Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Z tymi wózkami to ja myśle ze ile nas jest tyle potrzeb- jedne potrzebują miejskie i zwinne, inne z amortyzacja na szutrówki, jeszcze inne lekkie żeby targać za dużo nie trzeba było, a jeszcze inne wola retro ..Polecanie poleceniem ale wydaje mi się ze każda musi iść do sklepu i „poprzymierzac”
W sklepie tez najlepiej doradza zgodnie z potrzebami. Tak czy siak przewija się tu kilka konkretnych Marek- kwestia modelu zależy od wymagań.Carolline, Dooti, PLPaulina, ingelita lubią tę wiadomość
Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
Moje serduszko Olcia 12.03.2014
Aniołek [*] 6 tc 2011 -
do dziewczyn które czują ruchy.
jestem w 17+2tc i od kilu dni a dzis już pare razy w dolnej części brzucha czuje od wewnątrz takie coś jakby ktoś szybko przyłożył palec od wewn strony brzucha i wbił i tak co chwile. nie wiem jak to wytłumaczyć, czy to mogą bybć pierwsze ruchy?angelika22 -
Myślę, że to mogą być pierwsze ruchy
ja mam podobne uczucie w dole brzucha (niżej niż się spodziewałam- to moja pierwsza ciąża). U mnie corcia czasami kopnie raz, czasami dwa, trzy razy pod rząd ale to tak bardzo delikatnie. Prawie tak jak opisałaś.
-
a korzystała któraś z Was z wózków joolz albo bugaboo? wózki mają mega super opinie w interencie ale są tez drogie i zastanawiam się czy są warte swojej ceny.
Mi zalezy na tym, zeby koła były porządne i wózek się dobrze prowadził, bo będe jeździć na spacery głownie po parku, gdzie ściezki czasami są różne.
My poki co składniami się najbardziej ku cybexowi ale rozglądam się i czytam o różnych modelach więc analiza dalej trwa -
Zaczynam się bać dalszych etapów ciąży
przesunęłam kawałek worek, ok 13 kg, po podłodze a dyszę już kwadrans, najpierw jak lokomotywa, a teraz taka malutka ciuchcia
zbieram się za napisanie jakiegoś pamiętnika
Na kolejną ciążę żebym miała co porównać, tylko coś zebrac sie nie mogę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 14:49
-
agania wrote:Ja to bym chciała gdzieś umieścić spis wózków, za którymi warto się rozglądać, bo już nic z tego nie pamiętam, która jaki poleca
mój spis z poprzedniej ciąży. Spisałam go z jakiejś strony. Ja mam z firmy takoDodałam na pierwszą stronę
jak jakieś jeszcze to dawajcie nazwy to dopisze
Jedo - www.jedo.pl
Bebetto - www.bebetto.pl
Tako - www.tako-poland.eu
Xlander - www.x-lander.pl
Navington - www.navington.pl
Adbor - www.adbor.pl
Baby Design - www.babydesign.eu
Espiro - www.espiro.eu
Mutsy - www.miko-poznan.pl
Inglesina - www.miko-poznan.pl
Quinny - www.quinny.com
Maxi Cosi - www.maxi-cosi.com
Britax - www.britax-roemer.pl
Caretero - www.caretero.pl
Graco - www.euro-trade.pl
Baby Jogger - www.euro-trade.pl
ANEX - www.anexbaby.com
Peg-Perego - www.akord.poznan.pl
ADAMEX - www.adamex.pl
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 14:54
Ada2405, chabasse lubią tę wiadomość
-
Gosiu moja koleżanka korzysta z joolz day2 i jest bardzo zadowolona. Ja go kilka razy prowadziłam i wydaje mi się sztywny. U niej na nowym osiedlu z równymi chodnikami i alejkami jest ok, ale u mnie pod miastem, gdzie sporo dróg nie ma chodników, albo są nie utwardzone już było gorzej z jego prowadzeniem. Do tego mówiła, że spacerówka jest stosunkowo wąska, tak jak my Willis rodziła w sierpniu i teraz w styczniu przesadzała małą do spacerówki i mówi, że w kurtce + kocyk jest ciasno.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 14:53
TYMEK ur 30.06.2018r. W 34+4tc ❤️
-
Moja mala urodzila sie 50 cm i 4 kilo bez mala. Rozmiar 50 starczal jej na dobry miesiac, 56 na jakies 3, 62 do pol roku minimum, 74 wymienilysmy na 80 blisko roczku, a 86 kolo 1,5 roku. Caly czas nogi dluzsze i bodziaki, dlugo dluzej byly do uzycia niz spodnie. Teraz wiekszosc ubran ma 92, ale sporo spodni 98, jedyny problem to to, ze sa najczesciej za szerokie w pasie.
Co do wychodzenia na dwor, jak nie ma goraczki to na dworze jest. Pierwszy rok wszystkie drzemki miala w wozku na dworze. Teraz w przedszkolu tez sa na dworze codziennie jak nie ma np sztormu albo bardzo ostrego mrozu. -
nick nieaktualnyniedograna wrote:mój spis z poprzedniej ciąży. Spisałam go z jakiejś strony. Ja mam z firmy tako
Dodałam na pierwszą stronę
jak jakieś jeszcze to dawajcie nazwy to dopisze
Tako??? Opinie mogę prosić?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 15:05
-
Tak się dziś prezentujemy
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/02377aa748ca.jpg
Niedograna, fajny pomysł z tym udostępnieniem listy wózków na pierwszej stronie, strasznie dużo tych nazw i już przestałam ogarniać a tak to na spokojnie poprzeglądam
Dziewczyny, a zapisywałyście się już do położnej? W ogóle zapisujecie się? Bo ja ostatnio byłam i nie wiem czy nie za wcześnie, dostałam jakieś próbki, ulotki, ale najważniejsze było dla mnie to, że słuchałyśmy tętna maluszka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 15:26
Existenz, DobrejMysli, Ania241188, PLPaulina, ingelita, juwelka, chabasse, pumka1990, niedograna, siuLa lubią tę wiadomość
Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Dooti wrote:Tak się dziś prezentujemy
Niedograna, fajny pomysł z tym udostępnieniem listy wózków na pierwszej stronie, strasznie dużo tych nazw i już przestałam ogarniać a tak to na spokojnie poprzeglądam
Dziewczyny, a zapisywałyście się już do położnej? W ogóle zapisujecie się? Bo ja ostatnio byłam i nie wiem czy nie za wcześnie, dostałam jakieś próbki, ulotki, ale najważniejsze było dla mnie to, że słuchałyśmy tętna maluszka.10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
Ja jestem zielona i jeśli chodzi o położną i lekarza rodzinnego. Poczekam do szkoły rodzenia i tam podpytam, bo jakiś czas temu się przeprowadziliśmy i nie wiem, gdzie tutaj szukać położnej, ani kiedy się za to zabrać... chętnie się dowiem od bardziej doświadczonych dziewczyn
Te wizyty położnej są obowiązkowe i odbywają się po pprodzie czy też przed?TYMEK ur 30.06.2018r. W 34+4tc ❤️
-
Pewnie gdybym miała dziecko to bym sobie tą położną odpuściła, a tak to jestem zielona. Ta moja prowadzi zajęcia dla przyszłych mam, taką mini szkole rodzenia.Nasz cud ANTOŚ
24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Dooti wrote:Tak się dziś prezentujemy
Dziewczyny, a zapisywałyście się już do położnej? W ogóle zapisujecie się? Bo ja ostatnio byłam i nie wiem czy nie za wcześnie, dostałam jakieś próbki, ulotki, ale najważniejsze było dla mnie to, że słuchałyśmy tętna maluszka.
Położna przyjeżdżała przez 6 tygodni po porodzie. Praktycznie co tydzień, chyba że trzeba było to częściej. Ściągnęla szwy sprawdzała jak piersi. Ważyła za każdym razem mała i ogólnie dużo się wypytywala i spisywała wszystko do książeczki małej. Była przy jednej kąpieli. Ogólnie miła babka.
-
Mam nadzieję, że mogę do Was dołączyć i poprzypominać sobie wszystko. Moja córka już prawie 11 lat. Moja ciąża teraz z wielkimi przejściami, też ze względu na wiek ( 38)...bardzo chciałabym się zacząć cieszyć i przygotowywać.
Anuleczek, Francess, Eilleen, pumka1990, Carolline, Existenz, niedograna, siuLa lubią tę wiadomość
-
Vikaa wrote:Mam nadzieję, że mogę do Was dołączyć i poprzypominać sobie wszystko. Moja córka już prawie 11 lat. Moja ciąża teraz z wielkimi przejściami, też ze względu na wiek ( 38)...bardzo chciałabym się zacząć cieszyć i przygotowywać.
Vikaa lubi tę wiadomość