X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LondyńskieSerduszko wrote:
    A co sądzicie o 10 letniej dziewczynce która domaga się spania ze starszymi? A jak nie to usypiania jej które trwa 1-1,5h? Mowa o córce mojego M... nie ukrywam irytacji

Z tego co dalej doczytalam to sytuacja tego dziecka nie jest normalna i pewnie dlatego czuje sie samotna odrzucona i potrzebuje takiego kontaktu. Może tęskni za tatą albo jest zazdrosna o ciebie? Albo chce was oboje jako namiastke rodziny której nie ma? Ciężko będziecie mieli jak sie do was wprowadzi, bedziecie musieli wprowadzic jasne zasady zeby to dobrze funkcjonowało i bardzo uważać jaki bedzie jej stosunek do małego.

A też znam taki przypadek gdzie 17 latek chciał spac z matką! Dla mnie to juz komplekt edypa. Tu psycholog albo psychiatra potrzebny. W dodatku byl zazdrosny o matke w kontekcie swojego ojca wlasnego. Chore.

Mój też ma dzieci z poprzedniego małżeństwa ale na szczęście są w polsce i na nieszczęście matka jest tak jebnieta że chce tylko pieniądze a kontaktu nie. Poczekamy bo za kilka lat będą dorośli i wtedy zobaczymy co dalej. Będziemy sie napewno starali ich tu ściągnąć bo na tej zabitej wiosce z tą wariatka to ich nie czeka swietlana przyszłość.

LondyńskieSerduszko lubi tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    A na ile starcza? Bo tak patrzę na ceny i się zastanawiam czy warto kupować czy może jednak coś innego uniwersalnego również dla ciut starszego malucha.

Moja była do 9 kg i przy Klementynie starczyła na około pół roku, ale przy Matyldzi już prawie rok, bo Matylda dużo mniejsza (wolniej rośnie i waga niższa).

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Kołyski są śliczne, ale właśnie szkoda mi kasy na 3 miesiące, a mamy na tyle kompaktowe mieszkanie, że wystarczy łóżeczko.

Spokojnie starczy na dłużej. Mało które dziecko siada jak ma pół roku. Z resztą jak śpi w Twojej obecności, to nie przeszkadza, bo zdążysz podejść zanim by ewentualnie wstało i wypadło ;) Moje dziewczyny długo korzystały.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kołyska jest fajna jak ktoś ma też dom, czy duże mieszkanie, a ja mam 2 kroki z pokoju do pokoju :)
    A łóżeczko siostra nam obiecała bo ma w piwnicy niepotrzebne już :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja myślę o zakupie czegoś w czym maleństwo by mogło być na ogrodzie.. I hmm nie wiem właśnie co to może być. :D

• Zolza_ Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Existenz wrote:
    Mój gin się nie pomylił. Harmony właśnie potwierdziło. Płeć żeńska.. huraaa

A wyniki wporzadku?

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Trisomie niskie tylko brak danych przy hormonach Ale to już lekarz poinformował mnie wcześniej przez tel.

Zolza_, d'nusia lubią tę wiadomość

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    A ja myślę o zakupie czegoś w czym maleństwo by mogło być na ogrodzie.. I hmm nie wiem właśnie co to może być. :D

Ja właśnie mam kołyskę z moskitierą :) BabyBjorn. Planuję w niej kłaść dużo na dworzu, jak temperatura będzie OK.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • niedograna Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hormony działają ;) wystarczy chwila, żeby popłakać się z byle powodu.

Iva79 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Ja właśnie mam kołyskę z moskitierą :) BabyBjorn. Planuję w niej kłaść dużo na dworzu, jak temperatura będzie OK.

A widzisz. Dzięki za info. :) bo jednak większość czasu latem człowiek jest na dworzu a jak pogoda pozwala to warto korzystać z powietrza. :)

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Myśmy mieli łóżeczko turystyczne i na to moskitera. Łóżeczko turystyczne fajna rzecz bo skladasz raz dwa. I na wyjazdy różne zabieralismy, jak gdzies nocowalismy jak już starsza byla.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 12:11

PLPaulina, polkosia lubią tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś ktoś pisał tu o wózku baby design husky. Widzę że mają jeszcze lupo i szczerze to na stronie nie widzę wielkiej różnicy między nimi. Jak z wagą i który bardziej do miasta?
    Podoba mi sie jescze anex sport, musze go isc zmacac bo na necie ma jakies dziwne sliskie materialy obiciowe :/

Macie juz faworyty wózkowe?

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kryterium stawia teren - las. Szukanie nie jest proste bo zależy nam na sporych kołach i obecnie wybór padł na http://www.navington.com/shop/caravel/
    Będziemy jeszcze szukać sklepów gdzie będzie można nim pojeździć i zobaczyć jak sprawdzają się te koła

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy po córce a jej dokupimy dostawke do wózka z oparciem i pasami

Ada2405 lubi tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    U nas kryterium stawia teren - las. Szukanie nie jest proste bo zależy nam na sporych kołach i obecnie wybór padł na http://www.navington.com/shop/caravel/
    Będziemy jeszcze szukać sklepów gdzie będzie można nim pojeździć i zobaczyć jak sprawdzają się te koła

U mnie to samo. Musi być stabilny i mocny..
    Do miasta jeżdżę od święta a przede wszystkim będę po okolicy chodzić..

Też najlepiej w sklepie pomacac. Sąsiadka ma tako i jest zadowolona.

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam ten navington najbardziej się podoba i ma skrętne koła, co w tego typu wózkach jest rzadko. Wybór kolorów nie jest jakoś powalający, ale royal sand nam sie najbardziej podoba i pewnie zostaniemy przy tym wyborze :)
    W mieście też będziemy rzadko, więcej po trudnym terenie.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy skrętne koła i przedewszystkim duże koła. Prowadzi się super lekko. Nawet na zakupach jedną ręka prowadziłam wózek a w drugiej zakupy

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ostatnio wpadł w oko x-lander x-move. Dookoła nas ciągle budowy, droga utwardzana, ale dziura na dziurze co chwilę wychodzi. Nie będzie łatwo :)

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    My mamy skrętne koła i przedewszystkim duże koła. Prowadzi się super lekko. Nawet na zakupach jedną ręka prowadziłam wózek a w drugiej zakupy
    A jaki wózek macie? Pamiętasz nazwę?

Mąż chciał najpierw trójkołowy, ale nie podoba mi się w nim to, że spacerówka musi być przodem do kierunku jazdy. A na początku to wiadomo, że trzeba mieć dziecko na oku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 12:53

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi od początku spodobał się quinny mood czarny z białym stelazem. Innego nie kupie
    Jednym przyciskiem stelaz się rozkłada. Gondola składana ma płasko. Lubię zgrabne krzeselka . Lekki zwrotny. Juz widzialam ubranko do wozka na zime.
    Minus do 3.5 roku bo np. Corka w ogole nie lubila chodzic z kolei siostra jak miala 1.5 to w ogole siedziec nie chciala. W lutym juz trzeba przejsc na spacerówke ale w sumie chyba wiekszosc wozkow glebokich jest do 6 m.z.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 13:01

LondyńskieSerduszko, Ada2405 lubią tę wiadomość

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
‹‹ 350 351 352 353 354 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ