X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj zauważyłam, że zapisałam sobie, że przed ciążą ważyłam 58 kg, a teraz 55-56. Troszkę mi się schudło... Ale teraz jak małe będzie bardziej rosnąć to waga wzrośnie, samo to że już normalnie jem :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też już widać, zamówiłam sobie jeansy ciązowe takie pod brzuch na amazonie i okazało się że trochę za luźne w biodrach, a rozm 36 i mniejszych nie było. I teraz bede szukać mniejszych bo już moje normalne mnie cisną i musze odpinać guzik. I gdzie je kupic nie mam pojęcia, jakiś mały wybór.

• Carolline Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi brzuch wystrzelił, mimo ze na wadze tylko niecałe 0,5 kg do przodu, ale ze jestem grubaskiem to nikt się jeszcze nie odważył zapytać czy to ciąża, zeby nie było pomyłki ewentualnej. W spodniach ciążowych od miesiąca chodzę, jaka ulga.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Zuuziia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    U mnie też już widać, zamówiłam sobie jeansy ciązowe takie pod brzuch na amazonie i okazało się że trochę za luźne w biodrach, a rozm 36 i mniejszych nie było. I teraz bede szukać mniejszych bo już moje normalne mnie cisną i musze odpinać guzik. I gdzie je kupic nie mam pojęcia, jakiś mały wybór.

Ja kupiłam w h&m są wygodne, wzięłam roz 36 ale teraz się zastanawiam czy nie lepiej było wziąć 34 bo ten pas materiałowy na brzuch trochę się rozciągnął od naciągania na dupcie :D po praniu są super ale wkładam drugi raz trzeci i czuję trochę luzu w pasie.
    Jednak póki co jakoś z tym wytrzymam a może niebawem brzusio bardziej urośnie to luzów już nie będzie :)

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W swoje spodnie mieszczę się bez kłopotu, ale dzisiaj już nie mam paska! I jak siedze to spodnie muszę tak wyżej naciągnąć bo mnie cisną, a guzika nie rozpinam bo jeszcze zapomnę i będę chodzić z rozpiętym :D W domu to teraz dresy, legginsy są ciasne.
    teraz tak mniej więcej wyglądam
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fc814990d14e.jpg

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • siuLa Koleżanka

Wysłany: 16 lutego 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś o 12 usg genetyczne. Trzymajcie kciuki!

Czy ktoś dziś wizytuje ze mną? :)

Kasiaja, d'nusia, katka/85, marcela123, polkosia, Qumish, Ania241188, pumka1990 lubią tę wiadomość

oar8gox1ykrczaoa.png
    qggbtel.png
  • LondyńskieSerduszko Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie poduszki do spanie polecacie? C? U?
    Słyszałam ze C jest niepraktyczna bo jak w nocy chce się zmienić bok to trzeba tą całą poduchę razem z sobą obracać...

3jgx9jcgsbc0lwer.png
    3jvzjw4zl5cjzvox.png
    03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
    mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
    Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siuLa powodzenia i miłych widoków :D
    Ja leżałam i gapiłam się w ekran, dla mnie to był niesamowity film akcji :) szkoda tylko, że nie widziałam męża... akurat lekarz tak siedział, że mi go zasłonił :/
    Skubaniec niby tak to go nie rusza za wiele, ale nadal przeżywa te maleńkie rączki :) i mówi, że małe pokazało poniesionego kciuka :)
    Ja nie bede inwestowała w poduszkę, w nocy strasznie się kręcę i wtulam w męża, między nogi wciskam kołdrę, albo zarzucam na męża właśnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2018, 09:52

siuLa lubi tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Londyńskiego serduszko ja mam i C i U wiec jest porównanie. Dokładnie tak jak piszesz z C jak zmieniasz bok i chcesz miec poduchę pod brzuch to musisz ja przerzucić nad sobą, co mnie osobiście wybudza. Natomiast w U jest wygodniej, jej minusem jest to, ze się na łyżeczkę najwyżej w poduchę można wtulić, dla faceta miejsca nie ma :p

LondyńskieSerduszko lubi tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w drugim trymestrze :) ale się cieszę z tego powodu :) u mnie brzuszek też już widać, ale jeszcze mieszczę się moje spodnie, z dużą domieszką lycry :D
    Poduszkę planuje chyba kupić w kształcie prostego walca, taką mi kuzynka polecała, tylko nie wiem, czy jej źle nie zrozumiałam, bo nie widziałam takiej nigdzie.

A co do wina 0%, to łaziłam wczoraj po auchanie jak jakieś zombie i za cholore nie znalazłam wina 0%, może w złym dziale szukałam... w ogóle ostatnio wszelkie zakupy to dla mnie męka, co chwile czegoś zapominam, za co juz zapłaciłam i zostawiam to przy kasie :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zamówiłam sobie na zalando rozm 34 i znając moje szczęście będą za ciasne ;P

A dzisiaj rozpoczyna się chiński rok psa. Ja już mam w domu koguta i tygrysa to będzie ciekawe towarzystwo ;D Moja młodsza tygrysica dzisiaj wykonała karczemną awanturę z powodu podkoszulki. Pół godziny płaczu i wrzasku bo ona nie chce podkoszulki, w efekcie stała w przedpokoju już ubrana z wyborem albo się rozbierze i spóźni do szkoły albo pójdzie w podkoszulce, obrażona ale wybrała jednak się nie spóźnić. Taka dumna jestem :D

• vanilia120 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak jest z Wasza długością szyjki? Moja ma 3 cm i mam nakaz leżenia

0b1298a846.png
    d9rgk6nlgu4atc8w.png

08.08.2016 - ciaza obumarla w 9 tygodniu :(
    Mthrf c667, pai-1, pco

• marcela123 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi, dzisiaj rano weszłam na wagę i jestem zdziwiona, we wtorek na prenatalnych 54 oczywiście w całym opakowaniu a dzisiaj 52,3 w piżamie. Wg dzisiejszej wagi byłby tylko kg do przodu ;) a co do brzucha to rano jest maleńki, w ciągu dnia przybiera w rozmiarze ;)

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się wczoraj zważyłam i wyszło 5 kg na plusie :D

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh znowu "sierpniówki" na tapecie. Jakieś reklamy powinny się u nas pojawić, bo oglądalność mamy pewnie najlepszą ze wszystkich wątków :D

justyna14 lubi tę wiadomość

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• e_mii Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie +1,5, więc wyszłam już na 0. A brzuch jakiś taki mniejszy niż tydzień temu.
    Nie wiem jaką mam szyjkę, nigdzie w karcie tego nie widzę...

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• marcela123 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vanilia120 wrote:
    Dziewczyny a jak jest z Wasza długością szyjki? Moja ma 3 cm i mam nakaz leżenia

Znalazłam kartę z poprzedniej wizyty w 11t i mam tu długość kanału szyjki 43,5 mm. Z kolejnej nie mam żadnej informacji.

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vanilia120 wrote:

Moja 48,5 mm. A właśnie Niedograna kiedy będziesz mieć zakładany pessar?

• Leticia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz nie wiem, ale w pierwszej ciąży miałam cały czas szyjkę powyżej 4 cm, dopiero na sam koniec spadło do 3,7 cm.

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Malwa09 Znajoma

Wysłany: 16 lutego 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej :) wszystkim
    chciałabym dołączyć, termin na początek sierpnia, według usg 9, według miesiaczki 15.
    zobaczymy.

widzę, ze większośc już ma ciuchy ciążowe. ja nie mam :D ale jakieś spodnie muszę sobie skombinować.

OlgaZlota- ja też Kraków :). jak to nie problem to możesz mi na priv napisać gdzie chodzisz do ginka i czy jesteś zadowolona, bo ja własnie chcę zmieniać swojego prowadzącego...

Leticia, d'nusia, PLPaulina, Kasiaja, Zozza, niedograna lubią tę wiadomość

Malwa09
‹‹ 337 338 339 340 341 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ