X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jem na co mam ochotę:) przed ciążą trochę zrzucałam z wagi więc teraz sobie odbijam:) czuję się usprawiedliwiona:) po ciąży będę martwic się kilogramami:p a może akurat nie będę miała za dużo żeby schudnąc, kto wie, narazie jest okej:) oczywiście staram się jeść rozsądnie ale jeśli przyjdzie mi smak na hamburgera czy lody to nie ograniczam się:) no bo kiedy jak nie teraz;) poza tym nigdy specjalnie nie przejmowałam się wyglądem, zawsze dobrze czułam się w swoim ciele:)

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie mam do Was pytanie. Lekarz przepisał mi globulki pimafucin i clotrimazolum po antybiotyku, zastosowałam je wczoraj na noc a dziś objawy się niesamowicie nasiliły. Swędzi niemilosiernie.Mialyscie coś podobnego, nasilenie objawów po globulkach?

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • Qumish Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś idę na powtórkę USG genetycznego.. sprawdzić czy bedzie widoczna kość nosowa.. 3majcie kciuki!

d'nusia, Marta..a, Kasiaja, misia-kasia, vanilia120, DobrejMysli, PLPaulina, Ania241188, Leticia, pumka1990, Existenz, Anuleczek, polkosia, niedograna lubią tę wiadomość

h84fwn15k5y02vr6.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    Tylko ja biore wysoką dawkę progesteronu bo aż 600mg dziennie, w tabletce do połykania, na następnej marcowej wizycie podobno mamy zmniejszać dawkę to może będzie lepiej. Dzięki za odpowiedz i nadzieje! Mam nadzieje że to to:)

Ja też biorę progesteron. 3x dziennie duphaston... może to od niego? Niby jak lekarz badał to nie było infekcji, ale ja czuję pieczenie i swędzenie, do tego czerwone wejście... na razie będę clotrimazolum smarować, ale co dalej to nie wiem.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jadę z mężem właśnie na Nowe Oblicze Greya. Takie przedwalentynki:). Bo jutro godziny seansów nie pasują. Mała została z babcia. Nie lubię się z nią rozstawać. Zawsze i tak myślę co robi i jak sobie babcia radzi;p tęsknie zanim przekrocze bramę ;p

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w (chyba?) drugim trymestrze ;)

edytkaa93, Dooti, Kasiaja, Marta..a, Ada2405, PLPaulina, katka/85, Existenz lubią tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy was jestem ujową panią domu :P Nie bawi mnie ani uprawianie ogródka, ani gotowanie.
    Ogródek nawet mamy, taki przyblokowy co prawda, ale na wyłączność, tylko że...jeszcze ani razu z niego nie korzystałam odkąd tu mieszkamy :D
    Gotowaniem zajmuje się teraz głównie mąż, bo musi trzymać dietę po operacji, a takich rzeczy w dostawie raczej nie uświadczy ;) Nie powinnam narzekać, ale już nie mogę patrzeć na te pieczone mięsa i warzywa z pary. Smażeniny, sosu na śmietanie mi się chce!

Carolline lubi tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • dusia89 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie lubię prac w ogrodzie... co do gotowania to ostatnio robie to z przymusu bo wiadomo... mąż i córka muszą zjeść ciepły posiłek ale ja to już wieki obiadu nie jadłam.. w ogóle nie mogę sie przełamać, żeby spróbować np czy doprawione... Masakra... tak mnie odrzuciło od wszystkiego... nie mogę patrzeć na kaszę, ziemniaki, ryż, a o mięsie już nie wspomne... kiedy to minie...

Kiedyś ktoś się pytał o wagę.. miałam wtedy odpisac , ale zapomniałam.. u mnie jak na razie -3 kg

wnidmg7y3r7e3nug.png

ex2b8u699a8qowv6.png

26.01.2018 - 6,91 cm szczęścia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za mną chodzi kapuśniak ale ugotuje bo nie umiem a tu nigdzie nie kupię. Dopiero za miesiąc w polsce sobie zjem aaaa jakie rozterki :D

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ wrote:
    Mnie po antybiotyku lekarz przepisał poza recepta to smarować clotrimazolum a po globulkach lactovaginal na odbudowę.

lactovaginal u mnie działa cuda, tylko w lodówce trzeba go trzymać. Zawsze jak czuję, że "coś" się zbliża aplikuję globulkę i z głowy.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie. Wszystko dobrze, dzidzia trochę się wiercila więc Pani doktor musiała zmuszać do zmiany pozycji ;) ale udało się wszystko zobaczyć. Wstępnie chłopak chociaż stwierdzila, że na tym etapie to mogą być równie dobrze i wargi sromowe więc narazie się nie nastawiam. Może na kolejnym za dwa tygodnie bardziej się upewnimy ;)

Leticia, DobrejMysli, edytkaa93, Ithildin, Dooti, agania, Kasiaja, d'nusia, pumka1990, Marta..a, Existenz, e_mii, misia-kasia, Ada2405, justyna14, polkosia, PLPaulina, niedograna, Gypsy lubią tę wiadomość

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    lactovaginal u mnie działa cuda, tylko w lodówce trzeba go trzymać. Zawsze jak czuję, że "coś" się zbliża aplikuję globulkę i z głowy.

Nigdy tego nie stosowałam, ale jak tak zachwalacie to kupie :) i w ciąży mozna stosować? Bo rozumiem, ze teraz tez to stosujesz?

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ten lactovaginal można w ciąży? Może załagodzi i moje objawy:) mi lekarz polecił tantum rosa ale pomagało nawet nie na jeden dzień...

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Nigdy tego nie stosowałam, ale jak tak zachwalacie to kupie :) i w ciąży mozna stosować? Bo rozumiem, ze teraz tez to stosujesz?

tak można, to po prostu właściwa flora bakteryjna w kapsułce :)
    aktualnie nie stosuje bo dziwnym trafem mam przerwę od infekcji (odpukać).

Ktoś wyżej jeszcze pytał o nasilenie objawów po Pimafucin. Tak ja miałam, na samym początku stosowania myślałam, że zwariuję, ale potem przeszło.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ma któraś kontakt z Syska89? Pisała jakiś czas temu, że jej słabo wyszło usg genetyczne i miała badać dalej, ale nie odzywa się od dłuższego czasu :(

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję po wizycie :) usg super, dzidzia ładnie współpracowała :) ryzyko bardzo niskie, wszystkie wyniki ładne i bardzo ładne. Śmiesznie się patrzy jak fika w środku, a tego nie czuć :)?
    Teściowa zaczyna znowu mnie wkurzać. Mąż pyta czy chcieliby wnuka czy wnuczka, to powiedziała że nieważne, że trzeba modlić się żeby było zdrowe... Ja to się aż gotuje, a mąż chodził struty...
    Co do gotowania... Ostatnio mam tendencje do zaostrzenia potraw do granic wytrzymałości :p ale lubię gotować, mąż też, teraz właśnie robi się kurczak z warzywami :)

edytkaa93, Marta..a, Ania241188, Leticia, d'nusia, DobrejMysli, polkosia, agania, Kasiaja, PLPaulina, vanilia120, marcela123, niedograna lubią tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u internisty. Nawiasem 100 za 5 min.. kaszel mokry odrywajacy Ale płuca czyste. Gardło zwarte ból głowy dreszcze. Kazała ratować się majerankiem i imbirem. Starałam oddałam miód i sok malinowy i piecze od niego przełyk i usta. Receptę na antybiotyk też mam w razie co za 2 dni wziąć.

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    tak można, to po prostu właściwa flora bakteryjna w kapsułce :)
    aktualnie nie stosuje bo dziwnym trafem mam przerwę od infekcji (odpukać).

Ktoś wyżej jeszcze pytał o nasilenie objawów po Pimafucin. Tak ja miałam, na samym początku stosowania myślałam, że zwariuję, ale potem przeszło./QUOTE]

Dzięki to mnie pocieszyłas, bo myślałam że już coś nie tak. Pierwsza globulka i normalnie gorzej niż przed wzięciem. Mam nadzieję, że u mnie też przejdzie. Mam dość dwa tyg choroby, a teraz to. Wcale nie jest to cudowny czas oczekiwania :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2018, 19:17

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qumish wrote:
    Ja dziś idę na powtórkę USG genetycznego.. sprawdzić czy bedzie widoczna kość nosowa.. 3majcie kciuki!

Jejku i jak? Wszystko dobrze?

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    To widzę że tylko ja tutaj mam dwie lewe ręce do wszelkich roślin:P Jedyne co ja uprawialabym w ogródku to smażing na słoneczku :D

Nie tylko ty ;-) Mamy mały ogródek ale nie mam zapału. Nie umiem zdecydować co chcę i żeby ładnie wszystko się komponowało. Wolałabym ogrodnika zatrudnic ale kupe kasy to kosztuje.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
‹‹ 318 319 320 321 322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ