Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Wczoraj miałam prenatalne. Z dzieciątkiem wszystko dobrze, termin porodu 14 sierpnia. Nie znamy jeszcze płci. Krwiaka już nie ma, ale.... jest duża większa komplikacja. Łożysko umiejscowiło się w bliźnie po cc i może być nieciekawie. Jeśli będzie przodujące to czeka mnie leżenie w szpitalu, cc w 36 tygodniu ciąży i może usunięcie macicy... czy któraś z Was zna taki przypadek? jestem przerażona mówiąc szczerze.
niedograna, polkosia lubią tę wiadomość
-
Ada2405 wrote:Witam...i ja juz po wizycie prenatalnej...pappa mialam wczesniej wiec usg tylko...wyniki oba skorygowane...dzidzia crl 77mm ...kosc nosowa jest rączki nóżki i cala reszta ok...ryzyko niskie...kamień z serca..
-
nick nieaktualnyJa akurat uważam ze prenalan w składzie na 1 miejscu ma cukier. . Gdzieś w oddali składniki na przeziębienie.
Trzeba zawsze pomyśleć czy nasze przeziębienie jest słabe czy silne.
Jest trochę metod domowych.
Herbatki, słynna cebula,
Jeśli katar : inhalacje, plukanie nosa, lampa solux. I odpoczynek !pumka1990 lubi tę wiadomość
-
U mnie w aptece farmaceutka na ten syrop dla ciężarnych z czosnkiem strasznie nafukała, bo z tego co czytałam z tym czosnkiem w ciąży nie ma co przesadzać, są jakieś kontrowersje, a wiadomo, wyciąg jest dużo bardziej skoncentrowany niż ząbek dodany do masła czy coś. Za to internista przepisał mi na przeziębienie syrop z porostu islandzkiego.
Aniołek 27.09.2017 - 9 tydzień -
Ada2405 wrote:Ja juz po...bylam na 8:40...i jak u ciebie dzidzia ?
Uff u mnie też już kamień z sercawszystko prawidłowe
termin mi się tylko przesunął z 23.08 na 18.08
pytałam o płeć ale powiedziała, że coś tam wystaje ale za wcześnie żeby powiedzieć że to chłopak. Ale ja już nie mam złudzeń, że to będzie synuś, No cóż nie dana mi córcia. W domu 4 „chłopa” będę mieć dobrze, że chociaż pies to dziewczyna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 11:04
kozalia, Karolciak, PLPaulina, Mili123, Leticia, justyna14, chabasse, Gypsy, e_mii, polkosia, Carolline lubią tę wiadomość
[/url]
-
angelika1995 wrote:ja mam dziś wizytę , może poznam płeć
Ja za 2 dni nie mogę się doczekać
Dzisiaj robiłam badania z krwi. Mam delikatnie podwyższone tsh ciekawe czy się poprawiło.
Dzidzia dzisiaj w nocy dała popalić trochęchyba rośnie bo czułam raz z prawej raz z lewej takie jakby ciągnięcie a nieraz kłucie.
25.07.2018 🦊
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
agania wrote:Wczoraj miałam prenatalne. Z dzieciątkiem wszystko dobrze, termin porodu 14 sierpnia. Nie znamy jeszcze płci. Krwiaka już nie ma, ale.... jest duża większa komplikacja. Łożysko umiejscowiło się w bliźnie po cc i może być nieciekawie. Jeśli będzie przodujące to czeka mnie leżenie w szpitalu, cc w 36 tygodniu ciąży i może usunięcie macicy... czy któraś z Was zna taki przypadek? jestem przerażona mówiąc szczerze.
Agania wszystko będzie dobrze, MUSI! Nigdy nie słyszałam o czymś takim, trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze i żebyś trafiła na dobrych specjalistów, bo niektórzy lekarze potrafią nastraszyć[/url]
-
Gratuluję wszystkim udanych wizyt. Na przeziębienie to zależy, na gardło tantim Verde, na katar woda morska lub krople prenalen, polecam również irygacje. Dodatkowo woda z miodem i cytryna, mleko z miodem i czosnkiem. Ewentualnie kanapki z czosnkiem. Na kaszel syrop z cebuli lub buraka a z apteki to syrop prawoslazowy.
Ja dziś nareszcie wracam do życia. Antybiotyk zaczął działać i mogę oddychać, ale strasznie się boję zeby nie zaszkodziło to dziecku. Antybiotyk steryd do nosa ehhh... Pocieszam się że to już 2 trymestr. -
Kasiaja wrote:Agania wszystko będzie dobrze, MUSI! Nigdy nie słyszałam o czymś takim, trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze i żebyś trafiła na dobrych specjalistów, bo niektórzy lekarze potrafią nastraszyć
No właśnie ten, u którego byłam teraz jest dobrym specjalistą. Powiedział, że to jest czarny scenariusz, ale może być tak, że to się podniesie i będzie po strachu, ale musi powiedzieć też, co będzie jeśli się nie podniesie. Kurde, komplikacje przez tą cesarkębo to się zdarza u kobiet, które miały wcześniej cc lub in vitro.
-
nick nieaktualnyagania wrote:Wczoraj miałam prenatalne. Z dzieciątkiem wszystko dobrze, termin porodu 14 sierpnia. Nie znamy jeszcze płci. Krwiaka już nie ma, ale.... jest duża większa komplikacja. Łożysko umiejscowiło się w bliźnie po cc i może być nieciekawie. Jeśli będzie przodujące to czeka mnie leżenie w szpitalu, cc w 36 tygodniu ciąży i może usunięcie macicy... czy któraś z Was zna taki przypadek? jestem przerażona mówiąc szczerze.
O łożysku przodujacym słyszałam. Koleżanka miała. Hmm. Faktycznie leżała Ale w domu.
CC miała.
Syn zdrowy. Diabeł mały.
Ale jak o tym mówiła. To jakoś nie przedstawiała takich czarnych scenariuszy o których Ty piszesz.może lekarz trochę przesadził ze musi więcej uwagi ci poświęcić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 12:14
-
Agania, jeszcze wcześnie, więc na razie nie ma co panikować. Pewnie się łożysko jeszcze podniesie i nic złego się nie stanie. Jak widzisz nikt się nie spotkał z taką sytuacja, co jest o tyle dobrą wiadomością, że takie historie muszą dziać się naprawdę rzadko!
agania, d'nusia lubią tę wiadomość
-
PLPaulina wrote:O łożysku przodujacym słyszałam. Koleżanka miała. Hmm. Faktycznie leżała Ale w domu.
CC miała.
Syn zdrowy. Diabeł mały.
Ale jak o tym mówiła. To jakoś nie przedstawiała takich czarnych scenariuszy o których Ty piszesz.może lekarz trochę przesadził ze musi więcej uwagi ci poświęcić.
Bardziej chodziło o to, że łożysko jest w tej bliźnie... i to może być razem z tym łożyskiem przodującym nieciekawa komplikacja. Czytałam w internecie o tym i faktycznie babeczki miały usuwane macice i leżały w szpitalu. Mam nadzieje, że jednak ja jakoś tego uniknę -
Leticia wrote:Agania, jeszcze wcześnie, więc na razie nie ma co panikować. Pewnie się łożysko jeszcze podniesie i nic złego się nie stanie. Jak widzisz nikt się nie spotkał z taką sytuacja, co jest o tyle dobrą wiadomością, że takie historie muszą dziać się naprawdę rzadko!
Dziękuję za słowa otuchy. Mam nadzieję, że się podniesie...