Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
A co sądzicie o 10 letniej dziewczynce która domaga się spania ze starszymi? A jak nie to usypiania jej które trwa 1-1,5h? Mowa o córce mojego M... nie ukrywam irytacji
03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100 -
9-letni syn mojej koleżanki z pracy tez zasypia z nią. Mama musi się przebrać w piżamę, położyć razem z nim i poczekać aż zaśnie... nawet jak gdzieś wychodzą z mężem, to mimo Make-upu i fryzury do łóżka musi wskoczyć.
Dzieci są różne i potrzebują rożnej dawki czułości, ale hm...
-
Ja zostanę przy łóżeczku + fotelik bujaczek do salonu, czy gdzie tam akurat będę. My też mamy mała sypialnię ale jak dostawimy łóżko do ściany to się zmieścimy
Gdzieś za max 2 lata powinniśmy skończyć budowę domu czyli małe będzie miało 1,5 roku żeby się nauczyć samo spać
A 10 latka to już powinna sama chciec spać, innych problemów z nią nie ma? Nie szantazuje żeby z nią zostawać, wychodzi do koleżanek?6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Ale mój brat też nie chce sam spać, a ma 15 lat. Z łózka rodzice się go pozbyli, ale z pokoju nie. Boi się spać sam. Jako małe dziecko mail bujną wyobraźnię i czegoś w nocy się wystraszył i nie pójdzie sam do pokoju. Ja też bardzo długo oswajałam się ze spaniem sama w pokoju. Nie można zmuszać bo efekt będzie jeszcze gorszy, do tej decyzji dziecko musi samo dojrzeć też, oczywiście mówię o tych większych dzieciach
Bo te małe to szybko się oswajają z nową sytuacją
Carolline lubi tę wiadomość
-
justa1509 wrote:Ale mój brat też nie chce sam spać, a ma 15 lat. Z łózka rodzice się go pozbyli, ale z pokoju nie. Boi się spać sam. Jako małe dziecko mail bujną wyobraźnię i czegoś w nocy się wystraszył i nie pójdzie sam do pokoju. Ja też bardzo długo oswajałam się ze spaniem sama w pokoju. Nie można zmuszać bo efekt będzie jeszcze gorszy, do tej decyzji dziecko musi samo dojrzeć też, oczywiście mówię o tych większych dzieciach
7w3d 💔 -
justa1509 wrote:Ale mój brat też nie chce sam spać, a ma 15 lat. Z łózka rodzice się go pozbyli, ale z pokoju nie. Boi się spać sam. Jako małe dziecko mail bujną wyobraźnię i czegoś w nocy się wystraszył i nie pójdzie sam do pokoju. Ja też bardzo długo oswajałam się ze spaniem sama w pokoju. Nie można zmuszać bo efekt będzie jeszcze gorszy, do tej decyzji dziecko musi samo dojrzeć też, oczywiście mówię o tych większych dzieciach
No i chyba bym zwariowała. My na początku będziemy mieszkać w kawalerce, dom kończy się budować, mamy nadzieję, że do końca roku zrobimy go na tyle, żeby się przeprowadzić i wtedy będę starała się odstawić już dziecko do oddzielnego pokoju.
LondyńskieSerduszko, justyna14, polkosia, Anuleczek lubią tę wiadomość
Aniołek 27.09.2017 - 9 tydzień -
pumka1990 wrote:Dziewczyny ja w stresie.... Dziś na 11 mam USG. Mam nadzieję, że przepuklina pępowinowa zniknęła. I że wszystko inne ok. Ostatnio mam brak jakichkolwiek objawów ciązowych, mam wrażenie, że brzuch mi tez zmalał... No cóż... Zobaczymy jutro co i jak
. Ja też nie czuje się w ciąży
. Brzuch od 3 tyg taki sam dla mnie wielki Ale w luźnych ubraniach nikt nie zauważy. Jeszcze nawet córka 9 letnia nie wie. Codziennie słucham serca i to mnie uspokaja..też mam kosz po córce i na początek będę używała bo mało miejsca zajmuje jest na kółkach i bujanypumka1990 lubi tę wiadomość
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
No mój brat nie uważa rodziców za starych. wręcz przeciwnie, za mamą w ogień by skoczył. U nas jest też inna sytuacja, zawsze dom był pełen ludzi, a teraz nagle został on sam z rodzicami i wcześniej nie miał możliwości mieć innego pokoju bo nie było miejsca. Wydaje mi się też, że jest to kwestia związania się z rodzicami im silniejsza jest więź, tym ciężej pójść sobie.
Ja też na etapie gimnazjum zmieniłam pokój na swój, bo wtedy dopiero siostra się wyprowadziła i nie przyjeżdżała co chwilę do domu i na prawdę nic mi się nie stało -
U nas córka partnera tak jak wspomniałam domaga się spania z nami bądź godzinnego usypiania jej ale poza tym raczej nie ma z nią większych problemów. No może dla mnie jest problemem to ze wydaje mi się bardzo przebiegła ;/ w wieku 10 lat potrafi wypomnieć ojcu ze chce dostać mieszkanie które obecnie wynajmujemy... albo dopytuje o sprawy typu polisy, pieniądze itd... w tym wieku? ;/ nie jest to moje dziecko i martwi mnie ze kiedyś zdominuje mojego partnera ;/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 09:42
lu.iza lubi tę wiadomość
LondyńskieSerduszko wrote:U nas córka partnera tak jak wspomniałam domaga się spania z nami bądź godzinnego usypiania jej ale poza tym raczej nie ma z nią większych problemów. No może dla mnie jest problemem to ze wydaje mi się bardzo przebiegła ;/ w wieku 10 lat potrafi wypomnieć ojcu ze chce dostać mieszkanie które obecnie wynajmujemy... albo dopytuje o sprawy typu polisy, pieniądze itd... w tym wieku? ;/ nie jest to moje dziecko i martwi mnie ze kiedyś zdominuje mojego partnera ;/
polkosia lubi tę wiadomość
-
LondyńskieSerduszko wrote:U nas córka partnera tak jak wspomniałam domaga się spania z nami bądź godzinnego usypiania jej ale poza tym raczej nie ma z nią większych problemów. No może dla mnie jest problemem to ze wydaje mi się bardzo przebiegła ;/ w wieku 10 lat potrafi wypomnieć ojcu ze chce dostać mieszkanie które obecnie wynajmujemy... albo dopytuje o sprawy typu polisy, pieniądze itd... w tym wieku? ;/ nie jest to moje dziecko i martwi mnie ze kiedyś zdominuje mojego partnera ;/
polkosia lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
justa1509 wrote:A tak z innej beczki, wczoraj popłakałam się na Minionkach
Na sam koniec, jak był ślub Gru
Ja dziś rano popłakałam się przy książce. Nie wiem jak ją skończę :pNasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
JUSTA1509
JUSTYNA14
Dziewczyny dobrze myślicie bo jej matka nie jest za ciekawą osobą... ma całkowicie odebrane prawa a widuje się z nią tylko gdy mała jest u dziadków którzy są rodzina zastępcza póki mój M corki sądownie nie odzyska....pewnie nakładają jej głupot do głowy... bardzo ciężkie jest wychowanie dziecka które mamy w jeden weekend co 2 tygodnie.... ciężko w 2 dni coś wbić do głowy jak zaraz znowu 2 tygodnie u dziadków i kontakt z stukniętą mamusią.... z drugiej str obecnie cieszę się ze mała jeszcze nie mieszka z nami na stałe, bo jak się urodzi nasze dzieciatko to chciałabym pobyć tak poprostu z naszą trójką.. ja, partner i synuś...
Ogólnie mam z jego córa dobry kontakt i staram się jej zastępować mamę ale jednak jak to nie swoje dziecko to instynkt tez nie jest na 100%....Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 10:18
Nie chciałam polubić tylko zacytować :: z tymi pieniędzmi to może mama ja namawia żeby tak wymuszała? A kwestia spania w tym wieku tez może być spowodowana rozwodem rodziców i zaburzeniem poczucia bezpieczeństwa, stad może to wynikać
-
lu.iza wrote:Ja w piątek byłam na greyu, ryczałam jak brali ślub, jak się zaręczyli, a na końcu jak było pokazane ich dziecko jak biegnie i ona w drugiej ciąży to puściłam taka bekse! Bo u nas akurat będzie podobna różnica wieku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 11:23
-
Mój gin się nie pomylił. Harmony właśnie potwierdziło. Płeć żeńska.. huraaa
Ithildin, polkosia, chabasse, e_mii, PLPaulina, niedograna, Ania241188, Kasiaja, justyna14, marcela123, d'nusia, myszeczka89, AnkaK90, lu.iza, Marta..a, Carolline, kozalia, Leticia, pumka1990, Eilleen, Iva79, siuLa, LondyńskieSerduszko, Gypsy lubią tę wiadomość
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r