X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia jestem tego samego zdania. Ja czasem juz nawet corki do lozeczka nie odkladalam bo zanim pocyckala 30 min to ja zasnelam po 1,5 godz juz chciala i taka cala noc. Takze pol przytna to pierwsze 2 msc chodzilam, a gdzie tu latac jeszcze z pokoju do pokoju. Corke do pokoju do syna przeniwslismy jak miala 8 msc i w nocy jadla juz tylko maks 2 razy i wtedy to juz q ogole go nie ruszal jej placz.

Teraz tez planujemy lozeczko w sypialni.

polkosia lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa8902 wrote:
    Hej Dziewczyny tez mi sie podoba taki kosz mojzesza, ale wydaje mi sie dosc maly i do krotkiego ewentualnego uzytku, ale jest piekny.

Ja dzis wyladowalam na izbie przyjec z krwawieniem :( po usg okazalo sie ze wszystko jest ok, nie wiadomo skad sie wzielo, najprawdopodobniej przez leki na rozrzedzenie krwi, teraz mam tylko plamienie, ale co ja sie stresu najadlam :( w II trymestrze juz mialo byc spokojniej...
    Wspolczuje przezyc. Dobrze, ze wszystko dobrze sie skonczylo.

7w3d 💔
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia ponoć tak mówią, że jak jedno jest grzeczne to drugie nadrabia i odwrotnie ;-) więc jest szansa dla Ciebie, a dla mnie, mam nadzieje, niekoniecznie :-) W sumie to Damian dał mi popalić ale to było 14 lat temu więc już zapomniałam ;-) No i ciekawa jestem czy samopoczucie matki w ciąży ma znaczenie, bo z Antkiem to byłam oazą spokoju nic nie było w stanie mnie zdenerwować nawet nastoletni syn ;-) teraz też staram się być spokojna ale mam momenty słabości, chociaż dzisiejsza pobudka była mega: Mój „osioł” wstał z Antosiem i razem siedzieli w salonie żebym mogła sobie pospać jednak nie dane mi było bo nagle słyszę huk i mojego przejętego „Tosiek coś ty zrobił!” lecę do salonu a tam kawa wylana na dywan 0dash2.gif upewniłam się tylko, że Tosiek się nie poparzył i poszłam dalej „gnić” do sypialni zostawiajac go z tym sprzątaniem 04icon_rotfl.gif nie wiem w jaki sposób ale dywan doprał ;-)

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To rzeczywiście Antoś to anioł. U mnie rozlane płyny są na porządku dziennym - do tego stopnia, że nie piorę kanapy od razu jak zachlapie, tylko czekam aż mi się nazbiera :D i nie muszę długo czekać xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2018, 21:17

Kasiaja lubi tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Klementyna jadła z zegarkiem w ręku co 1,5h, także byłam nieprzytomna. Za to budziła się tylko lekko postękując :) Matylda znów jadła tylko 2x w nocy, od urodzenia (niestety po pół roku jej się odmieniło i teraz je nieraz srylion razy, a raczej wisi), a jak się budziła, to od razu wrzask jakby ją ze skóry obdzierali. Może dlatego u nas tak długo wybudzała Klementynę. Wiadomo, każde dziecko inne.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    To rzeczywiście Antoś to anioł. U mnie rozlane płyny są na porządku dziennym - do tego stopnia, że nie piorę kanapy od razu jak zachlapie, tylko czekam aż mi się nazbiera :D i nie muszę długo czekać xD
    Haha dobre to było 0rofl.gif aż mój się popatrzył na mnie jak zaczęłam się śmiać do telefonu :-D

17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dopiero teraz zajarzyłam, że wczoraj zaczął mi się drugi trymestr 036.gif ale ze mnie nieogar 035.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2018, 22:05

17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już kupiłam kosz shnuggle :) piękny jest :) u nas mały tez na początku spał w łóżeczku, do momentu aż pewnego dnia usłyszeliśmy małe stęknięcie, poszliśmy zobaczyć czy spi a on cały zarzygany (nie ulalo mu się tylko wymiotował długo aż wylądowaliśmy w szpitalu z podejrzeniem Rota) leżał na pleckach bo nie umiał się przekręcać, cud ze się nie zadławił swoimi wymiocinami! Od tego czasu spi z nami w łóżku żeby mieć nad nim pełna kontrole

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2018, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja zamawiam takiego aniołka jak Antoś Kasiaji :) Strasza mi dała w kość, młodsza spała w nocy ciekawe jak teraz.

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ten kosz to w zasadzie w jakim celu? Bardziej do postawienia w salonie żeby tam dziecko położyć w ciągu dnia?

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    A ten kosz to w zasadzie w jakim celu? Bardziej do postawienia w salonie żeby tam dziecko położyć w ciągu dnia?

Ja właśnie kołyskę miałam w salonie :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 02:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja w stresie.... Dziś na 11 mam USG. Mam nadzieję, że przepuklina pępowinowa zniknęła. I że wszystko inne ok. Ostatnio mam brak jakichkolwiek objawów ciązowych, mam wrażenie, że brzuch mi tez zmalał... No cóż... Zobaczymy jutro co i jak :)

polkosia, Ania241188, LondyńskieSerduszko, katka/85, Kasiaja, vanilia120, Anuleczek lubią tę wiadomość

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Ja właśnie kołyskę miałam w salonie :)
    A na ile starcza? Bo tak patrzę na ceny i się zastanawiam czy warto kupować czy może jednak coś innego uniwersalnego również dla ciut starszego malucha.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pumka1990 wrote:
    Dziewczyny ja w stresie.... Dziś na 11 mam USG. Mam nadzieję, że przepuklina pępowinowa zniknęła. I że wszystko inne ok. Ostatnio mam brak jakichkolwiek objawów ciązowych, mam wrażenie, że brzuch mi tez zmalał... No cóż... Zobaczymy jutro co i jak :)
    Trzymam kciuki :-)

pumka1990 lubi tę wiadomość

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja miała niecałe 3 miesiące jak zaczęła kręcić bączki po łóżeczku (główka mniej więcej zostawała w miejscu, a nóżkami tak przebierała, że wędrowała dookoła niej). I to chyba byłby ten moment, kiedy kosz lub kołyskę trzeba zastąpić czymś większym?

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2018, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze to nawet nie pamiętam do kiedy miała kolyske. Napewno jak już siada czy próbuje wstawać ale chyba predzej nawet, może ze 4-5 miesięcy. Moja kolyska taka mała nie była dobrze jej sie tam spało, sama zasypiala.

Pumka kciuki za wizytę:)

• Aradia*** Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy synku zapierałam sie rękami i nogami,ze dziecko nie będzie spało z nami w łożku jednak plany planami a mały do dzisiaj nie ma zamiaru wyprowadzić sie do siebie . Na początku bardzo sprawdziło nam sie łóżeczko Next2me czyli dostawka do łóżka . Dziecko jest na wyciągnięcie ręki a nie zajmuje miejsca na materacu.

polkosia, Carolline, Anuleczek lubią tę wiadomość

qdkk4z17vp90lfbe.png
    m3sxgov390omtlvc.png
  • niedograna Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz synek spał przez pierwsze pół roku w łóżeczku u nas w sypialni. Później zrobiliśmy mu oddzielny pokój.

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kołyski są śliczne, ale właśnie szkoda mi kasy na 3 miesiące, a mamy na tyle kompaktowe mieszkanie, że wystarczy łóżeczko.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też uważam że w sypialni to najwygodniej. Ale miejsca brak. Chyba że z sufitu spuszczane łóżeczko będziemy mieli. :D :D

Kupując mieszkanie jakoś ten pokój wydawał się większy. Potem gdy przyszło łóżko, szafa to brak miejsca się zrobił. :)

Krzywda mi się nie stanie jak się przeniose do pokoju dziecka. Mąż chociaż będzie szczęśliwy że do pracy wyspac się może. :D :D :D

Wczoraj trochę brzuch mnie bolał. Więc magnez + nospa i leżenie. :D
    Ciąża nie widoczna u mnie, nie czuje ruchów dziecka- to się człowiek denerwuje jak coś się dzieje. :) :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 08:23

‹‹ 348 349 350 351 352 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ