Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witajcie dziewczyny w 14 tygodniu i 2 trymestrze !
Apropos wózka. Mieszkam na wsi wiec drogi są różne. Dla pierwszej córki wybralismy wozek Riko Nano. Ma pompowane duze kola, duża gondole, lekko sie prowadzi mimo skretnych kol. Chociaż ja wolalam prowadzic wozek z zablokowanymi kolami. Jestem z tego wozka bardzo zadowolona. Kupilam 3w1 i to byl jedyny blad. Spcerowka jest ogromna jak czolg wiec szybko kupilismy zgrabniejsza. I nosidelko porazka poniewaz mialo zle umiejscowiony uchwyt. Jak nioslam małą to miala głowę nizej pupy -
No to ja syndromu wicia gniazda jeszcze nie mam i z pewnością jak dla mnie na jakiekolwiek zakupy jest zdecydowanie za wcześnie.Z córka zaczęłam kompletować wszystko jak poczułam taka potrzebę- po 30 tc.Jedynie wózek kupiliśmy wcześniej.Co do bodziaków z Lidla- No ja nie polecam.Rozmiarowka ogromna, po praniu robiły się krótkie i szerokie i miały ogromne te „dekolty”.Legginsy dla starszaków-owszem niezniszczalne.Do Lidla wybieram się po coś ciążowego i ewentualnie poduszkę bo moja mała ukradła mi moja stara i zostałam bez...
Co do łóżeczek- my dostaliśmy od znajomych dostawkę do łóżka , wiec łóżeczko powędruje na dół żebym miała maleństwo na oku.Nie umiałabym zasnąć nie mając dziecka na oku wiec podziwiam i zazdroszczę odwagi oddelegowania noworodka do innego pokoju.
Zwolenniczka przegrzewania tez nie jestem, wręcz przeciwnie u mnie w domu mamy od 19,5 do 20,5 stopni, jedynie u córki w pokoju ktory jest „zewnętrzny” mamy 18,6 pomimo grzejnika ustawionego na maksa...i mała tez się rozkopuje.Ale za to nie choruje- mamy w przedszkolu wręcz mnie pytają co ja jej podaje bo Ola nigdy nie choruje..
Za to mnie dopadło chyba zapalenie gardła...lodow mi się zachciało i masz babo placek...Bol gardła potęguje wymioty...dziś na wadze -4 kg.Zaczynam nie wierzyć ze będzie lepiej...
Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
Moje serduszko Olcia 12.03.2014
Aniołek [*] 6 tc 2011 -
Hej dziewczyny, dawno mnie nie było, ale starałam się nadrabiać
Mam do Was pytanie, który mam juz tydzień ciąży> znajomi mnie pytają a ja nie wiem, czy 15, czy 16.. Wg Ovufriends 15 t 4 dz , czyli 16 tydzień? czy 15? bo już się gubie...
dodatkowo 5 miesiąc zaczyna się w 18 tygodniu, czyli np jak wystartuje 17 tydzień, czy jak wystartuje 18? kurcze w kilku miejsach czytałam i inaczej piszą..Termin porodu 5 lipiec 2019Monisia
07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
-
poliś wrote:Hej dziewczyny, dawno mnie nie było, ale starałam się nadrabiać
Mam do Was pytanie, który mam juz tydzień ciąży> znajomi mnie pytają a ja nie wiem, czy 15, czy 16.. Wg Ovufriends 15 t 4 dz , czyli 16 tydzień? czy 15? bo już się gubie...
dodatkowo 5 miesiąc zaczyna się w 18 tygodniu, czyli np jak wystartuje 17 tydzień, czy jak wystartuje 18? kurcze w kilku miejsach czytałam i inaczej piszą..
Aniołek [*] 6 tc 2011 -
nick nieaktualnyPodaję się najczęściej skończone tygodnie.
Widzę że różne opinie są co do ubranek z Lidla.
Chyba lepiej samemu wypróbować i się przekonać..
Uważam że to frajda kompletować wyprawkę.
I czekać do porodu z zakupami nie będę. Bo jest sporo przygotowań. Remonty. Zakupy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 21:29
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Poliś, to tak jak z wiekiem
Jak masz np. 30 i pół to możesz mówić, że masz 30 albo 31 jeśli tak wolisz
Lekarze najczęściej podają „wiek ciąży”, czyli ukończone tygodnie, a różne strony i aplikacje podają trwające tygodnie. Wybierz to, co ci bardziej leży, bo zdania są podzielone.
-
PLPaulina wrote:Podaję się najczęściej skończone tygodnie.
Widzę że różne opinie są co do ubranek z Lidla.
Chyba lepiej samemu wypróbować i się przekonać..
Uważam że to frajda kompletować wyprawkę.
I czekać do porodu z zakupami nie będę. Bo jest sporo przygotowań. Remonty. Zakupy.
Aniołek [*] 6 tc 2011