X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • agania Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieżko powiedziec z ta wyprawka jaki koszt bedzie. Niektóre z nas bedą kupować wszystko nowe: ubranka, wózek, łóżeczko. Cześć z nas dostanie cos np od rodziny czy znajomych, a inne mogą kupić używane ubranka czy wózek. My kupowaliśmy używany wózek, łóżeczko i nosidełko były nowe i tu juz był koszt 1500 zł. Do tego dochodzą kosmetyki dla dziecka i rzeczy dla mamy do szpitala itd. Nam wyszło cos koło 2500 zł. A ubranka kupowałam duza cześć używanych.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Też jestem ciekawa ile to może kosztować :-) sporo tego.
    Nie pamiętam ile to wszystko kosztowało. Bo my jeszcze cały remont pokoiku małej robiliśmy. Bo są produkty z górnej półki i takie że średniej. A jeszcze dochodzą ciuszki i na tej mojej liście nie ma np jeszcze to co po narodzinach kupiłam czyli podgrzewacz, nawilżacz powietrza, moskitiery na okna założyliśmy bo to lato było i dochodziło mleko dla małej.

Teraz na szczęście praktycznie wszystko mam. Tylko drobne rzeczy przyjdzie mi kupić.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nas czeka remont pokoju dla małej. :) i wszystko do kupienia od podstaw.

Więc liczę na To, że będzie to dość spora kwota. :D

Sam wózek to 3tys. :O + fotelik do auta, meble do pokoju ..
    Butelki, laktator, podgrzewacz, wanienka ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2018, 12:03

• gosia.kak Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    No nas czeka remont pokoju dla małej. :) i wszystko do kupienia od podstaw. Więc liczę na To, że będzie to dość spora kwota. :D

u nas dokładnie tak samo. Z remontem pokoju ruszamy juz w pierwszy weekend po wielkanocy. Jak bede miec ogarniety pokoój to zaczne kupowac meble i ubranka :)

3i492n0agf4rykt3.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z mojej aktualnej listy wyprawkowej wyszło mi około 5tys. Największy koszt to wózek i fotelik samochodowy. Mam łóżeczko, przewijak, wanienke, hustawke/lezaczek i większość ubranek. Takie apteczne rzeczy do wyprawki warto zamawiać przez internet. Można dużo zaoszczędzić.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napewno do porodu wziąć jakąś najgorsza koszule i nie za długa bo i tak pójdzie do wywalenia.

A i nakładki na sutki można dopisać bo tam nie mam. Maść na sutki wiem że była w próbach w pudełkach które dają w szpitalu a potem w razie "w" można dokupić sobie większe opakowanie albo może rodzina dowiezc.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba też muszę zacząć robić jakąś listę. Czas pędzi jak szalony :) Nie mogę się już doczekać tego kupowania :)

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ta lista wyprawkowa fajna.. skorzystam. :D
    Dzięki dziewczyny !!♡

Powoli robię już swoja listę i ta na pewno nieźle ją uzupełni..

Ogólnie to dużo tego. Hehe. Ile drogie mamusie tak na oko trzrba liczyć że taka wyprawka dla noworodka wyniesie? :D

Mam gazetę MjakMama, którą gdzieś tam z nudów kupiłam i jest tu rozpisany "koszt" dziecka do 1 roku życia:

meble i sprzęty 3796zł
    akcesoria niemowlęce (butelki, smoczki itp.) 219 zł
    jedzenie (mm) 2430 zł
    ubranka 1637 zł
    higiena 1066 zł
    pieluchy i przewijanie 348 zł + 1836 zł (pieluchy jednorazowe) lub + 1082 zł (pieluchy wielorazowe)
    suplementy i leki 62 zł

są jeszcze zabawki 585 zł

Ciekawe jak to ma się do rzeczywistości? :D

edit. jeszcze są koszty ekstra np. szczepionki, doradca laktacyjny, monitor oddechu itd. nie zauważyłam, ze były na następnej stronie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2018, 12:10

PLPaulina lubi tę wiadomość

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio liczyłam ile wypłat nam zostało do kupienia wszystkiego :) 3 do czerwca, na lipiec zostawiam już sobie drobiazgi. Tak niewiele czasu zostało. Chyba syndrom wicia gniazda mi się włączył :)

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no właśnie i jeszcze witaminy : d3 i K2.
    Jak się karmi tylko MM to suplementowac kazali tylko d3 a jak tylko piersią to obie.

Monitor oddechu dostałam od brata z Anglii. Angel care.
    Mate do leżenia na chrzciny mala dostała.
    Faktycznie dużo tego :D

A już na Luksusy typu podgrzewacze do husteczek czy kosz na pieluchy to już sobie nie pozwalam.

Tylko kupiłam szumisia i to woombie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2018, 12:15

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    Ostatnio liczyłam ile wypłat nam zostało do kupienia wszystkiego :) 3 do czerwca, na lipiec zostawiam już sobie drobiazgi. Tak niewiele czasu zostało. Chyba syndrom wicia gniazda mi się włączył :)

szkoda, że się nie da "nie lubię tego" faktycznie aby 3..
    ja jeszcze muszę wydać z 2 tyś. na rower na komunie dla chrześniaka..

Czas zrobić jakiegoś mądrego excela :D

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    szkoda, że się nie da "nie lubię tego" faktycznie aby 3..
    ja jeszcze muszę wydać z 2 tyś. na rower na komunie dla chrześniaka..

Czas zrobić jakiegoś mądrego excela :D

U nas jeszcze ciekawiej mamy 2 komunie i jeden roczek. I jesteśmy z mężem chrzestny i. Imprezy tydzień po tygodniu w maju. A jeszcze musimy dojechać 300km...

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    U nas jeszcze ciekawiej mamy 2 komunie i jeden roczek. I jesteśmy z mężem chrzestny i. Imprezy tydzień po tygodniu w maju. A jeszcze musimy dojechać 300km...

ja w tamtym roku miałam sezon drogich imprez, bo 1 komunia i 4 wesela, wiec ciesze sie, ze w tym roku nie ma zadnych imprez w planach i mozna cos oszczedzic :)

3i492n0agf4rykt3.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy po drodze wesele ale raczej nie pójdziemy bo będzie na początku sierpnia a na koniec będę rodzic. No zobaczę jeszcze. Mamy jeszcze komunie w maju i urodziny taty. Będę szukać na koniec kwietnia sukienki takiej uniwersalnej na tą imprezę urodzinową i komunie.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i na komunie musimy dojechać z Poznania do Łodzi. Więc też dodatkowy koszt.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam niedługo 4 lata chrzesniaka.. I jeszcze prezentu nie mam. Bo nic do głowy mi nie przychodzi.. :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na prezenty na urodziny wlasnych dzieci tez brakuje pomyslow :D Ciezko cos kupic w dzisiejszych czasach dzieci maja wszystko...

• Kasiaja Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście wszystko, co najdroższe mam, wózek, fotelik samochodowy, przewijak, pościel do łóżeczka, ubranka, kocyki, rożki i nawet mam jeszcze koszule do porodu oraz majtki poporodowe- tyle tego kupiłam przed ostatnim porodem ;-) nawet nowiutka butelka Aventu jest gdyby coś nie poszło z kp, laktator nieużywany też jest. Monitora oddechu oraz podgrzewaczy do butelek nigdy nie miałam i teraz też nie będę kupować. Jedynie czeka mnie zakup kosmetyków dla maluszka ale to max 100 zł kupię tylko balsam i krem do buzi emolium, sprawdzone mam i mimo że do najtańszych nie należą są mega wydajne, na kilka miesięcy spokój. Jedynie muszę meble w pokoiku maluchów wymienić żeby pomieścić ubranka, mam już wszystko upatrzone tylko koleżanka, która kupuje ode mnie te obecne mebelki musi odebrać. Taki jest plus i minus posiadania dzieci w małym odstępie czasu. Plus to oszczędność, minus zazdroszczę Wam tego kompletowania :-) nawet ostatnio, gdy temat był wózków, zastanawiałam się czy nie kupić nowego bo ten „stary” mam już oklepany, na szczęście rozsądek zwycięża i powstrzymuje się przed kupnem nowego :-) oczywiście jeśli okaże się że będziemy mieć córeczkę to kupię kilka nowych ubranek mimo że od siostry mam dostać całą stertę dla dziewczynki

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    My mamy po drodze wesele ale raczej nie pójdziemy bo będzie na początku sierpnia a na koniec będę rodzic. No zobaczę jeszcze. Mamy jeszcze komunie w maju i urodziny taty. Będę szukać na koniec kwietnia sukienki takiej uniwersalnej na tą imprezę urodzinową i komunie.

moja kolezanka była na weselu 3 tygodnie przed planowanym terminem i tak sie wybawaiła na tym weselu, ze 2 dni pozniej skurcze i urodziła synka :)

Marta..a lubi tę wiadomość

3i492n0agf4rykt3.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kosztow jeszcze nie przeliczalam tak dokladnie ale mysle ze spokojnie z 3-4tys€ pojdzie...
    Poki co zrobilam liste wyprawkowa i w szoku jestem jej dlugosci... ale fakt ze ujelam w niej rzeczy pod znakiem zapytania...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
‹‹ 522 523 524 525 526 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ