Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Cały dzień dziś przeżywam to, że będę miała drugą córkę
Będą się razem bawić, tłuc, kopać, wyzywać, wspierać i pomagać
Jak ja z moją dwa lata młodszą siorą. Aż się wzruszam
Zresztą okazuje się, że poprawnie wyczytałam sobie płeć ze zdjęć z usg prenatalnego. Kasiaja, może ty tez się nie mylilas i będzie dziewczynaDooti, ingelita, e_mii, Kasiaja lubią tę wiadomość
-
Leticia wrote:Cały dzień dziś przeżywam to, że będę miała drugą córkę
Zresztą okazuje się, że poprawnie wyczytałam sobie płeć ze zdjęć z usg prenatalnego. Kasiaja, może ty tez się nie mylilas i będzie dziewczyna
Ja znowu marzyłam o starszym bracie, nie było to do zrealizowania, ale być może Antoś zostanie kiedyś starszym bratem.
Co do listy wyprawkowej, to w niektórych aplikacjach (np. Preglife) są takie listy i można tam sobie odznaczać co się już ma.Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Zresztą okazuje się, że poprawnie wyczytałam sobie płeć ze zdjęć z usg prenatalnego. Kasiaja, może ty tez się nie mylilas i będzie dziewczyna
Też tak chcę, żeby się wspierały dzieciaki:) Jestem jedynaczką, zawsze brakowało mi rodzeństwa.
Ja na razie jestem na etapie przeczuć i snów. Te pierwsze podpowiadają, ze chłopak. Te drugie, że dziewczynka. Jak tu nie zgłupieć?Lavendova lubi tę wiadomość
-
Wróciłam właśnie z USG połówkowego
pomiary prawidłowe, córcia waży 404 g, szyjka długa, wiek ciążowy 21tyg+1 dni, wszystko gra
Uff ulżyło
kolejne usg za 8 tyg czyli w okolicach 30 tyg.
Leticia, vanilia120, Lavendova, ingelita, marcela123, Zolza_, PLPaulina, nesssssa, Dooti, katka/85, Ania241188, e_mii, Gypsy, Kasiaja, pumka1990, polkosia, Existenz, d'nusia, Flowwer, Eilleen, chabasse lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa też całe życie byłam jedynaczką, przynajmniej do moich 23 urodzin kiedy to dostalam od mamy dwóch braci
Ale to bardziej ciocia sie czuję a nie jak rodzeństwo, zwlaszcza ze moja cora jest od nich o 2 lata starsza :o
Moje znowu mają za dużą roznice wieku bo 5 lat wiec kazda ma swoj świat ale tez sie czasem bawią razem albo wariuja, stanowczo lepiej niz jedynakiem być. Ja jutro usg może sie tym razem dowiemy jaks płeć. Biorę męża i młodą -
nick nieaktualny
-
Ja od niedzieli też czuję ruchy już bardziej konkretnie. To już nie delikatne stukanie tylko jak położę rękę na brzuchu to czuję jakby mi ją coś czasami podnosiło. Takie mini kopniaczki albo przeciąganie. Ale czję wyłacznie jak leżę na plecach. Gdy siedzę czy chodzę to nic nie czuję. Jak zmienię pozycję z siedzącej czy stojącej na leżącą to po chwili czuję ruchy
DobrejMysli lubi tę wiadomość
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Witam sierpniowe brzuszki
Byłam lutówka, urodziłam z początkiem stycznia.
Po ciąży zostały mi tabletki: Duphaston i Luteina 100mg dopochwowa, Ovarin.
Czy któraś z Was byłaby zainteresowana?
Jeśli macie jakieś pytania dotyczące ciąży, dzieci, wcześniaków, mozecie pisać, chętnie pomogę -
Zresztą okazuje się, że poprawnie wyczytałam sobie płeć ze zdjęć z usg prenatalnego. Kasiaja, może ty tez się nie mylilas i będzie dziewczynajuż tak czekam do poniedziałku, że dawno mi się tak czas nie dłużył. Nie wyjdę z gabinetu dopóki nie podglądanie i nie powie kogo noszę pod sercem
[/url]
-
Tokarzynka wrote:Witam sierpniowe brzuszki
Byłam lutówka, urodziłam z początkiem stycznia.
Po ciąży zostały mi tabletki: Duphaston i Luteina 100mg dopochwowa, Ovarin.
Czy któraś z Was byłaby zainteresowana?
Jeśli macie jakieś pytania dotyczące ciąży, dzieci, wcześniaków, mozecie pisać, chętnie pomogę
A z jakiego miasta jesteś? Ja ewentualnie mogę się uśmiechnąć o luteinę, bo mój lekarz stwierdził, że kończymy, a mam jeszcze tylko na 2 tygodnie czyli powiedzmy do 19 tygodnia. Jakoś jak biorę to mnie uspokaja, że szyjka się nie skraca, chociaż ma 4 cm :pEmil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
U mnie już w 13 tygodniu było widać dziewczynkę
Lekarka prowadząca potwierdziła w 15 tygodniu. Cieszę się bardzo i mam przeczucie, że tak będzie. Ale z kupowaniem ubranek czekam jeszcze dwa tygodnie do badań połówkowych. Jak w 3. USG będzie dziewczynka, to nie ma bata - trzeba stawiać na różowy!!!!!!!!!!!!!!!!!!