Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Marta spokojnie, nie musi być widać
U mnie właśnie w okolicy pępka jest wybrzuszenie, jak leżę w wannie to brzuch mam nad wodą, ot taka wysepka
Ale każdy mówi że nie widać.
Ja nie wymiotowałam prawie wcale, a dzisiaj rano po wodzie... W ogóle co rano mam taki kaszel, uczucie, że cos zalega w przełyku. Jak zacznę kaszleć to zaraz biegne do łazienki -
Leticia wrote:Syska89, trzymam kciuki za amniopunkcję, bo chyba dzisiaj masz, prawda? Oby poszło sprawnie i bezbolesnie, trzymaj się! I daj znać po wszystkim!
d'nusia, Leticia, chabasse, Marta..a, AnkaK90, Eilleen, Gypsy lubią tę wiadomość
-
syska89 wrote:Jestem juz po, mam sie oszczedzac,przez pierwsze 48 h , na,szczescie poszlo sprawnie i w sumie bezbolesnie, tylko przerazajaca cala procedura jalowosc , igla .. doplacilam do szybszego wyniku fish wiec mam nadzieje ze do piatku wynik.
syska89 lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
justyna14 wrote:Czu ktoras z Was tez tak dziwnie reaguje na zelazo ze zamiast zaparc jest wrecz rozwolnienie? Zastanawi sie czy to nie jakies nieporzadane dzialanie juz.
W sumie u mnie jest podobnie. Też na początku miałam trochę problem z zaparciami a teraz jak zaczelam przyjmować wit z żelazem to jest zupełnie inaczej. W ogóle mam wrażenie, że się gorzej czuję po ich polknieciu. Poczekam jeszcze do wizyty W przyszłym tygodniu jak tak dalej będzie to pomyśle nad zmianą na coś innego.Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
U mnie niestety brzuch juz tak większy. A w pierwszej ciąży też tak koło 21 tygodnia zaczęło byc cos tam widać. Teraz tak wygląda jakbym nie schudła po ciąży. Tego etapu nie lubię bo wygląda jakby człowiek był utyty a nie w ciąży i ludzie pewnie sobie myślą a nie schudła po ciąży
. Jak juz brzuszek taki fajny okrągły ciążowy bedzie to bedzie inaczej:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 12:49
-
justyna14 wrote:Zazdroszcze juz tej pewnosci co do plci. Jestem mega ciekawa co tam u mnie rosnie
ja też jestem mega ciekawa, dlatego na usg prenatalnym spytałam gin, czy cos juz moze nam powiedzieć. Powiedział, ze jego zdaniem bedzie chłopiec. Z kolei mężowi śniło sie ze bedzie dziewczynka
Napięcie rośnie -
Ja mam duży brzuch
ale w sumie od poprzedniej ciąży nie minęło dużo czasu i organizm „pamięta” gdzie te wszystkie bebechy poprzesuwać. Rozstępują się przed macicą jak morze przed Mojzeszem
Ania241188, vanilia120, Kasiaja, Anuleczek, Iva79, jej odbicie lubią tę wiadomość
-
gosia.kak wrote:ja też jestem mega ciekawa, dlatego na usg prenatalnym spytałam gin, czy cos juz moze nam powiedzieć. Powiedział, ze jego zdaniem bedzie chłopiec. Z kolei mężowi śniło sie ze bedzie dziewczynka
Napięcie rośniepolkosia lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
W poprzedniej ciąży startowałam z wagu 52kg i przytyłam uwaga uwaga 20kg
nie zalowalam sobie
z tym ze mialam duzo wod no ale mała była malutka 2.8kg ale za to 55cm. Pierwsze 10kg szybko zeszło. Teraz jak zaszłam w ciążę to miałam 55kg i mam nadzieję że tyle nie przybiore. Tylko ja sie bardzo dobrze czuje. Nigdy nie zwymiotowalam i apetyt dopisuje:D tylko teraz sie pilnuje żeby tyle nie jeść
-
Śniło mi się dzisiaj, że pojechaliśmy z mężem do Włoch. W hotelu okazało się, że dostaliśmy pokój szerokości wąskiego łóżka, maluteńki. W dodatku sedes był pod spodem i trzeba to łóżko było podnieść, żeby skorzystać. Myślałam, że pójdziemy z awanturą na recepcję, ale nagle mój mąż zaczął się wspinać na małe okno, które było nad łóżkiem i wylazł na dach. Ja za nim, a tam przepiękny widok na morze i schodzące do niego potężne góry. Zdążyłam się zachwycić widokiem, jak zorientowałam się, że mam w nosie małe ślimaki. Wkurzyłam się na Włochów z ochrony obiektu, bo to na pewno oni mnie tym zarazili. Poszłam więc do nich i zaczęłam na nich smarkac małymi, pomarańczowymi śliniaczkami, które po wysmarknięciu z nosa mnożyły się na nowo.
What is wrong with me?Qumish, nesssssa, Ithildin, edytkaa93, ingelita, Anuleczek lubią tę wiadomość
-
justyna14 wrote:zazwyczaj jest tak, że ja mówią,że chłopak to chłopak zostaje, to dziewczynki ewentualnie w chłopców się zmieniają, ale róznie może jeszcze byc
Znam 2 przypadki że miały być dziewczynki a w dniu porodu chlopakii cała wyprawka od nowa
u mnie też okolo 18 tygodnia mówiła że chyba chłopak a za 2 tygodnie okazało że dziewczynka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 13:01
-
U mnie na prenatalnych powiedział, że dziewczę i jest dziewczę
Z tym brzuchem, to jak ktoś mnie nie znał wcześniej, to myśli, ze po prostu mam lekką oponkę (przed ciążą nieskromnie się przyznam, że miałam deseczkę), a brat mojego męża to w ogóle mówi, że nie widać jakbym była w ciąży, bo on myśli, ze kobieta OD RAZU ma taki wielki brzuch jak w 9 miesiącu
w ogóle chłop nie ma pojęcia, że dziecko rośnie stopniowo.
Ja też się nie mogę doczekać pierwszych ruchówRównież mam łożysko na przedniej ściance + pierwsza ciąża = pewnie późne poczucie tych ruchów
Dziewczyny kupujecie już jakieś ciuszki dla Waszych maleństw? Wiem, ze większość z Was ma po poprzednich pociechach pewnie -
Hej.
Wydaje mi się, że odnalazłam swój sposób na zaparcia - więc się dzielę.. może komuś też pomoże. Od tygodnia regularnie biorę probiotyk i od 3 dni codziennie jestem w wc, więc uznaję że jak na razie: pomaga!
Ja od poczatku ciazy biorę Pregna Plus-a tam jest żelazo, więc domyslam sie ze u mnie to sie mogło przyczynic do większych zaparć.
W temacie naszych badań prenatalnych, rozmawiałam z jeszcze jednym lekarzem, który 'wrzucił' wszystkie moje wyniki do 3 różnych kalkulatorów. Ryzyko trisomii szalało od 1:kilkaset do 1: kilkadziesiat tysięcy. Twierdzi, że nadal różni lekarze stosują różne metody pomiaru. Jedni mierzą kość nosową, inni nawet nie oceniają jej obecności.. a i tak wszystko to tylko statystyki.
Z tego wszystkiego postanowiliśmy jednak dla świętego spokoju zrobić NIFTY - czekamy na wynikichabasse, Iva79 lubią tę wiadomość
-
Leticia wrote:Śniło mi się dzisiaj, że pojechaliśmy z mężem do Włoch. W hotelu okazało się, że dostaliśmy pokój szerokości wąskiego łóżka, maluteńki. W dodatku sedes był pod spodem i trzeba to łóżko było podnieść, żeby skorzystać. Myślałam, że pójdziemy z awanturą na recepcję, ale nagle mój mąż zaczął się wspinać na małe okno, które było nad łóżkiem i wylazł na dach. Ja za nim, a tam przepiękny widok na morze i schodzące do niego potężne góry. Zdążyłam się zachwycić widokiem, jak zorientowałam się, że mam w nosie małe ślimaki. Wkurzyłam się na Włochów z ochrony obiektu, bo to na pewno oni mnie tym zarazili. Poszłam więc do nich i zaczęłam na nich smarkac małymi, pomarańczowymi śliniaczkami, które po wysmarknięciu z nosa mnożyły się na nowo.
What is wrong with me?
Leticia - sen mistrzowski
Mi też ostatnio śnią się wariackie historie, bardzo wyraźnie i realistycznie -
myszeczka89 wrote:U mnie na prenatalnych powiedział, że dziewczę i jest dziewczę
Z tym brzuchem, to jak ktoś mnie nie znał wcześniej, to myśli, ze po prostu mam lekką oponkę (przed ciążą nieskromnie się przyznam, że miałam deseczkę), a brat mojego męża to w ogóle mówi, że nie widać jakbym była w ciąży, bo on myśli, ze kobieta OD RAZU ma taki wielki brzuch jak w 9 miesiącu
w ogóle chłop nie ma pojęcia, że dziecko rośnie stopniowo.
Ja też się nie mogę doczekać pierwszych ruchówRównież mam łożysko na przedniej ściance + pierwsza ciąża = pewnie późne poczucie tych ruchów
Dziewczyny kupujecie już jakieś ciuszki dla Waszych maleństw? Wiem, ze większość z Was ma po poprzednich pociechach pewnie
Nie kupuje narazie. Pierwszą wyprawke też robilam nieśmiało koło 30 tygodnia. Nie chciałam się spieszyć. I tak wiadomo pierwsze ciuszki trzeba kupić i tak nowe bo u nas np. mala ulewala i nie nadają się dla drugiego dzieciątka. Teraz też nie będę się spieszyć z wyprawka choć wiem że to bardzo kusi jak sie widzi pelno malych slicznych ubranekzwlaszcza jak pierwsze dzieciatko:)
-
I np malej zostawilam na pamiatke pierwsze spiochy, pampersa (oczywiscie nie uzytego
) smoczek oraz kupilam jej ksiazke "moje pierwsze 5 lat" i wpisuje wazne wydarzenia. Wszystkie pierwsze razy. Pierwsze ząbki kroczki sciecie wloskow itd. Fajna pamiatka
Anuleczek lubi tę wiadomość