Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMyślę nad takimi bodziakami z H&M, http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0418545015.html
ale kurde, jaki rozmiar mam kupić do cholery56 nie będzie za duże na początek? Hmm, wiem, głupie pytanie - to zależy jaki duży się maluszek urodzi... jak sobie radzicie z dobieraniem rozmiaru w ciemno?
paulka86 lubi tę wiadomość
-
Lavendova wrote:CRL 66,2 mm
BPD 23,1 mm
teraz tak zwróciłam uwagę co ta głowa taka wielka przy górnej granicy normy ;/
No właśnie oto mi chodzi... I trochę się martwiłam. Niby lekarz mówił, że ok, ale u mnie przy CRL 65 mm, BPD jest 23 mm...Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
Dziewczyny właśnie odebrałam wyniki Pappy...trzy tygodnie czekania. Kosmos po prostu, ale przynajmniej są dobre
Trisomia 21: ryzyko podst. 1:461, skorygowane 1:9213
Trisomia 18: podst. 1:1134, skorygowane 1:16290
Trisomia 13: podst. 1:3554, skoryg. <1:20000
Pumka mój klusek przy CRL 65,5mm miał BPD 20,7mm
Też się szykuję na Lidla we czwartekWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 17:17
Mmma, Kasiaja, PLPaulina, d'nusia, Gypsy lubią tę wiadomość
Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
nick nieaktualnypumka1990 wrote:No właśnie oto mi chodzi... I trochę się martwiłam. Niby lekarz mówił, że ok, ale u mnie przy CRL 65 mm, BPD jest 23 mm...
U mnie też nic nie mówił... No nie wiem zapytam go na następnej wizycie czyli połówkowym. Tutaj znalazłam jakieś normy:
https://parenting.pl/12-tydzien-ciazy
wg tego nie jest tak źle, do 95 centyla jeszcze nam daleko.pumka1990 lubi tę wiadomość
-
syska89 wrote:Jestem juz po, mam sie oszczedzac,przez pierwsze 48 h , na,szczescie poszlo sprawnie i w sumie bezbolesnie, tylko przerazajaca cala procedura jalowosc , igla .. doplacilam do szybszego wyniku fish wiec mam nadzieje ze do piatku wynik.
Można wiedzieć dlaczego miałaś amnio? Bo chyba coś przeoczyłam.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
justyna14 wrote:zazwyczaj jest tak, że ja mówią,że chłopak to chłopak zostaje, to dziewczynki ewentualnie w chłopców się zmieniają, ale róznie może jeszcze byc
Koleżanka męża z pracy do 6 miesiąca była pewna (upewniana przez lekarzy), że będzie chłopakOkazało się, że jednak dziewczyna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 17:55
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
kozalia wrote:Myślę nad takimi bodziakami z H&M, http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0418545015.html
ale kurde, jaki rozmiar mam kupić do cholery56 nie będzie za duże na początek? Hmm, wiem, głupie pytanie - to zależy jaki duży się maluszek urodzi... jak sobie radzicie z dobieraniem rozmiaru w ciemno?
Moja starsza nie była najmniejsza, bo 3700 urodzona, 56 cm, a rozmiar 56 nosiła bity miesiąc. Za to młodsza 4390 i 57 cm i od razu 62. Jednak w większości dzieci rodzą się z wagą poniżej 4kg i spokojnie kilka 56 możesz kupićWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 19:34
kozalia lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
wow, dziewczyny szybko zaczynacie zakupy! Niezle
Czy ja jestem jedyna, która z takimi rzeczami jak ciuszki, bodziaki, itp., chce zaczekać do 20-25 tygodnia?
Dla mnie kupowanie takich rzeczy to na razie kosmosvanilia120, Anuleczek lubią tę wiadomość
-
Lavendova wrote:Patrzcie na to, łóżeczko leżaczek i krzesełko w jednym wymiennie:
https://www.icoo.de/collection/grow-with-me-1-2-3
https://dino.sklep.pl/nowy/3-w-1-icoo-grow-with-me-123-lezaczeklozeczkokrzeselko-w-jednym-2016-p-17289.html
Widziałam ze chicco tez zrobiło teraz coś podobnego
-
kozalia wrote:Myślę nad takimi bodziakami z H&M, http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0418545015.html
Mój synek jak się urodził miał 57 cm i 3340, nie lubię dzieci w za dużych pozawijanycj ciuchach wiec kupiłam kilka sztuk rozmiaru 50 z hm i chodził w nich ponad miesiącte h&m rzeczy wypadają większe...
siuLa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny za podpowiedzi. Zamówiłam póki co 62cm - najwyżej będzie na później.
gosia.kak wrote:wow, dziewczyny szybko zaczynacie zakupy! Niezle
Czy ja jestem jedyna, która z takimi rzeczami jak ciuszki, bodziaki, itp., chce zaczekać do 20-25 tygodnia?
Dla mnie kupowanie takich rzeczy to na razie kosmos
Szczerze przyznam, że jeszcze 4 dni temu też to był dla mnie kosmos i absurd, ale udzieliła mi się chyba forumowa gorączkaJak teściowa zaczęła mnie nakręcać, że będą ciuszki w lidlu dla niemowlaków, to się zjeżyłam, bo planowałam tam kupić co najwyżej ciuchy ciążowe, bo dla małego będzie jeszcze czas. Pewnie takie promo będzie jeszcze do sierpnia z 3 razy
Ale przespałam się z tym i w sumie nie zaszkodzi coś kupić
Ale większość rzeczy planuje kupować dużo później, jak będę wiedziała co za płeć, więc spokojnie nie jesteś sama
-
nesssssa wrote:Ja dzisiaj odpalam notes hahaha. Serio tyle tutaj cennych rad od was, że muszę sobie to spisać bo za chwilę pogubię wątek
a jestem tak zielona w temacie, że bardziej się chyba nie da. Ani rodzeństwa, ani żadnych małych dzieci, którymi bym się gdzieś mogła kiedyś zajmować
nesssssa lubi tę wiadomość
-
Co do bodZiakow z lidla ja osobiście nie polecam, przy noworodku nie miałam wiec może jak się nie kręci jest ok, ale teraz jak synek jest większy i w nich spi bo traktuje je jako pidżamki to przez to ze nie maja zapiec przy szyji tylko te zakładki, zjeżdżają mu z ramion i czasem aż tak sie rozciągną ze ma całe ramie na wierzchu i pół ręki
spodenki są super (takie bawełniane) do spania bo maja fajna nie uciskającą gumę, do chodzenia tez nie bo spadają
-
Ja też się wybieram w czwartek do lidla:) byłam też w poniedziałek po drodze i jak zobaczyłam co się działo przy kurtkach na promocji to nawet mi się nie chce tego komentować... I to nie byłam z samego rana jak to większość ludzi ma w zwyczaju żeby upolować najlepsze sztuki tylko byłam koło południa.. Ale jadę z mamą więc jakoś to będzie, choć wątpie żeby na dziecięce i ciążowe było też tyle chętnych, przynajmniej narazie się tak pocieszam:) nie wiem czy kupię coś dla maluszka bo wszystko wydaje mi się albo dla dziewczynek albo dla chłopców. Zawsze chciałam żeby moje dziecko było ubrane raczej w kolorowe rzeczy a nie np. szare...17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Ja poczekam jeszcze dłużej.
Mała miała 55cm i ciuszki na 56cm były ok. A dzieci tak szybko rosną że raz dwa się wymienia na większe rozmiaryWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 18:30
-
-
Ja w pierwszej ciąży zaczęłam kompletować wyprawkę po połówkowych. Nie znam jeszcze płci, ale jak będzie dziewczynka, to wszystko mam
A jak chłopiec, to moja przyjaciółka rodzi za dwa miesiące, więc tez pewnie dużo dostanę po jej synku. Więc tym razem budżetowo będzie, mam nadzieję
Nasza córka urodziła się ze wzrostem chyba 57 cm i rozmiar 56 był dobry przez miesiąc. Później 62 starczył na kolejne 2 miesiące. Wszędzie mówią, żeby nie kupować dużo, bo dziecko szybko rośnie, ale z drugiej strony jak dużo ulewa, to potrafi zużyć 5 zmian ciuszków dziennieMoim zdaniem lepiej nie inwestować w bardzo drogie ciuszki, ale mieć pod dostatkiem takich po prostu wystarczającej jakości. Dopiero od rozmiaru 80 (u nas to było jakieś 7 miesięcy) można liczyć, że dziecko ponosi dłużej niż 2-3 miesiące i zacząć kupować coś extra