X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kupiłam dzisiaj pierwsze dżinsy ciążowe w h&m, rozm. wzięłam mimo wszystko jeden większy żeby się nie okazało, że w nich miesiąc pochodzę :)
    I piłkę do ćwiczeń w Lidlu, jest za 29,90.

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaja przy kolejnym dziecku bardziej widać :) jednym słowem internet kłamie :p wg wszystkich stron do 12 tygodnia nie widać nic, a przy pierwszej ciąży to już w ogóle. A zdjęcia nie kłamią :)

Kasiaja lubi tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ithildin wrote:
    Technicznie to w dupie :D Bo jestem typową gruszką ;) Przy 175 ważę 87 kilo, także nadwaga jest, na szczęście mam farta i w miarę sprytnie się rozłożyła ;)
    :-) ja mam 175 i 80 kg , marze o czasach kiedy wazylam 60 ale po tej ciazy - ostatnia - biore sie juz ostro za siebie. Ale tez unie glownie w dupie i nogach ta nadwaga. Brzuszek mam podobny :-)

Ithildin lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Kasiaja przy kolejnym dziecku bardziej widać :) jednym słowem internet kłamie :p wg wszystkich stron do 12 tygodnia nie widać nic, a przy pierwszej ciąży to już w ogóle. A zdjęcia nie kłamią :)
    Justa mam nadzieje, że to przez to, że to trzecia ciąża, a ostatni poród 12 miesięcy temu, boję się tylko że to tempo wzrostu brzusia zostanie i do porodu będę jechać jak z trojaczkami 0laughing.gif

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • niedograna Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ładne macie brzuszki ;) i jednak już coś u nas widać :D

• Zuuziia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega brzuszki :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/670c7789143e.jpg

A mój jest taki :)
    Wczoraj zakupiłam spodnie ciążowe w hm i jestem bardzo zadowolona :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2018, 18:12

polkosia, Dooti, myszeczka89, d'nusia, Ithildin, Eilleen, Kasiaja, PLPaulina, siuLa, Gypsy, DobrejMysli, Existenz, pumka1990, niedograna, Iva79, Carolline lubią tę wiadomość

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ważę 90,5 przy 176 więc mam nadwagę. W tym h&m mają też większe rozmiary? Bo spodni noszę jakieś 46 przez duże dupsko.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Zuuziia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Ja ważę 90,5 przy 176 więc mam nadwagę. W tym h&m mają też większe rozmiary? Bo spodni noszę jakieś 46 przez duże dupsko.

Z tego co się orientuję to 46 to największy rozmiar w hm. Ale zapewne musiałabyś mierzyć może i 44 byłby dobre :)

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• polkosia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:

Ważę tyle co Ty, a jestem 10 cm niższa i wchodzę w 44 spokojnie, a 46 często za duże. Dzisiaj kupiłam joggersy ciążowe (są mega, lepsze i grubsze niż leginsy i nie opinają, polecam) w rozmiarze L i są idealne :)

Natina19 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzyłam na stronie i mają duże rozmiary bo nawet 54. Jutro się przejade do hm bo mam blisko. A promocja jest do jutra. Określe chociaż swój rozmiar.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • myszeczka89 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wazę 45 kg a brzuszek jeszcze bardzo nieduży :-) https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c93c79480964.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2018, 19:01

d'nusia, Dooti, Leticia, Zuuziia, Ithildin, Eilleen, Kasiaja, PLPaulina, siuLa, Gypsy, DobrejMysli, Existenz, pumka1990, niedograna, Patti_MG, Iva79 lubią tę wiadomość

hchy3e3kyk7nftnx.png
  • Ithildin Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Ja z tej serii mama mam rozmiar 42, w standardowe spodnie z hmu nie wiem czy 44 bym się wbiła :) Także koniecznie trzeba mierzyć, bo można się pozytywnie zaskoczyć ;)

p19ugywljhfa9tgr.png

Aniołek 27.09.2017 - 9 tydzień
  • angelika1995 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja póki co kupiłam legginsy ciążowe z hm, 39,99zł :) taki zwykłe czarne ;p spadają mi mimo że kupiłam M , ale radocha że mam legginsy ciążowe - bezcenna :D u mnie nic nie widać i nie ma brzucha ale myślę że to bardzo indywidualna sprawa :)

angelika22
  • LondyńskieSerduszko Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelika1995 wrote:
    ja póki co kupiłam legginsy ciążowe z hm, 39,99zł :) taki zwykłe czarne ;p spadają mi mimo że kupiłam M , ale radocha że mam legginsy ciążowe - bezcenna :D u mnie nic nie widać i nie ma brzucha ale myślę że to bardzo indywidualna sprawa :)
    U mnie tez nie ma brzucha :p nawet lekarz na prenatalnych powiedział ze brzucha nie ma :p ja tam oczywiście widzę co nie co ale to tylko ja :p

3jgx9jcgsbc0lwer.png
    3jvzjw4zl5cjzvox.png
    03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
    mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
    Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100
  • dusia89 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne brzuszki macie:) Podczytuje Was regularnie,ale nie zawsze mam czas odpisać.

Jak Wy się czujecie?? U mnie to jest tragedia... nie wiem co robić.... Od samego początku miałam mdłości i wymioty i przeszły mi tak gdzieś z tydzień temu... już się cieszyłam, że powoli będę rozszerzać swoją dietę bo wchodziły mi tylko same węglowodany proste...a od dwóch dni znów wymioty a do tego ból głowy który mnie praktycznie wyklucza z życia... Tydzień temu miałam dokładnie taki sam ból tylko z drugiej strony głowy, taki ucisk w jednym miejscu i wiązałam to ze skokami ciśnienia bo akurat w te dni co mnie głowa bolała nie miałam czasu na kawę... teraz ból powrócił... kawy nie odstawiałam i troszkę poczytałam i to chyba migrena:(( Wiem że mogę apap ale nic nie pomaga, okłady,świeże powietrze też nie... Macie jakiś sposób na migreny?? Muszę się postawić na nogi... co dzień zstaję sama z córką i nie mogę sobie pozwolić na "chorobę".

Bardzo martwi mnie moja dieta.. we wtorek na wizycie ważyłam 84,4 kg (ciążę zaczynałam z wagą 87) dziś na wadze 83,6 kg czyli spada... a ja nie mogę patrzeć na jedzenie. Mój jadłospis jest Mega ubogi:
    Śniadanie to płatki z mlekiem gdzie czasem kończy się tylko na dwóch łyżkach mleka,
    II śniadanie to kawa z mlekiem + coś słodkiego (batonik musli itp)
    Obiad.. czasem wcisnę na siłę ale często ląduje w toalecie..
    kolacja to albo kanapki z serem i dzemem, albo z pomidorem (jedyne warzywo które jadłam i które niestety juz mi zbrzydło )
    Picie też ciężko mi wchodzi...
    No masakra jakaś..
    Z owoców to tylko winogron, czasem jabłko i o dziwo od rana ananas za mną chodzi więc pewnie jutro kupię.
    Martwię się o dzidzię... choć wyniki miałam ostatnio w porządku.

wnidmg7y3r7e3nug.png

ex2b8u699a8qowv6.png

26.01.2018 - 6,91 cm szczęścia
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dusia - ja akurat bardzo dobrze się czuję. Jedyna przypadłość na ten moment to totalna senność.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dusia - pogadaj z lekarzem bo faktycznie jak jesz za mało to niedobrze. Na początku to jeszcze ok ale później ma znaczenie.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dusia89 wrote:
    Śliczne brzuszki macie:) Podczytuje Was regularnie,ale nie zawsze mam czas odpisać.

Jak Wy się czujecie?? U mnie to jest tragedia... nie wiem co robić.... Od samego początku miałam mdłości i wymioty i przeszły mi tak gdzieś z tydzień temu... już się cieszyłam, że powoli będę rozszerzać swoją dietę bo wchodziły mi tylko same węglowodany proste...a od dwóch dni znów wymioty a do tego ból głowy który mnie praktycznie wyklucza z życia... Tydzień temu miałam dokładnie taki sam ból tylko z drugiej strony głowy, taki ucisk w jednym miejscu i wiązałam to ze skokami ciśnienia bo akurat w te dni co mnie głowa bolała nie miałam czasu na kawę... teraz ból powrócił... kawy nie odstawiałam i troszkę poczytałam i to chyba migrena:(( Wiem że mogę apap ale nic nie pomaga, okłady,świeże powietrze też nie... Macie jakiś sposób na migreny?? Muszę się postawić na nogi... co dzień zstaję sama z córką i nie mogę sobie pozwolić na "chorobę".

Bardzo martwi mnie moja dieta.. we wtorek na wizycie ważyłam 84,4 kg (ciążę zaczynałam z wagą 87) dziś na wadze 83,6 kg czyli spada... a ja nie mogę patrzeć na jedzenie. Mój jadłospis jest Mega ubogi:
    Śniadanie to płatki z mlekiem gdzie czasem kończy się tylko na dwóch łyżkach mleka,
    II śniadanie to kawa z mlekiem + coś słodkiego (batonik musli itp)
    Obiad.. czasem wcisnę na siłę ale często ląduje w toalecie..
    kolacja to albo kanapki z serem i dzemem, albo z pomidorem (jedyne warzywo które jadłam i które niestety juz mi zbrzydło )
    Picie też ciężko mi wchodzi...
    No masakra jakaś..
    Z owoców to tylko winogron, czasem jabłko i o dziwo od rana ananas za mną chodzi więc pewnie jutro kupię.
    Martwię się o dzidzię... choć wyniki miałam ostatnio w porządku.

Przepraszam, że się tak wtrącam, ale podczytuję czasami inne wątki :)
    Mialam identyczną sytuację, calodzienne, przeokropne mdlosci, wymioty i absolutny wstret do jedzenia i picia, z tym, że przez 2 miesiace (od 6tc do 15) zylam tylko na bananach, krakersach, ziemniakach, czasami udalo sie nie zwymiotowac po jablku, czasami wcisnelam kanapke z dzemem czy miodem. Schudlam ponad 4 kg (wazylam 50 pare kg w dniu 2 kresek). Dziecko pięknie mi sie rozwijalo, roslo, tylo, wyniki krwi i moczu bardzo dobre. Po tym 15tc ustaly wymioty, mdlosci jeszcze bywaly ale nadal nie moglam jesc. Dopiero po 20tc zaczelam jesc normalnie, czyli w sumie niedawno. Teraz mam 1kg na plusie dopiero. Syn miesiac temu wazyl niecale 1 kg i wymiarami byl o tydzien starszy. Takze chcialam pocieszyc, ze dzidzia bierze wszystko od nas czego potrzebuje, nie trzeba sie martwic. Martwic sie trzeba jak nasze wyniki leca leb na szyje, albo dziecko nie przybiera prawidlowo. Będzie dobrze :) Z migrenami niestety nie pomogę, to akurat mnie ominęlo.

Kasiaja lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • dusia89 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie że tak powiem ma z czego spadać waga bo mam nadwagę... ( w pierwszej ciąży schudłam 8 kg zamiast przytyć) ale to nie jest moment na odchudzanie... wizytę mam dopiero pod koniec lutego.

wnidmg7y3r7e3nug.png

ex2b8u699a8qowv6.png

26.01.2018 - 6,91 cm szczęścia
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dusia89 wrote:
    U mnie że tak powiem ma z czego spadać waga bo mam nadwagę... ( w pierwszej ciąży schudłam 8 kg zamiast przytyć) ale to nie jest moment na odchudzanie... wizytę mam dopiero pod koniec lutego.
    Dzidzia ma z czego czerpac w takim razie. Tak to natura stworzyla :)

polkosia lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
‹‹ 271 272 273 274 275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ