to mega spodobalo, dzis w galerii zawolala, to jak uciekalam z pepco do kibla to chyba 100 na h biegiem i zrobila kupe w męskim :D takze pierwszy raz i od razu w majtki poszlysmy zwyklasy ze smyka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2020, 20:25

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2020, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za 1 siku do nocnika kupilam jej balon z peppą i juz podjarana i tak zostalo.

PLPaulina lubi tę wiadomość

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

• Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2020, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i u nas to sie zaczelo tak ze bylysmy kuzyna, ktory jest w trakcie odpieluchowania 2,1m i agata zobaczyla jak robi, i jak wrocilysmy to mowie chodz agatka zobaczymy czy umiesz jak filip i tak sie zaczela przygoda w piatek, a w sobote juz zaczelam na powaznie :D

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2020, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    za 1 siku do nocnika kupilam jej balon z peppą i juz podjarana i tak zostalo.
    Na moją takie rzeczy nie działają jeszcze. 😊 Nie da się jej przekupić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2020, 09:04

pumka1990 lubi tę wiadomość

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2020, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojego brata synek dostawał od babci cukierka za każdą kupę i też potrafił zrobić kilka na raz ^^ pamiętam że się klocil że 3x słyszał plusk w
    Kibelku więc ma dostać 3 cukierki :D
    Z perspektywy czasu uważam że to nie była dobra .metoda, przynajmniej z tego ci czytałam nie można tak naciskać na dzieci bo ich organizm nie jest jeszcze ukształtowany i wymuszanie zaciskania i wyprozbiania może mieć konsekwencje w dorosłym życiu związane z zaparciami i nietrzymaniem moczu. Także nie prowokowalabym aż tak skrajnych sytuacji że dziecko wymusza kupę ;)
    Natomiast pełen szacunek i gratulacje dla małej że tak super sobie świetnie radzi :D

U nas hitem jest psi patrol, wczoraj kupiłam mu piżamke w Lidlu to kazał się odrazu ubrać w koszulkę z marszalem (nie wiem jak się pisze to imie) :)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2020, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina super, że mała tak szybko załapała. Zamówiłam majtki treningowe i przynajmniej w upały Filip nie będzie się w pampersie gotował.
    U nas na topie teraz strażak sam i bing.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2020, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ogólnie koty. 😐 Wszędzie tylko miau i miau.
    A ja 100% psiara.

A Hania chyba prędzej nauczy się mówić po niemiecku niż polsku. Już ze żłobka wynosi więcej słów właśnie po niemiecku.. A co będzie dalej, gdy od września idzie do starszej grupy. Gdzie tam dzieciaki już ładnie mówią.

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2020, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    tak nosila od razu zwykle, kupilam z peppa, kotkiem zeby ją jarały ;) od soboty nie mamy w ogole pampa, tylko na noc ;) gadalam dzis ze zlobkiem bo teraz ma te wakacje i od pon ma isc tam bez pampa tez, wiec jestem mega ciekawa;) wczoraj 1 wpadka, dzis zadnej, a kupilam dzis jeszcze nocnik z peppa ;p to 20 min wieczorem siedziala i na sile robila siku i kupe ;p nie wiem jak, ale dowalila 4 kupy w 20 min :D jej sie po prostu to mega spodobalo, dzis w galerii zawolala, to jak uciekalam z pepco do kibla to chyba 100 na h biegiem i zrobila kupe w męskim :D takze pierwszy raz i od razu w majtki poszlysmy zwyklasy ze smyka ;)
    Super :-) widocznie była gotowa :-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2020, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój to ma szał na auta. Jak mu kupiłam zestaw resoraków to biegał po domu i się śmiał. Skakał i krzyczał auta auta. Wiedziałam że się ucieszy ale nie myślałam że aż tak

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2020, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas pizama z peppa z lidla, tez szał, łazi caly dzien ;p
    u nas koty i peppa ;p

za to mamy do dupy nocki ostatnio, CHYBA idzie jej 3, budzi sie nie spi po godzine i wiecej a wstaje codziennie 5.30 nawet jak przerwe w nocy miala 2 czy 3! h ...

pare osob mi powiedzialo ze jak zabiore mm butle na noc to i w nocy przestanie sie budzic, ze to jest taka zaleznosc... ja nocna butle zabralam 2 tyg temu, zostala ta na noc, natomiast podczas tych 2,3 h pobudek jadła np banana bo zglodniala ;/ ;/
    czy ktores z waszych dzieci ma jeszcze butle, czy tylko moja taka duza i ma ;/ ??

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

• Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2020, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mam juz pomyslu, a boje sie zabrac mm na noc, bo po 1 po butli zasypia, a po 2 z kolacja roznie jest ;/ ale mowią ze zacznie lepiej jesc kolacje jak sie skapnie ze nie ma butli, wiec moze juz czas sie ogarnac i z tym ..
    ja pracuje codziennie, nocki dramat, agata teraz ferie w zlobku, juz na rzesach chodze :D

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2020, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina a może spróbuj stopniowo odstawiać mm? Filip pije teraz 3 miarki na 240 ml, zmniejszam mu stopniowo ilość miarek. Tylko u nas nie ma problemu z kolacją, mm w nocy pije raczej z przyzwyczajenia.

Marta..a lubi tę wiadomość

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2020, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm Emilia nie ma butli nocnej od chyba 8-10 mies zycia? Nawet juz nie pamietam ale daaaawno. Mala nigdy w nocy nie pila🤣 One takie niejadki ze w nocy tym bardziej nie jedza😀

Paulina j niemiecki jest chyba latwiejszy niz polski. To sie przezuccie na niemiecki w domu😀 Ja juz glownie tak mowie, moje dzieci tez wybieraja glownie niem, potem angielski. Jakos polski byc trudna jezyk 🤣

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2020, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Mia sobie wybiera jakie slowa jej lepiej po pl pasuja a jakie po niem i mowi mieszanie😂😂😂
    Pojdzie do przedszkola to pewnie bedzie przewaga niem...

Paulina, moja ma jeszcze butle ;) i raczej nie z przyzwyczajenia, a z faktycznego glodu, bo ona sie nie budzi zawsze, nie budzi sie o stalych porach, a roznie, raz o polnocy, a innym razem 5 rano... do zasypiania ma mleko pomimo kolacji, ale... ona jak chce dojesc to je wypije, a jesli jest pelna, bo np caly dzien cos zajadala, to poprostu nie ruszy, albo zrobi dwa lyki i tyle...

W nocy jesli sie obudzi, to zawsze wypije i idzie spac, ale to mowie, u niej to jest raczej glod, bo ona sie budzi max raz, o roznych porach i tez nie zawsze, bo ona sie np 3 noce budzi, pozniej potrafi dwie przespac od 19 do 8 czy 9 bez pobudki... mysle, ze z przyzwyczajenia budzilaby sie kazdej nocy w podobnym czasie

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • myszka 30 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2020, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaa wydaje mi się ze butelka nie ma nic wspólnego z nocnym budzeniem sie. Moje chłopaki prawie zawsze wieczorem jedzą butle i śpią w nocy. Może poprostu mała tak ma i pewnie nie długo jej to przejdzie. Mój starszy syn jadl w nocy butelkę i budził się do ponad 2 lat. Już myślałam że to się nigdy nie skończy. Ale gdzieś koło 2.5 roku zaczął przesypiac całe noce. Może u Ciebie mała tez potrzebuje więcej czasu i sama już nie będzie chcieć

relgi09kd6xm2d0n.png
    f2wl3e5e5qc78nw6.pngklz99vvjfs70t8uz.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2020, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój się budził na mleko i tak jak Ania napisała robiłam o 1 miarka mniej na taka sama ilość wody z tygodnia na tydzień i jak zostaliśmy na 1 miarce to przestał się budzić w nocy. Uważam że był nauczony że w nicy się je a jak stopniowo mniej jadł a więcej pil to przestał go głód budzić. Nadal pije butle na noc przed spaniem. Jest kapanie, mleko+bajka i spać.
    Trzymam się twardo czytania na noc. Pamiętam jak mi mama czytała i też chce mu to dac :) już się nauczył że jak zamykam książkę i mówię koniec to przykłada paluszek do buzi o mówi ciii, tak też pokazuje że ktoś śpi ^^

Niecierpie niemieckiego :p ale na netflixie na telewizorze zmienił mi się język na angielski i nie mogę tego zmienić, więc moje dziecko ogląda psi patrol po angielsku teraz ;p może się oslucha :D

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2020, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam przy granicy niemieckiej więc u Nas to jakoś tego języka jest dużo. 😊😊 W sklepach, na ulicach czy właśnie żłobek.
    Hania ma w grupie 2 dzieci mieszkające po stronie niemieckiej.

Hania nigdy nie piła butli 😂 a pobudki w nocy długo były. Nawet jak już byłam w zaawansowanej ciąży.
    U nas problemem był za krótki czas aktywności po drzemce.
    To pogarszało sen nocny. Niby zasypiała ok. Ale szybko budziła się wyspana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2020, 15:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2020, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poprosze sposoby jak nauczyc dziecko picia w nocy butli?😀 Uwazam ze maluchy powinny pic, bo tak jednak maja wiecej kalorii i dodatkowo plyny. Ja nadal probuje przekonac mala do butelki ale no slabo idzie. Duzo latwiej jest dac butle niz sie meczyc z karmieniem. Moja skonczyla 4 miesiace i je 3 posilki stale plus cycek ale to bez przekonania. I wez wyjdz gdzies na dluzej no nie da sie 🤦‍♀️

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2020, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już nawet nie walczę o butle. 😊😊

Minęły u nas zielone kupy przy mojej diecie z eliminacja białka mleka krowiego..
    Więc nawet mm bym się nie odważyła podać.

‹‹ 2469 2470 2471 2472 2473 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ