WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • vanilia120 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to jest normalnie, ruchy na późniejszym etapie stają się dopiero regularne :)

0b1298a846.png
    d9rgk6nlgu4atc8w.png

08.08.2016 - ciaza obumarla w 9 tygodniu :(
    Mthrf c667, pai-1, pco

• Leticia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały dzień dziś przeżywam to, że będę miała drugą córkę :) Będą się razem bawić, tłuc, kopać, wyzywać, wspierać i pomagać <3
    Jak ja z moją dwa lata młodszą siorą. Aż się wzruszam ;)

Zresztą okazuje się, że poprawnie wyczytałam sobie płeć ze zdjęć z usg prenatalnego. Kasiaja, może ty tez się nie mylilas i będzie dziewczyna :)

Dooti, ingelita, e_mii, Kasiaja lubią tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Cały dzień dziś przeżywam to, że będę miała drugą córkę :) Będą się razem bawić, tłuc, kopać, wyzywać, wspierać i pomagać <3

Zresztą okazuje się, że poprawnie wyczytałam sobie płeć ze zdjęć z usg prenatalnego. Kasiaja, może ty tez się nie mylilas i będzie dziewczyna :)
    Ja mam siostrę młodszą o dwa lata i było dokładnie tak jak piszesz, bawiłyśmy się a za chwilę tłukłyśmy się i szarpałyśmy się za włosy ;)
    Ja znowu marzyłam o starszym bracie, nie było to do zrealizowania, ale być może Antoś zostanie kiedyś starszym bratem.
    Co do listy wyprawkowej, to w niektórych aplikacjach (np. Preglife) są takie listy i można tam sobie odznaczać co się już ma.

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:

Też tak chcę, żeby się wspierały dzieciaki:) Jestem jedynaczką, zawsze brakowało mi rodzeństwa.

Ja na razie jestem na etapie przeczuć i snów. Te pierwsze podpowiadają, ze chłopak. Te drugie, że dziewczynka. Jak tu nie zgłupieć? :)

Lavendova lubi tę wiadomość

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego cierpliwie czekam. Też mi się wydaje że czasem coś czuję ale nie jestem pewna. :-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • DobrejMysli Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam właśnie z USG połówkowego :) pomiary prawidłowe, córcia waży 404 g, szyjka długa, wiek ciążowy 21tyg+1 dni, wszystko gra :) Uff ulżyło :) kolejne usg za 8 tyg czyli w okolicach 30 tyg.

Leticia, vanilia120, Lavendova, ingelita, marcela123, Zolza_, PLPaulina, nesssssa, Dooti, katka/85, Ania241188, e_mii, Gypsy, Kasiaja, pumka1990, polkosia, Existenz, d'nusia, Flowwer, Eilleen, chabasse lubią tę wiadomość

klz9df9hzzd4pe9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też całe życie byłam jedynaczką, przynajmniej do moich 23 urodzin kiedy to dostalam od mamy dwóch braci :D Ale to bardziej ciocia sie czuję a nie jak rodzeństwo, zwlaszcza ze moja cora jest od nich o 2 lata starsza :o

Moje znowu mają za dużą roznice wieku bo 5 lat wiec kazda ma swoj świat ale tez sie czasem bawią razem albo wariuja, stanowczo lepiej niz jedynakiem być. Ja jutro usg może sie tym razem dowiemy jaks płeć. Biorę męża i młodą:)

• Karolciak Debiutantka

Wysłany: 21 marca 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też od poniedziałku czuję ruchy,wcześniej takie muśnięcia motylka a teraz to konkret :D Uczucie nie do opisania,teraz czas zapisać się na połówkowe,oby się nie odwróciło,bo już bym chciała wiedzieć kto tam tak harcuje :)

p19udqk3xbet2otb.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to chciałabym 3 dzieci, mąż 2, więc nie da się pójść na kompromis :p ale wiem jak to dobrze jest mieć rodzeństwo. Mam 2 braci i siostrę, starszy brat zawsze mnie bronił przed siostrą, czasem się kłóciłyśmy, ale nie zamieniłabym jej na nic :p

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem jedynaczką. Mąż jedynak. Więc o rodzeństwie pojęcia nie mamy. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2018, 18:09

• squirrel Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od niedzieli też czuję ruchy już bardziej konkretnie. To już nie delikatne stukanie tylko jak położę rękę na brzuchu to czuję jakby mi ją coś czasami podnosiło. Takie mini kopniaczki albo przeciąganie. Ale czję wyłacznie jak leżę na plecach. Gdy siedzę czy chodzę to nic nie czuję. Jak zmienię pozycję z siedzącej czy stojącej na leżącą to po chwili czuję ruchy

DobrejMysli lubi tę wiadomość

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:

ja też jedynaczka, ale zawsze chciałam mieć rodzeństwo. Dlatego raczej planuję szybko kolejne ;p

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam siostrę 9 lat starsza.Jak byłyśmy małe to duża różnica i mało kontaktu.Ale po 18 różnica zaczęła się zacierać i cieszę się że mam rodzenstwo. Wiem że nie zostanę sama i zawsze mam na kogo liczyć i komu się zwierzyć.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Mój mąż też, więc będzie wyzwanie :)

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• Tokarzynka Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sierpniowe brzuszki :)
    Byłam lutówka, urodziłam z początkiem stycznia.
    Po ciąży zostały mi tabletki: Duphaston i Luteina 100mg dopochwowa, Ovarin.
    Czy któraś z Was byłaby zainteresowana?

Jeśli macie jakieś pytania dotyczące ciąży, dzieci, wcześniaków, mozecie pisać, chętnie pomogę :)

iv092n0aukx79ex5.png

HSG 16.05- jajowody drożne, potwierdzona macica dwurożna
    Leki: Castagnus, kwas foliowy, witamina D3, magnez
    18.06- pozytywny test ciążowy :D
    Duphaston
    21.06 beta HCG 2286
    23.06 beta HCG 4744
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:

Cały czas mam taką nadzieję ;-) już tak czekam do poniedziałku, że dawno mi się tak czas nie dłużył. Nie wyjdę z gabinetu dopóki nie podglądanie i nie powie kogo noszę pod sercem :-)

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tokarzynka wrote:
    Witam sierpniowe brzuszki :)
    Byłam lutówka, urodziłam z początkiem stycznia.
    Po ciąży zostały mi tabletki: Duphaston i Luteina 100mg dopochwowa, Ovarin.
    Czy któraś z Was byłaby zainteresowana?

Jeśli macie jakieś pytania dotyczące ciąży, dzieci, wcześniaków, mozecie pisać, chętnie pomogę :)

A z jakiego miasta jesteś? Ja ewentualnie mogę się uśmiechnąć o luteinę, bo mój lekarz stwierdził, że kończymy, a mam jeszcze tylko na 2 tygodnie czyli powiedzmy do 19 tygodnia. Jakoś jak biorę to mnie uspokaja, że szyjka się nie skraca, chociaż ma 4 cm :p

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• Roza86 Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już w 13 tygodniu było widać dziewczynkę :) Lekarka prowadząca potwierdziła w 15 tygodniu. Cieszę się bardzo i mam przeczucie, że tak będzie. Ale z kupowaniem ubranek czekam jeszcze dwa tygodnie do badań połówkowych. Jak w 3. USG będzie dziewczynka, to nie ma bata - trzeba stawiać na różowy!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

3jgxikgnd94s7ub1.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż poczuł kopniaka! A przynajmniej tak twierdzimy oboje :) miał taki błysk w oczach, że aż mi łezka poleciała :)

Roza86, Kasiaja, ingelita, DobrejMysli, PLPaulina, Ania241188, Dooti lubią tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Roza86 Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak przygotowujecie się do porodu? Czytacie książki na ten temat? Jakieś ćwiczenia? Macie coś co mogły byście polecić??? :)

3jgxikgnd94s7ub1.png
‹‹ 524 525 526 527 528 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ