X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Ithildin Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś też wizytuję, pierwszy raz od 3 tygodni, trochę mam stres, bo w międzyczasie umęczyłam biedactwo przeziębieniem, kaszlem i mam nadzieję, że w żaden sposób się to na niej nie odbiło. A jak wszystko dziś będzie ok to w środę jadę do rodziców do Warszawy, w czwartek robi pappę, żeby mieć gotową na tydzień później na badanie prenatalne. W ogóle śmiesznie wyszło, znalazłam klinikę z lekarzami co mają uprawnienia zaraz obok moich rodziców, zadzwoniłam żeby umówić się do kogokolwiek i w efekcie badanie będzie mi robić mamamginekolog - jakbym chciała specjalnie to by nie wyszło ;)

jej odbicie, Dooti, Kasiaja, d'nusia, Patti_MG, Leticia lubią tę wiadomość

p19ugywljhfa9tgr.png

Aniołek 27.09.2017 - 9 tydzień
  • Zuuziia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po rozmowie. Dziewczyny jeszcze nigdy się tak pozytywnie nie zaskoczyłam :D
    Dyrektor pogratulował i podszedł do sprawy po ludzku, tyle niepotrzebnego stresu :)

Od jutra L4 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 10:55

Ithildin, Dooti, Kasiaja, d'nusia, Anuleczek, kozalia, chabasse, justyna14, Patti_MG, Leticia, niedograna, Gypsy lubią tę wiadomość

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• Mili123 Nowa

Wysłany: 5 lutego 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czym sie smarujecie zeby zmniejszyc ryzyko rozstepow?
    Kupilam Oillan mama, bo polecila mi go zaufana pani w aptece, ale strasznie smierdzi trupem :/

Powodzenia na badaniach i koniecznie dajcie znac jak poszlo!

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mili123 wrote:
    Kupilam Oillan mama, bo polecila mi go zaufana pani w aptece, ale strasznie smierdzi trupem :/

Czytałam sporo o rozstępach, że bardziej to od genów zależy. Ja smaruje się tylko oliwka dla dzieci albo jakimkolwiek kremem.

PollyM lubi tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mili123 wrote:

Ja mam ten jakiś balsam Palmers kakaowy. Pachnie słodko, ale stosowałam go jak miałam mdłości i teraz jego zapach też mi nie odpowiada :/ ale chyba lepszy niż trup :D

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ithildin wrote:
    Ja dziś też wizytuję, pierwszy raz od 3 tygodni, trochę mam stres, bo w międzyczasie umęczyłam biedactwo przeziębieniem, kaszlem i mam nadzieję, że w żaden sposób się to na niej nie odbiło. A jak wszystko dziś będzie ok to w środę jadę do rodziców do Warszawy, w czwartek robi pappę, żeby mieć gotową na tydzień później na badanie prenatalne. W ogóle śmiesznie wyszło, znalazłam klinikę z lekarzami co mają uprawnienia zaraz obok moich rodziców, zadzwoniłam żeby umówić się do kogokolwiek i w efekcie badanie będzie mi robić mamamginekolog - jakbym chciała specjalnie to by nie wyszło ;)

To zdasz nam relację... hahaha

Ja jutro prenatalne, już nie mogę się doczekać i też stres lekki, bo ostatnie badanie 3 tyg temu...

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży smarowałam się na noc oliwka z rossmanna dla kobiet w ciąży a rano balsamem kakaowym palmersa właśnie, pod koniec ciąży tez już miałam dość tego zapachu :) ale rozstepow udało się uniknąć :)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • DobrejMysli Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od tygodnia smaruje się Palmersem choć dużo podobno zależy od genów.
    Na razie podoba mi się ten słodki zapach balsamu choć wierzę, że po kilku miesiącach smarowania ma się go poprostu dość. Czuje że za jakiś czas ta słodycz kakałka zacznie mnie mdlić :p

klz9df9hzzd4pe9c.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się smaruje tym balastem z Palmersa, ale zapach strasznie mnie drażni. Dokończę to opakowanie i kupię Mustelle, podobno bardzo dobry balsam i nie ma zapachu.

A ja mam pytanie z innej beczki. Robiłam te wszystkie podstawowe badania przed ostatnia wizyta, ale gin nie zleciła mi badania na HIV i oznaczenia grupy krwi, grupe krwi mam wpisana w kartę ciąży dlatego, że ja znam a zastanawiam się co z tymi badaniami bo to chyba do końca I trymestru trzeba wykonać. Miałam zapytać na ostatniej wizycie, ale tak mnie zaskoczyła wiadomość, że nie zrobię u niej tych badań prenatalnych ze zupełnie o tym zapomniałam. Nie wiem czy nie zrobić ich na własną rękę. Jak to było u Was?

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży stosowałam Elancyl przeciw rozstępom w ciąży,sprawdził się i w tym miesiącu też już zamierzam zamówić. Narazie smaruję się jakimś balsamem z rossmanna dla kobiet w ciąży, nawet nie pamiętam nazwy.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• gosia.kak Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tylko oliwką i tylko wtedy jak sobie przypomne. Bardziej two kwestia genów niż smarowania. Jesli Twoja matka/ siostra miały rozstępy to najprawdopodobniej Ty tez bedziesz miec.

3i492n0agf4rykt3.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa to już II trymestr :) :)
    Życzę udanych wizyt i pięknych zdjęć Bobasów :)

Marta..a, niedograna lubią tę wiadomość

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela123 wrote:
    Też się smaruje tym balastem z Palmersa, ale zapach strasznie mnie drażni. Dokończę to opakowanie i kupię Mustelle, podobno bardzo dobry balsam i nie ma zapachu.

A ja mam pytanie z innej beczki. Robiłam te wszystkie podstawowe badania przed ostatnia wizyta, ale gin nie zleciła mi badania na HIV i oznaczenia grupy krwi, grupe krwi mam wpisana w kartę ciąży dlatego, że ja znam a zastanawiam się co z tymi badaniami bo to chyba do końca I trymestru trzeba wykonać. Miałam zapytać na ostatniej wizycie, ale tak mnie zaskoczyła wiadomość, że nie zrobię u niej tych badań prenatalnych ze zupełnie o tym zapomniałam. Nie wiem czy nie zrobić ich na własną rękę. Jak to było u Was?
    Jeśli chodzi o grupę krwi to musisz mieć ją w jakiś sposób poświadczoną, a nie na zasadzie bo ja znam :) a na HIV, możesz zrobić na własną rękę, ja wykupiłem pakiet badań i tam miałam, ale lekarz też mi zlecił.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Ithildin Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela123 wrote:

Ja na przykład nie miałam oznaczenia grupy krwi, ale to tylko dlatego że jestem honorowym krwiodawcom i mam kartę, ginekolog obejrzał i kazał nosić razem z kartą ciąży zawsze przy sobie. Jak trafiłam w poprzedniej ciąży do szpitala z poronieniem to położne też ją wzięły ode mnie jako ważną, mimo, że nazwisko sprzed ślubu, no ale grunt że pesel jest.A na HIV to chyba powinno być robione zawsze.

p19ugywljhfa9tgr.png

Aniołek 27.09.2017 - 9 tydzień
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nie wiem jak to jest z tymi rozstępami. W pierwszej ciąży miliony monet wydałam na kremy, a brzuch mimo tego wyglądał jak tygrys, 13 lat później w drugiej ciąży dosłownie niczym nie smarowałam ( tzn po kąpieli normalnie cała smarowalam się balsamem jak zwykle ) bo uznałam to za stratę pieniędzy i uwierzcie mi 0 nowych rozstępów naprawdę nie wiem od czego to zależy.

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mili123 wrote:

Ja palmers

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie.
    Cytologi nadal nie udało się zrobić. Wymaz zrobiony zobaczymy czy dobrze wyjdzie. :)

Na pęcherz nadal mam brać żurawinę.
    Szyjka prawidłowa. :D
    Maleństwo rośnie. Było usg choć nie dostałam fotki. :(

I dostałam L4. :D :D od jutra w domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 14:00

myszeczka89, Kasiaja, jej odbicie, d'nusia, chabasse, Dooti, Leticia, Marta..a, polkosia lubią tę wiadomość

• marcela123 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ithildin wrote:
    Ja na przykład nie miałam oznaczenia grupy krwi, ale to tylko dlatego że jestem honorowym krwiodawcom i mam kartę, ginekolog obejrzał i kazał nosić razem z kartą ciąży zawsze przy sobie. Jak trafiłam w poprzedniej ciąży do szpitala z poronieniem to położne też ją wzięły ode mnie jako ważną, mimo, że nazwisko sprzed ślubu, no ale grunt że pesel jest.A na HIV to chyba powinno być robione zawsze.

Ja tez mam ta kartę bo oddawalam krew, ale gin nawet o tym nie wie, więc zastanowilo mnie czemu mi tego nie zleciła na skierowaniu. Będę w przyszłym tygodniu na prenatalnych więc zapytam tej drugiej lekarki, najwyżej zrobię je na własną rękę. Jak narazie za wizyty nie place bo mam pakiet medyczny z pracy w Luxmedzie i wszystko miescilo się w ramach tego pakietu. A to pewnie nie będzie jakiś duży koszt.

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 10:11

Kasiaja lubi tę wiadomość

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki moczu. Tydzień temu fatalne wyniki, liczne bakterie, leukocyty, nabłonki. A wyniki z moczu wczorajszego, ideał... Przez tydzień żurawina na pewno mnie nie uzdrowiła. Laboratorium spieprzyło mi wyniki i zmarnowało kilka dni. Mam chęć wziąć ten wynik i im pokazać. Najpierw zgubili mój pojemnik, a teraz to.
    Ale jestem zdrowiutka :D

Anuleczek, PLPaulina, Gypsy lubią tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
‹‹ 275 276 277 278 279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ