Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
https://youtu.be/5MzcKP8qeKg
Nie wiem czy ten link działa bo z kom wrzucam. Nagralam tętno serca dziecka. Pamiętam jak szukałam wcześniej jaka jest różnica tętna własnego od dziecka i nie znalazłam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2018, 11:56
justa8902, pumka1990, Marta..a lubią tę wiadomość
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
Mój urlop dyktowany jest niestety przez męża pracę, a teraz będzie pracował od marca do października codziennie, a w sezonie letnim od rana do wieczora
Chcę rodzić w szpitalu 5 km od rodziców, ale jak mąż będzie w pracy to nie wiem czy damy radę 40 km jechać...
Tak więc całe wakacje w domu spędzę z moimi kotami -
Lavendova wrote:O ja też
Koniec i początek roku to dla mnie najgorsze miesiące i bez ciąży ledwo żyje. Właściwie nic mi nie dolega poza sennoscia w dzień i bezsennoscia w nocy
Właśnie sie zastanawiam czy sobie zabukowac wyjazd w góry ale termin widzę ze jest na 23 lipca. Trochę późno ale z drugiej strony siedzieć w domu całe wakacje w upale wiedniowskim o co to to nieu nas chyba mazury w tym roku, bo nad morze wiosną tłuc mi się nie będzie chciało.
7w3d 💔 -
nick nieaktualnyjustyna14 wrote:ja to liczę że pod koniec lipca będę rodzić, więc ewentualny wypad planuje do połowy maja, potem tylko zacisze domowe
u nas chyba mazury w tym roku, bo nad morze wiosną tłuc mi się nie będzie chciało.
Wy z małymi dziećmi to macie fajnie a my jesteśmy ograniczeni do wakacji:/ Najchętniej to bym w czerwcu pojechała gdzieś do Włoch na plażę ale tu ich z lekcji nie zwolnią -
nick nieaktualny
-
Lavendova wrote:Wy z małymi dziećmi to macie fajnie a my jesteśmy ograniczeni do wakacji:/ Najchętniej to bym w czerwcu pojechała gdzieś do Włoch na plażę ale tu ich z lekcji nie zwolnią7w3d 💔
-
Z mężem pod koniec lutego zrobimy sobie urlop. Chcemy pojechać do teściów i dziadków, bo później mój brzuch to tylko na zdjęciu zobaczą
Ciąża zmusiła nas do zmiany auta... musimy nasze małe clio sprzedać i kupić coś większego i teraz się zastanawiamy się nad terenowym autem z dużym bagażnikiem (terenówki potrzebujemy do pracy), albo jakieś kombi...
Nawet próbowaliśmy wypisać sobie wady i zalety jednego i drugiego, ale to nie pomogło nam
Co do drugiego trymestru to ja też już nie wiem, gdzieś czytałam że 13 tydzień to już II, wczoraj w innej książce że 14...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2018, 12:11
-
nick nieaktualnyjustyna14 wrote:z małymi dziećmi po wakacjach wracamy bardziej wykonczeni niż przed
Hehe też prawda
A propos aut, my potrzebujemy z 3 siedzeniami z tyłu i wybór nie będzie prosty bo mój sie zarzeka ze on vanami jezdzil nie będzie. To się jeszcze okaże:D -
vanilia120 wrote:Co ile używacie detektora? Codziennie? I drugi trymestr od którego tygodnia się zaczyna? Bo różnie piszą, jedni że od 14 inni że od 16.. I już zglupialam
no i juz się nie mogłam doczekać aż przekroczę tą magiczna granice największego zagrożenia.
widzę że senność na tym etapie nie tylko mnie dopadła. od kilku dni obowiązkowo ucinam sobie drzemkę razem z moim dzieckiem. nie jestem w stanie przetrwać całego dnia bez snu.
-
Zozza wrote:W Krakowie USG 250 zł + PAPPA z raportem 161 zł
Teraz dopiero przeczytałam wątek badań.
Gdyby ktoś jeszcze potrzebował, to test podwójny (pappa) w Krakowie zdecydowanie polecam zrobić w Laboratorium szpitala uniwersyteckiego, Kopernika 15:
koszt to 90 zł, na wyniki czekałam kilka h (byłam rano, odebrałam po 15.00;
jak się przyjdzie później, to są do odbioru następnego dnia).
-
Już oficjalnie jestem na L4, póki co zwolnienie wystawione przez lekarza rodzinnego na półtora tygodnia. Dopiero teraz dopatrzyłam że z oznaczeniem 1, no nic, no to leżę
pumka1990, Anuleczek lubią tę wiadomość
Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Mamaawiki wrote:Dziewczyny w którym tygodniu macie USG prenetalne ?
1.12.2017 naturalny cud, bez wspomagania
11.2017 przygotowania do in vitro
11.2016 : 23 t.c. aniołek
06.2016: I ICSI - 7 zarodków, 2 transfer
-
justa1509 wrote:Z mężem pod koniec lutego zrobimy sobie urlop. Chcemy pojechać do teściów i dziadków, bo później mój brzuch to tylko na zdjęciu zobaczą
Ciąża zmusiła nas do zmiany auta... musimy nasze małe clio sprzedać i kupić coś większego i teraz się zastanawiamy się nad terenowym autem z dużym bagażnikiem (terenówki potrzebujemy do pracy), albo jakieś kombi...
Nawet próbowaliśmy wypisać sobie wady i zalety jednego i drugiego, ale to nie pomogło nam
Co do drugiego trymestru to ja też już nie wiem, gdzieś czytałam że 13 tydzień to już II, wczoraj w innej książce że 14...
1.12.2017 naturalny cud, bez wspomagania
11.2017 przygotowania do in vitro
11.2016 : 23 t.c. aniołek
06.2016: I ICSI - 7 zarodków, 2 transfer
-
Mili-lu wrote:Tez zmieniamy samochód z terenówki na coś rodzinnego bo będzie nas pięcioro niedługo
Ciężko jest się zdecydować.... A z drugiej strony to jak jedziemy do teściów to potrzeba nam wygodne auto (terenowe takie jest), ale znowu 800 km z prędkością 100km/h jest męczące. A osobówką troszkę szybciej się pojedzie.