Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
My już jesteśmy po polowkowym, rośnie cudny chłopak ❤️
Zapisaliśmy się już do szkloy rodzenia na maj. Czy słyszałyście o tym że jak ma się zaświadczenie ze szkoły rodzenia to ma się pierwszeństwo do porodu podczas przyjęcia do szpitala?
Powoli kompletujemy wyprawkę, łóżeczko, ubranka, leżaczek i parę innych akcesoriów już mamy. Na wózek i fotelik czekamy do maja bo w Warszawie odbędą sie I Targi wózków i fotelików i będzie możliwość obejrzenia wielu modeli. Póki co jesteśmy zachwyceni Espiro Next Avenue, wygląda solidnie, polecany jest przez IMiD i do tego przystępna cena.edytkaa93, kozalia, Meneksze, PLPaulina, Lavendova, Dooti, Kasiaja, Gypsy, pumka1990, squirrel, DobrejMysli, polkosia, d'nusia, marcela123, katka/85, alenka89, chabasse, misia-kasia lubią tę wiadomość
1.12.2017 naturalny cud, bez wspomagania
11.2017 przygotowania do in vitro
11.2016 : 23 t.c. aniołek
06.2016: I ICSI - 7 zarodków, 2 transfer
-
Kurcze ja narazie mam takie drobnostli pokupowane typu pieluchy tetrowe czy butelki, ale o wózku to w ogole nie mysle. Co przeglądam internet to podoba sie mi cos innego, wiec stwierdzilam ze pojde na żywiol, pojade do sklepu i popytam co jest fajnego, i wtedy cos kupie. Tak sie zastanawiam ze nie wiem na co czekam bo jak druga polowa ciaży ma zleciec tak szybko jak ta pierwsza to to bedzie juz za chwile:)17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
nick nieaktualnyJusta, faktycznie ładne te Navingtony, a są w zestawie ze spacerówką?
Ja po wczorajszej wizycie melduje, że z małą wszystko w porządku253 g już waży i znowu wypinała się na matkę i lekarza
Czy to normalne, że zawsze plecami siedzi w trakcie USG? Może przez to nie mogę wyczuć ruchów, (bo kopie "do wewnątrz")? Zjadłam nawet rządek czekolady, żeby ją pobudzić, ale w naszą stronę nie chciała się obrócić
Kusi mnie, żeby umyć okna... czy to zabobon, że w ciąży nie powinno się ich myć, czy chodzi o podnoszenie rąk do góry?? Może jak sobie stanę na krześle, to nie będę musiała wysoko sięgać ;PAnia241188, Lavendova, Dooti, pumka1990, DobrejMysli, Leticia, katka/85 lubią tę wiadomość
-
Kozalia, te wózki są 2w1, można też chyba z fotelikiem kupić.
Wczoraj nie wytrzymałam i umyłam 2 małe okna i jedno duże... rąk nie podnosilam, ale mąż już mi zabronił resztę ruszaćSamo mycie okien nie jest ciężkie, ale później dyszałam jak lokomotywa
-
nick nieaktualnyJa też umyłam narazie tylko dea okna w kuchni. Specjalnie się nie nameczylam. Uważajcie żeby nie upaść bo można stracic równowagę w ciąży szybciej.
Ja o 15 wizyta. To sobie znowu poczekam ze 2 h jak zwykle, ale może tym razem będzie widać płeć.
A wózki Bexa ktoś widział na żywo? -
nick nieaktualny
-
kozalia wrote:
Mi się ta ciąża strasznie dłuży...
a ja mam wręcz odwrotne wrazenie - leci jak szalona i nie wiem kiedy minęły te 4 miesiace... Moze to dlatego, ze chodze normalnie codziennie do pracy i mam sporo zajęc wiec az tak bardzo sie nie skupiam na ciązy i czekaniu na rozwiązaniu. Dla mnie ciąża mogłaby trwac nawet i 12 miesiecy -
A ja byłam dziś w Lidlu zobaczyć na te ubranka z bio bawełny. Zdecydowałam się na te rozpinane bodziaki, bo praktyczne. Ale dla chłopców takie smutne kolorki były, same odcienie beżu albo granatu.Nasz cud ANTOŚ
24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Też mi się podoba Espiro next avenue
Koleżanka mnie uświadomiła dopiero, że powinnam myśleć o wózku z trochę większą gondolą, bo dziecko będzie jeszcze leżące w sezonie zimowym i dochodzi do tego przestrzeń na śpiworek zimowy. Ten espiro ma 80 cm więc fajnie. Wcześniej myśleliśmy o maxi cosi nova, ale tam gondola ma tylko 69 cm ! Na lato ok, ale w zimę to tam się już chyba może cisnąć kilku miesięczne ciepło ubrane dziecko.
Mili-lu lubi tę wiadomość
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Ja dzisiaj poszalalam w Lidlu, obkupilam mojego małego lokatora w bodziaki i spodenki
co do kolorów Dooti to rzeczywiście w większości beze i odcienie granatu i mięty, ale dla mnie akurat spoko bo lubię takie. Jakie to przyjemne uczucie robić zakupy dla takiego maleństwa
Dooti lubi tę wiadomość
Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
aquirrel, ja tez bardzo skrupulatnie sprawdzam długosc gondoli przy wyborze wózka własnie z tego powodu. Dziecko w styczniu-lutym juz będzie miało pewnie ponad 65 cm + do tego body, jakis pajacyk, kombinezon, poduszeczka, koc, i robi sie naprawde całkiem ciasno w niektórych gondolach
-
nick nieaktualnyJak byliśmy z mężem w sklepie z wózkami to szczęka mam opadła ile jest modeli..
Dużo wózków mi się podobało. Ale że względu że potrzebuje to na trudne tereny to krąg fajnych się zmniejszył.
Też patrzylismy by gondola była spora wewnątrz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2018, 12:25