Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLondyńskieSerduszko wrote:A co sądzicie o 10 letniej dziewczynce która domaga się spania ze starszymi? A jak nie to usypiania jej które trwa 1-1,5h? Mowa o córce mojego M... nie ukrywam irytacji
Z tego co dalej doczytalam to sytuacja tego dziecka nie jest normalna i pewnie dlatego czuje sie samotna odrzucona i potrzebuje takiego kontaktu. Może tęskni za tatą albo jest zazdrosna o ciebie? Albo chce was oboje jako namiastke rodziny której nie ma? Ciężko będziecie mieli jak sie do was wprowadzi, bedziecie musieli wprowadzic jasne zasady zeby to dobrze funkcjonowało i bardzo uważać jaki bedzie jej stosunek do małego.
A też znam taki przypadek gdzie 17 latek chciał spac z matką! Dla mnie to juz komplekt edypa. Tu psycholog albo psychiatra potrzebny. W dodatku byl zazdrosny o matke w kontekcie swojego ojca wlasnego. Chore.
Mój też ma dzieci z poprzedniego małżeństwa ale na szczęście są w polsce i na nieszczęście matka jest tak jebnieta że chce tylko pieniądze a kontaktu nie. Poczekamy bo za kilka lat będą dorośli i wtedy zobaczymy co dalej. Będziemy sie napewno starali ich tu ściągnąć bo na tej zabitej wiosce z tą wariatka to ich nie czeka swietlana przyszłość.LondyńskieSerduszko lubi tę wiadomość
-
Eilleen wrote:A na ile starcza? Bo tak patrzę na ceny i się zastanawiam czy warto kupować czy może jednak coś innego uniwersalnego również dla ciut starszego malucha.
Moja była do 9 kg i przy Klementynie starczyła na około pół roku, ale przy Matyldzi już prawie rok, bo Matylda dużo mniejsza (wolniej rośnie i waga niższa).Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
justa1509 wrote:Kołyski są śliczne, ale właśnie szkoda mi kasy na 3 miesiące, a mamy na tyle kompaktowe mieszkanie, że wystarczy łóżeczko.
Spokojnie starczy na dłużej. Mało które dziecko siada jak ma pół roku. Z resztą jak śpi w Twojej obecności, to nie przeszkadza, bo zdążysz podejść zanim by ewentualnie wstało i wypadłoMoje dziewczyny długo korzystały.
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:A ja myślę o zakupie czegoś w czym maleństwo by mogło być na ogrodzie.. I hmm nie wiem właśnie co to może być.
Ja właśnie mam kołyskę z moskitierąBabyBjorn. Planuję w niej kłaść dużo na dworzu, jak temperatura będzie OK.
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
nick nieaktualnypolkosia wrote:Ja właśnie mam kołyskę z moskitierą
BabyBjorn. Planuję w niej kłaść dużo na dworzu, jak temperatura będzie OK.
A widzisz. Dzięki za info.bo jednak większość czasu latem człowiek jest na dworzu a jak pogoda pozwala to warto korzystać z powietrza.
-
PLPaulina wrote:A ja myślę o zakupie czegoś w czym maleństwo by mogło być na ogrodzie.. I hmm nie wiem właśnie co to może być.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 12:11
PLPaulina, polkosia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKiedyś ktoś pisał tu o wózku baby design husky. Widzę że mają jeszcze lupo i szczerze to na stronie nie widzę wielkiej różnicy między nimi. Jak z wagą i który bardziej do miasta?
Podoba mi sie jescze anex sport, musze go isc zmacac bo na necie ma jakies dziwne sliskie materialy obiciowe
Macie juz faworyty wózkowe? -
U nas kryterium stawia teren - las. Szukanie nie jest proste bo zależy nam na sporych kołach i obecnie wybór padł na http://www.navington.com/shop/caravel/
Będziemy jeszcze szukać sklepów gdzie będzie można nim pojeździć i zobaczyć jak sprawdzają się te koła -
nick nieaktualnyjusta1509 wrote:U nas kryterium stawia teren - las. Szukanie nie jest proste bo zależy nam na sporych kołach i obecnie wybór padł na http://www.navington.com/shop/caravel/
Będziemy jeszcze szukać sklepów gdzie będzie można nim pojeździć i zobaczyć jak sprawdzają się te koła
U mnie to samo. Musi być stabilny i mocny..
Do miasta jeżdżę od święta a przede wszystkim będę po okolicy chodzić..
Też najlepiej w sklepie pomacac. Sąsiadka ma tako i jest zadowolona. -
Nam ten navington najbardziej się podoba i ma skrętne koła, co w tego typu wózkach jest rzadko. Wybór kolorów nie jest jakoś powalający, ale royal sand nam sie najbardziej podoba i pewnie zostaniemy przy tym wyborze
W mieście też będziemy rzadko, więcej po trudnym terenie. -
Ania241188 wrote:My mamy skrętne koła i przedewszystkim duże koła. Prowadzi się super lekko. Nawet na zakupach jedną ręka prowadziłam wózek a w drugiej zakupy
Mąż chciał najpierw trójkołowy, ale nie podoba mi się w nim to, że spacerówka musi być przodem do kierunku jazdy. A na początku to wiadomo, że trzeba mieć dziecko na oku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 12:53
-
Mi od początku spodobał się quinny mood czarny z białym stelazem. Innego nie kupie
Jednym przyciskiem stelaz się rozkłada. Gondola składana ma płasko. Lubię zgrabne krzeselka . Lekki zwrotny. Juz widzialam ubranko do wozka na zime.
Minus do 3.5 roku bo np. Corka w ogole nie lubila chodzic z kolei siostra jak miala 1.5 to w ogole siedziec nie chciala. W lutym juz trzeba przejsc na spacerówke ale w sumie chyba wiekszosc wozkow glebokich jest do 6 m.z.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 13:01
LondyńskieSerduszko, Ada2405 lubią tę wiadomość
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r