Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
PLPaulina wrote:Jestem po wizycie.
Cytologi nadal nie udało się zrobić. Wymaz zrobiony zobaczymy czy dobrze wyjdzie.
Na pęcherz nadal mam brać żurawinę.
Szyjka prawidłowa.
Maleństwo rośnie. Było usg choć nie dostałam fotki.
I dostałam L4.od jutra w domu.
dlaczego cytologii nie udało się zrobić? Ja miałam też wymaz dzisiaj i w sumie nie wiem co on ma dokładnie na celu6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Apropos rozstępów. W pierwszej ciąży smarowałam się kremem Mamamil, przytyłam 17kg i ani jednego rozstępu. Ale teraz niestety jest problem bo nie ma go w hurtowniach... chyba go wycofali jak wszystko co jest skuteczne... jestem strasznie zła i teraz nie wiem jakiemu kremowi mogę zaufać
-
nick nieaktualnyNie smaruję się niczym, bo zwyczajnie nie lubię balsamów do ciała. W poprzedniej ciąży nie wyszedł mi ani jeden rozstęp. Lekkie pojawiły się na piersiach dopiero po nawale mlecznym... ale już nie mam po nich śladu, więc chyba jestem szczęściarą.
Koleżanka polecała mi, żeby stosować olej kokosowy czy tam masło shea... stososowałam pod koniec ciąży na noc, ale jakoś te oleje brudzą piżamę, więc też mi się do nich nie spieszy.Kasiaja lubi tę wiadomość
-
Ja dzisiaj tez zaliczyłam wizytę i nawet szybkie usg którego sie nie spodziewałam . Niestety Dzidzia w dalszym ciagu ukrywa co ma miedzy nóżkami . Kolejna wizyta dopiero za miesiąc i będzie to juz usg połówkowe wiec tu juz mam nadzieje ostatecznie poznam płeć .
W poprzedniej ciazy stosowałam tony kremów a i tak brzuch caluteńki w paskach wiec teraz tak jak chyba większość smaruje sie tylko Palmersem . I tak juz chyba gorzej być nie mozejustyna14 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAradia*** wrote:Ja dzisiaj tez zaliczyłam wizytę i nawet szybkie usg którego sie nie spodziewałam . Niestety Dzidzia w dalszym ciagu ukrywa co ma miedzy nóżkami . Kolejna wizyta dopiero za miesiąc i będzie to juz usg połówkowe wiec tu juz mam nadzieje ostatecznie poznam płeć .
W poprzedniej ciazy stosowałam tony kremów a i tak brzuch caluteńki w paskach wiec teraz tak jak chyba większość smaruje sie tylko Palmersem . I tak juz chyba gorzej być nie moze
U mnie to samo. Nic nie chce pokazać. -
Dziewczyny co polecacie na początki przeziębienia? Na tą chwilę mam wrażenie, że spływa mi ciągle coś po gardle i mam zatkany nos, ale nic z niego nie leci....Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
Marta..a wrote:Ja czekam na wyniki pappy, zostały witaminy i recepta na czopki gdybym znowu wymiotowała cały dzień. Kontrolnie na następny raz robię już tylko badanie ogólne moczu.
Zwolnienie od następnej wizyty, bo waga znowu spadła o kilogram..
Czyli od 9.03 będę już odpoczywać.
a i na bakterie w moczu miałam żurawit, on oprócz żurawiny i substancji z których jest kapsułka nic więcej nie ma. Mi wystarczyło 15 tabletekpół opakowania leży i doraźnie będę brać co 2-3 dzień.
-
Eilleen wrote:Jak to jest z tym badaniem pappa? Bo mam na 13 lutego prenatalne i pappa. Myślałam że to pappa jest potrzebne na prenatalnych.
PAPPA dobrze jest mieć na usg wtedy lekarz ma pełen obraz. Ponieważ na wyniki krwi czeka się kilka dni dobrze sobie to zaplanować na tydzień przed usg. Tam gdzie ja robię umawiałam się tylko na usg i tylko kazali podjechać z tydzień przed wizyta oddać krew, bez wcześniejszego umawiania się, mogłam podjechać w dowolny dzień do 18:00. Oby tylko wiek ciąży sie zgadzał. Tak więc oddalam krew na pappa 30.01, a jutro jadę na usg[/url]
-
niedograna wrote:Syrop dla kobiet w ciąży Prenalen
Jakie działanie ma ten konkretny syrop? A jakieś domowe sposoby?Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
Od teraz po prenatalnych już wszystkie usg będą przez brzuch? Pytam bo u mojego lekarza nie ma łóżka. Jest tylko fotel ginekolog...
03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100 -
Zazwyczaj już usg będzie przez brzuch, chyba że akurat czegoś nie będzie widać.
U mojego tez jest tylko samolot, ale do badania brzusznego ustawiał mi go tak, żebym mogła na nim usiąść nie zarzucając nóg na śmigłaLondyńskieSerduszko lubi tę wiadomość
-
pumka1990 wrote:Jakie działanie ma ten konkretny syrop? A jakieś domowe sposoby?
pumka1990 lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
Kasiaja wrote:PAPPA dobrze jest mieć na usg wtedy lekarz ma pełen obraz. Ponieważ na wyniki krwi czeka się kilka dni dobrze sobie to zaplanować na tydzień przed usg. Tam gdzie ja robię umawiałam się tylko na usg i tylko kazali podjechać z tydzień przed wizyta oddać krew, bez wcześniejszego umawiania się, mogłam podjechać w dowolny dzień do 18:00. Oby tylko wiek ciąży sie zgadzał. Tak więc oddalam krew na pappa 30.01, a jutro jadę na usg
A to dziwne bo mi mówili że trzeba oddać krew tego samego dnia co jest usg żeby mieć obraz tego i tego z tej samej doby. Koleżanka też tak miała z rana krew a później popołudniu usg wyniki są później jak lekarz na spokojnie jedno z drugim porówna.6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Ja tez już po wizycie. Nie było usg ani nawet badania. Dziwne, bo kiedy idę prywatnie zawsze jestem badana. Na szczęście wyniku moczu o dziwo sa dobre. A byłam przekonana ze wyjdą jakieś bakterie czy coś. Przepisal mi tez leki na grzybicę, nie sprawdzając nawet czy ją mam. Hmm.. No nic. Za tydzień prenatalne. To chociaż tam się dowiem co i jak.
-
Dziewczyny uczucie ciągnięcia w brzuchu jakby zaraz miało mi wszystko stamtąd wylecieć
takie napierania w kierunku dołu. Nasila się przy chodzeniu itd.... ma ktos tak? To normalne rozciąganie się macicy i przez to takie uczucie?
nadine24 lubi tę wiadomość
03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100 -
nick nieaktualnyLondyńskieSerduszko wrote:Od teraz po prenatalnych już wszystkie usg będą przez brzuch? Pytam bo u mojego lekarza nie ma łóżka. Jest tylko fotel ginekolog...
U mnie i tak zawsze było tak i tak, bo kontrolowana była szyjka na każdej wizycie. Więc ja tak mało komfortowo leżałam goła na tym USG przez powłoki brzuszne, ale nie narzekam. To dla dobra dziecka.LondyńskieSerduszko lubi tę wiadomość