Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dooti wrote:Przed chwilą się obudziłam. Mąż mi w nocy koncertował, nie mogłam w ogóle zasnąć. Nigdy mu się nie zdarzało aż takie chrapanie. Wiem za to jakie mordercze instynkty we mnie drzemią, miałam ochotę wyrzucić go przez okno
na szczęście tego nie zrobiłam i mąż w ramach rehabilitacji za nieprzespaną noc robi mi śniadanko
ale przeszkadza mi to tylko wtedy jak z jakiegoś powodu nie mogę zasnąć.
-
Marta..a wrote:Ja znowu miałam 13 i 2 i lekarz powiedział, że trochę późno. Bo na pappe już miałam mało czasu więc panika była:)
-
Chabasse, po skończonym 14 tygodniu ciąży przezierność nie będzie miarodajna, bo rośnie wraz z dzieckiem i może być niepotrzebna panika. Jeśli robisz Nifty, to bym się specjalnie nie martwiła.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2018, 15:50
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
chabasse wrote:A że tak zapytam, dlaczego tak powiedział lekarz skoro czas jest do 14 tygodnia czyli 13+6?? Dzidziuś był za duży? Jakie miał wymiary. Pytam, bo ia tez będę miała w 13,2 i już ostatnio ki dr powiedział, ze dziecko z usg o tydzień starsze. Tylko, ze na NFZ nie ma za bardzo już terminów i nie wiem czy prywatnie się nie wybrać?
Bo 13t2d wypadł mnie w piątek, wiec pappę mogłam robić albo tego samego dnia albo został poniedziałek, na styk wtorek.
Mały miał 72mm i pasował pod 13t3d.
Generalnie chodziło to, że nie ma już czasu na powtarzanie lub dokładniejsze badania.
pappę i prenatalne robi się do 13t6d, a nifty mam podane, że mogę zrobić pomiędzy 20, a 24tc. Jak na razie nie zamierzam go robić6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Kasiaja, Anuleczek, Leticia, PLPaulina, Zuuziia, DobrejMysli, d'nusia, Marta..a, chabasse, Mili-lu, myszeczka89, Dooti, Eilleen, Existenz, pumka1990, niedograna, marcela123, Patti_MG, Iva79, Gypsy lubią tę wiadomość
Termin porodu 5 lipiec 2019Monisia
07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
-
nesssssa wrote:Hejka, mam usg genetyczne umówione na 7 lutego i teoretycznie to będzie 11 tydzień i 6 dzień. Nie za wcześnie żeby było dobrze widać??
Ja byłam na Pappa w 11tyg 4 dni i lekarka powiedziała ze za wcześnie. Miałam badanie wykonywane dopochwowo.
1.12.2017 naturalny cud, bez wspomagania
11.2017 przygotowania do in vitro
11.2016 : 23 t.c. aniołek
06.2016: I ICSI - 7 zarodków, 2 transfer
-
agania wrote:Ja mam jutro usg I trymestru. Nerwy sa. To usg wykonujaprzez brzuch czy dopochwowe?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2018, 19:46
Termin porodu 5 lipiec 2019Monisia
07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
-
Różnie lekarze robią to USG. Sami decydują na bieżąco przez które będzie lepiej widać to co chcą zobaczyć bo np.mój maluszek miał 7 cm (wiec nie tak bardzo mało) a jednak miałam badanie robione najpierw przez brzuch a chwilę później dopochwowo. Zależy chyba jak się tak w środku maluch ułoży
-
Ja miałam usg prenetalne wykonywane i przez brzuch i dopochwowo. Lekarz sam zmieniał, jeśli chciał coś dokładniej obejrzeć. Byłam wtedy w 11t4d. Niby trochę wcześnie, ale mój lekarz szedł potem na urlop, a maleństwo miało wtedy 5,29cm.TYMEK ur 30.06.2018r. W 34+4tc ❤️
-
Cześć dziewczyny, biore udział w super projekcie, którego partnerem jest Oriflame, ale nie jest to praca konsultantki. Mozna świetnie zarobic, od 50 do nawet 2000zl. Sa tez super prezenty od firmy. Wystarczy zaangażowanie i dwie godziny wolnego czasu
Zainteresowane osoby zapraszam na mojego fb Chabiniak Roksana
https://www.facebook.com/roksana.lewicka.7 -
Jakis spam mamy z wieczora.
Ktora dzis wizytuje? Ja na 16.45 ale bez usg. Wyniki badan i w koncu zglosze ten b, boje sie ze to zylaki, wyszly mi w poprzedniej ciazy z corka ale na sam koniec ciazy i teraz moze to byc to. Ehhhd'nusia lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny