X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • LondyńskieSerduszko Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co sądzicie o 10 letniej dziewczynce która domaga się spania ze starszymi? A jak nie to usypiania jej które trwa 1-1,5h? Mowa o córce mojego M... nie ukrywam irytacji

3jgx9jcgsbc0lwer.png
    3jvzjw4zl5cjzvox.png
    03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
    mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
    Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    9-letni syn mojej koleżanki z pracy tez zasypia z nią. Mama musi się przebrać w piżamę, położyć razem z nim i poczekać aż zaśnie... nawet jak gdzieś wychodzą z mężem, to mimo Make-upu i fryzury do łóżka musi wskoczyć.
    Dzieci są różne i potrzebują rożnej dawki czułości, ale hm...

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zostanę przy łóżeczku + fotelik bujaczek do salonu, czy gdzie tam akurat będę. My też mamy mała sypialnię ale jak dostawimy łóżko do ściany to się zmieścimy :)

Gdzieś za max 2 lata powinniśmy skończyć budowę domu czyli małe będzie miało 1,5 roku żeby się nauczyć samo spać :)

A 10 latka to już powinna sama chciec spać, innych problemów z nią nie ma? Nie szantazuje żeby z nią zostawać, wychodzi do koleżanek?

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mój brat też nie chce sam spać, a ma 15 lat. Z łózka rodzice się go pozbyli, ale z pokoju nie. Boi się spać sam. Jako małe dziecko mail bujną wyobraźnię i czegoś w nocy się wystraszył i nie pójdzie sam do pokoju. Ja też bardzo długo oswajałam się ze spaniem sama w pokoju. Nie można zmuszać bo efekt będzie jeszcze gorszy, do tej decyzji dziecko musi samo dojrzeć też, oczywiście mówię o tych większych dzieciach :) Bo te małe to szybko się oswajają z nową sytuacją

Carolline lubi tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Ale mój brat też nie chce sam spać, a ma 15 lat. Z łózka rodzice się go pozbyli, ale z pokoju nie. Boi się spać sam. Jako małe dziecko mail bujną wyobraźnię i czegoś w nocy się wystraszył i nie pójdzie sam do pokoju. Ja też bardzo długo oswajałam się ze spaniem sama w pokoju. Nie można zmuszać bo efekt będzie jeszcze gorszy, do tej decyzji dziecko musi samo dojrzeć też, oczywiście mówię o tych większych dzieciach :) Bo te małe to szybko się oswajają z nową sytuacją
    Serio? 15 lat i spi w pokoju z rodzicami?

7w3d 💔
  • Ithildin Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Nie chciałabym, żeby to zabrzmiało złośliwie, ale jakby 15 latek chciał spać ze mną w pokoju, zamiast mieć własny, bo się boi spać sam, to pomyślałabym o psychologu, bo w tym wieku to człowiek raczej uważa, że starzy są głupi i niech mu wszyscy dadzą święty spokój, bo on już w zasadzie dorosły ;) No i chyba bym zwariowała. My na początku będziemy mieszkać w kawalerce, dom kończy się budować, mamy nadzieję, że do końca roku zrobimy go na tyle, żeby się przeprowadzić i wtedy będę starała się odstawić już dziecko do oddzielnego pokoju.

LondyńskieSerduszko, justyna14, polkosia, Anuleczek lubią tę wiadomość

p19ugywljhfa9tgr.png

Aniołek 27.09.2017 - 9 tydzień
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pumka1990 wrote:
    Dziewczyny ja w stresie.... Dziś na 11 mam USG. Mam nadzieję, że przepuklina pępowinowa zniknęła. I że wszystko inne ok. Ostatnio mam brak jakichkolwiek objawów ciązowych, mam wrażenie, że brzuch mi tez zmalał... No cóż... Zobaczymy jutro co i jak :)
    Trzymamy kciuki. Nie martw się
    . Ja też nie czuje się w ciąży
    . Brzuch od 3 tyg taki sam dla mnie wielki Ale w luźnych ubraniach nikt nie zauważy. Jeszcze nawet córka 9 letnia nie wie. Codziennie słucham serca i to mnie uspokaja..też mam kosz po córce i na początek będę używała bo mało miejsca zajmuje jest na kółkach i bujany

pumka1990 lubi tę wiadomość

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mój brat nie uważa rodziców za starych. wręcz przeciwnie, za mamą w ogień by skoczył. U nas jest też inna sytuacja, zawsze dom był pełen ludzi, a teraz nagle został on sam z rodzicami i wcześniej nie miał możliwości mieć innego pokoju bo nie było miejsca. Wydaje mi się też, że jest to kwestia związania się z rodzicami im silniejsza jest więź, tym ciężej pójść sobie.
    Ja też na etapie gimnazjum zmieniłam pokój na swój, bo wtedy dopiero siostra się wyprowadziła i nie przyjeżdżała co chwilę do domu i na prawdę nic mi się nie stało :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z innej beczki, wczoraj popłakałam się na Minionkach :D Na sam koniec, jak był ślub Gru :D

Dooti lubi tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png

Wysłany: 19 lutego 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas córka partnera tak jak wspomniałam domaga się spania z nami bądź godzinnego usypiania jej ale poza tym raczej nie ma z nią większych problemów. No może dla mnie jest problemem to ze wydaje mi się bardzo przebiegła ;/ w wieku 10 lat potrafi wypomnieć ojcu ze chce dostać mieszkanie które obecnie wynajmujemy... albo dopytuje o sprawy typu polisy, pieniądze itd... w tym wieku? ;/ nie jest to moje dziecko i martwi mnie ze kiedyś zdominuje mojego partnera ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 09:42

lu.iza lubi tę wiadomość

3jgx9jcgsbc0lwer.png
    3jvzjw4zl5cjzvox.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LondyńskieSerduszko wrote:
    U nas córka partnera tak jak wspomniałam domaga się spania z nami bądź godzinnego usypiania jej ale poza tym raczej nie ma z nią większych problemów. No może dla mnie jest problemem to ze wydaje mi się bardzo przebiegła ;/ w wieku 10 lat potrafi wypomnieć ojcu ze chce dostać mieszkanie które obecnie wynajmujemy... albo dopytuje o sprawy typu polisy, pieniądze itd... w tym wieku? ;/ nie jest to moje dziecko i martwi mnie ze kiedyś zdominuje mojego partnera ;/
    Faktycznie jest obeznana w temacie. Może wynika to z dziecięcej zazdrości? Dzieciom różne pomysły do głowy przychodzą

polkosia lubi tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak kontakty z matka dziewczynki? Bi szczerze, to dziecko w wieku 10 lat samo na pewno na to nue woadli, tylko ktos takie pytania podsuwa, ale rozmawiam przy niej o tym. Tak mi sie wydaje. Gdyby miala 15/16 lat to jeszcze ale 10 latka? Mysle, ze te pytania wlasnie wynikaja z czegos co slyszala.

polkosia lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    A tak z innej beczki, wczoraj popłakałam się na Minionkach :D Na sam koniec, jak był ślub Gru :D

Ja dziś rano popłakałam się przy książce. Nie wiem jak ją skończę :p

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37

Wysłany: 19 lutego 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JUSTA1509
    JUSTYNA14

Dziewczyny dobrze myślicie bo jej matka nie jest za ciekawą osobą... ma całkowicie odebrane prawa a widuje się z nią tylko gdy mała jest u dziadków którzy są rodzina zastępcza póki mój M corki sądownie nie odzyska....pewnie nakładają jej głupot do głowy... bardzo ciężkie jest wychowanie dziecka które mamy w jeden weekend co 2 tygodnie.... ciężko w 2 dni coś wbić do głowy jak zaraz znowu 2 tygodnie u dziadków i kontakt z stukniętą mamusią.... z drugiej str obecnie cieszę się ze mała jeszcze nie mieszka z nami na stałe, bo jak się urodzi nasze dzieciatko to chciałabym pobyć tak poprostu z naszą trójką.. ja, partner i synuś...
    Ogólnie mam z jego córa dobry kontakt i staram się jej zastępować mamę ale jednak jak to nie swoje dziecko to instynkt tez nie jest na 100%....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 10:18

3jgx9jcgsbc0lwer.png
    3jvzjw4zl5cjzvox.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti wrote:
    Ja dziś rano popłakałam się przy książce. Nie wiem jak ją skończę :p
    Ja się wczoraj popłakałam przy wykładowcy, jak miałam poprawiać ocenę-.-

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Nie chciałam polubić tylko zacytować :: z tymi pieniędzmi to może mama ja namawia żeby tak wymuszała? A kwestia spania w tym wieku tez może być spowodowana rozwodem rodziców i zaburzeniem poczucia bezpieczeństwa, stad może to wynikać

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w piątek byłam na greyu, ryczałam jak brali ślub, jak się zaręczyli, a na końcu jak było pokazane ich dziecko jak biegnie i ona w drugiej ciąży to puściłam taka bekse! Bo u nas akurat będzie podobna różnica wieku :)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Ja w piątek byłam na greyu, ryczałam jak brali ślub, jak się zaręczyli, a na końcu jak było pokazane ich dziecko jak biegnie i ona w drugiej ciąży to puściłam taka bekse! Bo u nas akurat będzie podobna różnica wieku :)
    Ja tak samo ryczalam;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 11:23

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się tylko wzruszam jak dzieci widzę. Co jest wybitnie dziwne, bo zawsze z daleka od nich brr.

Leticia lubi tę wiadomość

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin się nie pomylił. Harmony właśnie potwierdziło. Płeć żeńska.. huraaa

Ithildin, polkosia, chabasse, e_mii, PLPaulina, niedograna, Ania241188, Kasiaja, justyna14, marcela123, d'nusia, myszeczka89, AnkaK90, lu.iza, Marta..a, Carolline, kozalia, Leticia, pumka1990, Eilleen, Iva79, siuLa, LondyńskieSerduszko, Gypsy lubią tę wiadomość

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
‹‹ 349 350 351 352 353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ