Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa narazie czekam na plec, moze za tydzien cos sie dowiem, mam nadzieje! Kilka ciuszkow dziewczecych mam ale raczej sporo musze dokupic. I caly czas zastanawiam sie jaki wozek
A jeszcze sie dowiedzialam dzisiaj ze moj bedzie musial zjechac do pl na 3 miesiace. No takze ciekawe czy do porodu zdazy wrocic, eh zawsze jakies problemy w najgorszym czasie. -
co do wychodzenia z domu an spacery to ja nie mam dzieci, ale moja kolezanka z pracy ma jedną córkę w żłobku a drugą w przedszkolu i w jednym i w drugim zalecili, zeby teraz w okresie największego nasilenia smogu, nie wychodzić z dzieciakami na dwór więc może spora cześć rodziców wzięła sobie to do serca i dlatego nie wychodzi?
-
Córka miała 2750g i 55 cm z tych ubranek 56 bardzo szybko wyrosła. Chyba miesiąc tylko nosiła. U nas problem był zawsze z tym że długa a chuda. Tak np spodnie i śpiochy pajace zawsze musiałam kupować rozmiar większe bo zawsze krótkie w nogach. I tak jest do teraz ma 85cm i bluzki i body na 86cm a spodnie 92cm. Zależy od dziecka. Ale mniej więcej 80 cm rozmiar do roczku.
Ja kupowałam na bieżąco rozmiary.
Bo tyle tych ciuchów nie ma gdzie trzymać. Do roczku mamy 3 kartony duże
Nie wiem za kim z tych wyższych bo ja mam tylko 160cm a mąż 175cm ;p zawsze się na ośrodku z tego śmialiWiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 12:51
-
nick nieaktualnyDla zainteresowanych Quinny Moodd u nas jakas promocja, nie wiem czy to taniej niz w pl moze sie oplaca, spojrzcie:
https://www.baby-walz.at/p/quinny-mood-kinderwagen-design-2018-p1263529/?variantId=P1263529_97450057&utm_medium=sea&utm_source=google.at&utm_campaign=_AT_SAD_All_Products_-_Middle&utm_content=pla&type=specific&gclid=EAIaIQobChMI7bKZ7sfN2QIVRkAbCh3S7wncEAQYASABEgIz9fD_BwE
-
Wydaje mi się, że lepiej wyjść na chwilę z dzieckiem, nawet po to żeby w tym czasie wywietrzyć porządnie mieszkanie. Jeśli nie choruje to nie ma przeciwwskazań, a większość rodziców boi się zimna i nie chcą się poświęcać dla dziecka marznąc
Carolline, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnia241188 wrote:Córka miała 2750g i 55 cm z tych ubranek 56 bardzo szybko wyrosła. Chyba miesiąc tylko nosiła. U nas problem był zawsze z tym że długa a chuda. Tak np spodnie i śpiochy pajace zawsze musiałam kupować rozmiar większe bo zawsze krótkie w nogach. I tak jest do teraz ma 85cm i bluzki i body na 86cm a spodnie 92cm. Zależy od dziecka. Ale mniej więcej 80 cm rozmiar do roczku.
Nie wiem za kim z tych wyższych bo ja mam tylko 160cm a mąż 175cm ;p zawsze się na ośrodku z tego śmiali
Moja pierwsza to samo, 56 cm i 2840 wagi, tak samo za krotkie nogawki zawsze mnie to irytowalo. Teraz ma 12 lat, 55 kg i 166 cm wzrostu a rozmiar buta 39
Ja to w ogole mam 157 cm a tatus 190 cm to pewnie po nimAnia241188 lubi tę wiadomość
-
Piekne te wozki.
Juz ubranko zimnowe fo niego znalazlam
tylko nie wiem czy spiwor wejdzie do gondoli.
W lutym chce przejsc na spacerowkeWiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 13:03
Carolline, pumka1990 lubią tę wiadomość
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
PLPaulina wrote:Dziewczyny które już mają dzieci.. może dacie kilka rad odnośnie rozmiarów ubranek.
Na ile starcza rozmiar (jaki przedział wiekowy) dla 56 ;62 ; 68 ; 74..
Żeby zaopatrzyć rok życia dziecka to do jakiego rozmiaru warto kupić??
Moja córka urodziła się z wagą 4140g i wzrostem 57 cm i poszczególne rozmiary starczały mniej więcej tak:
56 - 1 miesiąc
62 - 2-3 miesiące
68 - 4-5/6 miesięcy
74 - 6-7/8 miesięcy
80 - 7/8 miesięcy do ponad rokuPLPaulina lubi tę wiadomość
-
myszka 30 wrote:U nas maly mal 56 cm wiec ubranka na 56 starczyly gdzies na 2 tyg, pozniej 62 do ok 3mcy, 68 do 6mcy, 74 do ok 9 mcy, teraz przechodze juz na 80. Czyli srednio dany rozmiar wystarcza mi na 2-3 miesiace
-
nick nieaktualny
-
agania wrote:U nas było tak:
56 - do 2 miesięcy
62 - do ok 3 miesięcy
68 - do 6 miesięcy
74 - do 9 miesięcy
80 - do ponad roku
Ale córka urodziła się krótka, miała tylko 51cm. Śmiało to 86 można kupować do pierwszego roku.dodałam na pierwszą stronę. Może się jeszcze przydać, a wśród tylu wątków pewnie by zginęła.
A ja to kurcze wietrznie mam z rozmiarami problem.
A co do wychodzenia na dwór. To w tym tygodniu odpuściłam. Cały czas ponad -10. A akurat synek ma skłonność do przeziębień.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 13:17
gosia.kak lubi tę wiadomość
-
dusia89 wrote:Mam jeszcze pytanko do mam które już mają pociechy. Wychodzicie codziennie na dwór z dzieckiem? na jak długo? Ja wychodzę codziennie niezależnie od pogody (oprócz deszczu i na prawde zawiei i zamieci). Czas jest uzależniony jest od pogody... jak jest ciepło to jesteśmy długo a jak jest -15 to chociaż z 30 min spacerku. Córka w ogóle nie choruje. W tą zimę nie miała nawet katarku (odpukać) , ale pytam bo w ogóle nie widzę dzieci na dworze no i na mnie się też patrzą jak na kosmitę i "wyrodną matkę" która ciąga swoje dziecko po śniegu. Dodam że córka uwielbia dwór.
Ja wychodzę niezależnie od pogody i, odpukać, Młoda jeszcze nawet kataru tej zimy nie miała. Ale też zdarzają się głupie komentarze od obcych ludzi. Dziś jakiś dziad uszczęśliwił nas bezcenną radą, aby owinąć dziecku twarz pieluchą
-
nick nieaktualny
-
dusia89 wrote:
Mam jeszcze pytanko do mam które już mają pociechy. Wychodzicie codziennie na dwór z dzieckiem? na jak długo? Ja wychodzę codziennie niezależnie od pogody (oprócz deszczu i na prawde zawiei i zamieci). Czas jest uzależniony jest od pogody... jak jest ciepło to jesteśmy długo a jak jest -15 to chociaż z 30 min spacerku. Córka w ogóle nie choruje. W tą zimę nie miała nawet katarku (odpukać) , ale pytam bo w ogóle nie widzę dzieci na dworze no i na mnie się też patrzą jak na kosmitę i "wyrodną matkę" która ciąga swoje dziecko po śniegu. Dodam że córka uwielbia dwór.
My też wychodzimy codziennie. Jak ciepło to wychodzilismy 2 razy dziennie tak po 1h 1.5h teraz przy mrozach 1 raz dziennie na 30 minut. Jak padał deszcz to też chodzimy. Zakładamy ta osłonę na wózek i idziemy. Zimą praktycznie nie choruje. Ona sama się domaga wyjść na dwór. Stoi przy drzwiach i mówi dada jak długo nie idziemy to płacz.
Jak miała 4-5 miesiący (czyli to był listopad grudzień) to spała na dworze. Z resztą latem też w cieniu.
-
nick nieaktualny
-
Babka robi ubranka na wozki. Cale komplety. Na kazda pore roku. Wybor materialow w setkach. Na bude spiworki podkladki na krzeselka . Dzieki temu o kazdej porze roku nozna muec inny wozek10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r