X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Nowy dzień nowy temat :) ciężki dzień mnie czeka... Mąż zapomniał kupić 2 bułki więcej i swoje śniadanie do pracy zjadłam na kolacje... Sera do bułek też nie ma i muszę coś wyczarować sobie. Mam jogurt, owoce i jajka :) coś wymyślę :)
    Mi rano dobrze wchodza platki kukurydziane na mleku, nie wiem czy lubisz, ale jak nie m checi na nic, tak one rano sa ok. Smacznego :-) u mnie jakies pustki w lodowce, czas na zakupy wieksze.

7w3d 💔
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płatki jakoś też idą, ale owsiane to tak sobie. A do pracy to muszę mieć coś na wynos :)

Zolza_ lubi tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa ja sobie bułki do pracy i coś do nich codziennie w drodze do pracy kupuje ;) krótki postój po drodze w sklepie i masz śniadanie. Ewentualnie nie rozumiem czemu to mąż nie wylądował z bułkami na minusie a ty. Nie kupił on a ty w ciąży. On powinien chodzić głodny w moim świecie :p

justyna14 lubi tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś nadszedł dzień, kiedy tak mi wywaliło brzuchol, że zdziwię się, jak mnie nie zawołają w Rossmannie do kasy bez kolejki:P

d'nusia, Existenz, DobrejMysli, Leticia, justyna14, edytkaa93, Dooti, Kasiaja, kozalia, AnkaK90, agania, nesssssa, pumka1990 lubią tę wiadomość

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    Justa ja sobie bułki do pracy i coś do nich codziennie w drodze do pracy kupuje ;) krótki postój po drodze w sklepie i masz śniadanie. Ewentualnie nie rozumiem czemu to mąż nie wylądował z bułkami na minusie a ty. Nie kupił on a ty w ciąży. On powinien chodzić głodny w moim świecie :p
    Bo mąż w lesie fizycznie pracuje, a ja moge wyskoczyć po bułki :D
    Codziennie mam zapas bułek, ale dzisiaj jedziemy do rodziców i chyba przez to tak skromne zakupy zrobił :P
    A jak pójdę po bułki to i jakiś pączek wpadnie :P
    ingelita wrote:
    Dziś nadszedł dzień, kiedy tak mi wywaliło brzuchol, że zdziwię się, jak mnie nie zawołają w Rossmannie do kasy bez kolejki:P
    Pod moim płaszczem nawet jakbym miała zaraz rodzić to chyba nikt nie zobaczyłby brzucha :P
    No i okazuje się, że to, że ja z mężem widzę brzuch to nie znaczy, że każdy go widzi :( a szkoda :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2018, 07:31

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka burza. Z jednej strony dobrze z drugiej widziałam przekleństwa i to już jest nie fajne.

Nie wolno pić bo każda ilość może zaszkodzic, nie musi. Nikt nie zrobi badań bo to nieetyczne. Uwaga na piwa Free bo często mają te 0,05% i nie są tak do końca Free. Co do papierosów koleżance ginekolog nie kazał rzucać żeby nie miała efektu odstawienia nagle tylko ograniczyć. Ona rzuciła było ok i nie paliła. Są lekarze którzy polecają wypić trochę wina bo chyba pomaga z ciśnieniem i z czymś jeszcze. Tylko właśnie badań nie ma. I tak jak któraś napisała milionom nie zaszkodzi ale... zaszkodzi jednemu. Nie chciałabym być ta jedna na..
    Ja nie pije, 8 miesiecy dam radę sie powstrzymac. A przyznaję się że pilam grzance na jarmarku w Wiedniu (Pozdrawiam lavendowa macie genialny jarmark :)) przed zrobieniem pozytywnego testu ale byłam pewna że nie mamy szans w tym cyklu bo jestem szczesciara której mąż miał wyniki morfologii 0% a jeden "komandos i tak się znalazł :)

Wiem że nie dajecie zgody na alkohol ja też uważam że nie wolno pić alkoholu i kropka. Ale.. kultura wypowiedzi dziewczyny. Raz wystarczy napisać uważam że alkohol szkodzi niż podsycac kolejnymi wpisami kłótnie, jeden stanowczy i nie obrazliwy. Nie na miejscu są też komentarze typu wyciągam popcorn i czytam nową gowno burze.

Leticia, Carolline, kozalia, Iva79, Patti_MG lubią tę wiadomość

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Już koniec ? Można już? Cha cha

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można ;)
    Od 3 dni budzę się o 4... i później leżę, zasnę albo i nie. A do pracy wstać trzeba po 5. W weekend u rodziców może pośpię. Dzisiaj jeszcze kotom coś na łeb strzeliło i wściekały się od samego rana. To gryzły gałki od szuflad, łózko, kotka chciała chyba pod kołdrę wejść, albo się bawić i wbiła mi pazury w tyłek! Nie mocno, ale wystarczająco żeby mnie obudzić :P

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • PollyM Koleżanka

Wysłany: 16 lutego 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starałam się o malucha dwa lata i przez te n czas na palcach jednej ręki mogę policzyć ile razy piłam alkohol. A wypić winko czy drinka lubilam. Ale po prostu zdrowie mojego dziecka jest ważniejsze i jestem przeciw piciu jakiejkolwiek ilości w ciąży. Dla mnie to nie zachcianka, to głupota.

justyna14, katka/85 lubią tę wiadomość

• OlgaZlota Debiutantka

Wysłany: 16 lutego 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, właśnie, jak z Waszymi brzuszkami? U mnie w pierwszej ciąży widać było dopiero coś w szóstym miesiącu, teraz w czwartym mam już taki brzuch.
    W spodnie jeszcze się mieszczę ale już zaczęłam przeglądać ofertę dla mam i prawdę mówiąc nie ma tego zbyt wiele. Może macie jakieś sklepy internetowe, albo stacjonarne w Krakowie, godne polecenia? Dobrze, że końcówka przypadnie nam na okres letni, bo zwiewne sukienki zawsze poprawiają nastrój :)

ingelita lubi tę wiadomość

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z wami w drugim trymestrze!! Ojj jaka jestem dumna:D a dzisiaj prenatalne mam nadzieje że będzie dobrze:)

OlgaZlota, ingelita, katka/85, Leticia, niedograna, Carolline, Kasiaja, Marta..a, d'nusia, pumka1990 lubią tę wiadomość

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olga, u mnie pomimo, że to pierwsza ciąża już ja widzę. Jest taka wypukłość, w ciągu dnia większa. Wszystko jest kwestią budowy, ilości tłuszczyku na brzuchu. Już nie mogę się doczekać tych sukienek :) Od końca czerwca będę na L4, to będę śmigać w kieckach :) bo do pracy nie wypada z gołymi nogami :P

OlgaZlota lubi tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Jestem 16+5 tydzień ciąży. Termin mi wypada na 29.07 ale też może mi wypaść poród w sierpniu. Czy mnie Do piszecie? :) ja raczej udzielam się na lipcu ale jakby chycilo w sierpniu to będę się chwaliła :) i prawdopodobnie to będzie chłopiec :) tak powiedziała Pani doktor na prenatalnych. Ostatecznie powiem jak będę po połowkowych. Wszystkie mamusie pozdrawiam :)

Leticia, niedograna, Kasiaja, pumka1990, Existenz lubią tę wiadomość

f2w3k0s3plke7odf.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia.kak wrote:
    Ja jestem po 10 dniowej kuracji nystatyną i tez mnie strasznie wkurzał kształt tej tabletki i to, ze nie jest w owalnej kapsułce, która ma lepszy poślizg ;/
    Nie mam niestety złotej rady na aplikowanie ich, ja wkładałam tą ostrzejszą koncówka, na leżąco, z nogami zgiętymi w kolanach, unoszac lekko biodra i starając się troche rozluźnić.

Ja jak brałam dopochwowo nystatyne na początku ciąży to w opakowaniu miałam aplikator załączony :) sprawdźcie czy tez macie bo te tabletki maja faktycznie fatalny kształt i poślizg

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • PollyM Koleżanka

Wysłany: 16 lutego 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do brzuszka to ja cały czas marudzę mężowi, że nic jeszcze nie widać. Co prawda brzuszek ciążowy musi się przebić przez moją osobistą oponkę no, ale mimo wszystko... Ja zakupiłam juz jedne ciążowe spodnie ale jeszcze w nich nie chodzę.

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na dostawę w Lidlu :) akurat będę w mieście to zobaczę co mają :) kupiliśmy ostatnio chustę, też w Lidlu przecenili na 50 zł :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2018, 08:35

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi od tygodnia też wchodzą tylko płatki na mleku kukurydziane, mimo że nigdy w życiu nie jadłam innych niż owsiane. Ogólnie tak niezdrowo jak teraz to NIGDY się nie odżywiałam, przeraża mnie to. Ale to przez ciągłe mdłości, wymioty ... których końca nie widać :p

Co do brzuszka, u mnie MINIMALNY jest, do zauważenia tylko w super obcisłej sukience. Należę do szczupłych osób.

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja oponka dodatkowo brzuszek powiększa, ale inna sprawa, że mnie dziś już tak solidnie wygięło i zmienił mi się sposób chodzenia. Ledwo dotoczyłam się do tramwaju. Muszę się przystosować, bo już zapomniałam, jak to jest:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2018, 08:56

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• Zolza_ Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie jakiś brzusiol jest, ale ja tuż przed przed ciążą zgubiłam 17 kg i mam raczej jeszcze elastyczna i wiotka ta skore, bo nie zdążyłam z nią nic zrobić na stałe. Po 10 miesiącach diety i odchudzania wszystko wzięło w łeb. Ale co z tego skoro pierwszy raz w życiu ciesze się z dodatkowego kg,pomimo tej katorgii i wyrzeczeń :-)

ingelita, Kasiaja, pumka1990 lubią tę wiadomość

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I właśnie robię chrzest bojowy spodniom ciążowym, ale kupiłam specjalnie takie ciut luźniejsze, z myślą, ze na początku mogę nosić do nich pasek. Nie przewidziałam jednak, ze dziś nagle żaden pasek się nie dopnie, a spodnie będę musiała poprawiać co krok:P Muszę wyglądać komicznie^^

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

‹‹ 336 337 338 339 340 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ