Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
LondyńskieSerduszko wrote:Dziewczyny Heparyna i duphaston maga mieć wpływ na wynik pappa?
Nie wiem ale lekarka mnie pytała o wszystkie leki, które przyjmuje, więc pewnie jakieś mogą mieć. Ja nadal biorę tylko witaminy i żurawit.6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
justyna14 wrote:Kciuki
Zuuziia powodzenia, chyba kazda z nas taki stres miala, przed przekazaniem info o ciazy.
Czekałam z tym do drugiego trymestru. Teraz kiedy mam większą pewność że wszystko jest ok muszę z nim porozmawiać. Mam nadzieję że nie będzie grymasił.Dobrawa lubi tę wiadomość
25.07.2018 🦊
-
LondyńskieSerduszko wrote:Dziewczyny Heparyna i duphaston maga mieć wpływ na wynik pappa?
Więc przeczytałam wszystko co możliwe i raz jeden lekarz swej pacjentce mówił że może wpłynąć. Fakty są takie że badań na to nie ma ale w sieci krąży że może wpływaćLondyńskieSerduszko lubi tę wiadomość
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
Ja dziś mam wizytę o 10.15:) jak zwykle stresuje sie jak cholera...
A w pracy o ciąży powiedziałam niemalże od razu, ponieważ z dniem kiedy się dowiedziałam od razu lekarz wystawił mi l4. I tak sobie siedze w domu juz od 20 grudnianiedograna, PLPaulina, d'nusia, polkosia lubią tę wiadomość
17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
DobrejMysli wrote:Różnie lekarze robią to USG. Sami decydują na bieżąco przez które będzie lepiej widać to co chcą zobaczyć bo np.mój maluszek miał 7 cm (wiec nie tak bardzo mało) a jednak miałam badanie robione najpierw przez brzuch a chwilę później dopochwowo. Zależy chyba jak się tak w środku maluch ułoży
. Ja na gen. Też dowcipnie10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
Ja miałam mega ciężki weekend. W sobotę nie mogłam się ruszać z bólu brzucha i do tego przypałętała się infekcjaPojechałam na izbę, ale wszystko było w porządku to się trochę uspokoiłam, natomiast na infekcję dostałam przepisany jednorazowo wewnętrznie Gynazol i Clotrimazolum do smarowania na zewnątrz.
Czy któraś z Was stosowała te specyfiki? Ja mam ograniczone zaufanie do lekarzy, których nie znam, a czytałam że te kremy stosuje się raczej później. Co prawda mamy już 2 trymestr, no ale dopiero co się zaczął.
-
nadine24 wrote:Hej dziewczyny
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
Ja miałam mega ciężki weekend. W sobotę nie mogłam się ruszać z bólu brzucha i do tego przypałętała się infekcjaPojechałam na izbę, ale wszystko było w porządku to się trochę uspokoiłam, natomiast na infekcję dostałam przepisany jednorazowo wewnętrznie Gynazol i Clotrimazolum do smarowania na zewnątrz.
Czy któraś z Was stosowała te specyfiki? Ja mam ograniczone zaufanie do lekarzy, których nie znam, a czytałam że te kremy stosuje się raczej później. Co prawda mamy już 2 trymestr, no ale dopiero co się zaczął.
Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
Moje serduszko Olcia 12.03.2014
Aniołek [*] 6 tc 2011 -
nick nieaktualnyDusia, współczuje migreny, też mnie często dopadały, jak brałam tabsy anty, teraz trochę odpuściły, ale czasem jeszcze wracają.
Możesz spróbować takiego zmasowanego ataku: paracetamol (może nawet 2 tabsy) do tego czarna kawa z wyciśniętym sokiem z połówki cytryny. Możesz posłodzić to paskudztwo. Wypij to, okład na głowę, do ciemnego pokoju i spróbuj usnąć na godzinkę. Czasem mi po czymś takim odpuszczało. -
chabasse wrote:A że tak zapytam, dlaczego tak powiedział lekarz skoro czas jest do 14 tygodnia czyli 13+6?? Dzidziuś był za duży? Jakie miał wymiary. Pytam, bo ia tez będę miała w 13,2 i już ostatnio ki dr powiedział, ze dziecko z usg o tydzień starsze. Tylko, ze na NFZ nie ma za bardzo już terminów i nie wiem czy prywatnie się nie wybrać?
Ja tez bede miec 13t2d. i teraz zastanawiam się, czy nie bedzie za poźno...
Jakie sa Wasze doświadczenia w tym terminie? albo poxniejszym, miał ktos?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 10:07
-
Anuleczek wrote:Gynazol jest bezpieczny- mi się infekcja pojawiła ok 8 t i tez mi golekarz przepisał.Co do clotrimazolum- na tym etapie na którym ja miałam infekcje stanowczo zabronił mi stosować...w necie tez znalazłam info ze trzeba być ostrożnym.Mi infekcja minęła po samym gynazolu wiec chyba bym darowała sobie ten clotrimazol...
dzięki !
też tak właśnie myślałam, że clotrimazol to niekoniecznie dobre rozwiązanie
wysłałam jeszcze smsa do mojego ginekologa i zobaczymy co on na to -
gosia.kak wrote:Ja tez bede miec 13t2d. i teraz zastanawiam się, czy nie bedzie za poźno...
Jakie sa Wasze doświadczenia w tym terminie? albo poxniejszym, miał ktos?
A dzidzia jest mniejsza/większa niż to wynika z ostatniej miesiączki? Bo moja jest o tydzień za mała i na przykład nie wiem czy nie za wcześnie ide.