Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
polkosia wrote:A ma któraś z Was „letnie” dziecko? Ja mam dwie zimowe i nie ogarniam jak ja będę miała ubrać takiego noworodzia
ja miałam body z krótkim na to pajacyk i przykrym kocykiem i cieniutka czapeczka. Było ciepło.
polkosia lubi tę wiadomość
-
Lavendova wrote:Ja mam letnie, z lipca i z początku września. Zależy jaka będzie pogoda, moje miały body i spodenki, i do fotelika. Rożki swoje nie potrzebne są, chyba w szpitalu dają szpitalne i ubranka tez, tylko na wyjście trzeba ubrać.
polkosia lubi tę wiadomość
-
Ja mam z czerwca. Było bardzo goraco jak wychodzilismy ze szpitala. Mysle ze wystarczy jakis bawelniany pajacyk, pod to bodziak z krotkim rekawem, czapeczka i jakis cienki kocyk. A tak to praktycznie cale lato "chodzil" w bodziakach z krotkim rekawem
-
Rodziłam w szpitalu prywatnym i na Żelaznej, czyli jedna z najlepszych porodówek i nie było tam szpitalnych.
Ania, body, pajac i czapka? To ja swoje tak ubierałam w zimę i to bez czapkiAnuleczek lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Dziewczyny może macie jakieś pomysły, bo ja już nie daje rady. Przed ciążą miałam migreny, ale jakoś dawałam radę - zawsze mogłam łyknąć jakiś proszek i była lekka poprawa. A teraz.. Leków nie mogę, a migreny mam o wiele częstsze i mocniejsze. Piatek-sobota-niedziela nie wychodziłam z łóżka taką migrenę miałam plus wymioty. Teraz poniedziałek-sroda spokój.. A dziś znów mnie dopadło. Już nie wiem co robić. Doslownie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2018, 15:01
Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
polkosia wrote:Rodziłam w szpitalu prywatnym i na Żelaznej, czyli jedna z najlepszych porodówek i nie było tam szpitalnych.
Ania, body, pajac i czapka? To ja swoje tak ubierałam w zimę i to bez czapkipolkosia lubi tę wiadomość
-
PLPaulina wrote:Czyli zawsze w lato body + pajacyk??
Z resztą to jakoś tak instynktownie człowiek widzi czy tak za ciepło będzie czy za zimno. Zobaczycie kobietki
-
Ja mam dziecko z drugiej połowy września - jak szlam do szpitala było lato, a jak wychodziłam to już jesień
Ubierałam w bodziak na długi plus polspiochy albo śpiochy na to. Na dwór dodatkowo sweterek i cienką czapeczkę.
W szpitalu miałam rożek, ale czapek nigdy w pomieszczeniu nie kładłam. W sierpniu pewnie trochę lżej będzie trzeba ubrać.
-
No dla mnie połowa sierpnia to już jesień, a przypominając sobie sierpień i wrzesień zeszłego roku to chyba nawet gorzej niż jesień. W sumie to nie miałam w planach kupowania body na krótki rękaw. Ale może ze 2 sztuki się przydadzą. Nigdy nie wiadomo, czy lato nie zaskoczy w tym roku.🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
nick nieaktualnyMi się wydaje że pora roku porą roku. Ale na ogół w domu ma się stałą temperaturę. Więc cis na krótki rękaw musi być.
Rozumiem dylemat przy wyjściu na dwór.no tego ubierania nie ogarniam.
A trzrba być gotowym na wszysrko.
Jak sobie przypomnę swój ślub w październiku. Gdzie żadnego bolerka nie potrzebowałam bo było tak gorąco..Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2018, 15:39
-
nesssssa wrote:W którym miejscu czujecie ruchy???
Różnie. W ciągu dnia jak pracuję i dużo siedzę przed komputerem, i w ramach odpoczynku na jakieś 15 min położę się na łóżku na plecach to czuję na dole nad spojeniem łonowym tak na środku. Dzisiaj za to poczułam pierwszy raz ruchy rano po przebudzeniuObudziłam się na lewym boku i jak przekręciłam się na plecy to brzuch miałam jakiś większy po lewej stronie i czułam z boku po lewej stronie
nesssssa lubi tę wiadomość
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Ale czapeczka to chyba tylko przy wyjściu ze szpitala na dwor? Zależy jaka bedzie pogoda, ale przy 30 st ubrałabym w długie body i spodenki, jakiś cienki kocyk Ew.do przykrycia albo sama tetrę, przy 20 stopniach, krótkie body i pajac, kocyk do przykrycia i chyba powinno byc ok. Tak naprawde jak juz sie urodzą to same będziemy widzieć czy im ciepło czy nie. Każde dziecko jest inne
-
Ja ruchy czuje juz bardzo wyraznie i bardzo czesto-nawet teraz.Nawet moja corcia juz poczula pukniecie- byla w szoku hehe i co chwile chciala pozniej sprawdzac.Co do ubioru na wyjscie i potem tez mam zagwostke..niby to lato ale koniec, moze byc mega zimno a moze byc mega upal...Ale ja jestem z tych nieprzegrzewajacych.Jak czytam ze bylo goraco i ze dziecko mialo i body i pajaca i kocyk i czapke to mi tchu brakuje.Jak bedzie upal to wystarczy body na krotki rekaw i pielucha flanelowa- noworodek sie nie poci wiec ja nie bede ryzykowac udarem.Pajac jak bedzie cieplo ok 23 st.Jak bedzie ponizej 20 to bedzie bodziak na krotki rekaw, pajac, kocyk i czapka.A jak bedzie mega zimno to mam pollarkowy kombinezon taki wlasnie na chlodne lato czy wczesna jesien..
pumka1990 lubi tę wiadomość
Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
Moje serduszko Olcia 12.03.2014
Aniołek [*] 6 tc 2011