Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnypolkosia wrote:Ja mam kłucia i niestety to szyjka się skraca u mnie

A twardnieje Ci brzuch? Czy tylko te kłucia? Ile ma ta Twoja szyjka?
Mi twardnieje, już chyba 2 tydzień, na szczęście za tydzień wizyta... ale też zauważyłam takie dziwne lekkie kłucia, ale bardziej brzucha na dole. Nie wiem co to może być, nie miałam tego w pierwszej ciąży. Teraz pracuje, dojeżdżam autem, może za duży stres. -
Ja w pierwszej ciąży miałam masakryczne twardnienia, były chwile, że nie mogłam chodzić
Ale szyjka trzymała mocno i do samego końca ani drgnęła.
Zarówno kłucia, jak i twardnienia, są czymś, co trzeba kontrolować. Natomiast spokojnie, nie jest tak, że w kilka dni ta szyjka zniknie. Trzeba trzymać rękę na pulsie, ale bez paniki.
Mogą też, jak w moim przypadku, nie oznaczać nic

-
Ja za to od rana mam kłucie w brzuchu. Nie wiem czy to kolka jelitowa znowu, czy jakiś zastój moczu w nerce. Po nospie i wysikaniu przechodzi, ale momentami już myślałam czy jechać na ip. Jedyne co mnie odstrasza to wielogodzinne czekanie we Wrocławiu

-
Z tymi fotelikami jako spacerowka chodzi o to ze taka pozycja poki dziecko nie siedzi obniza napiecie mięśniowe. Kubelek w spacerowce nie wplywa na to..dziecko jest starsze.. ja pezejde w lutym na spacerowke kubelkowa do tego sliworek gruby i nedzie wygodnie.. kubelkowe sa do 3.5 roku i nie dla otylych dzieci..
Roza86 lubi tę wiadomość
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
A ja nic a nic nie czuje ze jestem w ciazy.
Brzuch zmalał lezy juz tydzien poziomo kregoslupem do usg
. Jeszcze nigdy mi jej mie wazyli wiem tylko ze glowe ma stosowna do wieku. Nast wizyta 04.04. A polowkowe ponownie 06.04.
Gdyby nie codzienne harce wieczorne w brzuchu i detektor zawal murowany10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
Dziewczyny ja już po połówkowych. Wszystko w normie, uff, i poznaliśmy wreszcie płeć, czekamy na Tomka

Dziś w nocy bolał mnie brzuch ale nie panikuję, bo to chyba efekt badania USG, lekarz ponad 20 minut jeździł mi po brzuchu, by wszystko dokładnie wymierzyć i nam pokazać. Pod sam koniec Mały się obudził i jeszcze dodatkowo lekarz przełączył widok na 4D i mieliśmy niezłą frajdę obserwować jak się rusza. Nasze Maleństwa to już nie takie maleństwa
alenka89, ingelita, Ania241188, Kasiaja, Meneksze, Qumish, polkosia, DobrejMysli, pumka1990, siuLa, siuLa, chabasse, Gypsy lubią tę wiadomość
-
Nie masz przypadkiem.zylakow sromu? Taki wlasnie jest ich objaw bol kroku plus lekko napuchniete wargi i wlasnie ciagnie po udachAnuleczek wrote:Ja klocie w pochwie kojarze jedynie z infekcja.Mnie ciagnie w pachwinach..rano czuje jakbym cala noc na rowerze jezdzila bo boli mnie krocze:-(7w3d 💔
-
nick nieaktualnyExistenz wrote:A ja nic a nic nie czuje ze jestem w ciazy.
Brzuch zmalał lezy juz tydzien poziomo kregoslupem do usg
. Jeszcze nigdy mi jej mie wazyli wiem tylko ze glowe ma stosowna do wieku. Nast wizyta 04.04. A polowkowe ponownie 06.04.
Gdyby nie codzienne harce wieczorne w brzuchu i detektor zawal murowany
Mi też jezcze nie zwazyli. Tylko z łaski swojej zmierzyla głowę brzuch i kość udowa.
Moje ma już swoje pory aktywnosci w podobnych godzinach.
I dupa nic nie kupię chyba do porodu bo nie znam płci. No nie wierzę w to ze muszę do pl jechać masakra. -
Hej szukałam informacji i tych targach i niestety nic nie znalazłam. Podasz informacje gdzie i kiedy te targi wózków i fotelików?Mili-lu wrote:My już jesteśmy po polowkowym, rośnie cudny chłopak ❤️
Zapisaliśmy się już do szkloy rodzenia na maj. Czy słyszałyście o tym że jak ma się zaświadczenie ze szkoły rodzenia to ma się pierwszeństwo do porodu podczas przyjęcia do szpitala?
Powoli kompletujemy wyprawkę, łóżeczko, ubranka, leżaczek i parę innych akcesoriów już mamy. Na wózek i fotelik czekamy do maja bo w Warszawie odbędą sie I Targi wózków i fotelików i będzie możliwość obejrzenia wielu modeli. Póki co jesteśmy zachwyceni Espiro Next Avenue, wygląda solidnie, polecany jest przez IMiD i do tego przystępna cena.

-
Lavendova wrote:Mi też jezcze nie zwazyli. Tylko z łaski swojej zmierzyla głowę brzuch i kość udowa.
Moje ma już swoje pory aktywnosci w podobnych godzinach.
I dupa nic nie kupię chyba do porodu bo nie znam płci. No nie wierzę w to ze muszę do pl jechać masakra.
http://mediweb.pl/interactive/calc24.php możesz sobie spróbować oszacować z pomocą tego kalkulatora wagę dzidziusia, u mnie się pomylił o kilka gramów w porównaniu o wyliczenie z połówkowego -
A ja się witam w nowym tygodniu
Ania241188, ingelita, LondyńskieSerduszko, PLPaulina, pumka1990 lubią tę wiadomość
Nasz cud ANTOŚ
24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g

trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
justa1509 wrote:I to w pełnym 20 tygodniu
Teraz już będzie tylko bliżej jak dalej 
Tak, to już połowa za mną
nie wiem kiedy to zleciało.
pumka1990, siuLa lubią tę wiadomość
Nasz cud ANTOŚ
24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g

trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Jak ta połowa juz nam wszystkim minie to juz bedzie szybko leciał czas. Tym bardziej, ze dla części z nas ta połowa bedzie krótsza niz pierwsza połowa, w sensie, ze nie wszystkie będziemy nosić małe do 40 tygodnia czy dalej, a ciąża bedzie rozwiązana wcześniej.
-
Co sądzicie o imieniu LEON? (Leoś, Leo)
Kiedy mówię znajomym/rodzinie ze takie imię wybraliśmy to każdy ma dziwna minę :p
Ze imię dla starszego pana itd itd...
Serio jest aż takie zle? Może jest a ja mam jakieś klapki na oczach?
Dooti, nesssssa, Ada2405, marcela123, Qumish, Gypsy lubią tę wiadomość

03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100

dobrze, ze juz piątek