Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
O kurka, normalnie o tej porze wszystkie śpią i dyskutuję sama z sobą, a tu proszę!
Z alkoholem w ciąży jest tak, że... nie do końca wiadomo jak jestBo nikt rzetelnych badań na wystarczająco dużej próbie nie wykonał i z oczywistych względów nie wykona. Bo to byłoby nieetyczne i wiązałoby się ze zbyt dużym ryzykiem dla badanych.
Wiadomo o zjawiskach FAS i to jest fakt, natomiast nie wiemy i raczej nigdy nie dowiemy się ile dokładnie alkoholu jest bezpieczne ani czy w ogóle jest jakaś bezpieczna ilość. Dlatego moim zdaniem lepiej na wszelki wypadek powstrzymać się, żeby później nie żałować, bo jednak jakieś ryzyko jest.
To jedno.
A drugie, to dziewczyny... rozumiem emocje, ale zachowajmy jakieś minimum kultury wypowiedzi. Jeśli chcecie Zuzkę przekonać do swojego punktu widzenia, to nie tędy droga. Po lawinie obelg i wyzwisk raczej wywołacie odwrotny efekt. Wyrażanie opinii nie musi wiązać się z obrażaniem.AnkaK90, ingelita, Kasiaja, Zozza, Francess lubią tę wiadomość
-
kozalia wrote:Wystarczy czytać, z tyłu zawsze drobnym druczkiem musi być podana rzeczywista ilość alkoholu. Niektóre piwa 0% są ohydne i do piwa nie podobne, ale znalazłam jedno, które na prawdę jest 0,0% i to na dodatek pszeniczne, w smaku całkiem spoko
Bavaria Wit, dostępne np. w Auchanie.
Szukałam też wina 0%, ale widziałam tylko raz w Selgrosie:/
Ooo tak, Bavaria jest naprawdę spoko jak na non alko.
I jeszcze jakieś drugie też na Bjak sobie przypomnę to napiszę
-
Leticia wrote:O kurka, normalnie o tej porze wszystkie śpią i dyskutuję sama z sobą, a tu proszę!
Z alkoholem w ciąży jest tak, że... nie do końca wiadomo jak jestBo nikt rzetelnych badań na wystarczająco dużej próbie nie wykonał i z oczywistych względów nie wykona. Bo to byłoby nieetyczne i wiązałoby się ze zbyt dużym ryzykiem dla badanych.
Wiadomo o zjawiskach FAS i to jest fakt, natomiast nie wiemy i raczej nigdy nie dowiemy się ile dokładnie alkoholu jest bezpieczne ani czy w ogóle jest jakaś bezpieczna ilość. Dlatego moim zdaniem lepiej na wszelki wypadek powstrzymać się, żeby później nie żałować, bo jednak jakieś ryzyko jest.
To jedno.
A drugie, to dziewczyny... rozumiem emocje, ale zachowajmy jakieś minimum kultury wypowiedzi. Jeśli chcecie Zuzkę przekonać do swojego punktu widzenia, to nie tędy droga. Po lawinie obelg i wyzwisk raczej wywołacie odwrotny efekt. Wyrażanie opinii nie musi wiązać się z obrażaniem.polkosia, vanilia120 lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
justyna14 wrote:Przeczytaj artykul mama ginekolog i porownaj opisane tam wady do prochnicy
lavendowa a slyszalas o FAE? Nawet kieliszek moze miec wplyw.
Chcesz to pij, nie chwal sie tym w necie!
zapraszam do lektury odnośnie cukru i jego szkodliwości można sporo poczytać. Więc kobitki jak ta dbacie o swoje maleństwa to w ciąży oraz jak dzieciaczki później podrosną proszę nie dawajcie im cukru! Szczerze to chyba wolałabym podać już alko. Nie No żart oczywiście ale można to porównać
„Gdybym Ci powiedział, że trzeci środek po alkoholu i papierosach pod względem szybkości i ilości uzależnionych osób na świecie, który sieje w organizmie ludzkim równie poważne zniszczenia jest przez większość ludzi ( w tym dzieci) powszechnie spożywany – bez problemu można go dostać w każdym sklepie – i mało tego – nikt się tym nie przejmuje i nikt o tym nie mówi. Uwierzyłbyś? Gdybym powiedział Ci, ze sam brałeś niejednokrotnie ten “narkotyk” i z 99% prawdopodobieństwem nadal go bierzesz od czasu do czasu, a być może kilka razy dziennie? Nie wierzysz?(...)
Już 1957 roku dr William Coda Martin sklasyfikował cukier rafinowany jako truciznę(...)”
Lavendova, Zuuziia, ingelita lubią tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
kozalia wrote:Zmieniając temat, właśnie bardzo niefortunnie kichnęłam, rany co za ból
wczesniej coś mnie tam może przy takich akcjach lekko w brzuchu zakuło, ale teraz to jakaś masakra, aż się przestraszyłam
dlaczego kichanie boli, może mi ktoś wytłumaczyć ??
Mi się tez zdarza kłucie ale przy pachwinach. Podobno może to być macica bądź jej wiązadła, które się rozciągają.
25.07.2018 🦊
-
justa1509 wrote:Już mam powtórzone badanie i jest idealne.
Bardziej zastanawia mnie jak bardzo nieprawidłowy sposób pobrania wpływa na wynik.
Bardzo! Raz z rana byłam nieprzytomna i się nie podmyłam. Co tam nawychodziło to szokKlementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
kozalia wrote:Wystarczy czytać, z tyłu zawsze drobnym druczkiem musi być podana rzeczywista ilość alkoholu. Niektóre piwa 0% są ohydne i do piwa nie podobne, ale znalazłam jedno, które na prawdę jest 0,0% i to na dodatek pszeniczne, w smaku całkiem spoko
Bavaria Wit, dostępne np. w Auchanie.
Szukałam też wina 0%, ale widziałam tylko raz w Selgrosie:/
Wino białe 0% kupiłam w Auchanie maja duży wybór, ale jak dla mnie to smakowało jak sok winogronowy -
justyna14 wrote:Szczerze? Moze nie zaszkodzi, ale jakby cos to ja bym sobie nie darowala a gadanie , ze stres jest wiekszy bo napic sie nie mozna to to chyba juz pod jakis problem ppdchodzi. Moja trzecia ciaza, nigdy nie sttonilam od alkoholu i to w mocniejszym wydaniu bo lubie whisy, ale jakos nigdy nawet lyka w ciazy nie zrobilam bo jestem dorosla i umiem sie powstrzymac. Lampka dzis nie zaszkodzi a jutro moze dwie juz tak. Nigdy nie zgodze sie na promowanie picia w ciazy ani na palenie papierosow. Chcesz zabijac, zabijaj siebie a nie niewinne dziecko! Moze kolejna g.burza bedzie ale serio jakies granice sa. Chcesz to pij, nie chwal sie tym w neciw bo wstyd!!!
Zgadzam się, nie ma się czym chwalić, a już na pewno nie namawiać do wypicia jak kogoś kusi... To jest jednak używka.vanilia120, justyna14 lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Lavendova wrote:No ewidentnie. Najlepiej ostracyzm i jedyne słuszne zdanie matek polek. Masakra.
Ja byłam wyrodną matką bo powiedziałam że wieszam firany i nienawidzę badania na cukier
Lavendova, kto jak kto, ale większość afer to Twoja sprawkaWybacz, ale Ty zawsze wiesz najlepiej i próbujesz wszystkich usilnie do swojej racji przekonać. Nie zawsze w miłym tonie i nie zawsze badaniami, a tylko swoimi wymysłami
Bez obrazy. Akurat w temacie alkoholu jesteś w miarę cicho, nie wiem czy z braku czasu czy wyrzutów sumienia, ale na mnie naskoczyłaś ostro wielokrotnie. I wcale nie za chwalenie się czymś złym, tylko chociażby za promowanie kp. Zaraz zostałam laktacyjną terrorystką i jakoś wtedy się nie zastanawiałaś czy to jest obraźliwe czy nie.
Nie ogarniam tej naszej społeczności trochę. Tu jest wszystko na opak. Tyle już mam wątków za sobą, kilka przyjaźni stąd, ale nigdy aż takich dziwnych rzeczy nie widziałam nigdzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2018, 02:11
vanilia120, justyna14, d'nusia, Carolline, katka/85, e_mii, Meneksze, chabasse lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Ja tylko chce podtrzymać słowa dziewczyn. Nie ma się co chwalić i promować na dodatek tego na forum ze ktoś wypił sobie szklankę piwa. Dla mnie to jest prymitywne i świadczy o totalnej niedojrzalosci do stanu jakim jest ciaza. Trwa ona na tyle krótko że na prawdę.. można się powstrzymać od picia alkoholu w tym czasie.
Eilleen, justyna14, edwarda20, Mili-lu, Meneksze lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypolkosia wrote:Lavendova, kto jak kto, ale większość afer to Twoja sprawka
Wybacz, ale Ty zawsze wiesz najlepiej i próbujesz wszystkich usilnie do swojej racji przekonać. Nie zawsze w miłym tonie i nie zawsze badaniami, a tylko swoimi wymysłami
Bez obrazy. Akurat w temacie alkoholu jesteś w miarę cicho, nie wiem czy z braku czasu czy wyrzutów sumienia, ale na mnie naskoczyłaś ostro wielokrotnie. I wcale nie za chwalenie się czymś złym, tylko chociażby za promowanie kp. Zaraz zostałam laktacyjną terrorystką i jakoś wtedy się nie zastanawiałaś czy to jest obraźliwe czy nie.
Nie ogarniam tej naszej społeczności trochę. Tu jest wszystko na opak. Tyle już mam wątków za sobą, kilka przyjaźni stąd, ale nigdy aż takich dziwnych rzeczy nie widziałam nigdzie.
Moja droga wystarczy się cofnąć parędziesiat stron do tyłu żeby sie przekonać kto tu na kogo naslakiwal i dlaczego. Napisałaś cos w stylu "kto sie decyduje na dziecko powinien karmić kp inaczej jest wyrodna matka i nie powinien miec dzieci. To nie jest promowanie kp tylko niczym nie podparty terroryzm i ja sie nigdy na takie postawy zgadzac nie zamierzam.
Nigdzie też nie stararalam sie ani nie staram przekonać was do moich racji z tego prostego względu ze jest mi to ganz egal co sobie robicie w domu ze swoimi dziecmi. To raczej wy starałyscie sie przekonywc wszystkich ze np porod sn jest "lepszy" niż cc i ja sie tylko łaskawie z tym nie zgodzilam. Mam swoje zdanie i będę je pisać tak samo jak wy wasze i nie pozwolę na wmawianie jakiś głupot w imieniu bycia uswiecona matka polka i tylko tyle
Chociaż tak jak widzę to wszelkie dyskusje tutaj nie mają sensu więc raczej ogranicze się juz tylko do chichotu przed ekranem jak znowu będzie jakas awantura wymądrzalych mamusiekBo mi to juz serdecznie zwisa i powiewa
A ja 14 tydzień kończę dziś juuupiWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2018, 07:07