X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziia wrote:
    Kobieto nie prowokuj, zaraz będzie kolejna awantura o której będziesz głośno mówić na innych wątkach a potem zdziwienie że o sierpniowkach głośno.
    .

I to mówi osoba, która poszła się poskarżyć że jesteśmy takie fee na inny wątek bo skrytykowalysmy picie alkoholu. Nie znoszę hipokryzji.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajcie już spokój. Każda z nas jest dorosła i niech robi co uważa za słuszne :)

Nie musimy się zgadzać Ale też nie róbmy z tego afery na kilka dni.. :D nie zmusimy nikogo do swoich poglądów. :)

Jest wiele ciekawszych tematów niż to co kto pije. :D

Ja też jestem mega nieodpowiedzialna. :D
    Mam cukrzycę a wczoraj zjadłam ciastko - takie pyszne ♡ oblane czekoladą. :D :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2018, 13:49

Lavendova, myszka 30, Kasiaja, ingelita, gosia.kak, pumka1990 lubią tę wiadomość

• Zuuziia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ wrote:
    I to mówi osoba, która poszła się poskarżyć że jesteśmy takie fee na inny wątek bo skrytykowalysmy picie alkoholu. Nie znoszę hipokryzji.

Czytaj ze zrozumieniem napisałam to co jest prawdą! Niektóre skupiają się tylko na swoich złośliwości i docinkach w obrażaniu. I wiele osób tak zauważa i się śmieje z tego. Zamiast dyskutować to się wyzywają i obrażają... Żałosne i dziwić się że jest taka atmosfera. Sorry ale ja do tej pory na tym forum nikogo nie obraziłam dosłownie w porównaniu do tego co wczoraj usłyszałam o sobie.
    Na każdym forum są kontrowersyjne tematy ale nie widziałam żadnych wyzwisk.

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• Zolza_ Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Dokładnie po co drążyć a tym bardziej po co się tym denerwować?

To chyba nie jest zbrodnia nie mieć problemów z zajściem, ciążą i urodzeniem zdrowego dziecka? Kompletnie nie rozumiem takich komentarzy, niczyja wina że ktoś jest zdrowy i nie ma takich problemów, tak jak niczyja że ktoś ma wielkie problemy w tej kwestii. To czysta natura i geny.

Nie jest zbrodnia nie mieć problemów z ciążą. Super jak tak jest i tylko się cieszyć. Ale szczerze Ci powiem, że czasem jak przeczytam Twoja wypowiedzi to jako jedna z nich czuję się jak trendowata czy jakieś dziwadło. Super się pisze jak nie na problemów jak się chwalimy, ale jak jest jakiś problem jakieś obawy to jesteśmy panikary, matki Polki itp. to też nie jest mile. Powinniśmy się wspierać a nie wyśmiewać. Krytyka konstruktywna jest potrzebna ale przekazana w sposób który nikogo nie urazi.

justyna14, polkosia, d'nusia, PollyM lubią tę wiadomość

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ja jestem na L4 od 5.02.
    Gin że względu na krwiaka i bóle chciała mi dać dużo wcześniej.
    Ale chciałem na siłę byś dobrą pracownicą..
    Gdy mnie wkurzyli w pracy to skorzystałam z propozycji gin że trzrba się oszczędzać.. :)

Wczoraj pytałam o te wydzieline przezroczystą z sutka. Ale trochę moje pytanie było nie w czas. :D :D :D
    Z racji tego poczytałam o tym i faktycznie siara u każdego pojawia się inaczej. Najwidoczniej u mnie wcześniej. :D
    Ale powiem Wam że plus tego to ból piersi trochę mi zszedł. :D
    Paulina poszłabym ztym do lekarza, bo może jakieś zapalenie się zrobiło. Siara nie jest przezroczysty tylko żółta. I najpierw pojawia się siara a potem mleko, dla mnie , jeśli towarzyszył temu ból, to może być jakieś zapalenie. Podpytaj lekarza, przy okazji.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Lavendova, jakie Ty masz roszczeniowe podejście, zero empatii O_o Ty nie masz w sobie poczucia, żeby czasem ugryźć się w język? A co do cytowania mnie, to niezła bajka :D Gdzie ja napisałam, że ktokolwiek jest wyrodną matką?

Miałam na myśli ogólny sens wypowiedzi. Twoje dokładne brzmiały: "Zastanawia mnie tylko po co mieć dzieci, jak się z góry zakłada, że nie będzie się karmić, nosić, tulić, ma spać oddzielnie i być posłuszne. Może lepiej psa sobie kupić w takim wypadku?"

Nie zaczynajcie znowu histerii bo to juz nudne.

• Zolza_ Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziia wrote:
    Czytaj ze zrozumieniem napisałam to co jest prawdą! Niektóre skupiają się tylko na swoich złośliwości i docinkach w obrażaniu. I wiele osób tak zauważa i się śmieje z tego. Zamiast dyskutować to się wyzywają i obrażają... Żałosne i dziwić się że jest taka atmosfera. Sorry ale ja do tej pory na tym forum nikogo nie obraziłam dosłownie w porównaniu do tego co wczoraj usłyszałam o sobie.
    Na każdym forum są kontrowersyjne tematy ale nie widziałam żadnych wyzwisk.

Ale ja nie przeczę ze mogłaś poczuć się urażona, nie jestem Tobą i nie wiem co czujesz. Jak również że napisałaś nieprawdę bo to Twoje subiektywne odczucia i masz do nich prawo. Ale krytykowanie kogoś ze pójdzie na inny wątek i bedzie pisać o nas gdzie indziej robiac to samo jest czysta hipokryzja. I na to zwróciłam uwagę. Że oskarżasz kogoś o to co robisz sama. I to chyba Ty masz problem z czytaniem ze zrozumieniem. Mam nadzieję, że teraz zrozumiałaś co mam na myśli.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Dajcie już spokój. Każda z nas jest dorosła i niech robi co uważa za słuszne :)

Nie musimy się zgadzać Ale też nie róbmy z tego afery na kilka dni.. :D nie zmusimy nikogo do swoich poglądów. :)

podpisuje się rekami i nogami :)

3i492n0agf4rykt3.png
  • Zuuziia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się tylko wypowiedziałam do wątku dziewczyn które już o tym rozmawiały.a że przeżyłam to na własnej skórze to tylko utwierdziłam je w ich racjach.
    Faktycznie bardzo trudno się domyślić co czuje osoba zwyzywana od góry do dołu! Serio to bardzo trudne!

W porównaniu do Justyny nie niosłam nowych wieści na inny wątek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2018, 14:09

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ wrote:
    Nie jest zbrodnia nie mieć problemów z ciążą. Super jak tak jest i tylko się cieszyć. Ale szczerze Ci powiem, że czasem jak przeczytam Twoja wypowiedzi to jako jedna z nich czuję się jak trendowata czy jakieś dziwadło. Super się pisze jak nie na problemów jak się chwalimy, ale jak jest jakiś problem jakieś obawy to jesteśmy panikary, matki Polki itp. to też nie jest mile. Powinniśmy się wspierać a nie wyśmiewać. Krytyka konstruktywna jest potrzebna ale przekazana w sposób który nikogo nie urazi.

Gdzie ja kiedykolwiek wyśmiałam czyjeś problemy, komplikacje czy niepowodzenia??

Wczoraj nie było tej "konstruktywnej krytyki która nikogo nie urazi" i dziś ciągniecie temat dalej, próbując sugerowac że jak ktoś zaszedł bez problemów to już co, nie przejmuje się tak bardzo..? KOMEDIA.

• Zolza_ Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziia wrote:
    Ja się tylko wypowiedziałam do wątku dziewczyn które już o tym rozmawiały.a że przeżyłam to na własnej skórze to tylko utwierdziłam ich w ich racjach.
    Faktycznie bardzo trudno się domyślić co czuje osoba zwyzywana od góry do dołu! Serio to bardzo trudne!

Owszem trudno, bo każda z nas jest inna. Mnie nie obraża wiele rzeczy, za które inne osoby dałyby komuś w twarz. Napisałam ze kulturalnie co mam na myśli, a Ty na mnie najechalas.Czyli zachowujesz się tak jak osoby które krytykujesz. Ja przedstawiam argumenty a Ty na mnie najezdzasz.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które mają podwyższone tsh czy miałyście robione usg tarczycy? Czy lekarz przepisał lek tylko na podstawie wyników krwi?

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, może przepisać tylko na podstawie wyników, ale może tez zlecić usg, szczególnie jeśli podejrzewa np. stan zapalny. Robią i tak, i tak, ale chyba bez usg jednak częściej :)

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • DobrejMysli Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za wszystkie info odnośnie L4. Kiedyś jak byłam nastolatką to podczas silnego przeziębienia i gorączki odmówiono mi zwolnienia stąd obawy jak będzie tym razem. No ale po Waszych wpisach jestem dobrej myśli :)

klz9df9hzzd4pe9c.png
  • Zolza_ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Levandowa np jak panika była czy serduszko bije i się stresowały dziewczyny, padło wtedy stwierdzenie że sieja lament i tylko dołują innych. I nie napisałam że wysmiewasz problemy z zajsciem. Raczej nasze "paranoje", które pomimo tego że nawet iracjonalne są w nas bo wiele przeszłyśmy.
    Poza tym to też nie jest tak że osoby które zaszły w ciążę bez problemu to się nie przejmują tak bardzo. To raczej przynajmniej według mnie chodziło o to, z etak jak masz już dzieci to inaczej podchodzisz do kolejnego dziecka. Wtedy wiesz już co jest dla niego naprawdę groźne a co nie i nie masz takchnobaw jak taka matka która ma pierwsze i huha na nie i dmucha. Nie denerwuje się bo nie chce Cię urazić i nie mam nic do Ciebie. Czasem tylko odczuwam ze Twoje wypowiedzi brzmią jakbysny Cię bawiły naszymi rozterkami czy pogladami i obieram jakbyś miała nas za półgłówkow. Choć nie twierdzę że tak uważasz i masz taki zamiar, może jest to nieswiadome jak kostruujess wypowiedzi.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • gosia.kak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, u mnie przepisał leki tylko na podstawie wyników badań ale na kolejną wizyte zlecił też wykonanie usg

3i492n0agf4rykt3.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to za forum. Kobiety, które się martwią, wiedzą dlaczego kp jest lepsze od mm, że poród sn jest zdrowszy od cc, że alkohol w ciąży jest zły, tak samo jak palenie czy inne używki, są wyśmiewane i wyzywane od matek polek. Mnie to określenie uraziło. To coś złego być świadomym ciąży i macierzyństwa? Trzeba być we wszystkich tematach tak tolerancyjnym i nowoczesnym, żeby nie mówić co jest dobre dla dziecka, tylko jak miło spełniać zachcianki? Paranoja

PollyM, justyna14, Meneksze, lu.iza, katka/85, polkosia, Eilleen, agania lubią tę wiadomość

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny skończcie ten temat... Jest piątek, weekend. Dla wielu czas odpoczynku i relaksu. Idźcie na spacer i nabierzcie nowych sił.

Leticia, ingelita lubią tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Qumish Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Dziewczyny, które mają podwyższone tsh czy miałyście robione usg tarczycy? Czy lekarz przepisał lek tylko na podstawie wyników krwi?

Mi w 7tc wyszło podwyzszone TSH, od razu dostałam od gina recepte.
    Twierdził, ze to pewnie jakas subkliniczna postac problemow z tarczyca i jak po lekach poziom sie unormuje to nie ma potrzeby konsultowania, badania etc.

Miesiac pozniej z wyników krwi wyszła mi nadczynnosc zamiast niedoczynności :D
    A że robiłam badania krwi w ramach skierowania od lekarza rodzinnego to moja internistka we własnym zakresie dała mi skierowanie na usg tarczycy i skierowanie do endokrynologa, gdybym chciała to skonsultować.

Gin obniżył dawke leku o połowe, na usg wyszło ognisko zapalne i jakis mały guzek!
    Także endokrynologa pewnie odwiedze, ale raczej prywatnie, bo w ramach skierowania terminy sa na lipiec/sierpień! masakra :/

Póki co i ginekolog i internistka byli jednomyslni: w ciazy obniżony poziom TSH nie jest takim problemem jak za wysoki, mozna brac leki na wszelki wypadek od razu zeby zbic za wysoki poziom. A na badania i regulowanie tego bedzie czas po ciazy. No to tak zrobiłam..

Leticia lubi tę wiadomość

h84fwn15k5y02vr6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza no może tak jest że przy kolejnym już nie ma takich obaw ale każda ciąża jest inna i ma inny przebieg. W kontekście tych serduszek to wtedy nie tylko ja pisałam żeby myśleć bardziej pozytywnie bo faktycznie to już trochę była przesada z tymi pustymi jajami. To też nie było w zlej intencji, przecież myśląc ciągle o złych rzeczach i lękach nie poczujemy się lepiej a tylko nakręcimy negatywnie.
    Nie bawią mnie niczyje rozterki wręcz przeciwnie. Natomiast wczorajsza ofensywa z wyzwiskami i wykrzyknikami w kontekście zuzi mnie ubawiła i to bardzo, nie przeczę. Nawet mnie próbowano wrobić w promowanie picia w ciąży w necie ;D

Mam nadzieję że wszystko juz wyjasnione :)

‹‹ 340 341 342 343 344 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ