Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
marcela123 wrote:Ja tez mam ta kartę bo oddawalam krew, ale gin nawet o tym nie wie, więc zastanowilo mnie czemu mi tego nie zleciła na skierowaniu. Będę w przyszłym tygodniu na prenatalnych więc zapytam tej drugiej lekarki, najwyżej zrobię je na własną rękę. Jak narazie za wizyty nie place bo mam pakiet medyczny z pracy w Luxmedzie i wszystko miescilo się w ramach tego pakietu. A to pewnie nie będzie jakiś duży koszt.
Marcela jak masz pakiet Luxmed to te badania masz bezpłatne bez skierowania. Wystarczy karta ciąży od lekarza z grupy. Ja byłam na jednej wizycie u gin w Luxmed wlasnie tylko po to żeby mi kartę założyła, dostałam wtedy tez listę „plan opieki przedporodowej” i tam jest wypisane jakie badania w którym tygodniu przysługują Ci w ramach pakietu.
Jest tam na pewno: grupa krwi z odczynem Coombsa, HIV, WR, różyczka, HCV, tokso, No i oczywiście morfologia, b.o. moczu, cytologia, czystość pochwy, później też stężenie glukozyWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 12:46
[/url]
-
justa1509 wrote:Odebrałam wyniki moczu. Tydzień temu fatalne wyniki, liczne bakterie, leukocyty, nabłonki. A wyniki z moczu wczorajszego, ideał... Przez tydzień żurawina na pewno mnie nie uzdrowiła. Laboratorium spieprzyło mi wyniki i zmarnowało kilka dni. Mam chęć wziąć ten wynik i im pokazać. Najpierw zgubili mój pojemnik, a teraz to.
Ale jestem zdrowiutka[/url]
-
Kasiaja wrote:Justa ja miałam to samo z tym, że 19.01 wynik wyszedł fatalny i pH 5,5. Na następny dzień oddałam próbkę do innego labu i tam już wyniki idealne i pH 7! Ja nie wiem jak oni robią te badania. Czy możliwe jest, żeby w 1 dobę tak mi się zmieniło pH?
Czekam na posiew teraz, jak już zrobiłam to odbiorę, bo jakieś nieliczne bakterie są.
Mocz przed samą już diagnostyką powinien być odpowiednio przechowywany żeby się nic w nim nie namnożyło, wydaje mi się, że po pierwsze pani położyła na 4 godziny na półce, a po drugie ona nic nie ogarniała i pewnie pomyliła pudełka... -
Ja w pierwszej ciąży smarowałam brzusio balsamem kakaowym z ziaji z masłem shea- jak brzusio był duży albo jak swedzial to nawet dwa razy dziennie.Ńie mam żadnego rozstępu.Teraz tez używam balsamu z masłem Shea ale stosuje go tylko po kąpaniu.
Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
Moje serduszko Olcia 12.03.2014
Aniołek [*] 6 tc 2011 -
Dziewczyny a co za żurawinę stosujecue na ten pęcherz i słabe wyniki moczu? To taka świeża czy suszona czy w ogóle jakieś tabletki zurawinowe. ? Bo ja mam np zurawit forte i tam jest napisane, ze nie sa przeznaczone dla kobiet w ciąży i karmiących.
A no i dzisiaj tez mam wizytę, ale bez usg i dopiero wieczorem -
agania wrote:Idę dziś na pogrzeb cioci. Oczywiście nie będę podchodzić do trumny, stać z tyłu itd., ale już mi wiele osób mówi, że nie powinnam iść na pogrzeb, bo to przynosi pecha, taki przesąd. Strasznie mnie to drażni. Czuję potrzebę żeby pójść i chcę.
Jeśli chodzi o rozstępy to ja używałam z ziaji dla kobiet w ciązy balsamu jest od 12 tyg i nie mam żadnego rozstępu na brzuchu tylko ze 2-3 malutkie na udach które nie zawsze były smarowane. Teraz tez będe go używać. choc też myśle, że to geny. Ale np na oliwki nie mam czasu, bo zanim się to wchłonie to mnie szlag trafi. Po za tym teraz pediatrzy oliwek dla dzieci nie polecają bo niby pory zapycha i skóra gorzej oddycha wiec i sama na sobie jej używac nie bede.7w3d 💔 -
chabasse wrote:Dziewczyny a co za żurawinę stosujecue na ten pęcherz i słabe wyniki moczu? To taka świeża czy suszona czy w ogóle jakieś tabletki zurawinowe. ? Bo ja mam np zurawit forte i tam jest napisane, ze nie sa przeznaczone dla kobiet w ciąży i karmiących.
A no i dzisiaj tez mam wizytę, ale bez usg i dopiero wieczorem
W aptece możesz kupić też sok z żurawiny 100%, chyba z Oleofarm.
Ja to rozcienczałam wodą i piłam. U mnie się sprawdziło plus też żurawit właśnie, ale zwykły nie forte.chabasse lubi tę wiadomość
-
nesssssa wrote:W aptece możesz kupić też sok z żurawiny 100%, chyba z Oleofarm.
Ja to rozcienczałam wodą i piłam. U mnie się sprawdziło plus też żurawit właśnie, ale zwykły nie forte.
Dokładnie ten sok bardzo pomaga, ja czułam kłucie w pecherzu i bałam się że jakąś infekcja mi wyjdzie po badaniach, ale wystarczyło mi picie przez trzy dni soku z żurawiny i dużo wody i wyniki miałam idealne.chabasse lubi tę wiadomość
Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
nick nieaktualnychabasse wrote:Dziewczyny a co za żurawinę stosujecue na ten pęcherz i słabe wyniki moczu? To taka świeża czy suszona czy w ogóle jakieś tabletki zurawinowe. ? Bo ja mam np zurawit forte i tam jest napisane, ze nie sa przeznaczone dla kobiet w ciąży i karmiących.
A no i dzisiaj tez mam wizytę, ale bez usg i dopiero wieczorem
Urinal
+ herbatki z żurawiny
+ sok z żurawiny w aptece
Suszona żurawina to dużo cukru więc dla mnie odpada.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 14:03
chabasse lubi tę wiadomość
-
Zuuziia wrote:Trzymajcie kciuki! Dzisiaj idę do szefa powiedzieć o ciąży i planowanym L4.
Masakra stres jak cholera, ale wreszcie trzeba.
Co zo zwilnienia lekarskiego tez z checia bym już poszła ale lekarz mi nie proponuje
1.12.2017 naturalny cud, bez wspomagania
11.2017 przygotowania do in vitro
11.2016 : 23 t.c. aniołek
06.2016: I ICSI - 7 zarodków, 2 transfer
-
gosia.kak wrote:Ja tez bede miec 13t2d. i teraz zastanawiam się, czy nie bedzie za poźno...
Jakie sa Wasze doświadczenia w tym terminie? albo poxniejszym, miał ktos?
DobrejMysli, Dobrawa lubią tę wiadomość
-
nesssssa wrote:Ja mam ten jakiś balsam Palmers kakaowy. Pachnie słodko, ale stosowałam go jak miałam mdłości i teraz jego zapach też mi nie odpowiada
ale chyba lepszy niż trup
-
Ja się póki co smaruję się olejkiem z Sylveco, obłędnie malinowo pachnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 15:49
Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Hej, my po wizycie , anemia juz znikoma, wraca do normy
tardyferon jeszcze na miesiac i odstawiamy. Tarczyca dobra ale bedziemy kontrolowac. Z szyjka ok ale mam sie bardziej oszczedzac skoro czuje co czuje. Generalnie ok
nastepna wizyta 05.03 dopiero
Existenz, Dooti, Leticia, Marta..a, d'nusia, Kasiaja, chabasse, pumka1990, DobrejMysli lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
Ja czekam na wyniki pappy, zostały witaminy i recepta na czopki gdybym znowu wymiotowała cały dzień. Kontrolnie na następny raz robię już tylko badanie ogólne moczu.
Zwolnienie od następnej wizyty, bo waga znowu spadła o kilogram..
Czyli od 9.03 będę już odpoczywać.
a i na bakterie w moczu miałam żurawit, on oprócz żurawiny i substancji z których jest kapsułka nic więcej nie ma. Mi wystarczyło 15 tabletekpół opakowania leży i doraźnie będę brać co 2-3 dzień.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 18:15
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
/melduję, że nasza krewetka ma już 36 mm, dziś miałam już pierwsze usg przez brzuch
Widać było gorzej niż na dopochwowym, więc zdjęcie mam średnie, ale już urósł na tyle, że widać, więc jestem bardzo szczęśliwa
Za półtora tygodnia prenatalne, a do mojego lekarza mam iść 26 i wtedy jak wszystko będzie dobrze to odstawiamy luteinę.
Marta..a, d'nusia, Dooti, niedograna, Anuleczek, Kasiaja, chabasse, Leticia, justyna14, pumka1990, polkosia lubią tę wiadomość
Aniołek 27.09.2017 - 9 tydzień