X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • agania Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    To wózek do miasta..
    Niestety- Ale wygląda fajnie. :)

X-Move ma sąsiadka i ponoć zadowolona.

Kurcze, fajny :D

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Anuleczek Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi wózkami to ja myśle ze ile nas jest tyle potrzeb- jedne potrzebują miejskie i zwinne, inne z amortyzacja na szutrówki, jeszcze inne lekkie żeby targać za dużo nie trzeba było, a jeszcze inne wola retro ..Polecanie poleceniem ale wydaje mi się ze każda musi iść do sklepu i „poprzymierzac”
    W sklepie tez najlepiej doradza zgodnie z potrzebami. Tak czy siak przewija się tu kilka konkretnych Marek- kwestia modelu zależy od wymagań.

Carolline, Dooti, PLPaulina, ingelita lubią tę wiadomość

17u96iyeyg94k79c.pngiv09ej28xdie32dv.png
    Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
    Moje serduszko Olcia 12.03.2014
    Aniołek [*] 6 tc 2011
  • angelika1995 Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do dziewczyn które czują ruchy.
    jestem w 17+2tc i od kilu dni a dzis już pare razy w dolnej części brzucha czuje od wewnątrz takie coś jakby ktoś szybko przyłożył palec od wewn strony brzucha i wbił i tak co chwile. nie wiem jak to wytłumaczyć, czy to mogą bybć pierwsze ruchy?

angelika22
  • DobrejMysli Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że to mogą być pierwsze ruchy :) ja mam podobne uczucie w dole brzucha (niżej niż się spodziewałam- to moja pierwsza ciąża). U mnie corcia czasami kopnie raz, czasami dwa, trzy razy pod rząd ale to tak bardzo delikatnie. Prawie tak jak opisałaś.

klz9df9hzzd4pe9c.png
  • angelika1995 Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokladnie tak jak mówisz, bardzo nisko i kilka razy szturchnie i cisza

DobrejMysli lubi tę wiadomość

angelika22
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a korzystała któraś z Was z wózków joolz albo bugaboo? wózki mają mega super opinie w interencie ale są tez drogie i zastanawiam się czy są warte swojej ceny.
    Mi zalezy na tym, zeby koła były porządne i wózek się dobrze prowadził, bo będe jeździć na spacery głownie po parku, gdzie ściezki czasami są różne.
    My poki co składniami się najbardziej ku cybexowi ale rozglądam się i czytam o różnych modelach więc analiza dalej trwa :)

3i492n0agf4rykt3.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam się bać dalszych etapów ciąży :P przesunęłam kawałek worek, ok 13 kg, po podłodze a dyszę już kwadrans, najpierw jak lokomotywa, a teraz taka malutka ciuchcia :P zbieram się za napisanie jakiegoś pamiętnika :) Na kolejną ciążę żebym miała co porównać, tylko coś zebrac sie nie mogę :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 14:49

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • niedograna Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Ja to bym chciała gdzieś umieścić spis wózków, za którymi warto się rozglądać, bo już nic z tego nie pamiętam, która jaki poleca :D

mój spis z poprzedniej ciąży. Spisałam go z jakiejś strony. Ja mam z firmy tako ;) Dodałam na pierwszą stronę :) jak jakieś jeszcze to dawajcie nazwy to dopisze

Jedo - www.jedo.pl
    Bebetto - www.bebetto.pl
    Tako - www.tako-poland.eu
    Xlander - www.x-lander.pl
    Navington - www.navington.pl
    Adbor - www.adbor.pl
    Baby Design - www.babydesign.eu
    Espiro - www.espiro.eu
    Mutsy - www.miko-poznan.pl
    Inglesina - www.miko-poznan.pl
    Quinny - www.quinny.com
    Maxi Cosi - www.maxi-cosi.com
    Britax - www.britax-roemer.pl
    Caretero - www.caretero.pl
    Graco - www.euro-trade.pl
    Baby Jogger - www.euro-trade.pl
    ANEX - www.anexbaby.com
    Peg-Perego - www.akord.poznan.pl
    ADAMEX - www.adamex.pl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 14:54

Ada2405, chabasse lubią tę wiadomość

• AnkaK90 Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu moja koleżanka korzysta z joolz day2 i jest bardzo zadowolona. Ja go kilka razy prowadziłam i wydaje mi się sztywny. U niej na nowym osiedlu z równymi chodnikami i alejkami jest ok, ale u mnie pod miastem, gdzie sporo dróg nie ma chodników, albo są nie utwardzone już było gorzej z jego prowadzeniem. Do tego mówiła, że spacerówka jest stosunkowo wąska, tak jak my Willis rodziła w sierpniu i teraz w styczniu przesadzała małą do spacerówki i mówi, że w kurtce + kocyk jest ciasno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 14:53

TYMEK ur 30.06.2018r. W 34+4tc ❤️
    f2wl2n0aindk2re3.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mala urodzila sie 50 cm i 4 kilo bez mala. Rozmiar 50 starczal jej na dobry miesiac, 56 na jakies 3, 62 do pol roku minimum, 74 wymienilysmy na 80 blisko roczku, a 86 kolo 1,5 roku. Caly czas nogi dluzsze i bodziaki, dlugo dluzej byly do uzycia niz spodnie. Teraz wiekszosc ubran ma 92, ale sporo spodni 98, jedyny problem to to, ze sa najczesciej za szerokie w pasie.
    Co do wychodzenia na dwor, jak nie ma goraczki to na dworze jest. Pierwszy rok wszystkie drzemki miala w wozku na dworze. Teraz w przedszkolu tez sa na dworze codziennie jak nie ma np sztormu albo bardzo ostrego mrozu.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niedograna wrote:
    mój spis z poprzedniej ciąży. Spisałam go z jakiejś strony. Ja mam z firmy tako ;) Dodałam na pierwszą stronę :) jak jakieś jeszcze to dawajcie nazwy to dopisze

Tako??? Opinie mogę prosić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 15:05

• Dooti Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się dziś prezentujemy ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/02377aa748ca.jpg

Niedograna, fajny pomysł z tym udostępnieniem listy wózków na pierwszej stronie, strasznie dużo tych nazw i już przestałam ogarniać a tak to na spokojnie poprzeglądam ;)

Dziewczyny, a zapisywałyście się już do położnej? W ogóle zapisujecie się? Bo ja ostatnio byłam i nie wiem czy nie za wcześnie, dostałam jakieś próbki, ulotki, ale najważniejsze było dla mnie to, że słuchałyśmy tętna maluszka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 15:26

Existenz, DobrejMysli, Ania241188, PLPaulina, ingelita, juwelka, chabasse, pumka1990, niedograna, siuLa lubią tę wiadomość

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti wrote:

Niedograna, fajny pomysł z tym udostępnieniem listy wózków na pierwszej stronie, strasznie dużo tych nazw i już przestałam ogarniać a tak to na spokojnie poprzeglądam ;)

Dziewczyny, a zapisywałyście się już do położnej? W ogóle zapisujecie się? Bo ja ostatnio byłam i nie wiem czy nie za wcześnie, dostałam jakieś próbki, ulotki, ale najważniejsze było dla mnie to, że słuchałyśmy tętna maluszka.
    Nie zapisuje..mam detektor wyswietla tetno .

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • AnkaK90 Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem zielona i jeśli chodzi o położną i lekarza rodzinnego. Poczekam do szkoły rodzenia i tam podpytam, bo jakiś czas temu się przeprowadziliśmy i nie wiem, gdzie tutaj szukać położnej, ani kiedy się za to zabrać... chętnie się dowiem od bardziej doświadczonych dziewczyn :)
    Te wizyty położnej są obowiązkowe i odbywają się po pprodzie czy też przed? :)

TYMEK ur 30.06.2018r. W 34+4tc ❤️
    f2wl2n0aindk2re3.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zapisuję się do położnej.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie gdybym miała dziecko to bym sobie tą położną odpuściła, a tak to jestem zielona. Ta moja prowadzi zajęcia dla przyszłych mam, taką mini szkole rodzenia.

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja korzystałam tylko raz z położnej po porodzie, ale jej wizyta nic nie wniosła do mojego życia ;) Przysługuje ci 6 wizyt, ale położne czasem się migają i nie chcą przychodzić - tak było z moją.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 15:45

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti wrote:

U mnie za dużego wyboru położnych nie ma. Są 2 do wyboru. Pod koniec ciąży wybierałam. Teraz zobaczę ta druga-młoda ma dziecko w podobnym wieku.

Położna przyjeżdżała przez 6 tygodni po porodzie. Praktycznie co tydzień, chyba że trzeba było to częściej. Ściągnęla szwy sprawdzała jak piersi. Ważyła za każdym razem mała i ogólnie dużo się wypytywala i spisywała wszystko do książeczki małej. Była przy jednej kąpieli. Ogólnie miła babka.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Vikaa Znajoma

Wysłany: 2 marca 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że mogę do Was dołączyć i poprzypominać sobie wszystko. Moja córka już prawie 11 lat. Moja ciąża teraz z wielkimi przejściami, też ze względu na wiek ( 38)...bardzo chciałabym się zacząć cieszyć i przygotowywać.

Anuleczek, Francess, Eilleen, pumka1990, Carolline, Existenz, niedograna, siuLa lubią tę wiadomość

Vika
    4c3td5qppd510j4u.png
    córka 2007r
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vikaa wrote:
    Mam nadzieję, że mogę do Was dołączyć i poprzypominać sobie wszystko. Moja córka już prawie 11 lat. Moja ciąża teraz z wielkimi przejściami, też ze względu na wiek ( 38)...bardzo chciałabym się zacząć cieszyć i przygotowywać.
    Witamy ;)

Vikaa lubi tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
‹‹ 418 419 420 421 422 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ