Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
justa1509 wrote:Nowy dzień nowy temat
ciężki dzień mnie czeka... Mąż zapomniał kupić 2 bułki więcej i swoje śniadanie do pracy zjadłam na kolacje... Sera do bułek też nie ma i muszę coś wyczarować sobie. Mam jogurt, owoce i jajka
coś wymyślę
u mnie jakies pustki w lodowce, czas na zakupy wieksze.
7w3d 💔 -
Justa ja sobie bułki do pracy i coś do nich codziennie w drodze do pracy kupuje
krótki postój po drodze w sklepie i masz śniadanie. Ewentualnie nie rozumiem czemu to mąż nie wylądował z bułkami na minusie a ty. Nie kupił on a ty w ciąży. On powinien chodzić głodny w moim świecie :p
justyna14 lubi tę wiadomość
-
Dziś nadszedł dzień, kiedy tak mi wywaliło brzuchol, że zdziwię się, jak mnie nie zawołają w Rossmannie do kasy bez kolejki:P
d'nusia, Existenz, DobrejMysli, Leticia, justyna14, edytkaa93, Dooti, Kasiaja, kozalia, AnkaK90, agania, nesssssa, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
Carolline wrote:Justa ja sobie bułki do pracy i coś do nich codziennie w drodze do pracy kupuje
krótki postój po drodze w sklepie i masz śniadanie. Ewentualnie nie rozumiem czemu to mąż nie wylądował z bułkami na minusie a ty. Nie kupił on a ty w ciąży. On powinien chodzić głodny w moim świecie :p
Codziennie mam zapas bułek, ale dzisiaj jedziemy do rodziców i chyba przez to tak skromne zakupy zrobił
A jak pójdę po bułki to i jakiś pączek wpadnie
ingelita wrote:Dziś nadszedł dzień, kiedy tak mi wywaliło brzuchol, że zdziwię się, jak mnie nie zawołają w Rossmannie do kasy bez kolejki:P
No i okazuje się, że to, że ja z mężem widzę brzuch to nie znaczy, że każdy go widzia szkoda
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2018, 07:31
-
Jaka burza. Z jednej strony dobrze z drugiej widziałam przekleństwa i to już jest nie fajne.
Nie wolno pić bo każda ilość może zaszkodzic, nie musi. Nikt nie zrobi badań bo to nieetyczne. Uwaga na piwa Free bo często mają te 0,05% i nie są tak do końca Free. Co do papierosów koleżance ginekolog nie kazał rzucać żeby nie miała efektu odstawienia nagle tylko ograniczyć. Ona rzuciła było ok i nie paliła. Są lekarze którzy polecają wypić trochę wina bo chyba pomaga z ciśnieniem i z czymś jeszcze. Tylko właśnie badań nie ma. I tak jak któraś napisała milionom nie zaszkodzi ale... zaszkodzi jednemu. Nie chciałabym być ta jedna na..
Ja nie pije, 8 miesiecy dam radę sie powstrzymac. A przyznaję się że pilam grzance na jarmarku w Wiedniu (Pozdrawiam lavendowa macie genialny jarmark) przed zrobieniem pozytywnego testu ale byłam pewna że nie mamy szans w tym cyklu bo jestem szczesciara której mąż miał wyniki morfologii 0% a jeden "komandos i tak się znalazł
Wiem że nie dajecie zgody na alkohol ja też uważam że nie wolno pić alkoholu i kropka. Ale.. kultura wypowiedzi dziewczyny. Raz wystarczy napisać uważam że alkohol szkodzi niż podsycac kolejnymi wpisami kłótnie, jeden stanowczy i nie obrazliwy. Nie na miejscu są też komentarze typu wyciągam popcorn i czytam nową gowno burze.Leticia, Carolline, kozalia, Iva79, Patti_MG lubią tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Można
Od 3 dni budzę się o 4... i później leżę, zasnę albo i nie. A do pracy wstać trzeba po 5. W weekend u rodziców może pośpię. Dzisiaj jeszcze kotom coś na łeb strzeliło i wściekały się od samego rana. To gryzły gałki od szuflad, łózko, kotka chciała chyba pod kołdrę wejść, albo się bawić i wbiła mi pazury w tyłek! Nie mocno, ale wystarczająco żeby mnie obudzić -
Starałam się o malucha dwa lata i przez te n czas na palcach jednej ręki mogę policzyć ile razy piłam alkohol. A wypić winko czy drinka lubilam. Ale po prostu zdrowie mojego dziecka jest ważniejsze i jestem przeciw piciu jakiejkolwiek ilości w ciąży. Dla mnie to nie zachcianka, to głupota.
justyna14, katka/85 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, właśnie, jak z Waszymi brzuszkami? U mnie w pierwszej ciąży widać było dopiero coś w szóstym miesiącu, teraz w czwartym mam już taki brzuch.
W spodnie jeszcze się mieszczę ale już zaczęłam przeglądać ofertę dla mam i prawdę mówiąc nie ma tego zbyt wiele. Może macie jakieś sklepy internetowe, albo stacjonarne w Krakowie, godne polecenia? Dobrze, że końcówka przypadnie nam na okres letni, bo zwiewne sukienki zawsze poprawiają nastrójingelita lubi tę wiadomość
-
Witam się z wami w drugim trymestrze!! Ojj jaka jestem dumna:D a dzisiaj prenatalne mam nadzieje że będzie dobrze:)
OlgaZlota, ingelita, katka/85, Leticia, niedograna, Carolline, Kasiaja, Marta..a, d'nusia, pumka1990 lubią tę wiadomość
17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Olga, u mnie pomimo, że to pierwsza ciąża już ja widzę. Jest taka wypukłość, w ciągu dnia większa. Wszystko jest kwestią budowy, ilości tłuszczyku na brzuchu. Już nie mogę się doczekać tych sukienek
Od końca czerwca będę na L4, to będę śmigać w kieckach
bo do pracy nie wypada z gołymi nogami
OlgaZlota lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny. Jestem 16+5 tydzień ciąży. Termin mi wypada na 29.07 ale też może mi wypaść poród w sierpniu. Czy mnie Do piszecie?
ja raczej udzielam się na lipcu ale jakby chycilo w sierpniu to będę się chwaliła
i prawdopodobnie to będzie chłopiec
tak powiedziała Pani doktor na prenatalnych. Ostatecznie powiem jak będę po połowkowych. Wszystkie mamusie pozdrawiam
Leticia, niedograna, Kasiaja, pumka1990, Existenz lubią tę wiadomość
-
gosia.kak wrote:Ja jestem po 10 dniowej kuracji nystatyną i tez mnie strasznie wkurzał kształt tej tabletki i to, ze nie jest w owalnej kapsułce, która ma lepszy poślizg ;/
Nie mam niestety złotej rady na aplikowanie ich, ja wkładałam tą ostrzejszą koncówka, na leżąco, z nogami zgiętymi w kolanach, unoszac lekko biodra i starając się troche rozluźnić.
Ja jak brałam dopochwowo nystatyne na początku ciąży to w opakowaniu miałam aplikator załączonysprawdźcie czy tez macie bo te tabletki maja faktycznie fatalny kształt i poślizg
-
A co do brzuszka to ja cały czas marudzę mężowi, że nic jeszcze nie widać. Co prawda brzuszek ciążowy musi się przebić przez moją osobistą oponkę no, ale mimo wszystko... Ja zakupiłam juz jedne ciążowe spodnie ale jeszcze w nich nie chodzę.
OlgaZlota lubi tę wiadomość
-
Mi od tygodnia też wchodzą tylko płatki na mleku kukurydziane, mimo że nigdy w życiu nie jadłam innych niż owsiane. Ogólnie tak niezdrowo jak teraz to NIGDY się nie odżywiałam, przeraża mnie to. Ale to przez ciągłe mdłości, wymioty ... których końca nie widać :p
Co do brzuszka, u mnie MINIMALNY jest, do zauważenia tylko w super obcisłej sukience. Należę do szczupłych osób.
wrzesień 2018 - córcia6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Moja oponka dodatkowo brzuszek powiększa, ale inna sprawa, że mnie dziś już tak solidnie wygięło i zmienił mi się sposób chodzenia. Ledwo dotoczyłam się do tramwaju. Muszę się przystosować, bo już zapomniałam, jak to jest:P
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2018, 08:56
-
No u mnie jakiś brzusiol jest, ale ja tuż przed przed ciążą zgubiłam 17 kg i mam raczej jeszcze elastyczna i wiotka ta skore, bo nie zdążyłam z nią nic zrobić na stałe. Po 10 miesiącach diety i odchudzania wszystko wzięło w łeb. Ale co z tego skoro pierwszy raz w życiu ciesze się z dodatkowego kg,pomimo tej katorgii i wyrzeczeń
ingelita, Kasiaja, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
I właśnie robię chrzest bojowy spodniom ciążowym, ale kupiłam specjalnie takie ciut luźniejsze, z myślą, ze na początku mogę nosić do nich pasek. Nie przewidziałam jednak, ze dziś nagle żaden pasek się nie dopnie, a spodnie będę musiała poprawiać co krok:P Muszę wyglądać komicznie^^