X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti wrote:
    Też miałam taką nadzieję. Wciąż czekam na ten obiecywany przepływ energii, tymczasem czuję się jakby rozjechł mnie czołg.

To ja też się dołączam. Dzisiaj 14t0d a poranek przywitał mnie mdłościami i zawrotami głowy.

Miałam chwilowy przypływ energii i lepszego samopoczucia w okolicach 12-13 tygodnia. Myślałam, że tak już zostanie, ale od połowy 13 tygodnia do teraz wróciły mi mdłości i ponownie ogarnia mnie senność w połowie dnia:( Do tego nie mogę spać w nocy... Od zawsze spałam na brzuchu, a od ok. 10 tygodnia musiałam z tego zrezygnować, ponieważ brzuch mnie w takiej pozycji bolał. Od mniej więcej miesiąca śpię raz na lewym raz na prawym boku i w połowie nocy tak rwą mnie nogi, że chwilowo zmieniam pozycję na plecy .. Noce są dla mnie koszmarem. Przewracam się co chwilę z boku na bok i ciekawa jestem, czy chociaż daję się wyspać dzidziusiowi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2018, 10:19

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drugi trymestr trwa dość długo, trzeba poczekać. Ja miałam w obu ciążach gigantyczny przypływ energii. Teraz nadal czekam ;) Myślę, że tak z miesiąc jeszcze trzeba będzie poczekać.

Iva79 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • angelika1995 Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monsi wrote:
    Miałam nadzieję, że dolegliwości I trymestru już za mną, a II trymestr miał być pięknym okresem a tu zaczął się oś zawrotów głowy, Mdłościami z wymiotami porannymi. Zastanawiam się czy to normalne, aby w ciąży czuć się jak na pstrym kacu ;)

dla mnie pod względem samopoczucia ta ciąża (pierwsza) jest okropna. czasami sobie myśle, ile czasu trace leżąc w łóżku, ale inaczej się nie da . teraz mam 14+5 i nie wiem , czekam może do 20 tygodnia , że sie poprawi ? później wyskoczy brzuch, będzie coraz cieplej i znowu narzekanie :) my mamy chyba tak mamy :D

angelika22
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie męczy senność. Wytrzymać do 22 to sukces :D Ale liczę na powrót energii. A jak nie to wezmę trochę wolnego sobie i odpocznę.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zazdroszczę Wam dziewczyny, mi poza wzmożoną sennością na szczęście nic nie dolega :) No poza zaparciami i wzdęciami, ale ostatnio nawet się to trochę uspokoiło.

• misia-kasia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Dla kobiet w ciąży obowiązują wejścia poza kolejnością.
    Też tak myślałam i zapytałam o to, to mi wmawiali że nie. Że należy sie tylko u lekarza pierwszego kontaktu ale u specjalisty czy rehabilitacje już nie. Muszę poczytać jak jest, ale szczerze mam nadzieje że mi sie nie pogorszy.

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Ja mam dziś wizytę:)

u mnie dzis kontrolna wizyta u gin i PAPPa, za tydzien prenatalne. Ciekawość zżera coraz bardziej...

3i492n0agf4rykt3.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sobotę miałam ogromny przypływ energii, że aż sie przeraziłam czy wszystko ze mną okej. Ale niedziela już była leniwa jak zwykle:) ale też od wczoraj boli mnie cały czas głowa, chyba moj organizm domaga się porządnego spaceru, bo od kilku dni nie wychodzę za bardzo z domu przez pęcherz.

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia-kasia wrote:
    Też tak myślałam i zapytałam o to, to mi wmawiali że nie. Że należy sie tylko u lekarza pierwszego kontaktu ale u specjalisty czy rehabilitacje już nie. Muszę poczytać jak jest, ale szczerze mam nadzieje że mi sie nie pogorszy.

Ja się dowiedziałam dzwoniąc do diabetologa ze przy skierowaniu z zaświadczeniem ciążowym lekarz ma 7 dni żeby mnie przyjąć. :)
    I tak skorzystałam właśnie z diabetologa i endokrynologa. :) :)

misia-kasia lubi tę wiadomość

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.mz.gov.pl/zdrowie-i-profilaktyka/zdrowie-matki-i-dziecka/informator-za-zyciem-2/
    Tu jest informator "za życiem". Chociaż mi w rejestracji do ginekologa powiedziała, że nie przewidują miejsc dla ciężarnych i tyle.

misia-kasia lubi tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello. Moje wyniki super. Tsh podskoczylo co mnie cieszy. Morfologia super. Bilirubina też. Jeszcze kwasy zostały.
    Moja kosmetyczka mówi że siedząca nogi są od oliwki. Ona bardzo wysusza. Zobaczymy kto miał rację. Mój gin podejrzewajacy coś z wątroba czy kosmetyczka.

chabasse, d'nusia, Marta..a, Leticia lubią tę wiadomość

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Existenz wrote:
    Hello. Moje wyniki super. Tsh podskoczylo co mnie cieszy. Morfologia super. Bilirubina też. Jeszcze kwasy zostały.
    Moja kosmetyczka mówi że siedząca nogi są od oliwki. Ona bardzo wysusza. Zobaczymy kto miał rację. Mój gin podejrzewajacy coś z wątroba czy kosmetyczka.
    Mi nic nie dolega od początku ciąży...
    Zaparcia chciały Ale otręby 3 razy w tyg dają radę. 3 razy głowa po 2 dni Ale wiem że za mało wody piłam teraz pilnuje tego Ale za to wc mnie woła o 4 rano.
    Zawroty głowy też się zdarzają Ale nasz układ krwionośny jest obciążony i trzeba to przeżyć.

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • Anuleczek Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooto ja widzę ze kolejne etapy ciąży mamy bardzo podobne...Tez się czuje jak rozjechana przez czołg i z uteskńieńiem czekam na przypływ energii, od jakiegoś tygodnia zrobiłam się strasznie senna w ciągu dnia a koło 21 to już z reguły uspypiam po czym od kilku dni budzę sie około 5 nad ranem i nie mogę zasnąć...

17u96iyeyg94k79c.pngiv09ej28xdie32dv.png
    Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
    Moje serduszko Olcia 12.03.2014
    Aniołek [*] 6 tc 2011
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w którym tygodniu macie USG prenetalne ?

Mili-lu lubi tę wiadomość

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuleczek wrote:
    Ooooto ja widzę ze kolejne etapy ciąży mamy bardzo podobne...Tez się czuje jak rozjechana przez czołg i z uteskńieńiem czekam na przypływ energii, od jakiegoś tygodnia zrobiłam się strasznie senna w ciągu dnia a koło 21 to już z reguły uspypiam po czym od kilku dni budzę sie około 5 nad ranem i nie mogę zasnąć...
    Właśnie tak wczoraj określiłam swój stan. Rozjechana przez czołg. Jak położyłam się do wanny to myślałam, że tam zostanę :D

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • angelika1995 Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaawiki wrote:
    miałam w 12+3

angelika22
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze tak prawdziwy przyplyw energii bedzie z nadejsciem wiosny, marze juz o ciepelku :-)

pumka1990, Leticia lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja też:) Koniec i początek roku to dla mnie najgorsze miesiące i bez ciąży ledwo żyje. Właściwie nic mi nie dolega poza sennoscia w dzień i bezsennoscia w nocy :D
    Właśnie sie zastanawiam czy sobie zabukowac wyjazd w góry ale termin widzę ze jest na 23 lipca. Trochę późno ale z drugiej strony siedzieć w domu całe wakacje w upale wiedniowskim o co to to nie :P

• gosia.kak Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaawiki wrote:

u mnie wypada to wtedy 13tyg 1 dzien

3i492n0agf4rykt3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaawiki wrote:

Usg prenatalne I trymestru miałam równo 12tc.

‹‹ 312 313 314 315 316 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ