Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dooti wrote:Też miałam taką nadzieję. Wciąż czekam na ten obiecywany przepływ energii, tymczasem czuję się jakby rozjechł mnie czołg.
To ja też się dołączam. Dzisiaj 14t0d a poranek przywitał mnie mdłościami i zawrotami głowy.
Miałam chwilowy przypływ energii i lepszego samopoczucia w okolicach 12-13 tygodnia. Myślałam, że tak już zostanie, ale od połowy 13 tygodnia do teraz wróciły mi mdłości i ponownie ogarnia mnie senność w połowie dnia:( Do tego nie mogę spać w nocy... Od zawsze spałam na brzuchu, a od ok. 10 tygodnia musiałam z tego zrezygnować, ponieważ brzuch mnie w takiej pozycji bolał. Od mniej więcej miesiąca śpię raz na lewym raz na prawym boku i w połowie nocy tak rwą mnie nogi, że chwilowo zmieniam pozycję na plecy .. Noce są dla mnie koszmarem. Przewracam się co chwilę z boku na bok i ciekawa jestem, czy chociaż daję się wyspać dzidziusiowiWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2018, 10:19
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Drugi trymestr trwa dość długo, trzeba poczekać. Ja miałam w obu ciążach gigantyczny przypływ energii. Teraz nadal czekam
Myślę, że tak z miesiąc jeszcze trzeba będzie poczekać.
Iva79 lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Monsi wrote:Miałam nadzieję, że dolegliwości I trymestru już za mną, a II trymestr miał być pięknym okresem a tu zaczął się oś zawrotów głowy, Mdłościami z wymiotami porannymi. Zastanawiam się czy to normalne, aby w ciąży czuć się jak na pstrym kacu
dla mnie pod względem samopoczucia ta ciąża (pierwsza) jest okropna. czasami sobie myśle, ile czasu trace leżąc w łóżku, ale inaczej się nie da . teraz mam 14+5 i nie wiem , czekam może do 20 tygodnia , że sie poprawi ? później wyskoczy brzuch, będzie coraz cieplej i znowu narzekaniemy mamy chyba tak mamy
angelika22 -
nick nieaktualny
-
justa1509 wrote:Dla kobiet w ciąży obowiązują wejścia poza kolejnością.
-
Ja w sobotę miałam ogromny przypływ energii, że aż sie przeraziłam czy wszystko ze mną okej. Ale niedziela już była leniwa jak zwykle:) ale też od wczoraj boli mnie cały czas głowa, chyba moj organizm domaga się porządnego spaceru, bo od kilku dni nie wychodzę za bardzo z domu przez pęcherz.17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
nick nieaktualnymisia-kasia wrote:Też tak myślałam i zapytałam o to, to mi wmawiali że nie. Że należy sie tylko u lekarza pierwszego kontaktu ale u specjalisty czy rehabilitacje już nie. Muszę poczytać jak jest, ale szczerze mam nadzieje że mi sie nie pogorszy.
Ja się dowiedziałam dzwoniąc do diabetologa ze przy skierowaniu z zaświadczeniem ciążowym lekarz ma 7 dni żeby mnie przyjąć.
I tak skorzystałam właśnie z diabetologa i endokrynologa.misia-kasia lubi tę wiadomość
-
http://www.mz.gov.pl/zdrowie-i-profilaktyka/zdrowie-matki-i-dziecka/informator-za-zyciem-2/
Tu jest informator "za życiem". Chociaż mi w rejestracji do ginekologa powiedziała, że nie przewidują miejsc dla ciężarnych i tyle.misia-kasia lubi tę wiadomość
-
Hello. Moje wyniki super. Tsh podskoczylo co mnie cieszy. Morfologia super. Bilirubina też. Jeszcze kwasy zostały.
Moja kosmetyczka mówi że siedząca nogi są od oliwki. Ona bardzo wysusza. Zobaczymy kto miał rację. Mój gin podejrzewajacy coś z wątroba czy kosmetyczka.chabasse, d'nusia, Marta..a, Leticia lubią tę wiadomość
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
Existenz wrote:Hello. Moje wyniki super. Tsh podskoczylo co mnie cieszy. Morfologia super. Bilirubina też. Jeszcze kwasy zostały.
Moja kosmetyczka mówi że siedząca nogi są od oliwki. Ona bardzo wysusza. Zobaczymy kto miał rację. Mój gin podejrzewajacy coś z wątroba czy kosmetyczka.
Zaparcia chciały Ale otręby 3 razy w tyg dają radę. 3 razy głowa po 2 dni Ale wiem że za mało wody piłam teraz pilnuje tego Ale za to wc mnie woła o 4 rano.
Zawroty głowy też się zdarzają Ale nasz układ krwionośny jest obciążony i trzeba to przeżyć.10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
Ooooto ja widzę ze kolejne etapy ciąży mamy bardzo podobne...Tez się czuje jak rozjechana przez czołg i z uteskńieńiem czekam na przypływ energii, od jakiegoś tygodnia zrobiłam się strasznie senna w ciągu dnia a koło 21 to już z reguły uspypiam po czym od kilku dni budzę sie około 5 nad ranem i nie mogę zasnąć...
Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
Moje serduszko Olcia 12.03.2014
Aniołek [*] 6 tc 2011 -
Anuleczek wrote:Ooooto ja widzę ze kolejne etapy ciąży mamy bardzo podobne...Tez się czuje jak rozjechana przez czołg i z uteskńieńiem czekam na przypływ energii, od jakiegoś tygodnia zrobiłam się strasznie senna w ciągu dnia a koło 21 to już z reguły uspypiam po czym od kilku dni budzę sie około 5 nad ranem i nie mogę zasnąć...
-
nick nieaktualnyO ja też
Koniec i początek roku to dla mnie najgorsze miesiące i bez ciąży ledwo żyje. Właściwie nic mi nie dolega poza sennoscia w dzień i bezsennoscia w nocy
Właśnie sie zastanawiam czy sobie zabukowac wyjazd w góry ale termin widzę ze jest na 23 lipca. Trochę późno ale z drugiej strony siedzieć w domu całe wakacje w upale wiedniowskim o co to to nie -
nick nieaktualny