Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też się witam w nowym tygodniu, kurcze, już marzec, a przecież niedawno był grudzień i czas testowania, za chwilę już Wielkanoc, a potem majówka, strasznie szybko leci ten czas, ani się obejrzymy a będzie już lato i wyczekiwanie
Też powoli rozglądam się za wózkiem, planuję co i jak poprzestawiac w mieszkaniu, mamy kawalerkę, niby z dość dużą wnęką ale jednak tylko kawalerka...Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
nick nieaktualny
-
Za wcześnie może być jeszcze przed ciążą
Jak ktoś ma gdzie to trzymać i nie może oprzeć się tym słodkim, maleńkim ubrankom to niech kupuje
Ja jeszcze czekam, może dlatego, że nigdy nie kupowałam takich maleństw i czuje się z tym nie tyle nieswojo, co niecodziennie
Tak dawno nie bolała mnie głowa... dzisiaj dokładnie czuję co gdzie mam w głowieA chyba nawet to czego w niej nie mam
-
Nie ma co się powstrzymywać z zakupami, bo na końcówce to może już nie być na to siły. Z 20 kg na plusie i w 30 stopniowym upale
Ja na razie nie kupiłam jeszcze nic, ale to dlatego, że na przyszły weekend planujemy przeprowadzkę (wreszcie będę miała windę od samego dołu!) i każdy zakup to byłaby kolejna rzecz, którą trzeba przeprowadzićPotem poczekam jeszcze na płeć (obiecał mi sprawdzić za 19 dni
), bo jak będzie dziewczynka, to praktycznie wszystko już mam.
-
W zasadzie też czekam na płeć i to nie dlatego, że chcę zakupić multum różowych ubranek, ale żeby móc kupić coś bardziej spersonalizowanego dla córki lub synka i może jakiś prezent dla tatusia
Tak umawiałam wizytę na dzień mojego urlopu, że chyba będę musiała brać dodatkowy wolny dzień...albo urwać się 3 godziny wcześniej z pracy, zgarnąć męża i jechać
Mój mózg się kurczy... -
nick nieaktualny
-
A ja np ubrania ciążowe dla mnie kupowałam na wyprzedaży juz przed ciążą hihi sobie pomyslalam że kiedyś będę przecież w ciąży noo i teraz zaczynam powoli zakładać chociaż bluzki jeszcze na mnie wiszą trochę ale co tam siedzę w domu i nigdzie nadal nie wychodzę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 12:01
-
bluzek ciążowych raczej nie będę kupować, mam jedne spodnie, za miesiąc kupię najwyżej jeszcze jedne, a później będę chciała jakieś sukienki raczej, ale do pracy nie zawsze się da. Jeszcze w swoje portki się mieszczę
a mam tyle luźnych koszul, że wystarczą mi na długo
-
juwelka wrote:A ja np ubrania ciążowe dla mnie kupowałam na wyprzedaży juz przed ciążą hihi sobie pomyslalam że kiedyś będę przecież w ciąży noo i teraz zaczynam powoli zakładać chociaż bluzki jeszcze na mnie wiszą trochę ale co tam siedzę w domu i nigdzie nadal nie wychodzę
Sprytnechociaż jak ktoś sie długo stara to później może być przykre. Chyba dlatego większość kobiet boi sie tak zrobic.
-
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:Dziewczyny które już mają dzieci.. może dacie kilka rad odnośnie rozmiarów ubranek.
Na ile starcza rozmiar (jaki przedział wiekowy) dla 56 ;62 ; 68 ; 74..
Żeby zaopatrzyć rok życia dziecka to do jakiego rozmiaru warto kupić??
U nas było tak:
56 - do 2 miesięcy
62 - do ok 3 miesięcy
68 - do 6 miesięcy
74 - do 9 miesięcy
80 - do ponad roku
Ale córka urodziła się krótka, miała tylko 51cm. Śmiało to 86 można kupować do pierwszego roku.PLPaulina, misia-kasia, gosia.kak, niedograna, DobrejMysli lubią tę wiadomość
-
Najlepsze, że ja miałam mało ubranek na 56, bo zarówno ja jak i mąż oboje byliśmy dużymi dziećmi, oboje po 4kg i 60cm. Myślałam, że z córką będzie tak samo, a tu zonk... jednak pępowina dwunaczyniowa spowodowała, że córka mniejsza się urodziła, tak lekarz powiedział.
-
Ja w swoje stare spodnie sie od dawna już nie mieszczę, ale też dlatego że strasznie mi przybyło i z tyłu i w udach. Mam wrażenie że co wejde na wage mam kilo więcej. Jem raczej normalnie więc troche mnie to martwi. Ale to przez to że siedze w dkmu, na spacery mi za zimno, no i do pracy nie chodze więc grubne no:/ ciekawe jk bede wyglądać w leci17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Moja córka ma 2,5 roku a ma jeszcze bardzo dużo ubrań na rozmiar 92.. Nowe już jej kupuje 98-104 ale 92 jest takie idealne teraz na nią ale ona się urodziła mając 48 cm i troszkę ponad 2 kg.
Ja jeszcze nic nie kupuję z ubranek bo nie znam płci na 100 %. Jeśli to będzie dziewczynka a tak lekarka na prenatalnym obstawiała to muszę zobaczyć co po córce się jeszcze nadaje.. zostały mi same typowo dziewczęce rzeczy bo uniwersalne dałam siostrze bo miesiąc temu urodziła synaod niej też swoją drogą trochę dostanę ciuszków.
Jedyne za czym się już rozglądam to wózek ponieważ szukam "okazji" bo planujemy kupić używany, ale żeby był w bardzo dobrym stanie i po jednym dziecku tylko. Kiedyś pisałam , że miałam okazję kupić wózek na jaki w 90 % się zdecydowaliśmy a ostatecznie się rozmyśliliśmy i teraz mamy inny drugi tym
Mam jeszcze pytanko do mam które już mają pociechy. Wychodzicie codziennie na dwór z dzieckiem? na jak długo? Ja wychodzę codziennie niezależnie od pogody (oprócz deszczu i na prawde zawiei i zamieci). Czas jest uzależniony jest od pogody... jak jest ciepło to jesteśmy długo a jak jest -15 to chociaż z 30 min spacerku. Córka w ogóle nie choruje. W tą zimę nie miała nawet katarku (odpukać) , ale pytam bo w ogóle nie widzę dzieci na dworze no i na mnie się też patrzą jak na kosmitę i "wyrodną matkę" która ciąga swoje dziecko po śniegu. Dodam że córka uwielbia dwór.
26.01.2018 - 6,91 cm szczęścia -
agania wrote:U nas było tak:
56 - do 2 miesięcy
62 - do ok 3 miesięcy
68 - do 6 miesięcy
74 - do 9 miesięcy
80 - do ponad roku
Ale córka urodziła się krótka, miała tylko 51cm. Śmiało to 86 można kupować do pierwszego roku.PLPaulina lubi tę wiadomość
-
dusia - moja córka ma 2 latka 4 miesiące i zaczyna nosić rozmiar 104, czyli mimo że urodziła się mała to nadgoniła jak widać
Codziennie wychodzimy do żłobka i droga ze żłobka jak jest pogoda, w sensie nie pada i nie wieje to chodzi chwile dłużej z babcią. W weekend staramy się wychodzić na spacer z nią, ale nie jest to tyle czasu, ile spędzała jak ja byłam w domu razem z nią i nie chodziła do żłobka. Teraz czasu na to brakuje. -
agania wrote:U nas było tak:
56 - do 2 miesięcy
62 - do ok 3 miesięcy
68 - do 6 miesięcy
74 - do 9 miesięcy
80 - do ponad roku
Ale córka urodziła się krótka, miała tylko 51cm. Śmiało to 86 można kupować do pierwszego roku.
No to moja urodziła się 3680 i 56 cm ale przyrastala 1 cm na tydzień wiec jak miała rok wchodzila w rozmiar 92
56- 2-3 tygodnie
62–do 2 mc
68-do 4 mc
74–do 6 mc
80-do 8 mc
86- do 10/12 mc
92 -do-18 mc
No ale moja rosła wyjątkowo szybko..Za tydzień kończy 4 lata i nosi rozmiar 116 a spodnie zimowe ma już nawet 122. Ma 112 cm..czyli jak przeciętny pięciolatek. Ale to tez kwestia genów- mąż za dzieciakakurdupel teraz ma 190 cm , a ja za dzieciaka najwyższa w szkole a teraz 171 cm, wiec młoda po mnie tak rośnie.
Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
Moje serduszko Olcia 12.03.2014
Aniołek [*] 6 tc 2011