Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiaja wrote:Uff właśnie teściowie odjechali, to był bardzo męczący weekend dla mnie, na szczęście samopoczucie pozwoliło ogarnąć to wszystko
młody zasną, a my leżymy i regenerujemy siły No i ta cisza w domu-bezcenne
dobrze wiem co masz na mysli))) Po całym weekendzie spedzonym u teściów, jeszcze bardziej doceniam swoje mieszkanie i spokój w nim panujący
Kasiaja lubi tę wiadomość
-
Jestem po wizycie. Wszystko ok z dzidzią
. Tylko ja mam lekko podwyższone tsh i dała skierowanie do endokrynologa. Do do płci to nie była na 100% pewna więc narazie nie wiem kto mieszka w brzuszku
chabasse, Dooti, Kasiaja, Ithildin, Existenz, edytkaa93, agania, PLPaulina, DobrejMysli, pumka1990, vanilia120, Marta..a, Leticia, marcela123, niedograna, katka/85, d'nusia, justyna14, Anuleczek, myszeczka89, Eilleen, jej odbicie, polkosia, Gypsy lubią tę wiadomość
-
Dooti wrote:Już oficjalnie jestem na L4, póki co zwolnienie wystawione przez lekarza rodzinnego na półtora tygodnia. Dopiero teraz dopatrzyłam że z oznaczeniem 1, no nic, no to leżę
oglądałam jakiś program poranny i był rzecznik ZUS. Powiedział, że nie kontrolują z zasady L4 ciężarnych, bo to specyficzny stan, a nie choroba.Dooti, LondyńskieSerduszko lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKasiaja wrote:Uff właśnie teściowie odjechali, to był bardzo męczący weekend dla mnie, na szczęście samopoczucie pozwoliło ogarnąć to wszystko
młody zasną, a my leżymy i regenerujemy siły No i ta cisza w domu-bezcenne
U mnie też cisza, starsza córka pojechała na tydzień z klasą na narty więc z jednym dzieckiem to zupełny spokój. Zero kłótni przepychanek:D Żeby tylko sie tam nie polamala bo ona ma talent do tegoKasiaja lubi tę wiadomość
-
justa1509 wrote:Z mężem pod koniec lutego zrobimy sobie urlop. Chcemy pojechać do teściów i dziadków, bo później mój brzuch to tylko na zdjęciu zobaczą
Ciąża zmusiła nas do zmiany auta... musimy nasze małe clio sprzedać i kupić coś większego i teraz się zastanawiamy się nad terenowym autem z dużym bagażnikiem (terenówki potrzebujemy do pracy), albo jakieś kombi...
Nawet próbowaliśmy wypisać sobie wady i zalety jednego i drugiego, ale to nie pomogło nam
Co do drugiego trymestru to ja też już nie wiem, gdzieś czytałam że 13 tydzień to już II, wczoraj w innej książce że 14...
ja też mam clio, tylko kombii ma dużo miejsca
a wakacje planuję pod koniec maja, już powinno być w miarę ciepło i przyjemnie, więc może wypad jakiś nad morze zorganizujemy, żeby nawdychać się jodubo po górach to raczej już nie poszaleje
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Ja dzisiaj w pracy już oficjalnie ogłosiłam ciążowy stan
Do tej pory tylko szefostwo i najbliższe kolezanki wiedzialy. Wreszcie będę mogła przestać ukrywać się pod szerokimi ciuchami
Jutro wskoczę w coś obcisłego!
Kasiaja, Zuuziia, d'nusia, Anuleczek, Ania241188, PLPaulina, myszeczka89, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
Mój pojechał wczoraj na narty do zakopanego. Dzwoni dziś umierającym głosem ze go polamalo. Grypa dopadla ze z lozka nie wstaje po 3 h na stoku. A mnie dusi i pokaszluje. Nie zjem czosnku miodu ani cebuli. Mam sok malinowy i nalewkę malinowa (Ona by pomogla;) )
Pyt więc C nie można zaszkodzić w ciąży??10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
Zdecydowanie wit C nie zaszkodzi. Smaczna forma to polecam koktajl z 5 kiwi i pomarańczy zmiksować, ja mam taki blender ręczny rozdrabniam nim owoce i tak piję smaczne to jest bardzo, sycące no i do tego mega dawka witamin
No i rewelacyjnie na kaszel syrop z cebuli i miodu ale skoro nie możesz tego to spróbuj może syrop z buraka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2018, 19:35
[/url]
-
Właśnie też blenduje. Te owoce cuda robią zawsze morfologia idealna. Ja borówki jagody i maliny. Jedna zamrażarki mam na mieso A druga ma owoce. Szkoda że tylko moje dziecko nie lubi ich. Tylko sztuczne truskawki z biedry. Mam nadzieję że ten rok zaowocuje w truskawki bo poprzedni był paskudny.
W ciąży zabraknie mi tylko ogrodu. Od wiosny do jesieni siedzę popołudniami w ziemi i to mnie relaksujeKasiaja, Anuleczek lubią tę wiadomość
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r