Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LondyńskieSerduszko wrote:
    A co sądzicie o 10 letniej dziewczynce która domaga się spania ze starszymi? A jak nie to usypiania jej które trwa 1-1,5h? Mowa o córce mojego M... nie ukrywam irytacji

Z tego co dalej doczytalam to sytuacja tego dziecka nie jest normalna i pewnie dlatego czuje sie samotna odrzucona i potrzebuje takiego kontaktu. Może tęskni za tatą albo jest zazdrosna o ciebie? Albo chce was oboje jako namiastke rodziny której nie ma? Ciężko będziecie mieli jak sie do was wprowadzi, bedziecie musieli wprowadzic jasne zasady zeby to dobrze funkcjonowało i bardzo uważać jaki bedzie jej stosunek do małego.

A też znam taki przypadek gdzie 17 latek chciał spac z matką! Dla mnie to juz komplekt edypa. Tu psycholog albo psychiatra potrzebny. W dodatku byl zazdrosny o matke w kontekcie swojego ojca wlasnego. Chore.

Mój też ma dzieci z poprzedniego małżeństwa ale na szczęście są w polsce i na nieszczęście matka jest tak jebnieta że chce tylko pieniądze a kontaktu nie. Poczekamy bo za kilka lat będą dorośli i wtedy zobaczymy co dalej. Będziemy sie napewno starali ich tu ściągnąć bo na tej zabitej wiosce z tą wariatka to ich nie czeka swietlana przyszłość.

LondyńskieSerduszko lubi tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    A na ile starcza? Bo tak patrzę na ceny i się zastanawiam czy warto kupować czy może jednak coś innego uniwersalnego również dla ciut starszego malucha.

Moja była do 9 kg i przy Klementynie starczyła na około pół roku, ale przy Matyldzi już prawie rok, bo Matylda dużo mniejsza (wolniej rośnie i waga niższa).

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Kołyski są śliczne, ale właśnie szkoda mi kasy na 3 miesiące, a mamy na tyle kompaktowe mieszkanie, że wystarczy łóżeczko.

Spokojnie starczy na dłużej. Mało które dziecko siada jak ma pół roku. Z resztą jak śpi w Twojej obecności, to nie przeszkadza, bo zdążysz podejść zanim by ewentualnie wstało i wypadło ;) Moje dziewczyny długo korzystały.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kołyska jest fajna jak ktoś ma też dom, czy duże mieszkanie, a ja mam 2 kroki z pokoju do pokoju :)
    A łóżeczko siostra nam obiecała bo ma w piwnicy niepotrzebne już :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja myślę o zakupie czegoś w czym maleństwo by mogło być na ogrodzie.. I hmm nie wiem właśnie co to może być. :D

• Zolza_ Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Existenz wrote:
    Mój gin się nie pomylił. Harmony właśnie potwierdziło. Płeć żeńska.. huraaa

A wyniki wporzadku?

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Trisomie niskie tylko brak danych przy hormonach Ale to już lekarz poinformował mnie wcześniej przez tel.

Zolza_, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    A ja myślę o zakupie czegoś w czym maleństwo by mogło być na ogrodzie.. I hmm nie wiem właśnie co to może być. :D

Ja właśnie mam kołyskę z moskitierą :) BabyBjorn. Planuję w niej kłaść dużo na dworzu, jak temperatura będzie OK.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • niedograna Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hormony działają ;) wystarczy chwila, żeby popłakać się z byle powodu.

Iva79 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Ja właśnie mam kołyskę z moskitierą :) BabyBjorn. Planuję w niej kłaść dużo na dworzu, jak temperatura będzie OK.

A widzisz. Dzięki za info. :) bo jednak większość czasu latem człowiek jest na dworzu a jak pogoda pozwala to warto korzystać z powietrza. :)

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Myśmy mieli łóżeczko turystyczne i na to moskitera. Łóżeczko turystyczne fajna rzecz bo skladasz raz dwa. I na wyjazdy różne zabieralismy, jak gdzies nocowalismy jak już starsza byla.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 12:11

nick nieaktualny, polkosia lubią tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś ktoś pisał tu o wózku baby design husky. Widzę że mają jeszcze lupo i szczerze to na stronie nie widzę wielkiej różnicy między nimi. Jak z wagą i który bardziej do miasta?
    Podoba mi sie jescze anex sport, musze go isc zmacac bo na necie ma jakies dziwne sliskie materialy obiciowe :/

Macie juz faworyty wózkowe?

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kryterium stawia teren - las. Szukanie nie jest proste bo zależy nam na sporych kołach i obecnie wybór padł na http://www.navington.com/shop/caravel/
    Będziemy jeszcze szukać sklepów gdzie będzie można nim pojeździć i zobaczyć jak sprawdzają się te koła

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy po córce a jej dokupimy dostawke do wózka z oparciem i pasami

Ada2405 lubi tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    U nas kryterium stawia teren - las. Szukanie nie jest proste bo zależy nam na sporych kołach i obecnie wybór padł na http://www.navington.com/shop/caravel/
    Będziemy jeszcze szukać sklepów gdzie będzie można nim pojeździć i zobaczyć jak sprawdzają się te koła

U mnie to samo. Musi być stabilny i mocny..
    Do miasta jeżdżę od święta a przede wszystkim będę po okolicy chodzić..

Też najlepiej w sklepie pomacac. Sąsiadka ma tako i jest zadowolona.

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam ten navington najbardziej się podoba i ma skrętne koła, co w tego typu wózkach jest rzadko. Wybór kolorów nie jest jakoś powalający, ale royal sand nam sie najbardziej podoba i pewnie zostaniemy przy tym wyborze :)
    W mieście też będziemy rzadko, więcej po trudnym terenie.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy skrętne koła i przedewszystkim duże koła. Prowadzi się super lekko. Nawet na zakupach jedną ręka prowadziłam wózek a w drugiej zakupy

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ostatnio wpadł w oko x-lander x-move. Dookoła nas ciągle budowy, droga utwardzana, ale dziura na dziurze co chwilę wychodzi. Nie będzie łatwo :)

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    My mamy skrętne koła i przedewszystkim duże koła. Prowadzi się super lekko. Nawet na zakupach jedną ręka prowadziłam wózek a w drugiej zakupy
    A jaki wózek macie? Pamiętasz nazwę?

Mąż chciał najpierw trójkołowy, ale nie podoba mi się w nim to, że spacerówka musi być przodem do kierunku jazdy. A na początku to wiadomo, że trzeba mieć dziecko na oku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 12:53

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi od początku spodobał się quinny mood czarny z białym stelazem. Innego nie kupie
    Jednym przyciskiem stelaz się rozkłada. Gondola składana ma płasko. Lubię zgrabne krzeselka . Lekki zwrotny. Juz widzialam ubranko do wozka na zime.
    Minus do 3.5 roku bo np. Corka w ogole nie lubila chodzic z kolei siostra jak miala 1.5 to w ogole siedziec nie chciala. W lutym juz trzeba przejsc na spacerówke ale w sumie chyba wiekszosc wozkow glebokich jest do 6 m.z.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 13:01

LondyńskieSerduszko, Ada2405 lubią tę wiadomość

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
‹‹ 350 351 352 353 354 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ