X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    Zmieniając temat, właśnie bardzo niefortunnie kichnęłam, rany co za ból :( :( wczesniej coś mnie tam może przy takich akcjach lekko w brzuchu zakuło, ale teraz to jakaś masakra, aż się przestraszyłam :( dlaczego kichanie boli, może mi ktoś wytłumaczyć ??

podobno warto kichać przekręcając głowę do boku ;) niby zmniejsza to ciśnienie, ale nie wiem czy to prawda

kozalia lubi tę wiadomość

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti wrote:
    Ja na zwolnieniu od tego tygodnia i to że względu na przeziębienie, l4 mam od rodzinnego lekarzs, ale już razczej nie wrócę do pracy. Gin od pierwszej wizyty proponował mi L4 więc nie będzie z tym problemu.
    Ja się zastanawiam nad inną kwestią. Na na L4 mam wpisany adres rodziców, natomiast mieszkam gdzie indziej, bo póki co wynajmujemy z mężem mieszkanie. Może któraś się orientuje jak to się na do kontroli z ZUS?

Powinnaś przebywać tam, gdzie masz wpisany adres na L4.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • angelika1995 Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem zdania że niektóre osoby na tej grupie chyba nie mają co robić i celowo poruszają kontrowersyjne tematy. a osoby takie jak ja (druga ciąża, pierwsza stracona) tylko czytają i niepotrzebnie się denerwują. wchodzę tutaj aby porozmawiać , wesprzeć się a nie popierać jakieś okropne pomysły. myślę , że osoby tutaj wypowiadające się nigdy w ciąży nie doznały żadnej przykrości, nie miały problemów z jej przebiegiem i urodziły zdrowe dzieci. myśle że jest więcej osób które myślą tak jak ja i czytają nas ale nie mają siły się odezwać . ja zrobiłabym dla swojego dziecka wszystko i nigdy nie naraziłabym celowo na najmniejsze niebezpieczeństwo

PollyM, Ithildin, justyna14, polkosia, katka/85, Jofly, Ada2405, Meneksze, Mili-lu, pumka1990, Australijka, Eilleen, Iva79 lubią tę wiadomość

angelika22
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelika1995 wrote:
    jestem zdania że niektóre osoby na tej grupie chyba nie mają co robić i celowo poruszają kontrowersyjne tematy. a osoby takie jak ja (druga ciąża, pierwsza stracona) tylko czytają i niepotrzebnie się denerwują. wchodzę tutaj aby porozmawiać , wesprzeć się a nie popierać jakieś okropne pomysły. myślę , że osoby tutaj wypowiadające się nigdy w ciąży nie doznały żadnej przykrości, nie miały problemów z jej przebiegiem i urodziły zdrowe dzieci. myśle że jest więcej osób które myślą tak jak ja i czytają nas ale nie mają siły się odezwać . ja zrobiłabym dla swojego dziecka wszystko i nigdy nie naraziłabym celowo na najmniejsze niebezpieczeństwo

Wiesz to moja pierwsza ciąża i raczej nie miałam problemów z zajściem, ale po prostu kiedy się o niej dowiedziałam to jednak coś się w głowie przestawiło - odpowiadam teraz za to małe. Nie interesowałam się jakoś specjalnie tematem alkoholu w ciąży. Po prostu jedno zdanie mi wystarczyło "nie jest znana bezpieczna dawka alkoholu w ciaży" i uznałam, że skoro tak jest to po prostu w ogóle nie piję. Nawet łyka. Może przesadzone podejście, ale nie było to dla mnie żadne wyrzeczenie.

Leticia, justyna14, katka/85, Ada2405, pumka1990 lubią tę wiadomość

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    kozalia napisała:
    Zmieniając temat, właśnie bardzo niefortunnie kichnęłam, rany co za ból :( :( wczesniej coś mnie tam może przy takich akcjach lekko w brzuchu zakuło, ale teraz to jakaś masakra, aż się przestraszyłam :( dlaczego kichanie boli, może mi ktoś wytłumaczyć ??

podobno warto kichać przekręcając głowę do boku ;) niby zmniejsza to ciśnienie, ale nie wiem czy to prawda

ja tez tak mam! Strasznie boli jak np. leze juz wieczorem w łożku i kicham, mam wtedy wrazenie ze mi brzuch rozrywa....

3i492n0agf4rykt3.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti wrote:
    Ja na zwolnieniu od tego tygodnia i to że względu na przeziębienie, l4 mam od rodzinnego lekarzs, ale już razczej nie wrócę do pracy. Gin od pierwszej wizyty proponował mi L4 więc nie będzie z tym problemu.
    Ja się zastanawiam nad inną kwestią. Na na L4 mam wpisany adres rodziców, natomiast mieszkam gdzie indziej, bo póki co wynajmujemy z mężem mieszkanie. Może któraś się orientuje jak to się na do kontroli z ZUS?
    Na zwolnieniu powinien być podany adres pod którym aktualne przebywasz. Też kiedyś tak miałam, że chciałam podać zameldowania i ten który mam w pracy podany, ale lekarka kazała podac ten pod którym na codzień mieszkam.

Dooti lubi tę wiadomość

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • DobrejMysli Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanki, może uznajmy juz rozmowę nt. alkoholu za zakończoną?
    Jeżeli podnosi ona Wam ciśnienie to po co tak drążyć?
    Przecież wiecie, że ile ludzi tyle opinii, czy to na ten czy inny kontrowersyjny temat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2018, 12:58

klz9df9hzzd4pe9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelika1995 wrote:
    myślę , że osoby tutaj wypowiadające się nigdy w ciąży nie doznały żadnej przykrości, nie miały problemów z jej przebiegiem i urodziły zdrowe dzieci.

Dokładnie po co drążyć a tym bardziej po co się tym denerwować?

To chyba nie jest zbrodnia nie mieć problemów z zajściem, ciążą i urodzeniem zdrowego dziecka? Kompletnie nie rozumiem takich komentarzy, niczyja wina że ktoś jest zdrowy i nie ma takich problemów, tak jak niczyja że ktoś ma wielkie problemy w tej kwestii. To czysta natura i geny.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Dokładnie po co drążyć a tym bardziej po co się tym denerwować?

To chyba nie jest zbrodnia nie mieć problemów z zajściem, ciążą i urodzeniem zdrowego dziecka? Kompletnie nie rozumiem takich komentarzy, niczyja wina że ktoś jest zdrowy i nie ma takich problemów, tak jak niczyja że ktoś ma wielkie problemy w tej kwestii. To czysta natura i geny.
    serio, nie wiem, co ty masz w tonach swoich wypowiedzi, ale jak coś napiszesz to ręce opadają. Z ciekawości, ile masz lat? oczywiście jesli można wiedzieć.

polkosia, katka/85, Ada2405 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tuż po macierzyńskim wskoczyłam na l4, w poprzedniej ciąży od pierwszej wizyty dostałam zwolnienie, nie miałam żadnej kontroli. ZUS nie kontroluje ciężarnych więc nie ma czego się obawiać :-) Średnią liczą z ostatnich 12 miesięcy i tak jak w moim przypadku liczą te 12 miesięcy sprzed poprzedniej ciąży więc wynagrodzenie teraz na L4 mam takie samo jak w poprzedniej ciąży mimo, że na macierzyńskim miałam 80% Swoją drogą lepiej mi się opłaca na l4 być niż do pracy chodzić, ponieważ mam dużo wyższą pensje ze względu na liczne premie i nadgodziny z czasu gdy pracowałam ;-)

Zuuziia lubi tę wiadomość

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova, jakie Ty masz roszczeniowe podejście, zero empatii O_o Ty nie masz w sobie poczucia, żeby czasem ugryźć się w język? A co do cytowania mnie, to niezła bajka :D Gdzie ja napisałam, że ktokolwiek jest wyrodną matką?

Ada2405, Mili-lu lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mocno się stresowałam L4, bo brałam jakoś w 10tc i bałam się, że mi nie da. Powiedziałam, że źle się czuję i proszę o wystawienie i nawet się nie zająknął :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Zuuziia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    serio, nie wiem, co ty masz w tonach swoich wypowiedzi, ale jak coś napiszesz to ręce opadają. Z ciekawości, ile masz lat? oczywiście jesli można wiedzieć.

Kobieto nie prowokuj, zaraz będzie kolejna awantura o której będziesz głośno mówić na innych wątkach a potem zdziwienie że o sierpniowkach głośno.

Dziewczyny zaczęły temat o L4 to uszanujcie ich problem i rozmowę.

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• polkosia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziia wrote:
    Kobieto nie prowokuj, zaraz będzie kolejna awantura o której będziesz głośno mówić na innych wątkach a potem zdziwienie że o sierpniowkach głośno.

Dziewczyny zaczęły temat o L4 to uszanujcie ich problem i rozmowę.

Każdy ma prawo się wypowiedzieć. Ja podbijam tematy nawet sprzed kilku dni, bo nie siedzę tu 24h. Nie lubię, jak ktoś decyduje za mnie czy już koniec rozmowy czy nie.

nesssssa lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • AnkaK90 Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem na L4 od nowego roku i też żadnego problemu. Lekarz już mi się pytał czy chcę zwolnienie w grudniu jak byłam na pierwszej wizycie (ok 5-6 tyg). :)

TYMEK ur 30.06.2018r. W 34+4tc ❤️
    f2wl2n0aindk2re3.png
  • Zuuziia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia zgadzam się ale jeżeli post ma dobre intencje a akurat wypowiedź Justyny uważam za prowokująca. I tylko patrzeć jak zaraz będą leciały strony wyzwisk.

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• katka/85 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2018, 13:35

3jvz2n0an96r1ens.png
    c55fs65gka3iyxy5.png

• katka/85 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Lavendova, jakie Ty masz roszczeniowe podejście, zero empatii O_o Ty nie masz w sobie poczucia, żeby czasem ugryźć się w język? A co do cytowania mnie, to niezła bajka :D Gdzie ja napisałam, że ktokolwiek jest wyrodną matką?
    w samo sedno dziewczyny ;)

justyna14 lubi tę wiadomość

3jvz2n0an96r1ens.png
    c55fs65gka3iyxy5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem na L4 od 5.02.
    Gin że względu na krwiaka i bóle chciała mi dać dużo wcześniej.
    Ale chciałem na siłę byś dobrą pracownicą..
    Gdy mnie wkurzyli w pracy to skorzystałam z propozycji gin że trzrba się oszczędzać.. :)

Wczoraj pytałam o te wydzieline przezroczystą z sutka. Ale trochę moje pytanie było nie w czas. :D :D :D
    Z racji tego poczytałam o tym i faktycznie siara u każdego pojawia się inaczej. Najwidoczniej u mnie wcześniej. :D
    Ale powiem Wam że plus tego to ból piersi trochę mi zszedł. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2018, 13:38

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też uważacie , że to jakieś przedszkole się robi?

7w3d 💔
‹‹ 339 340 341 342 343 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ