Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania241188 wrote:Nie kupuje narazie. Pierwszą wyprawke też robilam nieśmiało koło 30 tygodnia. Nie chciałam się spieszyć. I tak wiadomo pierwsze ciuszki trzeba kupić i tak nowe bo u nas np. mala ulewala i nie nadają się dla drugiego dzieciątka. Teraz też nie będę się spieszyć z wyprawka choć wiem że to bardzo kusi jak sie widzi pelno malych slicznych ubranek
zwlaszcza jak pierwsze dzieciatko:)
No ja stwierdziłam, że na razie skupiam się na wyprawce dla siebieżeby mieć w czym chodzić z brzucholem.
Ale robię rozeznanie gdzie, co i jak żeby później tylko hops do sklepu lub internetowo czekać na okazje.
Ale malusie ubranka kuszą
-
nick nieaktualnyJa poniosłam porażkę jeśli chodzi o kupno ciążowych spodni, obie pary które zamówiłam i 36 podbrzuchowe i 34 nabrzuchowe są za luźne w biodrach i z tyłka spadają! Nawet żadnej regulacji nie dali, ale że 34 mi zza luźne jakim cudem? Jak normalne 34 się ledwo mieszcze jakaś dziwna ta rozmiarówka. Skończyłam z zakupami przez neta.
Mam kilka ciuszków dla noworodka po córce ale ja zawsze kupuję nowe a te używane najwyżej jako zapasowe. Kusi oj kusi już bym coś kupiła ale za wcześnie, jakoś w kwietniu maju będę kupować, w czerwcu wózek i łóżeczko bo w lipcu już zamierzam się tylko wakacjować i plażować -
nick nieaktualnyedytkaa93 wrote:Hmm... Czyli tylko ja nie znam płci?? Mi na prenatalnych lekarz powiedzial że to jeszcze za wcześnie. Też bym już chciała wiedzieć co tam rośnie:))
Ja też nie znam płci. Na prenaralnych maleństwo było bardzo ruchliwe. Nic nie dało się zobaczyć. -
mnie też czasami coś pobolewa, sporadycznie sie to zdarza ale czasami coś czuje. Generalnie, to po pierwszych tygodniach ciąży, kiedy ból miałam nie do zniesienia to ten obecny to pestka i czasem nawet w ciągu dnia zapominam, ze mnie cos w ogole ta na dole boli
-
Ja czuję takie rozciąganie co jakiś czas
Ciuszki strasznie kuszą ale są takie drogie! Jak patrze na ceny to się za głowę łapię.. sama dla siebie takich drogich rzeczy nie kupuję.. dlatego zacznę wcześniej kupować żeby to kosztowo rozłożyć. Teraz jakieś pierdółki, np. atak na lidla w czwarteka później te droższe wózek/łóżeczko/fotelik + akcesoria do spania itp. Ciuszków szukam ale w wersji bezpłciowej, jakoś nie wierzę, że tak wcześnie się udało określić płeć, chociaż w głębi gdzieś już w święta czułam że to chłopak
staram się szukać beżowych, szarych, jakieś czerwone, żółte. Tak żeby i chłopcu i dziewczynce pasowało
na razie kupiłam dwa bodziaki z h&m i trochę żałuje bo w cenie regularnej i mam wyrzuty, że przepłaciłam. Tylko no nie mogłam się powstrzymać żeby mieć coś jedno chociaż
Pewnie kocyki itp. tez kupię jakieś szare, miętowe żeby uniknąć różu i niebieskiegomam nadzieję, że te rzeczy mi jeszcze kiedyś przy drugim posłużą.
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
vanilia120 wrote:Czy boli Was od czasu do czasu podbrzusze ? Wybaczcie że tak pytam, ale to moja pierwsza ciaza więc się martwię
mnie brzuch bolał od owulacji czyli od początku grudnia aż do około połowy stycznia a później z dnia na dzień przestało, i nie boli mnie do dziś. Czasem coś zakłuje ale to bym mogła policzyć na palcach.17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
nick nieaktualny
-
Edytka ja też nie znam płci maluszka mój gin mówi płeć dopiero na USG połówkowym .Więc jeszcze troche sobie poczekam.Ja w pierwszej ciąży kupowałam ciuszki w uniwersalnych kolorach.Więc ciuszków na pierwsze 3 miesiące nie będe kupywać chce wykorzystać te co mam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 15:24
-
nick nieaktualnyMarta..a wrote:Ja czuję takie rozciąganie co jakiś czas
Ciuszki strasznie kuszą ale są takie drogie! Jak patrze na ceny to się za głowę łapię.. sama dla siebie takich drogich rzeczy nie kupuję.. dlatego zacznę wcześniej kupować żeby to kosztowo rozłożyć. Teraz jakieś pierdółki, np. atak na lidla w czwarteka później te droższe wózek/łóżeczko/fotelik + akcesoria do spania itp. Ciuszków szukam ale w wersji bezpłciowej, jakoś nie wierzę, że tak wcześnie się udało określić płeć, chociaż w głębi gdzieś już w święta czułam że to chłopak
staram się szukać beżowych, szarych, jakieś czerwone, żółte. Tak żeby i chłopcu i dziewczynce pasowało
na razie kupiłam dwa bodziaki z h&m i trochę żałuje bo w cenie regularnej i mam wyrzuty, że przepłaciłam. Tylko no nie mogłam się powstrzymać żeby mieć coś jedno chociaż
Pewnie kocyki itp. tez kupię jakieś szare, miętowe żeby uniknąć różu i niebieskiegomam nadzieję, że te rzeczy mi jeszcze kiedyś przy drugim posłużą.
planuje kupić tam jakieś bodziaki, pieluszki tetrowe, może poduszkę dla mnie i jakiś dla mnie ciuch. Mam nadzieję, że nie będzie szału jak przy karpiach i nikt mnie tam nie znokautuje
Anuleczek lubi tę wiadomość
-
edytkaa93 wrote:mnie brzuch bolał od owulacji czyli od początku grudnia aż do około połowy stycznia a później z dnia na dzień przestało, i nie boli mnie do dziś. Czasem coś zakłuje ale to bym mogła policzyć na palcach.
Mnie najbardziej boli przy szybkiej zmianie pozycji, np jak leżę i szybko zmienię pozycję to jajnik wtedy boli, aż tka ciągnie.