X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela123 wrote:
    Ja tez mam ta kartę bo oddawalam krew, ale gin nawet o tym nie wie, więc zastanowilo mnie czemu mi tego nie zleciła na skierowaniu. Będę w przyszłym tygodniu na prenatalnych więc zapytam tej drugiej lekarki, najwyżej zrobię je na własną rękę. Jak narazie za wizyty nie place bo mam pakiet medyczny z pracy w Luxmedzie i wszystko miescilo się w ramach tego pakietu. A to pewnie nie będzie jakiś duży koszt.

Marcela jak masz pakiet Luxmed to te badania masz bezpłatne bez skierowania. Wystarczy karta ciąży od lekarza z grupy. Ja byłam na jednej wizycie u gin w Luxmed wlasnie tylko po to żeby mi kartę założyła, dostałam wtedy tez listę „plan opieki przedporodowej” i tam jest wypisane jakie badania w którym tygodniu przysługują Ci w ramach pakietu.
    Jest tam na pewno: grupa krwi z odczynem Coombsa, HIV, WR, różyczka, HCV, tokso, No i oczywiście morfologia, b.o. moczu, cytologia, czystość pochwy, później też stężenie glukozy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 12:46

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Odebrałam wyniki moczu. Tydzień temu fatalne wyniki, liczne bakterie, leukocyty, nabłonki. A wyniki z moczu wczorajszego, ideał... Przez tydzień żurawina na pewno mnie nie uzdrowiła. Laboratorium spieprzyło mi wyniki i zmarnowało kilka dni. Mam chęć wziąć ten wynik i im pokazać. Najpierw zgubili mój pojemnik, a teraz to.
    Ale jestem zdrowiutka :D
    Justa ja miałam to samo z tym, że 19.01 wynik wyszedł fatalny i pH 5,5. Na następny dzień oddałam próbkę do innego labu i tam już wyniki idealne i pH 7! Ja nie wiem jak oni robią te badania. Czy możliwe jest, żeby w 1 dobę tak mi się zmieniło pH?

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaja wrote:
    Justa ja miałam to samo z tym, że 19.01 wynik wyszedł fatalny i pH 5,5. Na następny dzień oddałam próbkę do innego labu i tam już wyniki idealne i pH 7! Ja nie wiem jak oni robią te badania. Czy możliwe jest, żeby w 1 dobę tak mi się zmieniło pH?
    Gdybym nie powtórzyła badania to lekarz rozważał leczenie. Zła byłam na to zapalenie, objawów brak, ani razu częściej do łazienki nie szłam niż zawsze. I najbardziej mnie zastanawiało, że mocz klarowny, a taki osad....
    Czekam na posiew teraz, jak już zrobiłam to odbiorę, bo jakieś nieliczne bakterie są.

Mocz przed samą już diagnostyką powinien być odpowiednio przechowywany żeby się nic w nim nie namnożyło, wydaje mi się, że po pierwsze pani położyła na 4 godziny na półce, a po drugie ona nic nie ogarniała i pewnie pomyliła pudełka...

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę dziś na pogrzeb cioci. Oczywiście nie będę podchodzić do trumny, stać z tyłu itd., ale już mi wiele osób mówi, że nie powinnam iść na pogrzeb, bo to przynosi pecha, taki przesąd. Strasznie mnie to drażni. Czuję potrzebę żeby pójść i chcę.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Anuleczek Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży smarowałam brzusio balsamem kakaowym z ziaji z masłem shea- jak brzusio był duży albo jak swedzial to nawet dwa razy dziennie.Ńie mam żadnego rozstępu.Teraz tez używam balsamu z masłem Shea ale stosuje go tylko po kąpaniu.

17u96iyeyg94k79c.pngiv09ej28xdie32dv.png
    Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
    Moje serduszko Olcia 12.03.2014
    Aniołek [*] 6 tc 2011
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co za żurawinę stosujecue na ten pęcherz i słabe wyniki moczu? To taka świeża czy suszona czy w ogóle jakieś tabletki zurawinowe. ? Bo ja mam np zurawit forte i tam jest napisane, ze nie sa przeznaczone dla kobiet w ciąży i karmiących.
    A no i dzisiaj tez mam wizytę, ale bez usg i dopiero wieczorem

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Idę dziś na pogrzeb cioci. Oczywiście nie będę podchodzić do trumny, stać z tyłu itd., ale już mi wiele osób mówi, że nie powinnam iść na pogrzeb, bo to przynosi pecha, taki przesąd. Strasznie mnie to drażni. Czuję potrzebę żeby pójść i chcę.
    przykro mi z powodu Waszej straty.Sama w ubiegłym tygodniu byłam na pogrzebie i żadnych komentarzy czy złych wróżb nie słyszałam.

Jeśli chodzi o rozstępy to ja używałam z ziaji dla kobiet w ciązy balsamu jest od 12 tyg i nie mam żadnego rozstępu na brzuchu tylko ze 2-3 malutkie na udach które nie zawsze były smarowane. Teraz tez będe go używać. choc też myśle, że to geny. Ale np na oliwki nie mam czasu, bo zanim się to wchłonie to mnie szlag trafi. Po za tym teraz pediatrzy oliwek dla dzieci nie polecają bo niby pory zapycha i skóra gorzej oddycha wiec i sama na sobie jej używac nie bede.

7w3d 💔
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Dziewczyny a co za żurawinę stosujecue na ten pęcherz i słabe wyniki moczu? To taka świeża czy suszona czy w ogóle jakieś tabletki zurawinowe. ? Bo ja mam np zurawit forte i tam jest napisane, ze nie sa przeznaczone dla kobiet w ciąży i karmiących.

W aptece możesz kupić też sok z żurawiny 100%, chyba z Oleofarm.
    Ja to rozcienczałam wodą i piłam. U mnie się sprawdziło plus też żurawit właśnie, ale zwykły nie forte.

chabasse lubi tę wiadomość

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    W aptece możesz kupić też sok z żurawiny 100%, chyba z Oleofarm.
    Ja to rozcienczałam wodą i piłam. U mnie się sprawdziło plus też żurawit właśnie, ale zwykły nie forte.

Dokładnie ten sok bardzo pomaga, ja czułam kłucie w pecherzu i bałam się że jakąś infekcja mi wyjdzie po badaniach, ale wystarczyło mi picie przez trzy dni soku z żurawiny i dużo wody i wyniki miałam idealne.

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszona żurawina ma dużo cukru, ja kupiłam sok i rozcieńczam z woda

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:

Urinal
    + herbatki z żurawiny
    + sok z żurawiny w aptece

Suszona żurawina to dużo cukru więc dla mnie odpada. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 14:03

• Mili-lu Koleżanka

Wysłany: 5 lutego 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziia wrote:
    Trzymajcie kciuki! Dzisiaj idę do szefa powiedzieć o ciąży i planowanym L4.
    Masakra stres jak cholera, ale wreszcie trzeba.
    Ja strasznie bałam sie reakcji szefowej ale na szczescie zupełnie niepotrzebnie.
    Co zo zwilnienia lekarskiego tez z checia bym już poszła ale lekarz mi nie proponuje :(

7v8r3e3kdwqn9ina.png
    1.12.2017 naturalny cud, bez wspomagania ;)
    11.2017 przygotowania do in vitro
    11.2016 : 23 t.c. aniołek :(
    06.2016: I ICSI - 7 zarodków, 2 transfer :)
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia.kak wrote:
    Ja tez bede miec 13t2d. i teraz zastanawiam się, czy nie bedzie za poźno...
    Jakie sa Wasze doświadczenia w tym terminie? albo poxniejszym, miał ktos?
    Ja jutro mam 13+2 i genetyczne. Dam znać.

DobrejMysli, Dobrawa lubią tę wiadomość

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• ingelita Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Ja mam ten jakiś balsam Palmers kakaowy. Pachnie słodko, ale stosowałam go jak miałam mdłości i teraz jego zapach też mi nie odpowiada :/ ale chyba lepszy niż trup :D
    Mój ukochany balsam:) Ze względu na zapach, bo przed rozstępami w pierwszej ciąży nie uchroniło mnie nic, a stosowałam tego tonę naraz, bo moja mama po ciąży ze mną ma okropne. Z genami nie wygrałam:/

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• Dooti Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się póki co smaruję się olejkiem z Sylveco, obłędnie malinowo pachnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 15:49

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy któraś z Was brała Zinnat w ciąży? I miała wykonywany posiew moczu cewnikowanego?

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, my po wizycie , anemia juz znikoma, wraca do normy :-) tardyferon jeszcze na miesiac i odstawiamy. Tarczyca dobra ale bedziemy kontrolowac. Z szyjka ok ale mam sie bardziej oszczedzac skoro czuje co czuje. Generalnie ok :-) nastepna wizyta 05.03 dopiero :-(

Existenz, Dooti, Leticia, Marta..a, d'nusia, Kasiaja, chabasse, pumka1990, DobrejMysli lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakos nie widze info z wizyt dzisiejszych, chwalic sie co u Was...

7w3d 💔
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na wyniki pappy, zostały witaminy i recepta na czopki gdybym znowu wymiotowała cały dzień. Kontrolnie na następny raz robię już tylko badanie ogólne moczu.

Zwolnienie od następnej wizyty, bo waga znowu spadła o kilogram..
    Czyli od 9.03 będę już odpoczywać.

a i na bakterie w moczu miałam żurawit, on oprócz żurawiny i substancji z których jest kapsułka nic więcej nie ma. Mi wystarczyło 15 tabletek :) pół opakowania leży i doraźnie będę brać co 2-3 dzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 18:15

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • Ithildin Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /melduję, że nasza krewetka ma już 36 mm, dziś miałam już pierwsze usg przez brzuch :) Widać było gorzej niż na dopochwowym, więc zdjęcie mam średnie, ale już urósł na tyle, że widać, więc jestem bardzo szczęśliwa :) Za półtora tygodnia prenatalne, a do mojego lekarza mam iść 26 i wtedy jak wszystko będzie dobrze to odstawiamy luteinę.

Marta..a, d'nusia, Dooti, niedograna, Anuleczek, Kasiaja, chabasse, Leticia, justyna14, pumka1990, polkosia lubią tę wiadomość

p19ugywljhfa9tgr.png

Aniołek 27.09.2017 - 9 tydzień
‹‹ 276 277 278 279 280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ