X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia jestem tego samego zdania. Ja czasem juz nawet corki do lozeczka nie odkladalam bo zanim pocyckala 30 min to ja zasnelam po 1,5 godz juz chciala i taka cala noc. Takze pol przytna to pierwsze 2 msc chodzilam, a gdzie tu latac jeszcze z pokoju do pokoju. Corke do pokoju do syna przeniwslismy jak miala 8 msc i w nocy jadla juz tylko maks 2 razy i wtedy to juz q ogole go nie ruszal jej placz.

Teraz tez planujemy lozeczko w sypialni.

polkosia lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa8902 wrote:
    Hej Dziewczyny tez mi sie podoba taki kosz mojzesza, ale wydaje mi sie dosc maly i do krotkiego ewentualnego uzytku, ale jest piekny.

Ja dzis wyladowalam na izbie przyjec z krwawieniem :( po usg okazalo sie ze wszystko jest ok, nie wiadomo skad sie wzielo, najprawdopodobniej przez leki na rozrzedzenie krwi, teraz mam tylko plamienie, ale co ja sie stresu najadlam :( w II trymestrze juz mialo byc spokojniej...
    Wspolczuje przezyc. Dobrze, ze wszystko dobrze sie skonczylo.

7w3d 💔
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia ponoć tak mówią, że jak jedno jest grzeczne to drugie nadrabia i odwrotnie ;-) więc jest szansa dla Ciebie, a dla mnie, mam nadzieje, niekoniecznie :-) W sumie to Damian dał mi popalić ale to było 14 lat temu więc już zapomniałam ;-) No i ciekawa jestem czy samopoczucie matki w ciąży ma znaczenie, bo z Antkiem to byłam oazą spokoju nic nie było w stanie mnie zdenerwować nawet nastoletni syn ;-) teraz też staram się być spokojna ale mam momenty słabości, chociaż dzisiejsza pobudka była mega: Mój „osioł” wstał z Antosiem i razem siedzieli w salonie żebym mogła sobie pospać jednak nie dane mi było bo nagle słyszę huk i mojego przejętego „Tosiek coś ty zrobił!” lecę do salonu a tam kawa wylana na dywan 0dash2.gif upewniłam się tylko, że Tosiek się nie poparzył i poszłam dalej „gnić” do sypialni zostawiajac go z tym sprzątaniem 04icon_rotfl.gif nie wiem w jaki sposób ale dywan doprał ;-)

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To rzeczywiście Antoś to anioł. U mnie rozlane płyny są na porządku dziennym - do tego stopnia, że nie piorę kanapy od razu jak zachlapie, tylko czekam aż mi się nazbiera :D i nie muszę długo czekać xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2018, 21:17

Kasiaja lubi tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Klementyna jadła z zegarkiem w ręku co 1,5h, także byłam nieprzytomna. Za to budziła się tylko lekko postękując :) Matylda znów jadła tylko 2x w nocy, od urodzenia (niestety po pół roku jej się odmieniło i teraz je nieraz srylion razy, a raczej wisi), a jak się budziła, to od razu wrzask jakby ją ze skóry obdzierali. Może dlatego u nas tak długo wybudzała Klementynę. Wiadomo, każde dziecko inne.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    To rzeczywiście Antoś to anioł. U mnie rozlane płyny są na porządku dziennym - do tego stopnia, że nie piorę kanapy od razu jak zachlapie, tylko czekam aż mi się nazbiera :D i nie muszę długo czekać xD
    Haha dobre to było 0rofl.gif aż mój się popatrzył na mnie jak zaczęłam się śmiać do telefonu :-D

17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dopiero teraz zajarzyłam, że wczoraj zaczął mi się drugi trymestr 036.gif ale ze mnie nieogar 035.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2018, 22:05

17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już kupiłam kosz shnuggle :) piękny jest :) u nas mały tez na początku spał w łóżeczku, do momentu aż pewnego dnia usłyszeliśmy małe stęknięcie, poszliśmy zobaczyć czy spi a on cały zarzygany (nie ulalo mu się tylko wymiotował długo aż wylądowaliśmy w szpitalu z podejrzeniem Rota) leżał na pleckach bo nie umiał się przekręcać, cud ze się nie zadławił swoimi wymiocinami! Od tego czasu spi z nami w łóżku żeby mieć nad nim pełna kontrole

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2018, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja zamawiam takiego aniołka jak Antoś Kasiaji :) Strasza mi dała w kość, młodsza spała w nocy ciekawe jak teraz.

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ten kosz to w zasadzie w jakim celu? Bardziej do postawienia w salonie żeby tam dziecko położyć w ciągu dnia?

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    A ten kosz to w zasadzie w jakim celu? Bardziej do postawienia w salonie żeby tam dziecko położyć w ciągu dnia?

Ja właśnie kołyskę miałam w salonie :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 02:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja w stresie.... Dziś na 11 mam USG. Mam nadzieję, że przepuklina pępowinowa zniknęła. I że wszystko inne ok. Ostatnio mam brak jakichkolwiek objawów ciązowych, mam wrażenie, że brzuch mi tez zmalał... No cóż... Zobaczymy jutro co i jak :)

polkosia, Ania241188, LondyńskieSerduszko, katka/85, Kasiaja, vanilia120, Anuleczek lubią tę wiadomość

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Ja właśnie kołyskę miałam w salonie :)
    A na ile starcza? Bo tak patrzę na ceny i się zastanawiam czy warto kupować czy może jednak coś innego uniwersalnego również dla ciut starszego malucha.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pumka1990 wrote:
    Dziewczyny ja w stresie.... Dziś na 11 mam USG. Mam nadzieję, że przepuklina pępowinowa zniknęła. I że wszystko inne ok. Ostatnio mam brak jakichkolwiek objawów ciązowych, mam wrażenie, że brzuch mi tez zmalał... No cóż... Zobaczymy jutro co i jak :)
    Trzymam kciuki :-)

pumka1990 lubi tę wiadomość

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja miała niecałe 3 miesiące jak zaczęła kręcić bączki po łóżeczku (główka mniej więcej zostawała w miejscu, a nóżkami tak przebierała, że wędrowała dookoła niej). I to chyba byłby ten moment, kiedy kosz lub kołyskę trzeba zastąpić czymś większym?

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2018, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze to nawet nie pamiętam do kiedy miała kolyske. Napewno jak już siada czy próbuje wstawać ale chyba predzej nawet, może ze 4-5 miesięcy. Moja kolyska taka mała nie była dobrze jej sie tam spało, sama zasypiala.

Pumka kciuki za wizytę:)

• Aradia*** Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy synku zapierałam sie rękami i nogami,ze dziecko nie będzie spało z nami w łożku jednak plany planami a mały do dzisiaj nie ma zamiaru wyprowadzić sie do siebie . Na początku bardzo sprawdziło nam sie łóżeczko Next2me czyli dostawka do łóżka . Dziecko jest na wyciągnięcie ręki a nie zajmuje miejsca na materacu.

polkosia, Carolline, Anuleczek lubią tę wiadomość

qdkk4z17vp90lfbe.png
    m3sxgov390omtlvc.png
  • niedograna Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz synek spał przez pierwsze pół roku w łóżeczku u nas w sypialni. Później zrobiliśmy mu oddzielny pokój.

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kołyski są śliczne, ale właśnie szkoda mi kasy na 3 miesiące, a mamy na tyle kompaktowe mieszkanie, że wystarczy łóżeczko.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też uważam że w sypialni to najwygodniej. Ale miejsca brak. Chyba że z sufitu spuszczane łóżeczko będziemy mieli. :D :D

Kupując mieszkanie jakoś ten pokój wydawał się większy. Potem gdy przyszło łóżko, szafa to brak miejsca się zrobił. :)

Krzywda mi się nie stanie jak się przeniose do pokoju dziecka. Mąż chociaż będzie szczęśliwy że do pracy wyspac się może. :D :D :D

Wczoraj trochę brzuch mnie bolał. Więc magnez + nospa i leżenie. :D
    Ciąża nie widoczna u mnie, nie czuje ruchów dziecka- to się człowiek denerwuje jak coś się dzieje. :) :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 08:23

‹‹ 348 349 350 351 352 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ