X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wczorajszej wizycie :)
    Maluszek ma juz 6 cm i termin porodu znowu przesunął sie do przodu.

Dziś rano miałam krew pobraną do PAPPA a za tydzień prenatalne. Zaczynam sie stresować, czy nie bedzie to za późno... Jak sie zapisywałam na USG to wydawało się wtedy, że będę w dniu usg 13t0d a wg najnowszego usg wychodzi na to, ze bedzie to 13t3d...
    Miał ktoś z Was tak późno prenatalne?

d'nusia, Eilleen, niedograna lubią tę wiadomość

3i492n0agf4rykt3.png
  • DobrejMysli Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane,
    Te dziewczyny, które planują zająć się pracami ogrodowymi na wiosnę (w tym ja) niech robią te wszystkie prace w rękawiczkach i z zachowaniem higieny z uwagi na czającą się w ziemi toksplazmoze (bardzo groźną dla dzieciątka - info dla tych co jej nie przechodziły)
    :)
    Ja też planuje na wiosnę ruszyć z tematem ale jak do tej pory ziemia i zarazki nie były mi straszne (zjeść nieumyty owoc? Żaden problem ;) )
    tak teraz będę mocno uważać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2018, 12:32

Kasiaja, PLPaulina, Anuleczek lubią tę wiadomość

klz9df9hzzd4pe9c.png
  • vanilia120 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia.kak wrote:

Dziś rano miałam krew pobraną do PAPPA a za tydzień prenatalne. Zaczynam sie stresować, czy nie bedzie to za późno... Jak sie zapisywałam na USG to wydawało się wtedy, że będę w dniu usg 13t0d a wg najnowszego usg wychodzi na to, ze bedzie to 13t3d...
    Ja miałam w 13 tygodniu i 3 dniu. Maluch miał 7 cm i 43 mm. Także spokojnie usg można wykonać do tego momentu jak maluch nie przekroczy coś około 8 cm i 40 mm. A w tydzień na pewno tyle nie urośnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2018, 09:57

gosia.kak lubi tę wiadomość

0b1298a846.png
    d9rgk6nlgu4atc8w.png

08.08.2016 - ciaza obumarla w 9 tygodniu :(
    Mthrf c667, pai-1, pco

• marcela123 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj prenatalne i już zaczynam się stresować. Proszę trzymajcie kciuki.

Ania241188, pumka1990 lubią tę wiadomość

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DobrejMysli wrote:
    Cześć kochane,
    Te dziewczyny, które planują zająć się pracami ogrodowymi na wiosnę (w tym ja) niech robią te wszystkie prace w rękawiczkach i z zachowaniem higieny z uwagi na czającą się w ziemi toksplazmoze (bardzo groźną dla dzieciątka - info dla tych co jej nie przechodziły)
    :)
    Ja też planuje ma wiosnę ruszyć z tematem ale jak do tej pory ziemia i zarazki nie były mi straszne (zjeść nieumyty owoc? Żaden problem ;) )
    tak teraz będę mocno uważać

Dokładnie. Ze względu nie tylko na toxo ale też na jaja pasożytów np glist ludzkich obecnych w ziemi.

DobrejMysli lubi tę wiadomość

• gosia.kak Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vanilia120 wrote:
    Ja miałam w 23 tygodniu i 3 dniu. Maluch miał 7 cm i 43 mm. Także spokojnie usg można wykonać do tego momentu jak maluch nie przekroczy coś około 8 cm i 40 mm. A w tydzień na pewno tyle nie urośnie

uf, troche mnie uspokoiłaś. Ponad 2,5 cm na tydzien to rzeczywiscie chyba jednak duzo :)

3i492n0agf4rykt3.png
  • Ada2405 Koleżanka

Wysłany: 13 lutego 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia.kak wrote:

Ja mialam w 13+5 i mialo 7.7cm...wiec spokojnie

gosia.kak lubi tę wiadomość

• gosia.kak Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada: ooo, to jest nadzieja dla mnie!

marcela: powodzenia dzis! :)

Ada2405 lubi tę wiadomość

3i492n0agf4rykt3.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja w drugim trymestrze. Dzisiaj mam również prenatalne usg i pappa. Ale jako, ze mam za sobą nifty to pewnie pappy robić nie będę. Z reszta zobaczę co powie lekarz na ten temat. Z drugiej strony zastanawiam sie czy mu w ogóle mowic,z e robiłam nifty. Heh.. Pmciekawe czy płeć mu się zgodzi. No i nie wiem czy jak usłyszy ze wynik miałam prawidłowy to sobie nue odpuści dokładnych badan. A jednak wolałabym żeby wszystko tam pimierzyl i posprawdzal jak należy.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Witam sie i ja w drugim trymestrze. Dzisiaj mam również prenatalne usg i pappa. Ale jako, ze mam za sobą nifty to pewnie pappy robić nie będę. Z reszta zobaczę co powie lekarz na ten temat. Z drugiej strony zastanawiam sie czy mu w ogóle mowic,z e robiłam nifty. Heh.. Pmciekawe czy płeć mu się zgodzi. No i nie wiem czy jak usłyszy ze wynik miałam prawidłowy to sobie nue odpuści dokładnych badan. A jednak wolałabym żeby wszystko tam pimierzyl i posprawdzal jak należy.

chabasse, daj prosze potem znać ile cm ma Twoje maleństwo i jak poszło prenatalne :)

3i492n0agf4rykt3.png
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od wczoraj na l4 i dziś mi energia wróciła...ciekawe ;)
    Niestety nie ma działki a bardzo bym chciała, na szczęście balkon mam dość duży, to tam się wyżyje. Już nie mogę się doczekać kwiatów i mojego kącika na balkonie :)

Kasiaja, Anuleczek lubią tę wiadomość

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, spokojnie zdążysz, ja byłam teraz na USG 14i3 jakoś i wyszło 8,5 cm, także jeszcze w tym czasie dałoby się ostatecznie zmierzyć :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Zuuziia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra dziewczyny! :D
    W niedzielę mam egzamin mam nadzieję że ostatni! Ale do sedna przejrzałam swoją szafę i wyobraźcie sobie że wszystkie moje spódnice są ciasne.. poprostu się w nie nie dopinam.
    Mam jedną taką na wysokim stanie pod biust ale jak ja założyłam to brzuszek meeega widoczny! Pasuje mi pójść w takiej na egzamin ? Chodzi o to że nie chce żeby ktoś pomyślał że eksponuje brzuchem albo że może inaczej na mnie popatrzy egzaminator w sensie będzie mi łatwiej zdać bo niestety choćbym była umierająca to ta kobieta nikomu nie odpuszcza.

Kurcze brzuch ciążowy to dla mnie żaden wstyd wręcz przeciwnie. Ale na egzamin nie wiem czy powinnam tak pójść, może poszukać czegoś luźniejszego?
    Pomocy!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2018, 11:27

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• Zuuziia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie początkiem lipca mam obronę a wtedy to dopiero będę miała brzuchooo :D
    I liczę że wejde i wyjdę z magistrem :D
    W przeciwnym razie im tam chyba urodzę :)

Carolline lubi tę wiadomość

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziia wrote:
    Masakra dziewczyny! :D
    W sobotę mam egzamin mam nadzieję że ostatni! Ale do sedna przejrzałam swoją szafę i wyobraźcie sobie że wszystkie moje spódnice są ciasne.. poprostu się w nie nie dopinam.
    Mam jedną taką na wysokim stanie pod biust ale jak ja założyłam to brzuszek meeega widoczny! Pasuje mi pójść w takiej na egzamin ? Chodzi o to że nie chce żeby ktoś pomyślał że eksponuje brzuchem albo że może inaczej na mnie popatrzy egzaminator w sensie będzie mi łatwiej zdać bo niestety choćbym była umierająca to ta kobieta nikomu nie odpuszcza.

Kurcze brzuch ciążowy to dla mnie żaden wstyd wręcz przeciwnie. Ale na egzamin nie wiem czy powinnam tak pójść, może poszukać czegoś luźniejszego?
    Pomocy!!
    Ja bym się tym nie przejmowała :) załóż taka w jaką się mieścisz :)

Zuuziia, polkosia, PLPaulina lubią tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Gosia, spokojnie zdążysz, ja byłam teraz na USG 14i3 jakoś i wyszło 8,5 cm, także jeszcze w tym czasie dałoby się ostatecznie zmierzyć :)

Uff, to forum koi moje nerwy :) Dzięki;)

3i492n0agf4rykt3.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty:)

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaja wrote:
    Agania jak tam po wizycie? Mam nadzieje, że wszystko dobrze :-)

Generalnie lekarz potwierdził, że łożysko jest umiejscowione w bliźnie. Jeśli wrośnie to marne szanse żeby się poniosło... :(

z innej beczki. Dzisiaj zaczęło mnie troszkę piec i swędzieć... ale śluz ok. Można czymś posmarować? Możecie coś poradzić?

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie po antybiotyku lekarz przepisał poza recepta to smarować clotrimazolum a po globulkach lactovaginal na odbudowę.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ wrote:
    Mnie po antybiotyku lekarz przepisał poza recepta to smarować clotrimazolum a po globulkach lactovaginal na odbudowę.

Clotrimazolum właśnie dzisiaj posmarowałam, bo pamiętam, że w pierwszej ciąży też używałam, też miałam problemy i ciągłe swędzenie i pieczenie, jakiś taki urok. A PH mi sprawdzał lekarz wczoraj, niby ok. Po ciąży wszystko przeszło.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
‹‹ 316 317 318 319 320 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ