Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też dziś krzywą robiłam ale wyniki poznam we środę u lekarza na wizycie. Po wypiciu tego cuda było mi niedobrze ale jakoś przetrzymałam. Mój tuptuś za to wariował od rana.Nasz cud ANTOŚ
24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Mi nie było jakoś specjalnie niedobrze po tym, bardziej odczuwałam że wypiłam to na pusty żołądek. Ale za to jak wróciłam do domu to zaczęłam się trząsć i zaczęło mi się robić słabo, ale sie najadłam i po pół godziny było już okej.17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
angelika1995 wrote:można, jedynie wiem o kosmetykach samoopalających firmy FAKE BAKE, są bezpieczne dla nas
Znalazłam skład tego płynu i ma "Dihydroxyacetone", a to przez to jest nie zalecany w ciąży właśnie.. pomijając cenę która mnie powaliła
więc generalnie nie jest zalecany ale wszystko oczywiście na własną odpowiedzialność6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
edytkaa93 wrote:Mi nie było jakoś specjalnie niedobrze po tym, bardziej odczuwałam że wypiłam to na pusty żołądek. Ale za to jak wróciłam do domu to zaczęłam się trząsć i zaczęło mi się robić słabo, ale sie najadłam i po pół godziny było już okej.
-
siuLa wrote:Witam się i ja !
jestem już po USG genetycznym i jest wszystko ok:) Synek waży 336g. Łożysko na tylnej ścianie (? W 13 tyg było na przedniej, któraś z Was tak miała? ) i podobno wysoko, wiec super ze się podniosło
A co do wagi to narazie +4 kgsiuLa lubi tę wiadomość
[/url]
-
U mnie waga stoi w miejscu..az sie martwie bo ciagle -2.Brzuch rosnie, synek szaleje..jedyne jeszcze takie jakies dziwne pieczenie w srodku czuje ponizej pepka..nie wiem czy to pecherz( nie mam zadnych innych objawow zum) czy moze to pepek jednak tak promieniuje w dol...Ehh ciagle cos w tej ciazy...
Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
Moje serduszko Olcia 12.03.2014
Aniołek [*] 6 tc 2011 -
Witajcie! To ja też pozwolę sobie wtrącić swoje trzy grosze - na początku miesiąca byłam na wizycie u swojej gin. i okazało się, że mam mega twardy brzuch. Z szyjką też coś się zaczynało dziać. Niby 35mm i się nie skracała, ale na usg widać było coś takiego jak "lejek" by się robił i to podobno nic dobrego.
Dostałam L4 i polecenie leżeć i odpoczywać. Zakaz dźwigania i innych wysiłków. Nawet od seksu kazała się wstrzymać. Przepisała luteinę, magne B6 i nospe forte.
Brzuch twardnieje mi do dziś, mimo, że już dwa tyg. na zwolnieniu jestem i staram sie więcej odpoczywać niż chodzić. Dokucza mi też od czasu do czasu taki ból jak na okres, tylko lżejszy (moje bóle okresowe były nie do zniesienia).
Najbliższą wizytę mam 26.04. Więc dowiem się, czy coś się poprawiło czy nie.
W każdym razie lekarka zapowiedziała mi, że prawdopodobnie do pracy już nie wrócę... A takie miałam plany do końca maja przepracować na spokojnie, bo super sie czułam, energii sporo, ale jednak dużo chodzenia lub stania w pracy mam, a grawitacja działa na moją niekorzyść usłyszałam...
No i mimo dobrych chęci do pracy, to jednak musze odpuścić i myśleć, że najważniejszy jest ten mały człowieczek we mnie.
Co do wagi to wydaje mi się, że mało przybieram... Póki co +4kg, ale dopiero teraz doszłam do wagi sprzed ciąży. Bardzo długo miałam malutki brzuch. Dopiero teraz w końcu widać, że chyba jestem w ciąży haha
❤️🧡💛💚💙💜
👶🏻 Synek 11.08.2018
Przegroda macicy 25mm
Torbiel endometrialna na lewym jajniku
Zrosty w bliźnie po cc wewnątrz macicy
Zabieg u prof. Ludwina 15.02.2022
AMH 1,18 - 10.2021
AMH 0,44 - 04.2023
Depresja
Hashimoto -
Jestem po wizycie. Łożysko centralnie przodujące wrośnięte w bliznę po cesarce bez szans na przemieszczenie sie, do szpitala w 30 tygodniu, rozwiazanie ciąży maksymalnie w 36 tygodniu pod warunkiem, ze nie bedzie sie nic działo. Macica do usunięcia. Jest tez prawdopodobne, ze łożysko wrasta w pęcherz moczowy, wiec przy usunięciu macicy trzeba bedzie zawołać urologów zeby zszyli dziurę w pęcherzu. Będziemy decydować jeszcze co z tym cc, No moze byc szybciej. Nie wiadomo jak bedzie sie to łożysko zachowywać w późniejszej ciąży.
-
nick nieaktualny
-
Eillen spokojnie
na usg szłam bardzo spokojna, nie można myśleć że lekarz zaraz coś znajdzie, wręcz przeciwnie trzeba być dobrze nastawionym.
Agania teraz nic nie poradzisz na to, najważniejsze żeby wszystko szło dobrze i nie było większych komplikacji. -
Ja się ogólnie czuję dobrze, z dzieckiem też jest wszystko ok. Łożysko jest w stanie takim, jakim jest, ale póki co to spełnia swoje funkcje. Waży 564g. Mają podać sterydy na rozwój płuc. Następna wizyta w 26 tygodniu i zobaczymy jak to wszystko wygląda. Ale na tym usg było po prostu dokładnie widać, w którym miejscu to łożysko wrasta. Nie życzę nikomu czegoś takiego, naprawdę.
-
nick nieaktualnyO kurcze Agania to nie fajnie
No ze tez akurat taki pech ze tam sie lozysko musialo znalezc...
Ale na szczescie w tej calej sytuacji dziecko rozwija sie dobrze, bedziesz miala dwoje cudnych dzieciaczkow i nawet parkeA do 30 tc juz nie daleko, co to 7 tygodni jakos dasz rade.
-
agania wrote:Jestem po wizycie. Łożysko centralnie przodujące wrośnięte w bliznę po cesarce bez szans na przemieszczenie sie, do szpitala w 30 tygodniu, rozwiazanie ciąży maksymalnie w 36 tygodniu pod warunkiem, ze nie bedzie sie nic działo. Macica do usunięcia. Jest tez prawdopodobne, ze łożysko wrasta w pęcherz moczowy, wiec przy usunięciu macicy trzeba bedzie zawołać urologów zeby zszyli dziurę w pęcherzu. Będziemy decydować jeszcze co z tym cc, No moze byc szybciej. Nie wiadomo jak bedzie sie to łożysko zachowywać w późniejszej ciąży.
moze potwierdz to jeszcze z jakims specjalista, bo wiesz jak bywa. Jeden kaze usuwac macice a drugi moze jednak znajdzie jakies rozwiazanie. Trudna sprawa. Trzymaj sie I iby szczesliwie do 36 tyg.
7w3d 💔