X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Zuuziia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Sluchaj, zrob cos dla swiata, nie siej tej glupotu dalej!

Pozwól że nie będziesz mi nic dyktować.
    I przestań się już spinac.

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• katka/85 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziia wrote:
    Wiecie co śmiać mi się chce z waszego braku dystansu i tolerancji.
    Ta dyskusja tylko utwierdza mnie w przekonaniu że poza codziennymi beznadziejnymi awanturami i przekomarzaniem kto ma rację nic więcej się tu nie dzieje.

Przykre.

domyślam się ze wolałabys przeczytać same ochy i achy, że fajnie ze super ale na szczęście nie każdemu tu jeszcze rozum odebralo. a przykry to jest fakt ze na taką głupotę nie ma kary

justyna14, polkosia, vanilia120 lubią tę wiadomość

3jvz2n0an96r1ens.png
    c55fs65gka3iyxy5.png

• Zuuziia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ingelita wrote:
    Nie, nie wiem. Dlatego nie piję, bo tak mi podpowiada rozsądek. Ale za to dość często wcinam fast foody, piję colę, jem za mało warzyw, i nie piję wystarczającej ilości czystej wody, mimo że rozsądek podpowiada mi, że powinnam to zmienić. To, że tu o tym napisałam nie oznacza, że się chwalę i propaguję niezdrową dietę w ciąży. To znaczy, że jestem człowiekiem i mam swoje słabości, jak każda z nas. A jak do tej pory żadna nie napisała nic tak strasznego, żeby po niej jechać jak po łysej kobyle i robić sobie z niej worek do rozładowania hormonalnych emocji. Postępuj zgodnie ze swoim rozsądkiem. Dyskutuj, ale nie obrażaj.

Jak widać nie każda zna umiar.

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• Zolza_ Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziia wrote:
    Wiecie co śmiać mi się chce z waszego braku dystansu i tolerancji.
    Ta dyskusja tylko utwierdza mnie w przekonaniu że poza codziennymi beznadziejnymi awanturami i przekomarzaniem kto ma rację nic więcej się tu nie dzieje.

Przykre.

Tolerancyjna to ja jestem dla innego wyznania czy oreintacji. A ta dyskusja nie ma nic wspólnego z tolerancja. To tak jakbyś mi powiedziala, że sąsiad bije sąsiadkę a ja się mam nie wypowiadac i nie wtrącać tylko być tolerancyjna. No teraz trochę pojechałas.
    Poruszasz temat kontrowersyjny który wiadomo było że wzbudzi emocje i teraz wyjeżdżasz o awanturach która sama sprowokowałas, a potem piszesz że tu tylko awantury. kolejna sprawa nie wiem gdzie Ty codziennie masz tu awantury, raptem 3 tematy na które były różne zdania.
    Przykre to jest to, że chyba po prostu Ci się nudziło i postanowiłaś dolac oliwy do ognia, żeby było o co się pokłócić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 22:47

justyna14, vanilia120, Carolline, Anuleczek lubią tę wiadomość

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziia wrote:
    Pozwól że nie będziesz mi nic dyktować.
    I przestań się już spinac.
    Nie spinam sie, wyrazam swoje stanowisko. Nie dla alkoholu w ciazy!

katka/85, polkosia, vanilia120, pumka1990 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No już już koniec tego bulwersu. Spieniłyście się i lepiej wam teraz? Siedzę i chichocze tutaj z was.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka/85 wrote:
    domyślam się ze wolałabys przeczytać same ochy i achy, że fajnie ze super ale na szczęście nie każdemu tu jeszcze rozum odebralo. a przykry to jest fakt ze na taką głupotę nie ma kary
    Moze sie to kiedys zmieni. I swiadomosc kobiet w tym temacie tez. Tego naszym dzieciom zycze.

7w3d 💔
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Dobrze wiedzieć :-) ja nawet nie kupowałam ale koleżanka mi o nim mówiła. Myślałam o tym jak lato będzie :-)
    Jest np. Warka Radler 0% i Bavaria 0,0%, i to nie ma nawet śladowej ilości:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 23:07

mi88 lubi tę wiadomość

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• AnkaK90 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2018, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Błagam Dziewczyny, każda ilość alko w ciąży może ale nie musi zaszkodzić, ale według mnie ryzyko jest tak duże, że nie warto dla tej szklanki piwa czy kieliszka wina ryzykować. Ja nie potrafiłabym spojrzeć w lustro, gdyby za pare lat okazało się, że zaszkodziłam, bo miałam ochotę... Tak bardzo na chłopski rozum na nasz organizm powiedzmy te 50-60kg szklanka piwa to jest nic ale dla takiego maleństwa co ma ok 10cm to może być bardzo dużo...

Każda ma swój rozum i jest odpowiedzialna za siebie i swoje dziecko, ale proszę nie piszcze, że raz na jakiś czas można. A lekarza, który by mi powiedział, że mogę wypić lampke wina zmieniłabym bardzo szybko.

Edit:
    Jak któraś ma tak dużą ochotę na wino czy piwo to niech zada sobie troche trudu i kupi wyroby bezalkoholowe bo są takie co faktycznie mają 0%

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 22:58

justyna14, polkosia, vanilia120, Carolline, Dooti, Meneksze, Anuleczek, pumka1990 lubią tę wiadomość

TYMEK ur 30.06.2018r. W 34+4tc ❤️
    f2wl2n0aindk2re3.png
  • Zuuziia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ wrote:
    Przykre to jest to, że chyba po prostu Ci się nudziło i postanowiłaś dolac oliwy do ognia, żeby było o co się pokłócić.

Sorry ale jak uważasz że to forum jest po to aby wywoływać tematy do kłótni to powodzenia.
    Mi to nawet na myśl nie przeszło. Każdy temat jest do dyskusji wymiany poglądów ale nie daje podstaw do obrażania drugiego.
    Niestety tutaj mało która potrafi wyrazić swoje zdanie i nie ubliżać innym. Zaraz robi się afera i kłótnia.

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziia wrote:
    Sorry ale jak uważasz że to forum jest po to aby wywoływać tematy do kłótni to powodzenia.
    Mi to nawet na myśl nie przeszło. Każdy temat jest do dyskusji wymiany poglądów ale nie daje podstaw do obrażania drugiego.
    Niestety tutaj mało która potrafi wyrazić swoje zdanie i nie ubliżać innym. Zaraz robi się afera i kłótnia.
    To zmien lokal na bardziej pro promilowy, skoro tu tak zle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 23:01

vanilia120, juwelka lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • katka/85 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    No już już koniec tego bulwersu. Spieniłyście się i lepiej wam teraz? Siedzę i chichocze tutaj z was.

tak dla jasności, po pierwsze jestem absolutnie spokojna. To że dobitnie wyrażam swoje zdanie nie oznacza ze mam problem z kontrolowaniem emocji (i nie martw sie nie dostarczam swojemu dziecku stresu, mysle ze rownez spokojnie zasnę) po drugie ty wolisz chichotac ja reagować na tak poważne tematy gdzie bezpośrednio chodzi o bezpieczeństwo dziecka. jeżeli dla ciebie jest to temat do chichotania to wybacz ale nawet nie będę się z tobą wdawac w dyskusję.

justyna14, AnkaK90, polkosia, vanilia120, Carolline, Meneksze lubią tę wiadomość

3jvz2n0an96r1ens.png
    c55fs65gka3iyxy5.png

• Zuuziia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    To zmien lokal na bardziej pro promilowy, skoro tu tak zle.

Jeśli myślisz że uda Ci się mnie w tym momencie sprowokować to się mylisz!
    Forum jest dla wszystkich czy tobie się to podoba czy nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 23:04

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2018, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ingelita wrote:
    Jest Warka Radler 0%, i to nie ma nawet śladowej ilości:)
    Wystarczy czytać, z tyłu zawsze drobnym druczkiem musi być podana rzeczywista ilość alkoholu. Niektóre piwa 0% są ohydne i do piwa nie podobne, ale znalazłam jedno, które na prawdę jest 0,0% i to na dodatek pszeniczne, w smaku całkiem spoko :) Bavaria Wit, dostępne np. w Auchanie.
    Szukałam też wina 0%, ale widziałam tylko raz w Selgrosie:/

Leticia, ingelita lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziia wrote:
    Moze jest gdzies na bbf forum dla matek pijacych od czasu do czasu bo stres z niepicia jest bardziej szkodliwy i tam Cie lepiej zrozumieja niz tu, takie baby bez tolerancji do alkoholu w ciazy. No straszne jestemy wszczynamy awanture o male piwko czy kieliszek :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 23:08

katka/85, polkosia, vanilia120, angelika1995, juwelka lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Zuuziia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Moze jest gdzies na bbf forum dla matek pijacych od czasu do czasu bo stres z niepicia jest bardziej szkodliwy i tam Cie lepiej zrozumieja niz tu, takie baby bez tolerancji do alkoholu w ciazy. No sttaszne jestemu, wszczynamy awantire o male piwko czy kieliszek :-)

Poszukaj lepiej forum z tematem w którym ciężarne nie dają rady z uderzającymi hormonami.
    A tak wgl jak masz cos do mnie jeszcze to napisz na priv a nie zasmiecasz forum.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 23:09

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• ingelita Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    Wystarczy czytać, z tyłu zawsze drobnym druczkiem musi być podana rzeczywista ilość alkoholu. Niektóre piwa 0% są ohydne i do piwa nie podobne, ale znalazłam jedno, które na prawdę jest 0,0% i to na dodatek pszeniczne, w smaku całkiem spoko :) Bavaria Wit, dostępne np. w Auchanie.
    Szukałam też wina 0%, ale widziałam tylko raz w Selgrosie:/
    Właśnie wyedytowałam tamtego posta, bo mi się o Bavarii przypomniało:) Ale ja piłam jakąś zwykłą.

kozalia lubi tę wiadomość

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2018, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka/85 wrote:
    tak dla jasności, po pierwsze jestem absolutnie spokojna. To że dobitnie wyrażam swoje zdanie nie oznacza ze mam problem z kontrolowaniem emocji (i nie martw sie nie dostarczam swojemu dziecku stresu, mysle ze rownez spokojnie zasnę) po drugie ty wolisz chichotac ja reagować na tak poważne tematy gdzie bezpośrednio chodzi o bezpieczeństwo dziecka. jeżeli dla ciebie jest to temat do chichotania to wybacz ale nawet nie będę się z tobą wdawac w dyskusję.

Oczywiście że do chichotania, śmieszą mnie te wasze bulwersy. I ja tu nie widzę żadnej dyskusji, po prostu napałyście na dziewczynę jak stado wygłodniałych hien żeby się móc trochę powymądrzać i powyzłośliwiać. Dopiero się bedę smiała jak jej dziecko będzie zdrowsze i ładniejsze od waszych o to bedzie dopiero hit forum! ;D

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziia wrote:
    Poszukaj lepiej forum z tematem w którym ciężarne nie dają rady z uderzającymi hormonami.
    A tak wgl jak masz cos do mnie jeszcze to napisz na priv a nie zasmiecasz forum.
    Nie zn cie, moje hormony sa ok, pisze tylko, starajac sie uswiadomic , moze nie ciebie, bo do ciebie to raczej nie dotrze, ale ktos inny bedzie czytal, ze nie ma bezpiecznej ilosci alkoholu w ciazy. Tyle a ciebie poznac nawet bym nie chciala nie mowiac o pisaniu na priv.

katka/85, vanilia120 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • katka/85 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziia wrote:
    niestety. chociaż uważam ze na portalu dla ciężarnych propagowanie picia alkoholu powinno być zakazane, treści tego typu usuwane a ich autorzy blokowani. zdaj sobie sprawę ze twoja zazarta obronę alkoholu w ciąży czyt a ja też młode nieświadome dziewczyny które niestety wiedzę czerpią właśnie z tego typu źródeł i niejedna sobie pomyśli ze piwo w ciąży to nic złego. rób co chcesz ale innym w głowie nie mieszaj. chcesz siebie oszukiwać twoja sprawa ale nie wmawiają innym ze jest to dobre bo nie jest czy ci się to podoba czy nie

justyna14, polkosia, vanilia120, Meneksze lubią tę wiadomość

3jvz2n0an96r1ens.png
    c55fs65gka3iyxy5.png

‹‹ 334 335 336 337 338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ