X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Ja stopy robię raz na miesiąc, ręce co 2 tygodnie, idę dziś na lifting rzęs 1x i jutro na farbowanie 1x od lat :P Jakoś mi się zachciało „ogarnąć się”.

Co robisz z rzęsami, daj znać czy warto, jak długo się trzyma, jaka cena, tak też za mną chodzi podrasowanie rzęs, ale boję się, że potem będą bardziej kruche.

Z hybrydami to jest tak, że jak miałam zestaw startowy to też się lipnie trzymał, ale jak kupiłam lakier firmy Semilac, to czasem jest trwalej niż u kosmetyczki, jak zrobi np. inną firmą. Ostatnio miałam na wakacjach, więc po 2,5 tygodnia dopiero mi się zaczął odklejać (na szczęście już w domu). Dodam, że nie robię tego jakoś bardzo profesjonalnie, no bo jak można lewą ręką zrobić lepiej niż w salonie :) ale wygląda extra. Używam razem z bazą i wykończeniem. Polecam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, ma ktoś taką frezarkę profesjonalną jak w salonie, nie taką zabawkę jak ma Sholl??? Też bym chętnie stopy robiła sama, w sensie, że częściej :) Jakoś krępuje mnie siedzieć u kogoś z nogami pod nosem (więc korzystam z pedi 1-2 w roku).

Możecie coś polecić?

Ja mam podróbkę sholla, jakoś wydaje mi się, że oryginalny sholl jest niewiele mocniejszy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2018, 12:09

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej odbicie wrote:
    Co robisz z rzęsami, daj znać czy warto, jak długo się trzyma, jaka cena, tak też za mną chodzi podrasowanie rzęs, ale boję się, że potem będą bardziej kruche.

Z hybrydami to jest tak, że jak miałam zestaw startowy to też się lipnie trzymał, ale jak kupiłam lakier firmy Semilac, to czasem jest trwalej niż u kosmetyczki, jak zrobi np. inną firmą. Ostatnio miałam na wakacjach, więc po 2,5 tygodnia dopiero mi się zaczął odklejać (na szczęście już w domu). Dodam, że nie robię tego jakoś bardzo profesjonalnie, no bo jak można lewą ręką zrobić lepiej niż w salonie :) ale wygląda extra. Używam razem z bazą i wykończeniem. Polecam :)
    Ja sobie rok temu zrobiłam przedłużanie rzęs 2:1 i efekt super. Tylko krótko się trzyma. Placilam 130zl. Po 3 tygodniach to już b.malo ich było. A moje rzęsy potym to tragedia. Połowa wypadła z tamtym i się polamaly. To już lepiej na pasku fajne dokleic chyba

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Anuleczek Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię rzęsy od dwóch lat, ostatnio zrobiłam przerwę zeby odrosły.Tylko ze ja robię „naturalne”; one nie obciążają moich rzęs, trzymają się długo.U mojej kosmetyczki założenie jednorazowo to 100 zł, dopełnienie co 3 tygodnie od 0 zł do 40 zł wiec to nie jest duży koszt.Ake uważam ze jak ktoś ma swoje rzęsy długie to lepiej zainwestować w odżywki.Mnie niestety natura obdarzyła mega krótkimi i rzadkimi rzęsami.

17u96iyeyg94k79c.pngiv09ej28xdie32dv.png
    Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
    Moje serduszko Olcia 12.03.2014
    Aniołek [*] 6 tc 2011
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez rok robiłam rzęsy i po ściągnięciu nie zauważyłam żeby były słabsze. Fakt, że po ściągnięciu wizualnie ma się takie wrażenie bo przyzwyczajona byłam już do tych długich i gęstych ;-) cały czas używałam i używam long 4 lashes

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej odbicie wrote:
    Aha, ma ktoś taką frezarkę profesjonalną jak w salonie, nie taką zabawkę jak ma Sholl??? Też bym chętnie stopy robiła sama, w sensie, że częściej :) Jakoś krępuje mnie siedzieć u kogoś z nogami pod nosem (więc korzystam z pedi 1-2 w roku).

Możecie coś polecić?

Ja mam podróbkę sholla, jakoś wydaje mi się, że oryginalny sholl jest niewiele mocniejszy...
    Nie probowalam podrobki wiec nie mam porownania. Ja jestem z dzialania mojego zadowolona, choc zdecydowanie za zadko go wyciagam.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zestaw neonail z lampa ledowa i nie bylam zadowolona z trwalosci i krycia kolorow pastelowych. Teraz kupilam sobie dwa metaliczne i nowa baze i jest lepiej ale chyba sie przezuce na inna firme. Jaka polecacie, semilac indigo?

Weszloam poogladac wozki i jestem zawiedziona firma Mutsy. Male gondole, siedzonka super waskie i twarde, jezdzi ladnie ale podbijanie to tragedia. To samo maxi cosi adorra i nova. Joolz super ale ciezki i podbijanie masakra. Jedynie cybex balios m mi sie spodobal. Polskich wozkow tu nie ma :( Zastanawiam sie czy lepsze takie zelowe kola czy pompowane? Czy te pompowane sie przebijaja?

I kupilam pare bodiakow na promocji :D

• niedograna Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie farbuję w ciąży włosów. Dobrze, że nie mam jeszcze siwych ;) stawiam na mój naturalny.

• Marnat Koleżanka

Wysłany: 5 marca 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova- Po czytaniu na necie też się bałam kupić wózek z pompowanymi, bo ponoć tak łatwą się przebijają ale u nas po już prawie 1,5 roku jazdy po każdym terenie nic się nie zadziało. Chyba trzeba mieć nie fart, żeby przebić oponę. Mowa o husky.

W poprzedniej ciąży farbowałam włosy ale zwracałam jednak uwagę żeby farba była bez amoniaku. Przed porodem chciałam pójść do fryzjerki, zrobić ombre z kolorem zbliżonym do naturalnego, bo to jednak nie wiadomo kiedy będzie następna okazja. I tak z tym ombre trwam do dziś tak mi podpasowało i sobie te naturalne odrastają bez większej szkody :D
    Jedyne co to fryzjerka ostrzegła mnie, że w ciąży farba może się nie przyjąć i cała może spłynąć bardzo szybko.

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova, ja używam semilac, ale moje umiejętności zrobienia trwałego lakieru sa kiepskie, więc szybko mi odpada, ale generalnie opinie ma dobre. Bratowa robiła mi semilac i trzymało się całkiem dobrze.

Ostatnio spodobał mi się husky, jest to wózek zimowy bardziej, ale w zasadzie będę całą zimę z gondolą chodzić, więc raczej powinien być ok. Zastanawia mnie tylko jak jest ze spacerówką, czy nie jest aby za ciepła?

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie tez sie zastawiam nad husky i nie mam go jak obejrzec, musze az do pl jechac albo w ciemno zamowic :/ Mi sie wlasnie podoba taka spacerowka bo widze ze jest fajnie zabudowana, ma duza bude od zimna wiatru i slonca, i siedzonko wyglada na miekkie i wygodne. Jak sobie wyobraze wozic malucha w jakims cieniutkim leciutkich wozeczku orzy temp zimowej i wietrze to az mnie telepie. Pamietam ze duzo korzystalam z zabudowanej budy hartana, takze to zaleta wg mnie.

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Ja mam zestaw neonail z lampa ledowa i nie bylam zadowolona z trwalosci i krycia kolorow pastelowych. Teraz kupilam sobie dwa metaliczne i nowa baze i jest lepiej ale chyba sie przezuce na inna firme. Jaka polecacie, semilac indigo?

Weszloam poogladac wozki i jestem zawiedziona firma Mutsy. Male gondole, siedzonka super waskie i twarde, jezdzi ladnie ale podbijanie to tragedia. To samo maxi cosi adorra i nova. Joolz super ale ciezki i podbijanie masakra. Jedynie cybex balios m mi sie spodobal. Polskich wozkow tu nie ma :( Zastanawiam sie czy lepsze takie zelowe kola czy pompowane? Czy te pompowane sie przebijaja?

I kupilam pare bodiakow na promocji :D

Zobacz sobie balios s, wyszedł niedawno, ma amortyzację i rozkładana na płasko spacerówkę, M jest kubełkowy

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te balios s są mega super, ja własnie ten model rozważam :) Jeszcze podobny jest balios m.
    No i ciągle kusi mnie Joolz. Moze odpuścimy w tym roku wakacje i kupimy za to wozek :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2018, 14:34

3i492n0agf4rykt3.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia.kak wrote:
    te balios s są mega super, ja własnie ten model rozważam :) Jeszcze podobny jest balios m.
    My mamy M wiec jak macie jakieś pytania to śmiało :)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten balios s ma mniejsze siedzonko, staly obok to od razu poszlam do baliosa m :D

To ja zapytam, bo sie nie przyjrzalam, ten m ma amortyzacje kol prawda? jedyne co to buda w gondoli taka lichawa troche ale w sumie lato bedzie. Wlasnie ten kubelek tam mi sie podoba, mam hartana z wielkim siedzeniem rozkladanym na plasko wiec chetnie cos innego bym chciala :)

• gosia.kak Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    My mamy M wiec jak macie jakieś pytania to śmiało :)
    super :)

Chyba najmniej wiem o samej spacerówce, jak się sprawuje?
    Jak ogólnie się składa stelaż, no i jak koła i samo prowadzenie? Próbowaliście jeździć po trudniejszej powierzchni typu las, itp, jak wtedy?
    btw.
    eMka ma większą gondole od "S" czy mniejszą?

3i492n0agf4rykt3.png
  • Qumish Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie wygląda ten Balios, ale zastanawiam się nad jedną rzeczą związaną z gondolą:

dziewczyny, pytanie do tych co już miały niemowlaki - czy regulowane oparcie w gondoli jest przydatne, czy to zbedny gadżet? Baliosy maja tylko płaskie gondolki.
    Biorąc pod uwagę mój termin (koniec sierpnia) to pewnie od 2. miesiaca, gdzieś od października, bedzie zimno, wietrznie i rozłożona budka. Czy takie kilkumiesięczne dziecko będzie chiało leżeć na płasko ze wzrokiem utkwionym w budce, czy lepiej jak ma lekki kąt w gondoli i ma szanse zobaczyć cokolwiek przed sobą? ;)

..a może to w ogóle niezdrowe dla kręgosłupa-podnoszenie tych materacyków w gondolach? Ktoś coś wie na ten temat?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2018, 15:55

h84fwn15k5y02vr6.png
  • Anuleczek Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qumish wrote:
    Fajnie wygląda ten Balios, ale zastanawiam się nad jedną rzeczą związaną z gondolą:

dziewczyny, pytanie do tych co już miały niemowlaki - czy regulowane oparcie w gondoli jest przydatne, czy to zbedny gadżet? Baliosy maja tylko płaskie gondolki.
    Biorąc pod uwagę mój termin (koniec sierpnia) to pewnie od 2. miesiaca, gdzieś od października, bedzie zimno, wietrznie i rozłożona budka. Czy takie kilkumiesięczne dziecko będzie chiało leżeć na płasko ze wzrokiem utkwionym w budce, czy lepiej jak ma lekki kąt w gondoli i ma szanse zobaczyć cokolwiek przed sobą? ;)

..a może to w ogóle niezdrowe dla kręgosłupa-podnoszenie tych materacyków w gondolach? Ktoś coś wie na ten temat?

Taki maluch z reguły śpi podczas spacerów, wiec widoki są mu obojętne.Dlatego gondola służy do ok 5-6 mc bo później dziecko robi sie i większe i bardziej ciekawe i dlatego wtedy się je przenosi do spacerówki wyposażonej w pasy.Ja ani razu nie użyłam funkcji odchylania materacyka w gondoli- dla większego dziecka jest to po prostu niebezpieczne bo gondola nie ma pasów. Jak dla mnie ta funkcja to żadna funkcja.

Qumish lubi tę wiadomość

17u96iyeyg94k79c.pngiv09ej28xdie32dv.png
    Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
    Moje serduszko Olcia 12.03.2014
    Aniołek [*] 6 tc 2011
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qumish wrote:

Ani razu nie użyłam tego u córki. Kiedy podnosiłam jej materacyk, to mała zjeżdżała w dół. Na spacerach i tak zazwyczaj spała. U nas to się nie sprawdziło.

Qumish, Carolline lubią tę wiadomość

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• Marnat Koleżanka

Wysłany: 5 marca 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skorzystaliśmy parę razy z podnoszonego oparcia w gondoli, ale nie uznałabym tego za coś niezbędnego. Co do budki to dopóki nie pada to nie ma sensu jej otwierać. Chyba, że chcemy osłonić przed słońcem. Wychodzimy na spacer się przewietrzyć więc jaki sens ma bunkrować dziecko? :) I tak ubieramy je ciepło. Ewentualnie w czasie drzemki można rozłożyć ale w tedy nie ma problemu, że dziecko nic nie widzi.

Spacerówka w husky ma wkładkę dla maluchów zima/lato. Z jednej strony polar a drugiej jakiś materiał odprowadzający wilgoć. My korzystaliśmy całe lato i maluch się nie pocił :) I również jestem za tym że szczególnie w słoneczne lato duża buda to cudo. Otworzyć wentyl i można spacerować w spokoju. Żadnych durnych parasolek które z każdym skrętem trzeba poprawiać :P

Qumish lubi tę wiadomość

‹‹ 431 432 433 434 435 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ